X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • mkl Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    Hej dziewczyny! Powoli decydujemy się na rozpoczęcie In Vitro w klinice oddalonej od naszego domu o 5 godzin drogi. W związku z tym mam pytanie praktyczne ;) jak wygląda cała procedura w sensie czasowym? Czy musiałabym tam być cały czas czy dalibyśmy rade dojeżdżać?

Ja nie miałam dużo wizyt, nie pamiętam bym jeździła dużo razy, podczas stymulacji miałam 3 wizyty chyba i nie były co 2 dni

Pazyfae lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradźcie proszę ile średnio mija dni od momentu rozpoczęcia stymulacji do pobrania komórek?

bv5tg9v.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam. Triss, nie wiedziałam że taka okropność Cię spotkała... Bardzo mi przykro i jednocześnie baaardzo się cieszę, że zawalczyłaś ponownie - tym razem musi być dobrze do samego końca! Ogromnie Ci kibicuję :)

Gratuluję wszystkim zaciążonym!
    I przytulam te, którym się nie udało tym razem... Trzeba walczyć, nie ma innej opcji. Nie tym sposobem to innym :) My z mężem na początku w ogóle nie chcieliśmy słyszeć o opcji dawcy (zwłaszcza on), a teraz, po dwóch nieudanych procedurach, jesteśmy otwarci na AZ. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ba, kiedyś nie wyobrażaliśmy sobie, że nie spłodzimy dziecka sami, bez pomocy lekarza. Inseminacja była szczytem absurdu. O naiwności ;)

Za tydzień w poniedziałek mamy wizytę "startową" do trzeciej procedury, zaczynam przebierać nogami :)

A, jeszcze odnośnie szczepień. Serio tracą ważność? Wydawało mi się, że to tak jak ze szczepieniami np. na ospę czy różyczkę - raz wdrożone są skuteczne już zawsze. No ale w sumie też wiem, że trzeba się doszczepić w 6-8 tygodniu ciąży, więc ech...

triss lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • V. Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Dziewczyny doradźcie proszę ile średnio mija dni od momentu rozpoczęcia stymulacji do pobrania komórek?

To zależy czy idziesz krótkim czy długim protokołem. W krótkim to jest jakieś 2 tygodnie, w długim prawie 4.

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:

Za tydzień w poniedziałek mamy wizytę "startową" do trzeciej procedury, zaczynam przebierać nogami.
    Na ktora klinike sie zdecydowaliscie?

7pqmag4.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Na ktora klinike sie zdecydowaliscie?

Zostajemy w Macierzyństwie. Stwierdziliśmy, że dostępność dokładniejszej metody doboru plemników jest w naszym przypadku ważniejsza niż nasze widzimisię. Po prostu będę cisnąć lekarza, żeby mnie porządnie wystymulował tym razem. Nie zgodzę się na krótki protokół, bo długi dał u mnie dużo lepszy rezultat. I na pewno nie będę kupowała tego koszmarnie drogiego Lutinusa którego oni wszystkim wciskają, skoro tania Luteina różni się od niego tylko składnikami otoczki. Poproszę o recepty na ten utrogestan może, mam koleżankę w Cieszynie więc chyba uda mi się go skołować przed rozpoczęciem procedury.

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Zostajemy w Macierzyństwie. Stwierdziliśmy, że dostępność dokładniejszej metody doboru plemników jest w naszym przypadku ważniejsza niż nasze widzimisię. Po prostu będę cisnąć lekarza, żeby mnie porządnie wystymulował tym razem. Nie zgodzę się na krótki protokół, bo długi dał u mnie dużo lepszy rezultat. I na pewno nie będę kupowała tego koszmarnie drogiego Lutinusa którego oni wszystkim wciskają, skoro tania Luteina różni się od niego tylko składnikami otoczki. Poproszę o recepty na ten utrogestan może, mam koleżankę w Cieszynie więc chyba uda mi się go skołować przed rozpoczęciem procedury.

Dzieki V. życze żeby sprawdziło się Tobie powiedzenie "do trzech razy sztuka" :)

V. lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Zostajemy w Macierzyństwie. Stwierdziliśmy, że dostępność dokładniejszej metody doboru plemników jest w naszym przypadku ważniejsza I na pewno nie będę kupowała tego koszmarnie drogiego Lutinusa którego oni wszystkim wciskają, skoro tania Luteina różni się odł niego tylko składnikami otoczki. procedury.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 21:42

7pqmag4.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Ja nie miałam dużo wizyt, nie pamiętam bym jeździła dużo razy, podczas stymulacji miałam 3 wizyty chyba i nie były co 2 dni

Gratuluję

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • mkl Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefe wrote:
    Super!!! I tak dalej :D
    Jak się czujesz?

Czuje się bardzo dobrze...jakbym w ciąży nie była:p

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine ja w 3 dobie miałam dwa zarodki 8b. Jeden mi podano w 3 dobie, drugi nie dotrwal do blastki . Z podanego mam 7miesieczna córcie. Brałabym 3dniowy.

Justine, Konwalia, sisi lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Ja rozpoczelam stymulacje w 2 dniu cyklu a punkcje miałam 14 dc.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    Ale to będziesz robiła dwa wlewy? Jeden wcześniej a potem dzień przed transferem?

Tyszanka wiem ale ta cena.. no i tez musze wtedy zalecenie załatwić od janosz.

Pysia, będę robiła od razu 2 butelki bo mało czasu zostało. Zrobię od razu tego samego dnia kiedy dostanę recepty. Myślę, że będzie to w środę, a w kolejny poniedziałek będę mieć transfer więc wyjdzie to raptem 5 dni przed transferem.
    Na szczęście miałam już 4 razy intralipid ostatnimi czasy więc uznaję ten jako "dawkę podtrzymującą".

W Provicie dają 2 butelki jakbyś chciała zrobić wcześniej. Cena była chyba 450pln o ile się nie mylę.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl- wieeeelkie gratulacje! Mówiłam, że wszystko będzie ok! Teraz już tylko spokojnej i mega nudnej ciąży :)
    Mysza- ja idę długim protokołem i 2 tyg wyciszania już za mną i teraz będzie 2 tyg właściwej stymulacji a potem punkcja i transfer. Myślę, że ok miesiąca wszystko to trwa.

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Pysia, będę robiła od razu 2 butelki bo mało czasu zostało. Zrobię od razu tego samego dnia kiedy dostanę recepty. Myślę, że będzie to w środę, a w kolejny poniedziałek będę mieć transfer więc wyjdzie to raptem 5 dni przed transferem.
    Na szczęście miałam już 4 razy intralipid ostatnimi czasy więc uznaję ten jako "dawkę podtrzymującą".

W Provicie dają 2 butelki jakbyś chciała zrobić wcześniej. Cena była chyba 450pln o ile się nie mylę.

A bo ja miałam w zaleceniu 2 tyg przed transferem i w dniu transferu.
    Chyba ze zrobię np parę dni przed transferem i jeszcze dzień przed transferem. Nie wiem czy tak można, dopytam Paśnika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 13:48

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Justine Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    A bo ja miałam w zaleceniu 2 tyg przed transferem i w dniu transferu.
    Chyba ze zrobię np parę dni przed transferem i jeszcze dzień przed transferem. Nie wiem czy tak można, dopytam Paśnika.

Dokładnie miałam tak samo zalecone. Dopytaj, może coś innego wymyśli.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • pysia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis powtorzylam bete dla spokju ..i jest ponizej 0,1 .
    kurcze zastanawiam sie jak to jest, bo ja zawsze mam tak ze ta beta nie jest ponizej 0,1 tylko zawsze cos.malutko ale cos tam pokazuje, moglabym pomyslec ze to ovitrelle ale nawet jak bylam na samym CLO to beta byla 0.9 albo 1,1 ciekawi mnie co to znaczy, czy to moze byc pomylka laboratorium czy cos sie dzieje ale potem pada .. Moja najwyzsza beta to 3,75 hehh :)
    musze lekarza zapytac jak bede na wizycie bo dziwne to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 15:24

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wyglada jakby dochodzilo do implantacji ale dalej zarodek sie nie rozwija.

7pqmag4.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu mi wywalilo brzuch :)
    Ja wvzesniej narzekajaca ze jestem bez brzuchowcem... sle wirusyyyyyu ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Edit:foto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 13:44

Bella93, ewe_a85, wombi, Mag85, Karo-Linka, bizona, MalaHD, pysia, V., sisi, Nefe, Deseo, Beata.D, problemik, Milkowiec, Domili, Justine, falka, pszczółka p, Mimbla lubią tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki slodki brzucho ♡

Evaa lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
‹‹ 4446 4447 4448 4449 4450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ