X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Ja dziś mam 2 dpt 2 dniowych bąbelków, wedlug kliniki mam tak robić, ale pewnie skusze sie szybciej :)
    A ilu dniowe mialas zarodki / zarodka ?
    Ja tez miałam podanego 2 dniowego zarodka i robiłam betę w 10dpt. W 10 dpt na pewno będzie już cos wiadomo :) powodzenia &&&

Angela* lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanie bo jestem kompletnie zielona w tym temacie,bede robic pierwsze podejscie do ivf i teraz nie wiem kiedy sie umowic na pierwsza wizyte.czy powinnam w 1dc?,a jesli bedzie krotki protokól to czy zdaze zrobic te wszystkie badania ?czy moze lepiej umowic sie w polowie cyklu ? i czy wtedy i tak bede musiala na poczatku cyklu jeszcze raz ?
    czarna magia to dla mnie :P tym bardziej ze troche mam tych km do kliniki
    poza tym Spokojnych Rodzinnych Swiat :**

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ja tez miałam podanego 2 dniowego zarodka i robiłam betę w 10dpt. W 10 dpt na pewno będzie już cos wiadomo :) powodzenia &&&

A więc zatestuje 10dpt :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dziewczynki mam pytanie bo jestem kompletnie zielona w tym temacie,bede robic pierwsze podejscie do ivf i teraz nie wiem kiedy sie umowic na pierwsza wizyte.czy powinnam w 1dc?,a jesli bedzie krotki protokól to czy zdaze zrobic te wszystkie badania ?czy moze lepiej umowic sie w polowie cyklu ? i czy wtedy i tak bede musiala na poczatku cyklu jeszcze raz ?
    czarna magia to dla mnie :P tym bardziej ze troche mam tych km do kliniki
    poza tym Spokojnych Rodzinnych Swiat :**

Witaj , ja umawiając sie pierwszy raz nie patrzylam na dzien cyklu :). Tylko żeby nie miec okresu: ) i tak później musialam czekac na wyniki badan i międzyczasie mialam monitoring :)
    A na niektóre wyniki badan czeka sie nawet 3 tyg :( także ja patrzylam tak : Im szybciej tym lepiej :)

Wzajemnie Wesołych Świat! :)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela dziekuje za odp :) a czy takie badania jak amh i chlamydia sa zawsze w zestawie bo na nie sie u chyba czeka 2 tygodnie,moze szybciej sobie je zrobic?

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Angela dziekuje za odp :) a czy takie badania jak amh i chlamydia sa zawsze w zestawie bo na nie sie u chyba czeka 2 tygodnie,moze szybciej sobie je zrobic?

Tez robilam w klinice i mialam na następny dzien , ale tez placilam kolo 200 zl ...

• ona333 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:

nie wiem czy u Ciebie jest, ale z dnia na dzień i ceny są ok są w laboratoriach ALAB, ja zawsze tam robię :) i odbiór jest internetowy :) także wielka wygoda :)

ps. na wizyte startową umów się jak najszybciej, dobrze jakbys telefonicznie powiedziała o tym, wtedy więcej czasu rezerwują od razu dla pacjentki. bo tam dużo formalności jest ;/

2015-2017 - lapar.usunięcie torbieli - uszkodzony jajnik,niedrożność,endometrioza, stym. CLO, inseminacje - Novum
    04.2017 - 1 IFV -ICSI - :( 05.2017 - 2 crio - nie doszło, 2* [*]
    08.2017 - 3 IFV ICSI :( 11.2017 - histeroskopia OK
    20.12.2017 - 4 crio ... :(
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam chlamydii. A wirusowe robiłam razem z morfologia do punkcji. Idź jak najszybciej bo być może puści Cie długim protokołem albo z antykami i wtedy i tak wszystko się przedłuży.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedzi wszystkie :)

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia wrote:
    A z 6 doby mają jakieś mniejsze szanse?? Nie znam się.
    Kunia ja mam w brzuszku 6cio dniową blastke któa w dodatku postanowiła się podzielić :)

Angela*, MalaHD, Flowwer, Justu, Natka-matka wariatka :), Beata.D, Morwa, Kunia, Krakowianka, gosia81 lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Kunia ja mam w brzuszku 6cio dniową blastke któa w dodatku postanowiła się podzielić :)

Gratuluje <3

• Asik86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dziekuje za odpowiedzi wszystkie :)
    Promyczku, ja też podchodzę pierwszy raz:) Ja chlamydie mam zrobioną, ale czekałam ok 2 tyg. Z takich badań, co długo na wynik się czeka to na pewno kariotyp nam kazali zrobić. Na wynik czeka się ok 5 tygodni. No i nie wiem, jak u Was, ale w naszej klinice wszystkie badania są ważne pół roku, po tym czasie trzeba wszystko robić od początku. Teraz mamy taką sytuację, że większość do IUI mieliśmy zrobioną, a do ICSI na nowo wszystko.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik 86 o kariotypie wiem,własnie sobie załatwiam na nfz.w mojej klinice tez wszystkie badania pol roku i rowniez musze robic wiekszosc odnowa

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Justu Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:

Ja za pierwszym razem miałam 3 dniowe i niestety nie udało się. Pomijam fakt, że byłam bardzo chora a jednak powiedziano mi, że mam podchodzić. Teraz z perspektywy czasu zaczekałabym miesiąc no ale... Na szczęcie został mi jeszcze jeden mrozaczek podany w 5 dniu no i teraz mam 7dpt. Szczerze to nic nie czuję, trochę mam wywalony brzuch ale to może po obżarstwie świątecznym a tak to dzień mi mija od jednej luteiny do drugiej ;) no może troszkę czuć brzuch jakby na okres ale na spokojnie.

ps. A jutro do pracy .. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 19:31

Kunia lubi tę wiadomość

• ona333 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justu trzymam kciuki, ja liczę jutro na podanie zarodków, nie wiem jak wytrzymam całą noc, a okazac się moze ze nie bedzie czego transferować, ciągle o tym mysle bo mam złe przeczucia, ze przez święta nie wydarzyło się nic dobrego z moimi komórkami :(

Justu lubi tę wiadomość

2015-2017 - lapar.usunięcie torbieli - uszkodzony jajnik,niedrożność,endometrioza, stym. CLO, inseminacje - Novum
    04.2017 - 1 IFV -ICSI - :( 05.2017 - 2 crio - nie doszło, 2* [*]
    08.2017 - 3 IFV ICSI :( 11.2017 - histeroskopia OK
    20.12.2017 - 4 crio ... :(
  • Justu Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona333 wrote:
    Justu trzymam kciuki, ja liczę jutro na podanie zarodków, nie wiem jak wytrzymam całą noc, a okazac się moze ze nie bedzie czego transferować, ciągle o tym mysle bo mam złe przeczucia, ze przez święta nie wydarzyło się nic dobrego z moimi komórkami :(

Nie dziękuję ona333. Jak to się mówi dobre rady zawsze w cenie i idąc za swoim przykładem i radami dziewczyn najlepiej zająć głowę w tym czasie oczekiwania czymś innym. Dziewczyny pisały wcześniej o jakiejś fajnej komedii np. polecam "wpadkę", którą uwielbiam, puzzle itd. Łatwo się mówi gorzej robi..

A jak trzymam mocno kciuki za Ciebie ona333 i twoje zarodeczki. Daj jutro znać :)

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justu, a beta przed praca czy po? :D

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Justu Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 ale mi kazali testować po 12-14 dniach ;)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justu wrote:
    Bella93 ale mi kazali testować po 12-14 dniach ;)

Też mam takie zalecenie z kliniki , ale nie wiem czy wytrzymam :-P

Justu lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście szalone z tym czekaniem. W życiu bym tyle nie wytrzymała :P zamknęli by mnie u czubkow, ja robilam 7dpt i myślałam, że oszaleje

Angela*, Asia_88, Justu, lipa, ewe_a85, Justine, Bella93, e_mil_ka, Krakowianka, edloteh lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 4667 4668 4669 4670 4671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ