X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia, dodałaś mi woli walki i asertywności. Dzięki. Byłam strasznie zdenerwowana i w histerii, ryczałam tak bardzo, że ledwo mogłam wykrztusić o co chodzi. Teraz nie pozwolę się zbyć lekarzowi niczym. Ale swoją drogą, jak doszłam do siebie, to zszokowało mnie podejście tego lekarza, w klinice leczenia niepłodności potraktował mnie jak w fabryce, widząc w jakim jestem stanie. Nie oczekiwałam przytulania i klepania po głowie, ale profesjonalizmu, pełnej informacji i przekazania wskazań.

MisiaMisia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    MisiaMisia, dodałaś mi woli walki i asertywności. Dzięki. Byłam strasznie zdenerwowana i w histerii, ryczałam tak bardzo, że ledwo mogłam wykrztusić o co chodzi. Teraz nie pozwolę się zbyć lekarzowi niczym. Ale swoją drogą, jak doszłam do siebie, to zszokowało mnie podejście tego lekarza, w klinice leczenia niepłodności potraktował mnie jak w fabryce, widząc w jakim jestem stanie. Nie oczekiwałam przytulania i klepania po głowie, ale profesjonalizmu, pełnej informacji i przekazania wskazań.

No słabo się zachował. Dobrze żebyś miała może jakiegoś innego lekarza na wszelki wypadek (?) Ja mam trochę bardziej komfortową sytuację. Nie martw się bo puki nie masz ostrego bólu brzucha i jasnego krwawienia to jest ok. Plamienia i ciemne krwawienia, odklejanie kosmówki i krwiaki zdarzają się podobno u 20% kobiet w ciąży. Najważniejsze, że maleństwo jest OK :)
    Nie szczędź sobie no-spy forte i bierze magnez 3 razy dziennie. I leż <3

GabiK lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny, za wszystkie z dzidziusiami pod sercem trzymam bardzo kciuki, szczególnie za Ciebie Mała :)
    U mnie nic nowego, w czwarek mam MRI, czyli rezonans magnetyczny, bedą podglądać moje torbiele i wtedy zapiszą mnie na operacje. Ten rezonans zdecyduje pewnie czy zrobią laparoskopie czy laparotomie. Na operacje czeka sie 4 do 6 tygodni, ostatnio tez mi tak powiedzieli a czekalam 3 miesiące. Zobaczymy jak bedzie tym razem.
    pozdrawiam.

mala29_ lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was laseczki. Na początku powiem jedno : PODZIWIAM DZIEWCZYNY LEŻĄCE W CIĄŻY !!! w piątek jak wiadomo miałam transfer i lezakowanko cały dzień. Wczoraj również szczędziłam siebie. W dzień leżakowanie bądź leniuchowanie na kanapie z laptopem. A już dzisiaj rano wszystkie kości mnie bolą od tego lenistwa... MASAKRA JAKAŚ. Po moim poprzednim transferze również nie chodziłam do pracy ale w miarę normalnie funkcjonowałam. A teraz z racji słabszego zarodka chciałam trochę odpuścić i leżeć. I powiem Wam ze leżenie jest cięższe niż moja praca :)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam trzy razy pod narkoza i zawsze miałam obawy czy się obudze. Ostatnio przy punkcji anastezjolog dała mi standardową dawkę do mojej budowy ciała i w trakcie zabiegu chciałam sobie iść ;) Zupełnie tego nie pamiętam ;) Musieli mi dać konska dawkę, bo nie chciałam współpracować ;)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z jakim wyprzedzeniem dowiadywałyście się o terminie transferu? Chodzi mi o to czy przynajmniej dzień wcześniej. Mój M oczywiście bardzo chce być przy transferze ze mną, ale musi przecież też pracować, a pracę ma wyjazdową. Nie chcę też, żeby rezygnował z ustalonego schematu, bo przecież transfer może się odbyć dopiero w czwartek, wiec bez sensu, żeby od poniedziałku juz czekał w domu narażając się szefom.

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Dziewczyny z jakim wyprzedzeniem dowiadywałyście się o terminie transferu? Chodzi mi o to czy przynajmniej dzień wcześniej. Mój M oczywiście bardzo chce być przy transferze ze mną, ale musi przecież też pracować, a pracę ma wyjazdową. Nie chcę też, żeby rezygnował z ustalonego schematu, bo przecież transfer może się odbyć dopiero w czwartek, wiec bez sensu, żeby od poniedziałku juz czekał w domu narażając się szefom.

Ja już przy punkjci dostała wstepne info kiedy transfer i ze dzien wczesniej do godz 12 do mnie zadzwonia. Punkcja w sobote, tel w pon o 11 ze transfer nastepnego dnia tj wtorek o 9:30. Myślę że dadzą ci znać dzień wczesniej.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też dowiadywałam w dniu pick-up z możliwością zmiany. Ostatnio planowaliśmy 3 dobę a w drugiej dostałam info, że będzie to 5 doba.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Ja już przy punkjci dostała wstepne info kiedy transfer i ze dzien wczesniej do godz 12 do mnie zadzwonia. Punkcja w sobote, tel w pon o 11 ze transfer nastepnego dnia tj wtorek o 9:30. Myślę że dadzą ci znać dzień wczesniej.

Cóż. W dniu punkcji otrzymałam tylko informację, że transfer odbędzie się pomiędzy trzecią, a piątą dobą i że będą dzwinic, gdy pani embriolog da znać położonym, że to już. Dla dla mojego M trzydniowy rozstrzał czasowy to dużo, ale będzie w stanie wrócić w ciągu kilku godzin, jeśli będzie je miał :-) Pozostaje mi wierzyć, że informacja będzie dzień wcześniej.

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dowiedzielismy sie wstepnie w dniu punkcji ze miedzy 3 a 5 dniem ale potwierdzili nam to na drugi dzien jak dzwonili odnosnie ile sie zaplodnilo jajeczek.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po punkcji powiedziano żebym spodziewała się na następny dzień telefonu od embriologa. I tak tez się stalo. Embriolog przedstawił mi jak rozwija się sytuacja i wyjasnila dlaczego chcą poczekać do piątej doby. W trzeciej dobie po punkcji też dostalam telefon z "opisem sytuacji" i umówilismy się na transfer.

Czytam sobie obawy @takasobieja n.t.narkozy i aż do siebie się uśmiechnęłam :) to było jedne z pierwszych pytań skierowanych do Was przeze mnie zaraz po rejestracji na ovu :) strasznie się bałam! A to był najprzyjemniejszy etap całej procedury, jak dla mnie :) pani anestezjolog przed uspaniem powiedziała mi że tyle muszę przejsć, więc ona zatroszczy się żebym miała z tego jakąś przyjemność. Odpłynęłam błogo, a obudziłam się w białej pościeli, a w tle leciala relaksacyjna muzyka :)
    Usmiech nie schodził mi z ust jeszcze przez kilka godzin. Pełen relaks.
    Też się bałam że palnę coś durnego i jeśli tak było, nikt mi nic nie powiedział :) pamiętam ze po przebudzeniu powiedziałam anestezjolog ze wszyscy byli dzisiaj dla mnie wpaniali :))) ona pogładziła mnie po ręce i podziękowała :)
    Jak poszła pierwsze co zrobiłam to sięgnęłam po telefon i napisałam do męża sms- "mamy 11 jajeczek!"
    Reasumujac- same miłe odczucia, więc głowa do góry! ;)

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mężowi napisałam, że z 30 min tu poleżę, wiec może iść na kawę, albo zjeść kanapkę, którą mu zrobiłam. Okazało się, że i kanapki miałam ze sobą w szafce, a jego portfel tez był ze mną w mojej torebce :-P Jakoś przeżył te parę minut ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 15:55

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam tytanko. Jak czesto i w jakiej dawce mozna brac nospe po transfeze?

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Dziewczynki mam tytanko. Jak czesto i w jakiej dawce mozna brac nospe po transfeze?

Spokojnie no-spa forte 2x na dobę. Rano i wieczorem. Chyba, że lekarz zaleci Ci więcej. Ja w ciąży biorę od 2 do 3. Przed i po transferze brałam 2x.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksymalna dawka to 240 mg na dobę, więc 2 forte to 160 powinno starczyć.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziekwczyny jeszcze badz co badz weekendowo;) chcialam wywolac do tablicy dzisiejszy program martyny wojciechowskiej w tvn kobieta na krancu swiata, ogladalyscie jakie odczucia??

Katha81, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądałam i duzo dalo mi to do myślenia. Czytalam czy u nas jest to prawne, ale niestety nie :( jestem jak najbardziej za... ale podziwiam ogromnie dziewczyny, które sa surogatkami. Niewyobrażalne emocje... Nosisz cudze dziecko pod sercem, nie widzisz go, nie znasz płci i musisz oddac.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Sysiaa ja z kolei doszlam do innych wnioskow, ogromnie podziwiam kobiety, ktore decyduja sie zostac surogatkami, kieruje nimi straszliwa bieda i udostepnienie swojego brzuch pozwala im odmienic swoje zycie i zycie par, ktore pragna miec dziecko.
    Patrzac na to jednak z mojego punktu widzenia placenie tak ogromnych kwot na wychowywanie cudzego dziecka to przejaw czystego egoizmu. Wiem, ze komorka i nasienie jes pary starajacej sie o dziecko, ale w moim odczuciu dziecko urodzone przez surogatke niczym nie rozni sie od dziecka adoptowanego wiec po co placic te setki tysiecy, ktore naprawde moglyby odmienic zycie jakiegos malenstwa z domu dziecka

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masz w tym rację.
    Dla niektórych to priorytet zeby dziecko miało geny rodziców. Zresztą w krajach izraelskich czy muzułmańskich takie dzieci adoptowane sa bardzo szykanowane. Podobnie ich rodziny, wiec nie zawsze to egoizm. A poza tym, to przez płacenie wlasnie jakas rodzinę wyciągają z biedy i slamsow.

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Mi lekarka powiedziała no-spa forte 3x1 przez 7 dni od transferu

‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ