IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela* wrote:Ja dziś mam 2 dpt 2 dniowych bąbelków, wedlug kliniki mam tak robić, ale pewnie skusze sie szybciej
A ilu dniowe mialas zarodki / zarodka ?powodzenia &&&
Angela* lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Dziewczynki mam pytanie bo jestem kompletnie zielona w tym temacie,bede robic pierwsze podejscie do ivf i teraz nie wiem kiedy sie umowic na pierwsza wizyte.czy powinnam w 1dc?,a jesli bedzie krotki protokól to czy zdaze zrobic te wszystkie badania ?czy moze lepiej umowic sie w polowie cyklu ? i czy wtedy i tak bede musiala na poczatku cyklu jeszcze raz ?
czarna magia to dla mnietym bardziej ze troche mam tych km do kliniki
poza tym Spokojnych Rodzinnych Swiat :**Angela* lubi tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
promyczek 39 wrote:Dziewczynki mam pytanie bo jestem kompletnie zielona w tym temacie,bede robic pierwsze podejscie do ivf i teraz nie wiem kiedy sie umowic na pierwsza wizyte.czy powinnam w 1dc?,a jesli bedzie krotki protokól to czy zdaze zrobic te wszystkie badania ?czy moze lepiej umowic sie w polowie cyklu ? i czy wtedy i tak bede musiala na poczatku cyklu jeszcze raz ?
czarna magia to dla mnietym bardziej ze troche mam tych km do kliniki
poza tym Spokojnych Rodzinnych Swiat :**
Witaj , ja umawiając sie pierwszy raz nie patrzylam na dzien cyklu. Tylko żeby nie miec okresu: ) i tak później musialam czekac na wyniki badan i międzyczasie mialam monitoring
A na niektóre wyniki badan czeka sie nawet 3 tygtakże ja patrzylam tak : Im szybciej tym lepiej
Wzajemnie Wesołych Świat!promyczek 39 lubi tę wiadomość
-
promyczek 39 wrote:Angela dziekuje za odp
a czy takie badania jak amh i chlamydia sa zawsze w zestawie bo na nie sie u chyba czeka 2 tygodnie,moze szybciej sobie je zrobic?
Tez robilam w klinice i mialam na następny dzien , ale tez placilam kolo 200 zl ... -
promyczek 39 wrote:Angela dziekuje za odp
a czy takie badania jak amh i chlamydia sa zawsze w zestawie bo na nie sie u chyba czeka 2 tygodnie,moze szybciej sobie je zrobic?
nie wiem czy u Ciebie jest, ale z dnia na dzień i ceny są ok są w laboratoriach ALAB, ja zawsze tam robięi odbiór jest internetowy
także wielka wygoda
ps. na wizyte startową umów się jak najszybciej, dobrze jakbys telefonicznie powiedziała o tym, wtedy więcej czasu rezerwują od razu dla pacjentki. bo tam dużo formalności jest ;/promyczek 39 lubi tę wiadomość
2015-2017 - lapar.usunięcie torbieli - uszkodzony jajnik,niedrożność,endometrioza, stym. CLO, inseminacje - Novum
04.2017 - 1 IFV -ICSI -05.2017 - 2 crio - nie doszło, 2* [*]
08.2017 - 3 IFV ICSI11.2017 - histeroskopia OK
20.12.2017 - 4 crio ... -
Kunia wrote:A z 6 doby mają jakieś mniejsze szanse?? Nie znam się.
Angela*, MalaHD, Flowwer, Justu, Natka-matka wariatka :), Beata.D, Morwa, Kunia, Krakowianka, gosia81 lubią tę wiadomość
-
promyczek 39 wrote:Dziekuje za odpowiedzi wszystkie27.07
bliźniaki!!
-
MoNaKo wrote:Kunia ja mam w brzuszku 6cio dniową blastke któa w dodatku postanowiła się podzielić
Ja za pierwszym razem miałam 3 dniowe i niestety nie udało się. Pomijam fakt, że byłam bardzo chora a jednak powiedziano mi, że mam podchodzić. Teraz z perspektywy czasu zaczekałabym miesiąc no ale... Na szczęcie został mi jeszcze jeden mrozaczek podany w 5 dniu no i teraz mam 7dpt. Szczerze to nic nie czuję, trochę mam wywalony brzuch ale to może po obżarstwie świątecznym a tak to dzień mi mija od jednej luteiny do drugiejno może troszkę czuć brzuch jakby na okres ale na spokojnie.
ps. A jutro do pracy ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 19:31
Kunia lubi tę wiadomość
-
Justu trzymam kciuki, ja liczę jutro na podanie zarodków, nie wiem jak wytrzymam całą noc, a okazac się moze ze nie bedzie czego transferować, ciągle o tym mysle bo mam złe przeczucia, ze przez święta nie wydarzyło się nic dobrego z moimi komórkami
Justu lubi tę wiadomość
2015-2017 - lapar.usunięcie torbieli - uszkodzony jajnik,niedrożność,endometrioza, stym. CLO, inseminacje - Novum
04.2017 - 1 IFV -ICSI -05.2017 - 2 crio - nie doszło, 2* [*]
08.2017 - 3 IFV ICSI11.2017 - histeroskopia OK
20.12.2017 - 4 crio ... -
ona333 wrote:Justu trzymam kciuki, ja liczę jutro na podanie zarodków, nie wiem jak wytrzymam całą noc, a okazac się moze ze nie bedzie czego transferować, ciągle o tym mysle bo mam złe przeczucia, ze przez święta nie wydarzyło się nic dobrego z moimi komórkami
Nie dziękuję ona333. Jak to się mówi dobre rady zawsze w cenie i idąc za swoim przykładem i radami dziewczyn najlepiej zająć głowę w tym czasie oczekiwania czymś innym. Dziewczyny pisały wcześniej o jakiejś fajnej komedii np. polecam "wpadkę", którą uwielbiam, puzzle itd. Łatwo się mówi gorzej robi..
A jak trzymam mocno kciuki za Ciebie ona333 i twoje zarodeczki. Daj jutro znać -
Justu, a beta przed praca czy po?