IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Chciałam się "pochwalić" mój pęcherzyk dominujący w tym cyklu ma już 25mm. Endo kicha, 6,5mm. Dziś mój 11 dzień cyklu.
Z uwagi, że dr zakała mi seksu (żeby pęcherzyk nie pękł) i nakazała pić wino to kontynuuję moją weekendową krucjatę z alkoholem (czyt. czerwone wino na poprawę endo)
Proszę trzymać kciuki by jajo się nie uwolniło dzisiaj bo będzie cykl stracony...
Monako, Wasze (całej trójki) zdrowie!Kredowa, Asia_88, Agi83, lipa, sylvuś, shooa, Mag85, sisi, lady_pink, Milkowiec, nika03, Nefe lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:Chciałam się "pochwalić" mój pęcherzyk dominujący w tym cyklu ma już 25mm. Endo kicha, 6,5mm. Dziś mój 11 dzień cyklu.
Z uwagi, że dr zakała mi seksu (żeby pęcherzyk nie pękł) i nakazała pić wino to kontynuuję moją weekendową krucjatę z alkoholem (czyt. czerwone wino na poprawę endo)
Proszę trzymać kciuki by jajo się nie uwolniło dzisiaj bo będzie cykl stracony...
Monako, Wasze (całej trójki) zdrowie!
Justine,Ty idziesz na cyklu naturalnym?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Lunk_a wrote:Ptzyjmij proszę moje zaproszenie do znajomych, mam pytanie.
Dziewczyny serdecznie Wam gratuluje
Lunka juznawet nie wiedziałam że tu można zapraszać do przyjaciółek wiec musiałam nadrobić !!
)
Justinemoja cała stymulacja i nawet jeszcze troszkę do transferu to była jedna lampka czerwonego winka na endo
)
Byłam zła za te wszystkie leki, bóle, siniaki na brzuchu, objawy hiperki i tak sie nagradzałam co wieczórmała lampka winka
Niestety straszna ze mnie winiara( wiec teraz cierpię ... chapnij za mnie łyczunia hehe
Dobranoc dziewczęta
Staraczkom, transferujacym powodzenia !
Zaciążonym uściski
Jutro rano mnie czeka morfologia i ostatnia beta przed środowa wizytą przed którą cała drżę(
Bede wdzięczna za kciuki
15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
Tyszanka81 wrote:&&&
Justine,Ty idziesz na cyklu naturalnym?
Tak Słońce, pierwszy raz w mym życiuI modlę się by ten test na który nasikałam przed chwilą nie wyszedł (nie mogę mięć jeszcze owulki) bo w niedzielę nie ma transferów
Tyszanka81 lubi tę wiadomość
Justine wrote:Chciałam się "pochwalić" mój pęcherzyk dominujący w tym cyklu ma już 25mm. Endo kicha, 6,5mm. Dziś mój 11 dzień cyklu.
Monako, Wasze (całej trójki) zdrowie!bo nie ogarniam
-
Justine wrote:Tak Słońce, pierwszy raz w mym życiu
I modlę się by ten test na który nasikałam przed chwilą nie wyszedł (nie mogę mięć jeszcze owulki) bo w niedzielę nie ma transferów
Kredowa, Justine lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
lipa wrote:aha
NoAle nasikałam i jest delikatna krecha więc... jeśli teraz jest delikatna (mój chłop widzi) to jurto będzie mocna, a to znaczy że w środę pęknie i będzie crio w poniedziałek
hurrra
)
http://images83.fotosik.pl/280/c253c2f96e833c0amed.jpg
test wczorajszy i dzisiejszy do wglądu, niech któraś mądra głowa powie mi kiedy może pęknąć mi pęcherzyk (ps. od ostatniego oddania moczy do testu minęły 4h)
edit: siory, butelka wina za mną, gubię literki! obiecują, że jak mi się w końcu po 5 latach uda to będę odpowiadać na każe pytanie z racji doświadczenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 23:25
Justine to ja kciuki trzymam...za srode!!
Justine lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
lipa wrote:Hłe hłe Justin ja ci nie powiem, bo samoistnej owulacji to ja chyba nigdy nie mialam. A nie bralas ovitrelle?
Niet. Pod tym względem mój organizm jest zajebistyco miesiąc nowe jajo, czasem dwa
prg na naturalny w graniach 7dpo 26ng/ml tylko że.... mój organizm wszystko zabija i mamy niebyt dobre zapładniacze (kwestia finalna, nie pośrednia, myślę że wiesz o co kaman
)
lipa wrote:Mysle, ze wiem
No to siedz spokojnie na tylku do srody, pij wino, jedz orzeczy brazyliskie (na nich naprawde mialam nsjgrubsze endo) i niech jajko bedzie z toba.
Moja dr powiedziała, że moja endo jest pulchniutke i że jak testy nie wychodza to urośnie
Wpieprzam cynk+selen systematycznie wiec liczę na cud tak jak było z Tobą na naturalnymlipa lubi tę wiadomość
Justine kciuki za endo, na pewno jeszcze podrosnie. Owulacje z testow odczytuje sie dopiero jak krecha jest wyrazna tak jak testowa albo ciemniejsza. Dwie godz przed testem nie pijemy i nie jemy, z poranego moczu tez nie robimy
pewnie to wiesz tak sie chcialam pochwalic, ze ja tez wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 09:11
Justine, ewela873 lubią tę wiadomość
-
Cześć, to znowu ja. Odzywam się raz na miesiąc albo i rzadziej, więc możecie mnie nie pamiętać.
Jestem po trzecim IVF. Kolejny raz ten sam wynik. Brak zarodków do transferu.
W związku z tym mam pytanie. Czy są tu jakieś dziewczyny, które adoptowały zarodek? Czy w klinikach są jakieś kolejki? Czy kliniki korzystają tylko z własnych zasobów, czy to jest jakaś ogolnokrajowa baza? No i najważniejsze, jaka jest skuteczność? Internet podaje ok. 15-19% ale to jest wynik wspólny z kriotransferami.Junioer lubi tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
choco wrote:Cześć, to znowu ja. Odzywam się raz na miesiąc albo i rzadziej, więc możecie mnie nie pamiętać.
W związku z tym mam pytanie. Czy są tu jakieś dziewczyny, które adoptowały zarodek? Czy w klinikach są jakieś kolejki? Czy kliniki korzystają tylko z własnych zasobów, czy to jest jakaś ogolnokrajowa baza? No i najważniejsze, jaka jest skuteczność? Internet podaje ok. 15-19% ale to jest wynik wspólny z kriotransferami.
Ja korzystałam z komórek dawczyni i nasienia dawcy w klinice w Czechach. Dobierają dawców konkretnie dla danej pary. Czas oczekiwania około 3-4 miesięcy. Jest tez możliwość adopcji zarodka. Skuteczność świeżego transferu (z KD i ND) wyższa, ale za to adopcja zarodka o wiele tańsza. Jakbyś miała pytania, to śmiało możesz pisać.
Skuteczność - moja klinika podaje 58% dla KD i 39 dla FET.Agi83 lubi tę wiadomość
-
choco wrote:Cześć, to znowu ja. Odzywam się raz na miesiąc albo i rzadziej, więc możecie mnie nie pamiętać.
W związku z tym mam pytanie. Czy są tu jakieś dziewczyny, które adoptowały zarodek? Czy w klinikach są jakieś kolejki? Czy kliniki korzystają tylko z własnych zasobów, czy to jest jakaś ogolnokrajowa baza? No i najważniejsze, jaka jest skuteczność? Internet podaje ok. 15-19% ale to jest wynik wspólny z kriotransferami.