IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Konwalia mnie wywołała, więc jestem
A więc... ja, ta która mówi, ze cudów nie ma (bo nie ma) i nie wierzyła że to możliwe zaszłam w ciążę. Naturalsik....
Byłam tu stała bywalczynią od 2013 roku. Po bezowocnych staraniach zrobiłam hsg.
Ból nieziemski. Okazało sie, ze jeden jajowód jest zabetonowany a drugi przepuścił kontrast przez część jajowodu ale dalej nic z tego. Był niedrożny od strony macicy.
Procedurę miałam jedną. 5 blastek.
Jedno poronienie w 18 tc i jedno poronienie w 10 tc.
Mam synka z IVF - nie wiem, czy jest morulką którą mi podano czy blastką 2 BC.
Nie wierzyłam w tak słabe zarodki bo przecież logiczne jest, ze jeśli 4BB nie dały rady to co może ta marna morula???
Jak widać może
2 tyg temu byłam u mojej gin od IVF. Chciałam podziękować i pokazać synka.
Przy okazji zapisałam się na kolejną procedurę (badania kliniczne). Będą ruszać na przełomie maja i czerwca.
Tymczasem moje niedrożne jajowody spłatały mi figla.
W niedzielę test. Pn beta 160,7. Dziś powtórka i 427!!!
Kuźwa!!! Zawsze czytałam takie informacje z myślą: "wszystko super i fajnie, ale to przecież nie jest możliwe. NIE U MNIE".
I wiem, ze nie zdarzy się to każdej z nas, ale to jest możliwe.
Dziewczyny, nie wiem jak i dlaczego ale jednak.
Poza tym cały ten watek jest magiczny. było tu tyle cudów gdzie dziewczyny miały transferowanych 20 zarodków i nic. I nagle - bum! Ciąża!
Błagam Was tylko o jedno, o trochę wiary w tych trudnych chwilach, gdy zwątpienie i niemoc są ogromne i o baaaardzo dużo wiary gdy macie dużo sił do walki.
Ps. Justine - jeszcze raz gratuluję. Po prostu strasznie się cieszę i dlatego się powtarzam
Ps1. Sysiaaaa, kciukam najbardziej na świecie!
Ps3. Powodzenia wszystkim czekającym na dziecko. Wiem jak to jest gdy długo go nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 22:38
ana167, Tyszanka81, MalaHD, wombi, Pazyfae, Sysiaaaaa, Fruzia85, Asiula86, lipa, Asia_88, sylvuś, gretka, SzewskaPasja, brenya77, Natka-matka wariatka :), Karola1989, emka29, Beata.D, ewe_a85, lena7, sylwia80, Anatolka, Nefe, Karo-Linka, zizia_a, shooa, Justine, mysza89, Deseo, Konwalia, sisi, Jooozefka, Milkowiec, Tosia 1981, Bella93, Krakowianka, sandzu, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Kava wrote:Konwalia mnie wywołała, więc jestem
A więc... ja, ta która mówi, ze cudów nie ma (bo nie ma) i nie wierzyła że to możliwe zaszłam w ciążę. Naturalsik....
Byłam tu stała bywalczynią od 2013 roku. Po bezowocnych staraniach zrobiłam hsg.
Ból nieziemski. Okazało sie, ze jeden jajowód jest zabetonowany a drugi przepuścił kontrast przez część jajowodu ale dalej nic z tego. Był niedrożny od strony macicy.
Procedurę miałam jedną. 5 blastek.
Jedno poronienie w 18 tc i jedno poronienie w 10 tc.
Mam synka z IVF - nie wiem, czy jest morulką którą mi podano czy blastką 2 BC.
Nie wierzyłam w tak słabe zarodki bo przecież logiczne jest, ze jeśli 4BB nie dały rady to co może ta marna morula???
Jak widać może
2 tyg temu byłam u mojej gin od IVF. Chciałam podziękować i pokazać synka.
Przy okazji zapisałam się na kolejną procedurę (badania kliniczne). Będą ruszać na przełomie maja i czerwca.
Tymczasem moje niedrożne jajowody spłatały mi figla.
W niedzielę test. Pn beta 160,7. Dziś powtórka i 427!!!
Kuźwa!!! Zawsze czytałam takie informacje z myślą: "wszystko super i fajnie, ale to przecież nie jest możliwe. NIE U MNIE".
I wiem, ze nie zdarzy się to każdej z nas, ale to jest możliwe.
Dziewczyny, nie wiem jak i dlaczego ale jednak.
Poza tym cały ten watek jest magiczny. było tu tyle cudów gdzie dziewczyny miały transferowanych 20 zarodków i nic. I nagle - bum! Ciąża!
Błagam Was tylko o jedno, o trochę wiary w tych trudnych chwilach, gdy zwątpienie i niemoc są ogromne i o baaaardzo dużo wiary gdy macie dużo sił do walki.
Ps. Justine - jeszcze raz gratuluję. Po prostu strasznie się cieszę i dlatego się powtarzam
Ps1. Sysiaaaa, kciukam najbardziej na świecie!
Ps3. Powodzenia wszystkim czekającym na dziecko. Wiem jak to jest gdy długo go nie ma
&&& na dalsza droge ☺Kava lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Kava! Takie wieści bardzo podnoszą na duchu
gratulacje i duzo zdrowka:* jestem tu nowa więc nie znam Twojej historii. Czy mogłabyś powiedzieć gdzie podchodzilas do IVF? My też będziemy podchodzić do IVF w ramach badań klinicznych w Bialymstoku.
Kava lubi tę wiadomość
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Kava, gratulacje!
Kava lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Justine wrote:Junioer, pamiętam, że miałaś cudowny prg w zastrzykach z Czech. Przypomnisz nazwę? Bo z prolutexem zbankrutuję
Nie pamietam ceny, ale o wiele niższa nuz prolutex. A swoją drogą prolutex tez był w CZ tańszy niż w PL. Może napisz do Lekarna na Ostravske ([email protected]) i zapytaj o ceny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 01:50
-
nick nieaktualny
-
Piekne i budujące sa takie historie Kavy
Ok, dzieki za porady dot. wit.D3! :)tylko teraz dylemat czy z ta k2 czy nie?
Dziewczyny zapomnialam wczoraj wziąć dostinexu na noc...i nie chcac pisac przd 7 do lekarza wzielam ja szybko o 7.00, a nastepna zamierzam wziac poznym wieczorem, ok 24.00..powiedzcie ze dobrze zdobilam ? /:
Kava lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Ja bralam pierw witamine 1000j i mialam poziom 31 potem bralam 4 tys i podskoczylo mi do 89, ze nawet dwukrotnie oznaczali czy sie zgadza... teraz nie badalam.. musialabym znow sprawdzic jaki mam...
Kava Wielkie gratulacjeMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Pazyfae wrote:Kava! Takie wieści bardzo podnoszą na duchu
gratulacje i duzo zdrowka:* jestem tu nowa więc nie znam Twojej historii. Czy mogłabyś powiedzieć gdzie podchodzilas do IVF? My też będziemy podchodzić do IVF w ramach badań klinicznych w Bialymstoku.
Również Białystok
W jakieś klinice?
Mogę komu zwolni miejsce -
nick nieaktualnyKava, ale czad
pamiętam jak też byłaś wyznawczynią teorii o cudach, ale u innych. A jednak
Lady Pink te czytałam
http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=6&t=50033&start=15
http://forum.gazeta.pl/forum/w,191,98206391,98206391,Adopcja_zarodka.html
ale nie pamiętam czy jeszcze czegoś nie znalazłam, tylko nie mam czasu szperać i szukać teraz, jak coś to poszukaj jeszcze sobielady_pink lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Alrauna1987 wrote:Jednak te wiosenne boćki zaczynają się spisywać
Gratulacje i &&& za mocne serducho/cha.
Wczoraj test blada kreskateraz tylko beta.
Justine lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy ma ktos do odsprzedania Metformax?
Sysiaaaaa trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 09:41
Sysiaaaaa lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️