X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi proszę jaki był Wasz stosunek do picia alkoholu przed podejściem do IVF? Czy zarówno Wy jaki i Wasi partnerzy odstawiliscie alkohol na 3 miesiące przed?lekarz nic nam nie mówił ale jak czytam artykuły na ten temat to jest to wręcz konieczne?

Ja nie pije wogole alkoholu tzn nigdy nie pilam i nie pije ☺ a M piwkuje...

Pazyfae lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Justine Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi proszę jaki był Wasz stosunek do picia alkoholu przed podejściem do IVF? Czy zarówno Wy jaki i Wasi partnerzy odstawiliscie alkohol na 3 miesiące przed?lekarz nic nam nie mówił ale jak czytam artykuły na ten temat to jest to wręcz konieczne?

A ja... jestem zaprzyjaźniona z winem i nie rozstawałam się z nim aż do dnia transferu :)

wombi, Sysiaaaaa, ewe_a85, lipa, Pazyfae, Krakowianka, sylvuś, Beata.D lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • pysia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    da tylko wiedzę czy z nasieniem jest ok i z tej strony nie ma problemu.
    skoro było ok to czemu mieliście IMSI - profilaktycznie czy były wskazania z powodu słabego nasienia?
    zresztą nieważne. macie mrozaki, będzie dobrze!

Imisi było poprostu w pakiecie. W gyn chyba tylko IMSI robią.

Mam jeszcze mrozaki ale już mi zaczyna brakować sił. Tracę juz ochotę na walkę.

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Justine Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    Imisi było poprostu w pakiecie. W gyn chyba tylko IMSI robią.

Mam jeszcze mrozaki ale już mi zaczyna brakować sił. Tracę juz ochotę na walkę.

Nie masz już sił? Ok. Rozumiem Cię doskonale.

Ale pomyśl o tych maluchach, które na Ciebie czekają. Nie możesz ich tak po prostu zostawić. Po prostu nie możesz.

Możesz nie być silna. Możesz już chcieć to wszystko skończyć, ale skoro one są to musisz zrobić wszystko żeby pomóc im przyjść na świat.

A później możesz powiedzieć, że zrobiłaś już wszystko.

lipa, Konwalia, sylvuś, Beata.D lubią tę wiadomość

• pysia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam kaca.. a wypiłam tylko dwa kieliszki wina :o całą noc wymiotowalam. Masakra. Chyba nie muszę robić drugiej bety? Jak myślicie? Leki juz odstawiłam.
    10dpt 3 dniowych to chyba nie ma się co łudzić nie?

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • Justine Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    Dziś mam kaca.. a wypiłam tylko dwa kieliszki wina :o całą noc wymiotowalam. Masakra. Chyba nie muszę robić drugiej bety? Jak myślicie? Leki juz odstawiłam.

Niech kac dobrze służy ;)

Ja też bym już odstawiła leki i nie robiła bety.

Moim zdaniem nie ma co się łudzić. Chociaż minimalna beta powinna już wyjść jakby późno miało miejsce zagnieżdzenie.

• pysia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem justine i tak zrobię. Wracam po maluchy i 3 procedura jest gratis wiec skorzystam jakby co . Tym bardziej ze mogłabym zapłodnić wszytskie komorki.. ale po tym juz koniec :) zacznę normalne życie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 10:58

Justine, Asia_88 lubią tę wiadomość

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie oddlalam krew na 3 bhcg dzis 15 dzien po transferze i sama nie wiem czego sie spodziewac jutro wizyta u lekarza strasznie sie boje dzisiejszego wyniku marze o prawidlowym przyroscie ☺

Justine, Morwa lubią tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia123 wrote:
    Ja wlasnie oddlalam krew na 3 bhcg dzis 15 dzien po transferze i sama nie wiem czego sie spodziewac jutro wizyta u lekarza strasznie sie boje dzisiejszego wyniku marze o prawidlowym przyroscie ☺

Kibicuje :)

• AnkaBe Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia123 wrote:
    Trzymam kciuki!

3x operacje- potworniaki jajników
    4xIUI
    4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc

30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
    06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki

30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4).
  • lipa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    No,no :) ja dopiero wzielam wczoraj na noc pierwsza tabletke, i na razie jest ok, a mam wziac wszystkie czyli zostalo jeszcze 7 :P
    ja nie czułam kompletnie nic po dostinexie. a raczej czułam się super, bo uniknęłam objawów hiperstymulacji. po poprednich dwóch stymulacjach go nie dostałam i umierałam przez kilka dni ze spuchnietym brzuchem.

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    W czasie stymulacji raczej nie piłam alkoholu, bo zawsze boję się interakcji z lekami. ale po negatywnych betach, czy między jednym a drugim crio? wino lało się litrami :)
    mężowi nigdy nie zabraniałam. Ma bardzo dobre nasienie, więcej krzywdy plemnikom moim zdaniem robi stres związany ze staraniami, niż kilka piw wypitych na rozluźnienie ze znajomymi w sobotę, żeby nie myśleć w kółko o jednym...

ewe_a85 lubi tę wiadomość

age.png
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    Chyba nie muszę robić drugiej bety? Jak myślicie? Leki juz odstawiłam.

Odstawilas leki w 10dpt 3 dniowych? Oszalalas dziewczyno?
    No nie wiem, ale u mnie we wszystkich klinikach robi sie test z moczu, albo bete 12dpt 5dniowych zarodkow!
    Kobiety kochane, w literaturze mowi sie, ze zagniezdzenie zarodka nastepuje od 5ej do nawet 9ej doby! A Ty juz odstawiasz leki? Jak nagle odstawisz progesteron, to nawet jak zarodki sie zagniezdzily to moze dojsc do miesiaczki. Z odstawienia.
    Nie wiem, moze sie nie znam, ale ja bym w 10dpt 3dniowych zarodkow nic nie odstawiala.

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Odstawilas leki w 10dpt 3 dniowych? Oszalalas dziewczyno?
    No nie wiem, ale u mnie we wszystkich klinikach robi sie test z moczu, albo bete 12dpt 5dniowych zarodkow!
    Kobiety kochane, w literaturze mowi sie, ze zagniezdzenie zarodka nastepuje od 5ej do nawet 9ej doby! A Ty juz odstawiasz leki? Jak nagle odstawisz progesteron, to nawet jak zarodki sie zagniezdzily to moze dojsc do miesiaczki. Z odstawienia.
    Nie wiem, moze sie nie znam, ale ja bym w 10dpt 3dniowych zarodkow nic nie odstawiala.

nie ma możliwości, żeby 8dpt blastki (bo to odpowiednik 10dpt 3dniowców) beta była ujemna i potem ruszyła. gdyby implantacja była choć częściowa czyli zaczęło się coś dziać ale jeszcze się nie zakończyła to by beta coś pokazała..

lipa, Bella93, ewe_a85 lubią tę wiadomość

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    nie ma możliwości, żeby 8dpt blastki (bo to odpowiednik 10dpt 3dniowców) beta była ujemna i potem ruszyła. gdyby implantacja była choć częściowa czyli zaczęło się coś dziać ale jeszcze się nie zakończyła to by beta coś pokazała..

Ale ja zrozumialam, ze Pysia nie zrobila bety 10dpt tylko wczesniej, i ze odstawila juz leki nic nie badajac. Zreszta, zadna klinika nie zaleca odstawienia lekow w 10dpt nawet 5dniowych zarodkow (a tu, jak piszesz jest dopiero 8 dzien!), bez wzgledu na to jaka beta jest, wlasnie dlatego, ze nie do konca wiadomo kiedy zarodki sie zagniezdzaja, kiedy beta przedostaje sie do krwi (kazda kobieta ja inaczej metabolizuje). No, ale to jej decyzja. Nic mi do tego.

PS. Doczytalam, ze beta byla w 10dpt 3 dniowych. OK, rozumiem. Ale nie wiem, czy bym odstawila leki. Mojej kolezance beta z krwi wyszla pod koniec pierwszego miesiaca ciazy, sa kobiety, ktorym w ogole beta nie wychodzi, wiec ja jestem ekstra ostrozna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 12:11

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia123 wrote:

Kciuki mocno zacisniete &&&& :-)

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    w literaturze mowi sie, ze zagniezdzenie zarodka nastepuje od 5ej do nawet 9ej doby!
    Zagniezdzenie blastki powinno nastapic w 1/2dpt (3/4dpt 3dniowca),wiec jak sama napisalas zagniezdzenie nastepuje od 5 do 9 doby ale zycia zarodka, a nie doby po transferze.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Ale ja zrozumialam, ze Pysia nie zrobila bety 10dpt tylko wczesniej, i ze odstawila juz leki nic nie badajac. Zreszta, zadna klinika nie zaleca odstawienia lekow w 10dpt nawet 5dniowych zarodkow (a tu, jak piszesz jest dopiero 8 dzien!), bez wzgledu na to jaka beta jest, wlasnie dlatego, ze nie do konca wiadomo kiedy zarodki sie zagniezdzaja, kiedy beta przedostaje sie do krwi (kazda kobieta ja inaczej metabolizuje). No, ale to jej decyzja. Nic mi do tego.

u mnie dr po negatywnej becie 9 dpt blastki kazał odstawiać..
    moim zdaniem dobrze robić betę kilka dni (4-6) po transferze jak ktoś chce sprawdzić czy się coś "zadziało" w ogóle czy była implantacja, ale jak wynik ma być taki, żeby nie mieć wątpliwości co do odstawienia leków to wiadomo, że lepiej później, powiedzmy 9-10dpt blastki.

ja też nie odstawiałam leków jak beta wychodziła negatywna 7dpt blastki tylko powtarzałam..wiadomo było że na 99,9999% nic się nie zmieni, ale wolałam dwa dni dłużej brać leki niż sobie pluć w brodę..

Bella93 lubi tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:

PS. Doczytalam, ze beta byla w 10dpt 3 dniowych. OK, rozumiem. Ale nie wiem, czy bym odstawila leki. Mojej kolezance beta z krwi wyszla pod koniec pierwszego miesiaca ciazy, sa kobiety, ktorym w ogole beta nie wychodzi, wiec ja jestem ekstra ostrozna.

Są kobiety którym beta w ogóle nie wychodzi? Nie rozśmieszaj mnie.

To beta jest wyznacznikiem ciąży a nie jakimś dodatkiem który raz wyjdzie raz nie.

Kobiety którym beta nie wyszła to kobiety które nie są w ciąży.

Bella93, MalaHD, lipa, ewe_a85, Polly_love, lady_pink, sylvuś lubią tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia123 wrote:
    Powodzenia &&&&
    Ja dziś mam kryzys :/

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
‹‹ 4546 4547 4548 4549 4550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ