IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Karo-Linka wrote:Justine ile bierzesz progesteronu? Dzwoń do kliniki niech coś dołożą, 24 to trochę mało
Gorąca linia zadziałała i zaraz będę się kłuć prolutkiem.
Biorę 3x2 duphastonu i 3x3 luteiny więc i tak kosmiczne dawki. Dodatkowo jestem na cyklu naturalnym więc moje ciałko żółte powinno coś produkować...
No nic, w środę ciąg dalszy emocjiProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Ann89 wrote:Odebralam wyniki tarczycy:
TSH 3 gen 0.706 (norma 0.270-4.700)
FT4 8.27 (norma 10.60-19.40)
FT3 3.25 (norma 4.00-8.30)
Anty-TPO <0.8 (norma <8.00)
Pierwszy raz badalam tarczyce. Moglybyscie napisac co myslicie o wyniku?
Tsh piękneft3 i ft4 masz poniżej normy, ale tutaj się nie znam.
Morwa, wywołuję Cię na analizę powyższych wynikówProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Justine wrote:Gorąca linia zadziałała i zaraz będę się kłuć prolutkiem.
Biorę 3x2 duphastonu i 3x3 luteiny więc i tak kosmiczne dawki. Dodatkowo jestem na cyklu naturalnym więc moje ciałko żółte powinno coś produkować...
No nic, w środę ciąg dalszy emocji -
Justine gratki
Moja beta standardowo poniżej 0,1 w 10dpt ehhhh..... dobrze ze wino kupiłam.
Juz nie wiem co ze mną . Mam jeszcze dwa mrozaki.
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:Justine gratki
Pysia!
Szlag by to trafil...
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Eh
-
pysia wrote:Justine gratki
przykro miMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
AnkaBe wrote:Dzięki dziewczyny, doktor na mojego długiego SMS odpisał mi jedno słowo; odstawić. Szkoda tylko ze nie wspomniał co z tym usg, chyba poczekam z 2-3dni na krwawienie jeśli się nie pojawi to zgłoszę się do jakiegoś innego lekarza na badanie, skoro mówicie ze przy takich małych wartościach i tak nic nie będzie widać, sama tez zdaje sobie z tego sprawę, łudziłam się ze ta bhcg stanie w miejscu a ona jeszcze takie psikusy robi. Dzięki Bella93 prześledzą historie Kotowy.
ja bym sie wstrzymala jeszcze do srody... zrob jezcze raz bete... nie odstawiaj lekow..!!
co prawda przyrosty masz malutkie wiec mozliwe ze nic z tego nie wyjdzie ale mysle zebys dala sobie czas do srody..
Ja podczas brania lekow mialam poronienie i krwawilam dosc mocno, wiec nie jest powiedziane ze jak odstawisz leki to dopiero dostaniesz @Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 19:25
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
e_mil_ka wrote:Nie zgodzę sie z tym. Ja mimo brania leków dostałam krwawienia i to nie małego.
tak samo mysle ja ty...e_mil_ka lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:ja bym sie wstrzymala jeszcze do srody... zrob jezcze raz bete... nie odstawiaj lekow..!!
co prawda przyrosty masz malutkie wiec mozliwe ze nic z tego nie wyjdzie ale mysle zebys dala sobie czas do srody..
Ja podczas brania lekow mialam poronienie i krwawilam dosc mocno, wiec nie jest powiedziane ze jak odstawisz leki to dopiero dostaniesz @
Jesli to ciaza ektopowa i podtrzymuje ja prg, to dziewczynie moze nawet rozerwac jajowod. Sluchalabym lekarza... -
Sysiaaaaa wrote:Być może się mylę.
Pysia
kazdy organizm jest inny i inaczej bedzie reagowac.. wiadomo ze zazwyczaj dostaje sie @ po odstawieniu lekow ale jak wiadomo mozna dostac @ podczas ich brania rowniezMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Odstawienie leków myśle ze jest pewne, zobaczcie jak ta bhcg rosła najpierw praktycznie stanęła a potem ten przyrost taki mały, to na pewno nie rokuje na rozwój ciąży co innego jakby jakoś bardziej skoczyła o te 100 lub więcej procent a tak... najbardziej mnie martwi ze nic nie mówią w klinice o konieczności zrobienia tego usg taka niewiedza jest strasznie męcząca...3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
Bella93 wrote:Beta jak na 21dpt jest naprawdę malutka, a powinien byc juz pecherzyk ciazowy.
Jesli to ciaza ektopowa i podtrzymuje ja prg, to dziewczynie moze nawet rozerwac jajowod. Sluchalabym lekarza...
Tez masz racje..! trudna sprawa.. moze faktycznie niech poslucha lekarza...lekarz wie lepiejMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyAnkaBe wrote:Dziewczyny poratujcie odebrałam dziś kolejne wyniki bhcg i tak wynik bhcg
13dpt 153,5mIU/ml
15dpt 206 mIU/ml
17dpt 210.8mIU/ml
a 21dpt 309,3
Jestem załamana bo najpierw beta stała w miejscu a teraz tak złe przyrasta, ciagle przyjmuje luteinę i prolutex a nie dostałam jeszcze informacjj od doktora żeby leki odstawić. Wiem ze ten przyrost o niczym dobrym nie świadczy ale tak naprawdę to co się może dziać? Niestety w mojej klinice nie czuje się dobrze "zaopiekowana" i mam wrażenie ze zostałam z tym trochę pozostawiona sama sobie. Lekarz nic nie mówił o zrobieniu usg ale jak tak czytam to wszędzie pisze ze się chyba jednak powinno jej zrobić jak najszybciej? Czy ga beta może świadczyć o tym ze dojdzie do poronienia? Czy trzeba najpierw odstawić leki? Już nie wiem co z tym począć dziękuje za rady
Moja beta od 10 dpt rosła dziwnie raz w normie, raz w dolnej granicy normy, raz poniżej normy. Doszła aż do 6000 zanim zaczęła spadać i był to 8tc, nie pojawił się zarodek. Wiadomo, też się łudziłam ja i lekarze, że może ta beta nie przesądza sprawy i będzie ok i brałam leki dalej, tym bardziej że ja miałam hiperkę a ona może zaburzać wyniki bhcg. w każdym razie skończyło się na łyżeczkowaniu. moim zdaniem sprawdź dla spokoju sumienia i serca jeszcze raz betę za 3,4 dni i jak nie ruszy to odstaw leki.. przeciąganie tej sytuacji jest bardzo ciężkie, bo człowiek sobie robi nadzieję, ale chyba lepiej dla psychiki potraktować to jak ciążę biochemiczną i dostać normalnie okres odstawiając progesteron..