IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
AnkaBe wrote:najbardziej mnie martwi ze nic nie mówią w klinice o konieczności zrobienia tego usg taka niewiedza jest strasznie męcząca...
shooa lubi tę wiadomość
-
shooa wrote:Pysia
u Was jak z nasieniem? jaka morfologia, fragmentacja DNA?
Jak były oceniane główki itd to było ok.
Ale takich nazw jak fragmentacja i dna nie kojarzę. A co to da?
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
AnkaBe wrote:Odstawienie leków myśle ze jest pewne, zobaczcie jak ta bhcg rosła najpierw praktycznie stanęła a potem ten przyrost taki mały, to na pewno nie rokuje na rozwój ciąży co innego jakby jakoś bardziej skoczyła o te 100 lub więcej procent a tak... najbardziej mnie martwi ze nic nie mówią w klinice o konieczności zrobienia tego usg taka niewiedza jest strasznie męcząca...
Sama mialam 2 razy taka sytuacje, ale bylam pod dobra opieka, i z lekarzem w stalym kontakcie..
Pysiulipa lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Dziewczyny wlasnie zaaplikowalam ovitrelle...za 36h punkcja! :p
P.s bralyscie moze dostinex w razie na przestymulowanie? moj estradiol dzis wyniósł 4180 ..duzo troche co?MalaHD, Justine, Evaa, lipa, Tyszanka81, ewe_a85 lubią tę wiadomość
lena7 wrote:Ja bym poszla zrobic jednak dobre usg, olałabym te Twoja klinike,i poszla do innego lekarza.. jak oni mogli Cie tak zostawic samej sobie biedną!?
Sama mialam 2 razy taka sytuacje, ale bylam pod dobra opieka, i z lekarzem w stalym kontakcie.. -
nick nieaktualnypysia wrote:Jak były oceniane główki itd to było ok.
Ale takich nazw jak fragmentacja i dna nie kojarzę. A co to da?
skoro było ok to czemu mieliście IMSI - profilaktycznie czy były wskazania z powodu słabego nasienia?
zresztą nieważne. macie mrozaki, będzie dobrze! -
Pysiu, mój M też miał dobre wyniki i kilku lekarzy to potwierdzało przy inseminacjach w Angeliusie. A teraz jak jesteśmy w Gyncentrum, zrobiliśmy dokładniejsze badania (na zlecenie lekarza, który w ogóle poprzedniego nie chciał oglądać!) i okazało się że wcale nie ma takich świetnych żołnierzyków jak sądziliśmy... W Gyncentrum mają powiększenie 6000x, robliliśmy też fragmentację i MSOME. Lekarz powiedział że wyniki sa poniżej normy ale na tyle dobre żeby robić in vitro. Pomyśl może o tych badaniach.I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
lena7 wrote:Dziewczyny wlasnie zaaplikowalam ovitrelle...za 36h punkcja! :p
P.s bralyscie moze dostinex w razie na przestymulowanie? moj estradiol dzis wyniósł 4180 ..duzo troche co? -
Dopadła mnie bezsenność to już druga noc z kolei. Budzę się, leżę i patrzę w sufit. Ja także po punkcja dostawałam antybiotyk. Za pierwszym razem był to amotaks a za drugim zinnat. Ale zawsze tylko na 5 dni.
-
Dziewczyny powiedzcie mi proszę jaki był Wasz stosunek do picia alkoholu przed podejściem do IVF? Czy zarówno Wy jaki i Wasi partnerzy odstawiliscie alkohol na 3 miesiące przed?lekarz nic nam nie mówił ale jak czytam artykuły na ten temat to jest to wręcz konieczne?PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Inkaa85 wrote:Ja też po punkcji brałam jakiś antybiotyk i transfer miałam w tym samym cyklu
lipa lubi tę wiadomość
Pazyfae, do crio to nawet zalecane, aby pić czerwone wino, bo pomaga na endo. Moj mąż zrezygnował z piwa, bo podobno zawiera żeńskie hormony. Od czasu do czasu pijemy lampkę wina, wszystko z umiarem. Nic sie nie stanie jak raz na jakis czas wypijecie po lampeczce do kolacji.
Pazyfae lubi tę wiadomość
-
Asia_88 wrote:Dostinex to nie antybiotyk. On obniża prolaktynę. Brałam go, ale czułam sie po tym gorzej, niz po punkcji
ja dopiero wzielam wczoraj na noc pierwsza tabletke, i na razie jest ok, a mam wziac wszystkie czyli zostalo jeszcze 7
Morwa lubi tę wiadomość
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn