IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Pysia mi w pierwszej procedurze też zawsze beta jakaś tam wychodziła i przy następnym badaniu już spadała. Dr tłumaczył mi zawsze, że po prostu nie trafiłam na odpowiedni zarodek
Dopiero przy drugiej procedurze beta wskazywała konkretypysia lubi tę wiadomość
-
-
Mag85 wrote:Do kogo chodzisz w Macierzynstwie? Ja tam mialam pierwsza procedure, niedawno tam bylismy bo mam tam oocyty zamrozone. Wydaje mi sie, ze to dobra klinika, znaja Was juz to moze sie tez bardziej postaraja.
Chodzimy do Mirockiego, a Wy?3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy!
W tym cyklu miałam podejść do crio niestety cykl okazał się bezowulacyjny i Endo tylko 4mm .dostalam provera żeby dostać @w terminie i żeby cykl nie ciągnął się w nieskończoność.mialam brać przez 10dni.dzis powinnam wziąć 8 tabletkę ale właśnie zaczęłam plamić .pielegniarka mówiła żeby kontynuować brać tabletki a ja nie chcę zmarnować kolejnego cyklu .
Zadzwonić do kliniki mogę dopiero w poniedziałek
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie ja właśnie dostałam @ mimo brania leków. A chciałam przedłużyć cykl a nie wyszło mimo dużej dawki progesteronu. ..
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:Angie ja właśnie dostałam @ mimo brania leków. A chciałam przedłużyć cykl a nie wyszło mimo dużej dawki progesteronu. ..
Powinnam brać dalej ?
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Po transferze w którym miałam przełożony transfer kazali mi nie brac wogole progesteronu a niektórym dziewczynom każą brać. Wydaje mu się że to od organizmu zależy . Raz musialam odstawic tabletki żeby dostać okres a teraz mimo brania leków dostałam. .. wiec to xchyba nie jest regułą
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
V. wrote:Zostajemy w Macierzyństwie. Stwierdziliśmy, że dostępność dokładniejszej metody doboru plemników jest w naszym przypadku ważniejsza niż nasze widzimisię. Po prostu będę cisnąć lekarza, żeby mnie porządnie wystymulował tym razem. Nie zgodzę się na krótki protokół, bo długi dał u mnie dużo lepszy rezultat. I na pewno nie będę kupowała tego koszmarnie drogiego Lutinusa którego oni wszystkim wciskają, skoro tania Luteina różni się od niego tylko składnikami otoczki. Poproszę o recepty na ten utrogestan może, mam koleżankę w Cieszynie więc chyba uda mi się go skołować przed rozpoczęciem procedury.
Ja dostawalam recepty na Utrogestan bez zadnego problemu od dr W. Tani i bardzo dobry lek, bylam bardzo zadowolona. Bardzo polecam.V. lubi tę wiadomość
-
Eva brzuszek przepiękny!!!
Ku pokrzepieniu mego serduszka i jeszcze większej motywacji do walki, chwalcie się wszystkie swoimi przednimi obfitościami - oczywiście brzuszkowymiEvaa lubi tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Angie 31 wrote:Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy!
W tym cyklu miałam podejść do crio niestety cykl okazał się bezowulacyjny i Endo tylko 4mm .dostalam provera żeby dostać @w terminie i żeby cykl nie ciągnął się w nieskończoność.mialam brać przez 10dni.dzis powinnam wziąć 8 tabletkę ale właśnie zaczęłam plamić .pielegniarka mówiła żeby kontynuować brać tabletki a ja nie chcę zmarnować kolejnego cyklu .
Zadzwonić do kliniki mogę dopiero w poniedziałek
Bierz dalej. Cykl napewno nie będzie zmarnowany.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:Bierz dalej. Cykl napewno nie będzie zmarnowany.
Dziekuje Justine.wzielam.Tylko teraz znowu mam bardzo słabą @ i nie wiem jak to ogarnąć. Wczoraj brązowe plamienia dziś już krew ale wszystko że tak powiem w środku.Taka sama sytuację miałam 2 m-ce temu @ była właśnie taka byle jaka.
Taki słaby okres może być przez to że Endo było tylko 4mm i nic nie urosło?
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Ostrożnie sie chwale...
Dzis 7dpt beta 41
W piątek 5dpt beta 10.9
Mialam podana blastke...
Wiem ze przyrost ok, ale stresuje sie ze tylko 40 dzisiaj jest
Mozecie mi podpowiedzieć jakie mialyscie wartosci w 7dpt?Karo-Linka, V., ewe_a85, Bella93, problemik, Angie 31, Evaa, Beata.D, Milkowiec, lipa, pysia, bizona, Deseo, sisi, shooa, Mimbla, Morwa lubią tę wiadomość
3IUI
1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp.2 IVF-ICSI
3IVF-ICSI
4 IVF-ICSI
5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*] -
Angie 31 wrote:Dziekuje Justine.wzielam.Tylko teraz znowu mam bardzo słabą @ i nie wiem jak to ogarnąć. Wczoraj brązowe plamienia dziś już krew ale wszystko że tak powiem w środku.Taka sama sytuację miałam 2 m-ce temu @ była właśnie taka byle jaka.
Taki słaby okres może być przez to że Endo było tylko 4mm i nic nie urosło?
Jak było małe endo to nie ma co się teraz złuszczaćGeneralnie im grubsze endo tym bardziej obfita miesiączka.
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyNie zgadzam się. Moja miesiączka przy endo 9mm jak kot naplakal, a jak mam 7 leci jak z kranu praktycznie. Fakt faktem ze trwa okolo 4 dni takie krwawienie potem wygasza sie ale jest, a po transferowa miesiaczka trwala dwa i pol dnia i wygladala jak trzeci/czwarty dzien mojej normalnej zwyklej malpy
-
Sasanka1990 wrote:Ostrożnie sie chwale...
Dzis 7dpt beta 41
W piątek 5dpt beta 10.9
Mialam podana blastke...
Mozecie mi podpowiedzieć jakie mialyscie wartosci w 7dpt?
Jak na 7 dpt to bardzo dobra wartość, a co ważniejsze - przyrost piękny! Gratulacje i nie martw się, bo jak chodzi o betę to zupełnie nie ma czymZarodki różnie się implantują, dlatego jedna będzie miała 7 dpt betę 10, a inna 60 i to wszystko norma.
Sasanka1990 lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Dzis 7dpt beta 41
W piątek 5dpt beta 10.9
Mialam podana blastke...
Ja 7 dni po miałam 109,ale podane były dwie blastocysty,po dwóch dniach był duży przyrost,więc myślę że na początku mogły być dwa,ja badalam tylko 2 razy betę,więc nie wiem jak dalej,Dzidzius w brzuchu jeden. Wydaje mi się ze Twój wynik jest dobry!
-
Dzis 7dpt beta 41
W piątek 5dpt beta 10.9
Mialam podana blastke...
po cichu gratulujeSasanka1990 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️