X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Justine Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się "pochwalić" mój pęcherzyk dominujący w tym cyklu ma już 25mm. Endo kicha, 6,5mm. Dziś mój 11 dzień cyklu.

Z uwagi, że dr zakała mi seksu (żeby pęcherzyk nie pękł) i nakazała pić wino to kontynuuję moją weekendową krucjatę z alkoholem (czyt. czerwone wino na poprawę endo) :)

Proszę trzymać kciuki by jajo się nie uwolniło dzisiaj bo będzie cykl stracony...

Monako, Wasze (całej trójki) zdrowie! :) :) :)

Kredowa, Asia_88, Agi83, lipa, sylvuś, shooa, Mag85, sisi, lady_pink, Milkowiec, nika03, Nefe lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Chciałam się "pochwalić" mój pęcherzyk dominujący w tym cyklu ma już 25mm. Endo kicha, 6,5mm. Dziś mój 11 dzień cyklu.

Z uwagi, że dr zakała mi seksu (żeby pęcherzyk nie pękł) i nakazała pić wino to kontynuuję moją weekendową krucjatę z alkoholem (czyt. czerwone wino na poprawę endo) :)

Proszę trzymać kciuki by jajo się nie uwolniło dzisiaj bo będzie cykl stracony...

&&&
    Justine,Ty idziesz na cyklu naturalnym?

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Ptzyjmij proszę moje zaproszenie do znajomych, mam pytanie.

Dziewczyny serdecznie Wam gratuluje :)

Lunka juz :) nawet nie wiedziałam że tu można zapraszać do przyjaciółek wiec musiałam nadrobić !! :))

Justine :) moja cała stymulacja i nawet jeszcze troszkę do transferu to była jedna lampka czerwonego winka na endo ;))
    Byłam zła za te wszystkie leki, bóle, siniaki na brzuchu, objawy hiperki i tak sie nagradzałam co wieczór :) mała lampka winka :)
    Niestety straszna ze mnie winiara :(( wiec teraz cierpię ... chapnij za mnie łyczunia hehe

Dobranoc dziewczęta
    Staraczkom, transferujacym powodzenia !
    Zaciążonym uściski :)
    Jutro rano mnie czeka morfologia i ostatnia beta przed środowa wizytą przed którą cała drżę :((
    Bede wdzięczna za kciuki :)

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    &&&
    Justine,Ty idziesz na cyklu naturalnym?

Tak Słońce, pierwszy raz w mym życiu :) I modlę się by ten test na który nasikałam przed chwilą nie wyszedł (nie mogę mięć jeszcze owulki) bo w niedzielę nie ma transferów :(

Tyszanka81 lubi tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:

A dlaczego nie moze peknac? Chyba wrecz powinien :-) bo nie ogarniam

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    (nie mogę mięć jeszcze owulki) bo w niedzielę nie ma transferów :(
    aha :-)

Justine lubi tę wiadomość

age.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Tak Słońce, pierwszy raz w mym życiu :) I modlę się by ten test na który nasikałam przed chwilą nie wyszedł (nie mogę mięć jeszcze owulki) bo w niedzielę nie ma transferów :(
    To chodz i siadaj ostroznie ☺ jakbys jajko nosila ☺

Kredowa, Justine lubią tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    aha :-)

No :) Ale nasikałam i jest delikatna krecha więc... jeśli teraz jest delikatna (mój chłop widzi) to jurto będzie mocna, a to znaczy że w środę pęknie i będzie crio w poniedziałek :) hurrra :))

http://images83.fotosik.pl/280/c253c2f96e833c0amed.jpg

test wczorajszy i dzisiejszy do wglądu, niech któraś mądra głowa powie mi kiedy może pęknąć mi pęcherzyk (ps. od ostatniego oddania moczy do testu minęły 4h ;))

edit: siory, butelka wina za mną, gubię literki! obiecują, że jak mi się w końcu po 5 latach uda to będę odpowiadać na każe pytanie z racji doświadczenia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 23:25

• lipa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hłe hłe Justin ja ci nie powiem, bo samoistnej owulacji to ja chyba nigdy nie mialam. A nie bralas ovitrelle?

age.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine to ja kciuki trzymam...za srode!!

• Justine Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Hłe hłe Justin ja ci nie powiem, bo samoistnej owulacji to ja chyba nigdy nie mialam. A nie bralas ovitrelle?

Niet. Pod tym względem mój organizm jest zajebisty :) co miesiąc nowe jajo, czasem dwa ;) prg na naturalny w graniach 7dpo 26ng/ml tylko że.... mój organizm wszystko zabija i mamy niebyt dobre zapładniacze (kwestia finalna, nie pośrednia, myślę że wiesz o co kaman :))

• lipa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze wiem ;-)
    No to siedz spokojnie na tylku do srody, pij wino, jedz orzeczy brazyliskie (na nich naprawde mialam nsjgrubsze endo) i niech jajko bedzie z toba.

age.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Mysle, ze wiem ;-)
    No to siedz spokojnie na tylku do srody, pij wino, jedz orzeczy brazyliskie (na nich naprawde mialam nsjgrubsze endo) i niech jajko bedzie z toba.

Moja dr powiedziała, że moja endo jest pulchniutke i że jak testy nie wychodza to urośnie ;)
    Wpieprzam cynk+selen systematycznie wiec liczę na cud tak jak było z Tobą na naturalnym <3

lipa lubi tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja ci tego cudu zycze, bo widac i beznadziejne przypadki maja szanse.

Justine, shooa lubią tę wiadomość

age.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa wrote:
    Lunka juz :) nawet nie wiedziałam że tu można zapraszać do przyjaciółek wiec musiałam nadrobić !! :))

Dzieki, wiadomość wysłana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 12:05

iv09i09katk65tr1.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine kciuki za endo, na pewno jeszcze podrosnie. Owulacje z testow odczytuje sie dopiero jak krecha jest wyrazna tak jak testowa albo ciemniejsza. Dwie godz przed testem nie pijemy i nie jemy, z poranego moczu tez nie robimy ;) pewnie to wiesz tak sie chcialam pochwalic, ze ja tez wiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 09:11

Justine, ewela873 lubią tę wiadomość

7pqmag4.png
  • choco Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, to znowu ja. Odzywam się raz na miesiąc albo i rzadziej, więc możecie mnie nie pamiętać.
    Jestem po trzecim IVF. Kolejny raz ten sam wynik. Brak zarodków do transferu.
    W związku z tym mam pytanie. Czy są tu jakieś dziewczyny, które adoptowały zarodek? Czy w klinikach są jakieś kolejki? Czy kliniki korzystają tylko z własnych zasobów, czy to jest jakaś ogolnokrajowa baza? No i najważniejsze, jaka jest skuteczność? Internet podaje ok. 15-19% ale to jest wynik wspólny z kriotransferami.

Junioer lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Cześć, to znowu ja. Odzywam się raz na miesiąc albo i rzadziej, więc możecie mnie nie pamiętać.
    W związku z tym mam pytanie. Czy są tu jakieś dziewczyny, które adoptowały zarodek? Czy w klinikach są jakieś kolejki? Czy kliniki korzystają tylko z własnych zasobów, czy to jest jakaś ogolnokrajowa baza? No i najważniejsze, jaka jest skuteczność? Internet podaje ok. 15-19% ale to jest wynik wspólny z kriotransferami.

Ja korzystałam z komórek dawczyni i nasienia dawcy w klinice w Czechach. Dobierają dawców konkretnie dla danej pary. Czas oczekiwania około 3-4 miesięcy. Jest tez możliwość adopcji zarodka. Skuteczność świeżego transferu (z KD i ND) wyższa, ale za to adopcja zarodka o wiele tańsza. Jakbyś miała pytania, to śmiało możesz pisać.
    Skuteczność - moja klinika podaje 58% dla KD i 39 dla FET.

Agi83 lubi tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wife czy dobrze pamietam że masz dziś wizytę??

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Choco, a czy wiecie jaka jest tego przyczyna? U nas tez jest straszna lipa z jakością zarodków, ale nie wiemy dlaczego :/

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
‹‹ 4391 4392 4393 4394 4395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ