IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
opu wrote:A dlaczego skreslasz ladna ciazową betę ?? Nie rozumiem? Ja trzymam kciuki za przyrost
ciążowa to ona może i jest ale jak na 10 dpt blastek 1BC i 3BB to nie wróży nic dobrego. Niestety leki musze jeszcze brać do wtorku i powtórzyć betę.
Przewertowałam cały net , fora i nie znalazłam zdrowej ciąży z takiej wartości.
Jestem realistką
Trzeba spiąć poślady i do przoduale wpierw jakiś odpoczynek, restart.
Spróbuję mojego namówić na jakiś wypad nad morze albo do Zakopca.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Alrauna1987 wrote:Jaja jakies. Dzwonila lelarka kazala zwiekszyc dawki lekow. Luteina podjezykowa 3x4 i dowcipna 3x4 i bete zrobic we wtorek. No po jaka cholere ?! Bo jak beta dodatnia u nich to leki sie zostawia i weryfikuje. Bez sensu wg mnie a powiedzialam jej przeciez ze 8 dpt mialam 30 a teraz 32. Ech....do dupy ten rok
-
Morwa wrote:Miałaś podane dwa zarodki , może tu lekarka widzi nadzieję? Jak możesz powalczyć to próbuj i słuchaj się lekarza. Jak jest to cb i ma dojść do poronienia to nawet mimo zwiększonej dawki leków dojdzie, a jak może coś z tego jeszcze wyjść to czemu nie spróbować? Ja bym walczyła.
słucham się słucham...początkowo mówiła o piątku , dopiero jak powiedziałam , że w 8 dpt beta była 30 a teraz 32 to zmieniła zdanie i podała ten wtorek.
Ja mam cykle 26/28 dni więc może samo się wszystko rozwiąże.
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
Alrauna1987 wrote:Niestety u mnie lipa. Bocian nie przyleci
Bhcg 32 -
MalaHD wrote:Dziewczyny a jak to jest z oznaczeniami blastocyst ABC wiem, że sa to jakości embrioblastu i trofoblastu AA jest najładniejsza ale lepsza jest np 4AB czy 4BA?
-
Sory że w tym wątku piszę ale wy macie doświadczenie czy inmmunofenotyp to NK ? Czy to są inne badania ? I ile kosztuje a w Diagnostyce można wykonać ?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Sory że w tym wątku piszę ale wy macie doświadczenie czy inmmunofenotyp to NK ? Czy to są inne badania ? I ile kosztuje a w Diagnostyce można wykonać ?
Jak jedzie dowiadywalam to nie można było zrobić w diagnostyce. Na Śląsku immunofenotyp robi Provita i Gyncetrum.
W immunofenotypie są komórki Nk ale nie tylko.
AlraunaProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:Jak jedzie dowiadywalam to nie można było zrobić w diagnostyce. Na Śląsku immunofenotyp robi Provita i Gyncetrum.
W immunofenotypie są komórki Nk ale nie tylko.
Alrauna
Wczoraj zrobiłam na zespół antyfosfolipidowy no i jeszcze chce ten inmmunofenotyp wykonać a tam tylko w jakiś dany dzień tylko i trzeba się zapisać.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Alrauna1987 wrote:Moje jajka srednie na jeza. AMH 1.3 ale to tylko ułuda. Co miesiac startujacych pecherzykow jest 7/8 z czego teraz byly 4 komorki. Mialam 300j menopuru na krotkim. Wiem ze o mrozakach mozemy zapomniec. Pytanie co z klinika. Myslalam o tych w Krk chociaz teraz to i za granice mige jezdzic byke tylko byl efekt. Moj M ma slabe zolnierzyki z azoo. Brak ruchu. Chyba ze go wysuplementowac i jwszcze raz biopsja? Zobaczymy co doktorek powie. Chociaz przupuszczam ze nic ze taki traf i trzeba probowac dalej.Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
choco wrote:Ja znowu z szybkim pytaniem. Czy zastrzyk agolutin domięśniowo można zrobić w uda czy koniecznie w pośladki? Jestem w nie swoim mieście i nie mogę znaleźć miejsca gdzie mogli by mi zrobić zastrzyk.
-
lena7 wrote:Alrauna a jak napisalas ze mialas 300j menopuru to mowisz/cie o pojedynczej dawce (tj jednym zastrzyku o takiej jednostce dziennie?) bo czytam czasami i nie wiem czy dobrze rozumiem jak piszecie( aczkolwiek pewnie powinnam)
Tak, jedna dawka w zastrzyku to 300 jednostek na krótkim protokole. Żadnych innych leków.
Zastanawiam się nad podejściem na cyklu naturalnym wiem , że wtedy szanse spadają , ale cały czas od początku to za mną chodzi , a żaden z lekarzy zgodzić się nie chciał. Może teraz to przemyślą.
No nic czekamy do wtorku, a później w piątek wizyta u lekarza i podsumowanie.
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
Dziewczyny mam pytanie: czy jak będę robić pierwsza betę 9dpt czyli 14 dni po podaniu Ovitrelle to ten lek może mi zafałszować wynik i wykazać pozytywna betę mimo że nie będzie ciąży?
Grlui lubi tę wiadomość
I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
Staram się nie nakręcac i nie analizować ale mam groszka w brzuszku więc jestem w ciąży
nawet jak beta mi powie w czwartek, że nie to dziś jestem i mam zamiar się tym delektować.
14 dni po zastrztku juz nie powinno być go we krwi. A ty jak się czujesz?Justine, Kalija lubią tę wiadomość