IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
MalaHD wrote:Jesteście szalone z tym czekaniem. W życiu bym tyle nie wytrzymała
zamknęli by mnie u czubkow, ja robilam 7dpt i myślałam, że oszaleje
7dpt ja już reklamowke testów zdążyłam oszczac hahahaha
sisi, Angela*, Asia_88, Tyszanka81, Justu, lipa, MalaHD, ewe_a85, sylwia80, Justine, kassik, Bella93, Evaa, e_mil_ka, edloteh, sandzu lubią tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Justu wrote:Bella93 ale mi kazali testować po 12-14 dniach
Angela*, ewe_a85 lubią tę wiadomość
-
U mnie w 10dpt kazali betowac i tego sie trzymalam.3-dniowca ☺5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Sysiaaaaa wrote:Witam,
Czy macie dziewczyny do polecenia dobrego endokrynologa w okolicach Warszawy?
Ja chodzę do dr. Radomskiej. Przyjmuje w Invikcie i Legionowie przy czym w Wa-wie kròtsze terminy a i tak ze 2 tygodnie do czekania. Ja jestem z niej zadowolona, fajna babeczka , mozna z nia pogadac o wszystko zapytac. Nie zbywa, wszystko rzeczowo wyjasnia.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
MoNaKo wrote:Kunia ja mam w brzuszku 6cio dniową blastke któa w dodatku postanowiła się podzielić
Gratulacje!!!
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Dziewczyny,
ja dziś kończę 4 dpt. Brzuch dalej tak pobolewa jak na @.
Mam problem z tymi lekami. Okropnie mnie muli i wyczulony węch mam. Wiem, że to żadne objawy ciąży, bo za wcześnie. Ten miks leków jest wykańczający.
Też tak reagujecie na luteinę czy estrofem? W kościele dziś i wczoraj myślałam, że zwariuję.Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Ja na samym poczatku brania estrofemu kiedu robiłam priming estrogenowy czułam się teagicznie. To było 10 dni a ja po 3 nie mogłam się zwlec z łóżka, myślałam, że tych 10 nie dam rady. Z czasem organizm się przyzwyczaił i nawet duża dawke lykalam jak tiktaki
-
Sysiaaaaa wrote:Witam,
Czy macie dziewczyny do polecenia dobrego endokrynologa w okolicach Warszawy?
Ja chodzę do dr Artura Drobniaka w Babka Medica, zajął się moja IO i tarczyca, jest rzeczowy, sympatyczny i ludzki.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Justu wrote:Bella93 ale mi kazali testować po 12-14 dniach
Ja tak samo jak Mala, bylabym juz po becie.
Ale jak masz zamiar tak dlugo czekac to szacun(bo jak ciaza jest to beta juz by wyszla
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 10:04
-
Mam do Was pytanie, w piątek idziemy na wizytę kwalifikująca i robię sobie listę pytań i przyszło mi do głowy mrożenie komórek. Czy któraś z Was miała i najczęściej z jakiego powodu się mrozi ? Czy one po rozmrożeniu są gorszej jakości ? Jak to wyglada.Podzielcie się proszę swoim doświadczeniem.
U nas czynnik męski w głównej mierze, mojego A faszeruje cały czas różnymi specyfikami jakie będzie miał wyniki kolejnego badania nasienia tego nie wiem.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
sylwia80 wrote:Mam do Was pytanie, w piątek idziemy na wizytę kwalifikująca i robię sobie listę pytań i przyszło mi do głowy mrożenie komórek. Czy któraś z Was miała i najczęściej z jakiego powodu się mrozi ? Czy one po rozmrożeniu są gorszej jakości ? Jak to wyglada.Podzielcie się proszę swoim doświadczeniem.
U nas czynnik męski w głównej mierze, mojego A faszeruje cały czas różnymi specyfikami jakie będzie miał wyniki kolejnego badania nasienia tego nie wiem.
U mnie w klinice rezultaty zaplodnienia mrozonych oocytow sa podobne do tych na swiezych komorkach i ja na 100% bede miec ICSI na mrozonych. -
Emilka, Problemik, co u Was? Kiedy planujecie crio?
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny. Pewnie w maju do Was dołączę. Jestem właśnie 1 dpo w cyklu stymulowanym ale jak się nie uda to od następnego cyklu mam Ovulastan na 21dni, potem 7 przerwy i znowu...potem w połowie cyklu mam dostac antagonistę. Mam do Was pytanie odnośnie badań przed ivf. Mam mieć ISCI z dlugim protokolem ze względu na endometrioze i troche obniżoną ruchliwość u meza. Lekarz mi póki co nie zlecil żadnych badan, wirusologie mam z zeszłego roku ale byłam szczepiona na żółtaczkę i miałam rozyczke wiec to się nie zmienia. Tokso i cyto z początku tego roku ujemne, amh sprzed miesiąca wiec aktualne, hormony tez sprzed 2 mies. Pytanie czy powinnam dostać jakieś skierowanie? Myślę o badania kariotypu chociażby. Dodam ze mam 9 letnie dziecko z naturalnej ciąży. Czy jest wymog robienia tego badania przed ivf?