X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Ja dziś mam 2 dpt 2 dniowych bąbelków, wedlug kliniki mam tak robić, ale pewnie skusze sie szybciej :)
    A ilu dniowe mialas zarodki / zarodka ?
    Ja tez miałam podanego 2 dniowego zarodka i robiłam betę w 10dpt. W 10 dpt na pewno będzie już cos wiadomo :) powodzenia &&&

Angela* lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanie bo jestem kompletnie zielona w tym temacie,bede robic pierwsze podejscie do ivf i teraz nie wiem kiedy sie umowic na pierwsza wizyte.czy powinnam w 1dc?,a jesli bedzie krotki protokól to czy zdaze zrobic te wszystkie badania ?czy moze lepiej umowic sie w polowie cyklu ? i czy wtedy i tak bede musiala na poczatku cyklu jeszcze raz ?
    czarna magia to dla mnie :P tym bardziej ze troche mam tych km do kliniki
    poza tym Spokojnych Rodzinnych Swiat :**

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ja tez miałam podanego 2 dniowego zarodka i robiłam betę w 10dpt. W 10 dpt na pewno będzie już cos wiadomo :) powodzenia &&&

A więc zatestuje 10dpt :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dziewczynki mam pytanie bo jestem kompletnie zielona w tym temacie,bede robic pierwsze podejscie do ivf i teraz nie wiem kiedy sie umowic na pierwsza wizyte.czy powinnam w 1dc?,a jesli bedzie krotki protokól to czy zdaze zrobic te wszystkie badania ?czy moze lepiej umowic sie w polowie cyklu ? i czy wtedy i tak bede musiala na poczatku cyklu jeszcze raz ?
    czarna magia to dla mnie :P tym bardziej ze troche mam tych km do kliniki
    poza tym Spokojnych Rodzinnych Swiat :**

Witaj , ja umawiając sie pierwszy raz nie patrzylam na dzien cyklu :). Tylko żeby nie miec okresu: ) i tak później musialam czekac na wyniki badan i międzyczasie mialam monitoring :)
    A na niektóre wyniki badan czeka sie nawet 3 tyg :( także ja patrzylam tak : Im szybciej tym lepiej :)

Wzajemnie Wesołych Świat! :)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela dziekuje za odp :) a czy takie badania jak amh i chlamydia sa zawsze w zestawie bo na nie sie u chyba czeka 2 tygodnie,moze szybciej sobie je zrobic?

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Angela dziekuje za odp :) a czy takie badania jak amh i chlamydia sa zawsze w zestawie bo na nie sie u chyba czeka 2 tygodnie,moze szybciej sobie je zrobic?

Tez robilam w klinice i mialam na następny dzien , ale tez placilam kolo 200 zl ...

• ona333 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:

nie wiem czy u Ciebie jest, ale z dnia na dzień i ceny są ok są w laboratoriach ALAB, ja zawsze tam robię :) i odbiór jest internetowy :) także wielka wygoda :)

ps. na wizyte startową umów się jak najszybciej, dobrze jakbys telefonicznie powiedziała o tym, wtedy więcej czasu rezerwują od razu dla pacjentki. bo tam dużo formalności jest ;/

2015-2017 - lapar.usunięcie torbieli - uszkodzony jajnik,niedrożność,endometrioza, stym. CLO, inseminacje - Novum
    04.2017 - 1 IFV -ICSI - :( 05.2017 - 2 crio - nie doszło, 2* [*]
    08.2017 - 3 IFV ICSI :( 11.2017 - histeroskopia OK
    20.12.2017 - 4 crio ... :(
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam chlamydii. A wirusowe robiłam razem z morfologia do punkcji. Idź jak najszybciej bo być może puści Cie długim protokołem albo z antykami i wtedy i tak wszystko się przedłuży.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedzi wszystkie :)

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia wrote:
    A z 6 doby mają jakieś mniejsze szanse?? Nie znam się.
    Kunia ja mam w brzuszku 6cio dniową blastke któa w dodatku postanowiła się podzielić :)

Angela*, MalaHD, Flowwer, Justu, Natka-matka wariatka :), Beata.D, Morwa, Kunia, Krakowianka, gosia81 lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Kunia ja mam w brzuszku 6cio dniową blastke któa w dodatku postanowiła się podzielić :)

Gratuluje <3

• Asik86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dziekuje za odpowiedzi wszystkie :)
    Promyczku, ja też podchodzę pierwszy raz:) Ja chlamydie mam zrobioną, ale czekałam ok 2 tyg. Z takich badań, co długo na wynik się czeka to na pewno kariotyp nam kazali zrobić. Na wynik czeka się ok 5 tygodni. No i nie wiem, jak u Was, ale w naszej klinice wszystkie badania są ważne pół roku, po tym czasie trzeba wszystko robić od początku. Teraz mamy taką sytuację, że większość do IUI mieliśmy zrobioną, a do ICSI na nowo wszystko.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik 86 o kariotypie wiem,własnie sobie załatwiam na nfz.w mojej klinice tez wszystkie badania pol roku i rowniez musze robic wiekszosc odnowa

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Justu Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:

Ja za pierwszym razem miałam 3 dniowe i niestety nie udało się. Pomijam fakt, że byłam bardzo chora a jednak powiedziano mi, że mam podchodzić. Teraz z perspektywy czasu zaczekałabym miesiąc no ale... Na szczęcie został mi jeszcze jeden mrozaczek podany w 5 dniu no i teraz mam 7dpt. Szczerze to nic nie czuję, trochę mam wywalony brzuch ale to może po obżarstwie świątecznym a tak to dzień mi mija od jednej luteiny do drugiej ;) no może troszkę czuć brzuch jakby na okres ale na spokojnie.

ps. A jutro do pracy .. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 19:31

Kunia lubi tę wiadomość

• ona333 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justu trzymam kciuki, ja liczę jutro na podanie zarodków, nie wiem jak wytrzymam całą noc, a okazac się moze ze nie bedzie czego transferować, ciągle o tym mysle bo mam złe przeczucia, ze przez święta nie wydarzyło się nic dobrego z moimi komórkami :(

Justu lubi tę wiadomość

2015-2017 - lapar.usunięcie torbieli - uszkodzony jajnik,niedrożność,endometrioza, stym. CLO, inseminacje - Novum
    04.2017 - 1 IFV -ICSI - :( 05.2017 - 2 crio - nie doszło, 2* [*]
    08.2017 - 3 IFV ICSI :( 11.2017 - histeroskopia OK
    20.12.2017 - 4 crio ... :(
  • Justu Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona333 wrote:
    Justu trzymam kciuki, ja liczę jutro na podanie zarodków, nie wiem jak wytrzymam całą noc, a okazac się moze ze nie bedzie czego transferować, ciągle o tym mysle bo mam złe przeczucia, ze przez święta nie wydarzyło się nic dobrego z moimi komórkami :(

Nie dziękuję ona333. Jak to się mówi dobre rady zawsze w cenie i idąc za swoim przykładem i radami dziewczyn najlepiej zająć głowę w tym czasie oczekiwania czymś innym. Dziewczyny pisały wcześniej o jakiejś fajnej komedii np. polecam "wpadkę", którą uwielbiam, puzzle itd. Łatwo się mówi gorzej robi..

A jak trzymam mocno kciuki za Ciebie ona333 i twoje zarodeczki. Daj jutro znać :)

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justu, a beta przed praca czy po? :D

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Justu Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 ale mi kazali testować po 12-14 dniach ;)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justu wrote:
    Bella93 ale mi kazali testować po 12-14 dniach ;)

Też mam takie zalecenie z kliniki , ale nie wiem czy wytrzymam :-P

Justu lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście szalone z tym czekaniem. W życiu bym tyle nie wytrzymała :P zamknęli by mnie u czubkow, ja robilam 7dpt i myślałam, że oszaleje

Angela*, Asia_88, Justu, lipa, ewe_a85, Justine, Bella93, e_mil_ka, Krakowianka, edloteh lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 4667 4668 4669 4670 4671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ