IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Pazyfae wrote:Hej dziewczyny! Powoli decydujemy się na rozpoczęcie In Vitro w klinice oddalonej od naszego domu o 5 godzin drogi. W związku z tym mam pytanie praktyczne
jak wygląda cała procedura w sensie czasowym? Czy musiałabym tam być cały czas czy dalibyśmy rade dojeżdżać?
Ja nie miałam dużo wizyt, nie pamiętam bym jeździła dużo razy, podczas stymulacji miałam 3 wizyty chyba i nie były co 2 dniPazyfae lubi tę wiadomość
-
Nadrobiłam. Triss, nie wiedziałam że taka okropność Cię spotkała... Bardzo mi przykro i jednocześnie baaardzo się cieszę, że zawalczyłaś ponownie - tym razem musi być dobrze do samego końca! Ogromnie Ci kibicuję
Gratuluję wszystkim zaciążonym!
I przytulam te, którym się nie udało tym razem... Trzeba walczyć, nie ma innej opcji. Nie tym sposobem to innymMy z mężem na początku w ogóle nie chcieliśmy słyszeć o opcji dawcy (zwłaszcza on), a teraz, po dwóch nieudanych procedurach, jesteśmy otwarci na AZ. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ba, kiedyś nie wyobrażaliśmy sobie, że nie spłodzimy dziecka sami, bez pomocy lekarza. Inseminacja była szczytem absurdu. O naiwności
Za tydzień w poniedziałek mamy wizytę "startową" do trzeciej procedury, zaczynam przebierać nogami
A, jeszcze odnośnie szczepień. Serio tracą ważność? Wydawało mi się, że to tak jak ze szczepieniami np. na ospę czy różyczkę - raz wdrożone są skuteczne już zawsze. No ale w sumie też wiem, że trzeba się doszczepić w 6-8 tygodniu ciąży, więc ech...triss lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Mysza1986 wrote:Dziewczyny doradźcie proszę ile średnio mija dni od momentu rozpoczęcia stymulacji do pobrania komórek?
To zależy czy idziesz krótkim czy długim protokołem. W krótkim to jest jakieś 2 tygodnie, w długim prawie 4.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Mag85 wrote:Na ktora klinike sie zdecydowaliscie?
Zostajemy w Macierzyństwie. Stwierdziliśmy, że dostępność dokładniejszej metody doboru plemników jest w naszym przypadku ważniejsza niż nasze widzimisię. Po prostu będę cisnąć lekarza, żeby mnie porządnie wystymulował tym razem. Nie zgodzę się na krótki protokół, bo długi dał u mnie dużo lepszy rezultat. I na pewno nie będę kupowała tego koszmarnie drogiego Lutinusa którego oni wszystkim wciskają, skoro tania Luteina różni się od niego tylko składnikami otoczki. Poproszę o recepty na ten utrogestan może, mam koleżankę w Cieszynie więc chyba uda mi się go skołować przed rozpoczęciem procedury.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V. wrote:Zostajemy w Macierzyństwie. Stwierdziliśmy, że dostępność dokładniejszej metody doboru plemników jest w naszym przypadku ważniejsza niż nasze widzimisię. Po prostu będę cisnąć lekarza, żeby mnie porządnie wystymulował tym razem. Nie zgodzę się na krótki protokół, bo długi dał u mnie dużo lepszy rezultat. I na pewno nie będę kupowała tego koszmarnie drogiego Lutinusa którego oni wszystkim wciskają, skoro tania Luteina różni się od niego tylko składnikami otoczki. Poproszę o recepty na ten utrogestan może, mam koleżankę w Cieszynie więc chyba uda mi się go skołować przed rozpoczęciem procedury.
Dzieki V. życze żeby sprawdziło się Tobie powiedzenie "do trzech razy sztuka"
V. lubi tę wiadomość
-
V. wrote:Zostajemy w Macierzyństwie. Stwierdziliśmy, że dostępność dokładniejszej metody doboru plemników jest w naszym przypadku ważniejsza I na pewno nie będę kupowała tego koszmarnie drogiego Lutinusa którego oni wszystkim wciskają, skoro tania Luteina różni się odł niego tylko składnikami otoczki. procedury.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 21:42
-
mkl wrote:Ja nie miałam dużo wizyt, nie pamiętam bym jeździła dużo razy, podczas stymulacji miałam 3 wizyty chyba i nie były co 2 dni
GratulujęMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Justine ja w 3 dobie miałam dwa zarodki 8b. Jeden mi podano w 3 dobie, drugi nie dotrwal do blastki . Z podanego mam 7miesieczna córcie. Brałabym 3dniowy.
Justine, Konwalia, sisi lubią tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
Mysza1986 wrote:Dziewczyny doradźcie proszę ile średnio mija dni od momentu rozpoczęcia stymulacji do pobrania komórek?ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI, 28.04.16 2 IUI
-
pysia wrote:Ale to będziesz robiła dwa wlewy? Jeden wcześniej a potem dzień przed transferem?
Tyszanka wiem ale ta cena.. no i tez musze wtedy zalecenie załatwić od janosz.
Pysia, będę robiła od razu 2 butelki bo mało czasu zostało. Zrobię od razu tego samego dnia kiedy dostanę recepty. Myślę, że będzie to w środę, a w kolejny poniedziałek będę mieć transfer więc wyjdzie to raptem 5 dni przed transferem.
Na szczęście miałam już 4 razy intralipid ostatnimi czasy więc uznaję ten jako "dawkę podtrzymującą".
W Provicie dają 2 butelki jakbyś chciała zrobić wcześniej. Cena była chyba 450pln o ile się nie mylę.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
mkl- wieeeelkie gratulacje! Mówiłam, że wszystko będzie ok! Teraz już tylko spokojnej i mega nudnej ciąży
Mysza- ja idę długim protokołem i 2 tyg wyciszania już za mną i teraz będzie 2 tyg właściwej stymulacji a potem punkcja i transfer. Myślę, że ok miesiąca wszystko to trwa. -
Justine wrote:Pysia, będę robiła od razu 2 butelki bo mało czasu zostało. Zrobię od razu tego samego dnia kiedy dostanę recepty. Myślę, że będzie to w środę, a w kolejny poniedziałek będę mieć transfer więc wyjdzie to raptem 5 dni przed transferem.
Na szczęście miałam już 4 razy intralipid ostatnimi czasy więc uznaję ten jako "dawkę podtrzymującą".
W Provicie dają 2 butelki jakbyś chciała zrobić wcześniej. Cena była chyba 450pln o ile się nie mylę.
A bo ja miałam w zaleceniu 2 tyg przed transferem i w dniu transferu.
Chyba ze zrobię np parę dni przed transferem i jeszcze dzień przed transferem. Nie wiem czy tak można, dopytam Paśnika.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 13:48
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:A bo ja miałam w zaleceniu 2 tyg przed transferem i w dniu transferu.
Chyba ze zrobię np parę dni przed transferem i jeszcze dzień przed transferem. Nie wiem czy tak można, dopytam Paśnika.
Dokładnie miałam tak samo zalecone. Dopytaj, może coś innego wymyśli.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
dzis powtorzylam bete dla spokju ..i jest ponizej 0,1 .
kurcze zastanawiam sie jak to jest, bo ja zawsze mam tak ze ta beta nie jest ponizej 0,1 tylko zawsze cos.malutko ale cos tam pokazuje, moglabym pomyslec ze to ovitrelle ale nawet jak bylam na samym CLO to beta byla 0.9 albo 1,1 ciekawi mnie co to znaczy, czy to moze byc pomylka laboratorium czy cos sie dzieje ale potem pada .. Moja najwyzsza beta to 3,75 hehh
musze lekarza zapytac jak bede na wizycie bo dziwne to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 15:24
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
W koncu mi wywalilo brzuch
Ja wvzesniej narzekajaca ze jestem bez brzuchowcem... sle wirusyyyyyu ~~~~~~~~~~~~~~~~~
Edit:fotoWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 13:44
Bella93, ewe_a85, wombi, Mag85, Karo-Linka, bizona, MalaHD, pysia, V., sisi, Nefe, Deseo, Beata.D, problemik, Milkowiec, Domili, Justine, falka, pszczółka p, Mimbla lubią tę wiadomość
,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
Jaki slodki brzucho ♡
Evaa lubi tę wiadomość