X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Justine Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się "pochwalić" mój pęcherzyk dominujący w tym cyklu ma już 25mm. Endo kicha, 6,5mm. Dziś mój 11 dzień cyklu.

Z uwagi, że dr zakała mi seksu (żeby pęcherzyk nie pękł) i nakazała pić wino to kontynuuję moją weekendową krucjatę z alkoholem (czyt. czerwone wino na poprawę endo) :)

Proszę trzymać kciuki by jajo się nie uwolniło dzisiaj bo będzie cykl stracony...

Monako, Wasze (całej trójki) zdrowie! :) :) :)

Kredowa, Asia_88, Agi83, lipa, sylvuś, shooa, Mag85, sisi, lady_pink, Milkowiec, nika03, Nefe lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Chciałam się "pochwalić" mój pęcherzyk dominujący w tym cyklu ma już 25mm. Endo kicha, 6,5mm. Dziś mój 11 dzień cyklu.

Z uwagi, że dr zakała mi seksu (żeby pęcherzyk nie pękł) i nakazała pić wino to kontynuuję moją weekendową krucjatę z alkoholem (czyt. czerwone wino na poprawę endo) :)

Proszę trzymać kciuki by jajo się nie uwolniło dzisiaj bo będzie cykl stracony...

&&&
    Justine,Ty idziesz na cyklu naturalnym?

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Ptzyjmij proszę moje zaproszenie do znajomych, mam pytanie.

Dziewczyny serdecznie Wam gratuluje :)

Lunka juz :) nawet nie wiedziałam że tu można zapraszać do przyjaciółek wiec musiałam nadrobić !! :))

Justine :) moja cała stymulacja i nawet jeszcze troszkę do transferu to była jedna lampka czerwonego winka na endo ;))
    Byłam zła za te wszystkie leki, bóle, siniaki na brzuchu, objawy hiperki i tak sie nagradzałam co wieczór :) mała lampka winka :)
    Niestety straszna ze mnie winiara :(( wiec teraz cierpię ... chapnij za mnie łyczunia hehe

Dobranoc dziewczęta
    Staraczkom, transferujacym powodzenia !
    Zaciążonym uściski :)
    Jutro rano mnie czeka morfologia i ostatnia beta przed środowa wizytą przed którą cała drżę :((
    Bede wdzięczna za kciuki :)

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    &&&
    Justine,Ty idziesz na cyklu naturalnym?

Tak Słońce, pierwszy raz w mym życiu :) I modlę się by ten test na który nasikałam przed chwilą nie wyszedł (nie mogę mięć jeszcze owulki) bo w niedzielę nie ma transferów :(

Tyszanka81 lubi tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:

A dlaczego nie moze peknac? Chyba wrecz powinien :-) bo nie ogarniam

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    (nie mogę mięć jeszcze owulki) bo w niedzielę nie ma transferów :(
    aha :-)

Justine lubi tę wiadomość

age.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Tak Słońce, pierwszy raz w mym życiu :) I modlę się by ten test na który nasikałam przed chwilą nie wyszedł (nie mogę mięć jeszcze owulki) bo w niedzielę nie ma transferów :(
    To chodz i siadaj ostroznie ☺ jakbys jajko nosila ☺

Kredowa, Justine lubią tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    aha :-)

No :) Ale nasikałam i jest delikatna krecha więc... jeśli teraz jest delikatna (mój chłop widzi) to jurto będzie mocna, a to znaczy że w środę pęknie i będzie crio w poniedziałek :) hurrra :))

http://images83.fotosik.pl/280/c253c2f96e833c0amed.jpg

test wczorajszy i dzisiejszy do wglądu, niech któraś mądra głowa powie mi kiedy może pęknąć mi pęcherzyk (ps. od ostatniego oddania moczy do testu minęły 4h ;))

edit: siory, butelka wina za mną, gubię literki! obiecują, że jak mi się w końcu po 5 latach uda to będę odpowiadać na każe pytanie z racji doświadczenia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 23:25

• lipa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hłe hłe Justin ja ci nie powiem, bo samoistnej owulacji to ja chyba nigdy nie mialam. A nie bralas ovitrelle?

age.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine to ja kciuki trzymam...za srode!!

• Justine Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Hłe hłe Justin ja ci nie powiem, bo samoistnej owulacji to ja chyba nigdy nie mialam. A nie bralas ovitrelle?

Niet. Pod tym względem mój organizm jest zajebisty :) co miesiąc nowe jajo, czasem dwa ;) prg na naturalny w graniach 7dpo 26ng/ml tylko że.... mój organizm wszystko zabija i mamy niebyt dobre zapładniacze (kwestia finalna, nie pośrednia, myślę że wiesz o co kaman :))

• lipa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze wiem ;-)
    No to siedz spokojnie na tylku do srody, pij wino, jedz orzeczy brazyliskie (na nich naprawde mialam nsjgrubsze endo) i niech jajko bedzie z toba.

age.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Mysle, ze wiem ;-)
    No to siedz spokojnie na tylku do srody, pij wino, jedz orzeczy brazyliskie (na nich naprawde mialam nsjgrubsze endo) i niech jajko bedzie z toba.

Moja dr powiedziała, że moja endo jest pulchniutke i że jak testy nie wychodza to urośnie ;)
    Wpieprzam cynk+selen systematycznie wiec liczę na cud tak jak było z Tobą na naturalnym <3

lipa lubi tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja ci tego cudu zycze, bo widac i beznadziejne przypadki maja szanse.

Justine, shooa lubią tę wiadomość

age.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa wrote:
    Lunka juz :) nawet nie wiedziałam że tu można zapraszać do przyjaciółek wiec musiałam nadrobić !! :))

Dzieki, wiadomość wysłana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 12:05

iv09i09katk65tr1.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine kciuki za endo, na pewno jeszcze podrosnie. Owulacje z testow odczytuje sie dopiero jak krecha jest wyrazna tak jak testowa albo ciemniejsza. Dwie godz przed testem nie pijemy i nie jemy, z poranego moczu tez nie robimy ;) pewnie to wiesz tak sie chcialam pochwalic, ze ja tez wiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 09:11

Justine, ewela873 lubią tę wiadomość

7pqmag4.png
  • choco Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, to znowu ja. Odzywam się raz na miesiąc albo i rzadziej, więc możecie mnie nie pamiętać.
    Jestem po trzecim IVF. Kolejny raz ten sam wynik. Brak zarodków do transferu.
    W związku z tym mam pytanie. Czy są tu jakieś dziewczyny, które adoptowały zarodek? Czy w klinikach są jakieś kolejki? Czy kliniki korzystają tylko z własnych zasobów, czy to jest jakaś ogolnokrajowa baza? No i najważniejsze, jaka jest skuteczność? Internet podaje ok. 15-19% ale to jest wynik wspólny z kriotransferami.

Junioer lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Cześć, to znowu ja. Odzywam się raz na miesiąc albo i rzadziej, więc możecie mnie nie pamiętać.
    W związku z tym mam pytanie. Czy są tu jakieś dziewczyny, które adoptowały zarodek? Czy w klinikach są jakieś kolejki? Czy kliniki korzystają tylko z własnych zasobów, czy to jest jakaś ogolnokrajowa baza? No i najważniejsze, jaka jest skuteczność? Internet podaje ok. 15-19% ale to jest wynik wspólny z kriotransferami.

Ja korzystałam z komórek dawczyni i nasienia dawcy w klinice w Czechach. Dobierają dawców konkretnie dla danej pary. Czas oczekiwania około 3-4 miesięcy. Jest tez możliwość adopcji zarodka. Skuteczność świeżego transferu (z KD i ND) wyższa, ale za to adopcja zarodka o wiele tańsza. Jakbyś miała pytania, to śmiało możesz pisać.
    Skuteczność - moja klinika podaje 58% dla KD i 39 dla FET.

Agi83 lubi tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wife czy dobrze pamietam że masz dziś wizytę??

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Choco, a czy wiecie jaka jest tego przyczyna? U nas tez jest straszna lipa z jakością zarodków, ale nie wiemy dlaczego :/

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
‹‹ 4391 4392 4393 4394 4395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ