IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Pazyfae wrote:Hej dziewczyny! Powoli decydujemy się na rozpoczęcie In Vitro w klinice oddalonej od naszego domu o 5 godzin drogi. W związku z tym mam pytanie praktyczne
jak wygląda cała procedura w sensie czasowym? Czy musiałabym tam być cały czas czy dalibyśmy rade dojeżdżać?
Cześć, wizyty u dr są co 2-3 dni więc jeśli chcecie spędzić cały dzień w podróży to dacie radę dojeżdżać, ale wydaje mi się, że koszty noclegu będą podobne
Zapytaj lekarza na pierwszej wizycie ile on planuje wizyt przed punkcją i wtedy się dowiesz czy dacie radę dojeżdżać czy nie.
Ja osobiście przeniosłabym się na czas stymulacji i transferu do miasta gdzie jest stymulacja.Pazyfae lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
A czy mozna podchodzic do crio bez encortonu? zeby nie obnizac sobie jeszcze allo mlr? tylko na clexanie i intralipidzie i acardzie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 14:12
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Mam jeszcze jeden problem hehe. Nie mam recepty na intralipid wiec nie zdążę przyjąć wlewów 2tyg przed transferem. Dopytam jeszcze lekarza ale nie wiem jak te wlewy teraz przyjąć? Tylko jeden przed transferem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 14:44
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:Mam jeszcze jeden problem hehe. Nie mam recepty na intralipid wiec nie zdążę przyjąć wlewów 2tyg przed transferem. Dopytam jeszcze lekarza ale nie wiem jak te wlewy teraz przyjąć? Tylko jeden przed transferem?
Jaki problemDr wysyła recepty pocztą
triss lubi tę wiadomość
Justine wrote:Jaki problem
Dr wysyła recepty pocztą
Ale musze czekać do poniedziałku bo nie ma pasnika ,zanim jeszcze pocztą dojdzie a ja już zaczynam plamić. Mimo brania progesteronu. .. Wiec nie zdążę zrobić pierwszego wlewu 2 tyg przed transferem.
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Triss a przy tym udanym transferze brałas encorton?
Ja też jestem po szczepieniach
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
pysia wrote:Ale musze czekać do poniedziałku bo nie ma pasnika ,zanim jeszcze pocztą dojdzie a ja już zaczynam plamić. Mimo brania progesteronu. .. Wiec nie zdążę zrobić pierwszego wlewu 2 tyg przed transferem.
Nie musisz mieć jak w zegarku podanego intralipidu. Weźmiesz jak dr wróci. Ja też nie mam jeszcze recept a mam dziś 4dt i mam szybkie owulacje bo w okolicy 11dc zatem do mojego transferu zostało 10 dni i nie panikuję.
Pazyfae wrote:Hej dziewczyny! Powoli decydujemy się na rozpoczęcie In Vitro w klinice oddalonej od naszego domu o 5 godzin drogi. W związku z tym mam pytanie praktyczne
jak wygląda cała procedura w sensie czasowym? Czy musiałabym tam być cały czas czy dalibyśmy rade dojeżdżać?
-
pysia wrote:Ale musze czekać do poniedziałku bo nie ma pasnika ,zanim jeszcze pocztą dojdzie a ja już zaczynam plamić. Mimo brania progesteronu. .. Wiec nie zdążę zrobić pierwszego wlewu 2 tyg przed transferem.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Justine wrote:Nie musisz mieć jak w zegarku podanego intralipidu. Weźmiesz jak dr wróci. Ja też nie mam jeszcze recept a mam dziś 4dt i mam szybkie owulacje bo w okolicy 11dc zatem do mojego transferu zostało 10 dni i nie panikuję.
Ale to będziesz robiła dwa wlewy? Jeden wcześniej a potem dzień przed transferem?
Tyszanka wiem ale ta cena.. no i tez musze wtedy zalecenie załatwić od janosz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 18:20
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Mag85 wrote:W gync zrobia Ci wlew bez zadnego zlecenia. No tylko cena...
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
shooa wrote:A co lekarz powiedział Ci na hamowanie 25%? że jest w miarę czy bez ochrony jest zarodek? i po ilu szczepieniach Ci tak wzrosło, po 2 czy po 3?
Przepraszam za opóźnienie, nie zaglądałam kilka dni. Lekarz powiedział, że zdarzają się zdrowe ciąże nawet z hamowaniem 0%, ale że to bardzo wyjątkowe przypadki i że generalnie 25% to za mało żeby uznać, że zarodek jest bezpieczny. Miałam trzy szczepienia.Mag85, shooa lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Jestem po wizycie, według usg 6t4d, widoczny pęcherzyk z ciałkiem żółtym, moja beta dzisiaj 11400! 6 lutego następna wizyta
Nefe, Mag85, pysia, problemik, V., Karo-Linka, anakonda, natty85, Bella93, Agi83, Krakowianka, Fruzia85, kruszynka5, Morwa, choco, *SmoczycA*, lipa, ewela873, bizona, Milkowiec, shooa, Deseo, Beata.D, sisi, MoNaKo, Mimbla lubią tę wiadomość
-
mkl wrote:Jestem po wizycie, według usg 6t4d, widoczny pęcherzyk z ciałkiem żółtym, moja beta dzisiaj 11400! 6 lutego następna wizyta
Super!!! I tak dalej
Jak się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 20:42
I ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11./
2 mrozaczki
04.06.2017 r. Zuzia
-
V. wrote:Przepraszam za opóźnienie, nie zaglądałam kilka dni. Lekarz powiedział, że zdarzają się zdrowe ciąże nawet z hamowaniem 0%, ale że to bardzo wyjątkowe przypadki i że generalnie 25% to za mało żeby uznać, że zarodek jest bezpieczny. Miałam trzy szczepienia.
V. lubi tę wiadomość