IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia80 wrote:Mam do Was pytanie, czy jest sens robić HSG przed IVF ?
Skierowanie na HSG dostałam już jakiś czas temu nie wiedząc ze fragmentacja dna plemników będzie taka tragiczna i będziemy robić z tego powodu IVF.
I czy można brać antyki i w tym czasie iść na HSG ?
Z góry dziękuje za pomoc.
Teoretycznie nie ma sensu bo jajowody nie są potrzebne do IVF, ale ja bym wolała wiedzieć czy jestem drożna, bo tyle cudów się zdarzasylwia80 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:Teoretycznie nie ma sensu bo jajowody nie są potrzebne do IVF, ale ja bym wolała wiedzieć czy jestem drożna, bo tyle cudów się zdarza
Dzięki, dokładnie o tym samym pomyślałam, ze skoro mogę zrobić a nigdy nie miałam to lepiej wiedzieć co "w trawie piszczy"))
A co z tabletkami anty brać je czy najpierw poczekać do HSG i dopiero od następnego cyklu antyki ? Mam iść długim protokołem wiec niestety wszystko będzie przesunięte w czasie.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Sysiaaaaa wrote:Już mam wyniki. Niestety się nie udało
Bardzo mi przykro, byłam pewna że się udało tak jak pisałaś o plamieniach.. Trzymaj się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 11:41
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Tak, jak dziewczyny napisaly, do IVF droznosc nie jest potrzebna, ale jak chcesz wiedziec i mozesz zrobic za darmo to czemu nie? Przeciez ivf nie wyklucza staran naturalnych - a do tych droznosc sie przyda. A nuz widelec, cos jest nie tak i w trakcie HSG Ci odetkaja jajowody?
A nie mozesz zrobic HSG przy okazji histero? Nie wiem czy bedziesz miala histero w znieczuleniu ogolnym, ale dla mnie oba badania byly bolesne. HSG bolalo strasznie, histero tylko troche mniej, wiec wolalabym zrobic oba badania razem pod znieczuleniem.
Antyki nie maja znaczenia, wrecz lepiej byc na nich na wszelki wypadek, bo przy jakimkolwiek podejrzeniu ciazy lekarz moze Ci odmowic zabiegu.5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
Skierowanie na HSG dostałam już jakiś czas temu nie wiedząc ze fragmentacja dna plemników będzie taka tragiczna i będziemy robić z tego powodu IVF.
Z góry dziękuje za pomoc.
Czy jest sens? Tylko dla wiedzy. Na antykach można bez problemu.
MałaHD, obserwuj się uważnie. Zgłoś samopoczucie przed punkcja. Ja czułam sie podobnie i u mnie skończyło się hiperka bez transferu po samym hcg z ovitrelle.
Sysia, przykro mi bardzo -
Sysiaaaaa kibicuje Ci od początku i za każdym razem tak bardzo wierzę, że się uda, że porażkę odbieram bardzo osobiście. Tak strasznie mi przykro. Tyle przeszlas, że należy Ci się zaznać tego błogosławionego stanu. Szkoda tym bardziej, bo w mojej klinice podchodzilas... i wierzylam, że to będzie ten czas. Co dalej?
Sysiaaaaa lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za słowa otuchy i Wasze wsparcie. Jest to dla mnie bardzo ważne i doceniam Was za wszystko. Nie poddam się! Ale pewnie już, to wiecie
Odczekam chwilę, żeby w pracy się wszytsko unormowało po moim L4 i będę próbować dalej. Spróbuj jeszcze raz w Invimedzie jak będą zarodki. Justine namawia mnie na Katowice i bardzo mnie to kusi, ale niestety zostaje teraz sama bez męża na pół roku i ciężko z podróżami. Zastanawiam się jeszcze nad Białymstokiem, ale tam podobno koleiki, że hoho...
Te pół roku bez męża będzie ciężkie, ale dam radę! Może przywiezie jakieś dziecko z Polski
Justine, brenya77, sylvuś lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
nick nieaktualny
-
Sysia...
:**
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B