IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia80 wrote:Mam do Was pytanie, w piątek idziemy na wizytę kwalifikująca i robię sobie listę pytań i przyszło mi do głowy mrożenie komórek. Czy któraś z Was miała i najczęściej z jakiego powodu się mrozi ? Czy one po rozmrożeniu są gorszej jakości ? Jak to wyglada.Podzielcie się proszę swoim doświadczeniem.
shooa, sylwia80, problemik lubią tę wiadomość
-
bazylka wrote:A co z tym progesteronem? Brać od dziś już?Jak crio w pt 3-dniowego zarodka czy od jutra( bo tak mi lekarz napisał że od jutra)
bazylka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny po co bierze sie ten estrofem? Bo ja myślałam , że po to żeby wspomoc wystąpienie owulacji a tu czytam gdzies, że estrofem blokuje owulację? Biorę jedna tabletkę od 6 dnia cyklu i tak mam brać do 20 dnia cyklu i w tym dniu mam wizytę związaną z crio. Owulacje mam zazwyczaj 21 - 23 dzień cyklu. Myślałam, że ten estrofem ma mi pomóc odnośnie owulacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 17:07
-
e_mil_ka wrote:Dziewczyny po co bierze sie ten estrofem? Bo ja myślałam , że po to żeby wspomoc wystąpienie owulacji a tu czytam gdzies, że estrofem blokuje owulację? Biorę jedna tabletkę od 6 dnia cyklu i tak mam brać do 20 dnia cyklu i w tym dniu mam wizytę związaną z crio. Owulacje mam zazwyczaj 21 - 23 dzień cyklu. Myślałam, że ten estrofem ma mi pomóc odnośnie owulacji.
Na endometrium, aby było piękne:)
I w moim przypadku, aby mieć takie syfne samopoczucie, bo źle znoszę chyba ten estrofem albo mix tego wszystkiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 17:09
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
e_mil_ka wrote:Dziewczyny po co bierze sie ten estrofem? Bo ja myślałam , że po to żeby wspomoc wystąpienie owulacji a tu czytam gdzies, że estrofem blokuje owulację? Biorę jedna tabletkę od 6 dnia cyklu i tak mam brać do 20 dnia cyklu i w tym dniu mam wizytę związaną z crio. Owulacje mam zazwyczaj 21 - 23 dzień cyklu. Myślałam, że ten estrofem ma mi pomóc odnośnie owulacji.
Ja biorę 2x1 na endo -
e_mil_ka wrote:no ale to prawda że blokuje owulację?
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSIkrótki protokół
2 pICSIdługi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
e_mil_ka wrote:no ale to prawda że blokuje owulację?
Na crio na sztucznym bierze sie zazwyczaj 3x1 (na forum byly przypadki dawki 2x1 i owulacji) i wtedy owu jest zablokowana.
Przy crio na naturalnym mala dawka ma wspomoc endo ale nie wplywac na owu.lipa lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:7dpt blastki i 10dpt 2-3 dniowców (ale Bella robiła już 5dpt i wyszło
) Co prawda nie polecam wcześniej niż 7 dni jeśli miałaś ovitrelle/pregnyl bo on fałszuje wniki
ja miałam dzisiaj sie skusić ale pogoda mnie zniechęciła. Jutro ubiorę sie cieplej i go na betę!!! Miałam podana cytuje "mega blastek" i wczesna blastke.
Bella93 lubi tę wiadomość
-
domiszka wrote:owulacje plokuje progesteron tj duphaston lub luteina chociazby, estrofem czyli estradiol nie blokuje owulacji
ewe_a85 lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Mam progesteron z dzisiaj - 25,56 ng/ml. Ja się cieszę, bo to najwyższy mój progesteron(poza tym w ciąży) , ale czy jest dobry i czy wystarczy to tak naprawdę tego nie wiem. Biorę 3 razy luteinę(dopochwowo) i 3 razy duphaston. Dzisiaj jest 9dpo (4dpt). Lecę na cyklu sztucznym. Jak myślicie ?
-
Estrofem przy crio na cyklu sztucznym blokuje owulacje a wielkość dawki zależy od tego jak przyrasta nasze endometrium ja np. miałam dawkę z 3x1 zwiększoną do 3x2
Na crio na cyklu naturalnym estrofem przyjmuje się od dnia pęknięcia pęcherzyka po to aby wspomóc endo. -
e_mil_ka co klinika to inny zwyczaj przyjmowania leków Twój lekarz zapewne wie co robi.
U nas wygląda to tak, że w cyklu sztucznym estrofem brałam od 2dc w 10dc miałam pierwszy monitoring i Dr sprawdzał jak grube jest moje endometrium. Mi słabo przyrastało więc zwiększył mi dawkę leku.
W crio na cyklu naturalnym pierwszy monitoring miałam również w 10dc ale tym razem Dr oglądał czy mam pęcherzyk owulacyjny. Po jego pęknięciu zaczęłam przyjmować dupka lutke i estrofemWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 17:50
-
Bella93 wrote:Blokuje bo nie rosna pecherzyki
Na cyklu stymulowanym mialam podawany przez 8-10 dni estrofem 3 razy dziennie i owulacje byly..👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSIkrótki protokół
2 pICSIdługi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ???