X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Kunia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Dziewczyny bralyscie zwolnienie po transferze, jeśli tak to ile?
    Zastanawiam się czy tym razem wziąć.. Mam stresujaca prace..

Ja jestem na własnej działalności, ale zarówno na jesieni jak i teraz od transferu nie robiłam nic. To poważna sprawa, lepiej przez parę dni nic nie robić....spać i oglądać tv.
    Nie jest potwierdzone, że leżenie pomaga (ja poroniłam w tej pozycji), ale jak masz możliwość to bierz L4.

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    I i V 2016 - transfery :(
    IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc - :(
    04.2017 crio 2 blastek- CB :(
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

• Bea_ Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Bea_ bylas kiedys w ciazy?
    Nic mi o tym nie wiadomo...

gannkw7i858ouu0g.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:

Ja też się zastanawiałam, ostatnio pytałam nawet lekarza i mi powiedział, że dobrze jest poleżeć przez kilka dni po transferze, ale nie zaleca dłuższego wolnego bo jak się ma dużo wolnego to się dużo rozmyśla :) Mówił też, że jeśli ktoś nie pracuje fizycznie to nie ma wskazań do L4.

Ja zamierzam wziąć wolne od dnia transferu do końca tygodnia , a później wrócę do pracy (praca biurowa).

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    Nic mi o tym nie wiadomo...
    Doc Pasnik zazwyczaj zleca allo mlr, jesli w wywiadzie bylo choc jedno poronienie.
    Ostatnio o to pytalam i kobiety, ktore w ciazy nigdy nie byly zazwyczaj maja 0% (bo oprocz ciazy mlr podnosi "specyficznie przebyta infekcja").
    Moim zdaniem lepiej najpierw skonsultowac sie z immunologiem a pozniej robic badania.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • ślązaczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana167 ja wziełąm tydzień L4 po transferze, tez mam stresująca pracę i wolałam nie ryzykować. Przy 2 poprzednich procedurach nie brałam, ale teraz stwierdziłam, że musze zrobić wszystko co w mojej mocy żeby się udało i jak widać u mnie to sie opłaciło :-) Ja tez myśle tak jak Kunia że jeśli możesz, a zwłaszcza jeśli masz stresującą pracę, to dobrze wziąść L4.

Angela* lubi tę wiadomość

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • Asia_88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Nie zastanawiaj sie, tylko bierz :)

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylka wrote:
    Kochana zrób jeszcze aktywność NK,trombofilie, p/p kardiolipinie,V leiden,kwas foliowy,homocysteina, wszystkie tarczycowe,Wit b
    NK mam 11,4% i dostałam na to Encorton 1mg, ale przerwałam, bo jestem chwilowo na antykach i muszę mieć przerwę, żeby inne badania immuno wyszły. Robiłam genetyczne Cftr - 2 opcje, proakcelerynę, protrombinę (to jest chyba V Leiden, czy to co innego?) , mthfr - 2 opcje i kariotyp. Tarczycowe co miesiąc robię. Witamina B, homocysteina też. Kwas foliowy biorę metylowany 1,6g. A trombofilia to badanie z surowicy? Te pc.p.kardiolipinie zrobię IgG i IgM. Test CBA, test LCT - jak się to wykonuje?

gannkw7i858ouu0g.png
  • Justu Znajoma

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie udało się. Spadam do swojej nory.
    Powodzenia Dziewczyny.

• ślązaczka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Justu... Trzymaj się! Tulę :-(

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justu wrote:
    Nie udało się. Spadam do swojej nory.
    Powodzenia Dziewczyny.

Justu tule <3
    Trzymaj sie ! <3

Dootka_86 lubi tę wiadomość

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justu bardzo mi przykro:(

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia wrote:
    Dziewczyny,
    wynik bety 11 (7dpt).
    Ostatnio jak byłam w ciąży to była w tym dniu 16.
    Nie wiem co myśleć...
    Klinika kazała zrobić badanie w 9 dpt czyli sobota.

Kunia jest b.dobrze ciche gratulacje <3

Kunia lubi tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justu ,Krakowianka bardzo mi przykro Dziewczyny :(

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Hej Dziewczyny podczytuję Was od dawna a teraz postanowiłam się z Wami przywitać :)
    Część z Was poznałam już w wątku In vitro start w 2017 :)

Przedstawię krótko swoją historię naturalnie staramy się od lipca 2014, w sierpniu 2016 zaczęliśmy przygodę z kliniką Macierzyństwo w Krakowie. Z uwagi na czynnik męski (przeciwciała przeciwplemnikowe w nasieniu) jesteśmy po 4 nieudanych IUI, w marcu rozpoczęliśmy procedurę IVF. Stymulacja krótkim protokołem. Podczas punkcji pobrali mi 25 jajek z czego 16 dojrzałych. Zapładniali 6, z czego prawidłowo zapłodniło się 5. Mamy 4 blastki na zimowisku :):) Transfer był odroczony więc teraz czekam na @ i będę zaczynać przygotowania do crio :)

Bardzo współczuję tym, którym się nie udało :(:(

Oczywiście gratuluję pięknych Bet !!

Morwa jak zawsze wymiata :)
    Cześć Lipcówko, powiedz mi, proszę, co Was skłoniło do zbadania pc.p.plemnikowych w nasieniu - czy to wychodzi w ogólnym badaniu nasienia? Czy może na podstawie ogólnego badania nasienia było podejrzenie? Mój mąż robił badanie ogólne plus posiewy - ureaplasma, mycoplasma, chlamydia. Nie kierowano nas do dalszych badań.

gannkw7i858ouu0g.png
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Doc Pasnik zazwyczaj zleca allo mlr, jesli w wywiadzie bylo choc jedno poronienie.
    Ostatnio o to pytalam i kobiety, ktore w ciazy nigdy nie byly zazwyczaj maja 0% (bo oprocz ciazy mlr podnosi "specyficznie przebyta infekcja").
    Moim zdaniem lepiej najpierw skonsultowac sie z immunologiem a pozniej robic badania.
    Do immunologa pójdę z wachlarzem wyników badań. Bez tego możemy sobie jedynie popatrzeć w oczy ;-)

gannkw7i858ouu0g.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    Cześć Lipcówko, powiedz mi, proszę, co Was skłoniło do zbadania pc.p.plemnikowych w nasieniu - czy to wychodzi w ogólnym badaniu nasienia? Czy może na podstawie ogólnego badania nasienia było podejrzenie? Mój mąż robił badanie ogólne plus posiewy - ureaplasma, mycoplasma, chlamydia. Nie kierowano nas do dalszych badań.

Seminogram M robił kilka razy. Za pierwszym robił razem w psedo gabinecie zlecone przez mojego pseudo lekarza.... Generalnie wyszła bardzo mała objętość próbki bo 1,4 ml za to żołnierzyków było 200 mln /ml. Decyzja - inseminacja bo nieprawidłowe nasienie. Ok nie wiedziałam jeszcze wtedy co i jak i w ogóle jak to powinno wyglądać wszytko ale zrobiliśmy, nie udało się i dalszą decyzją pseudo doktora było badanie drożności, gdy wynik był ok chciał nam robić kolejna IUI. Wtedy zaczęłam trochę czytać i szperać po necie i zdecydowaliśmy się, że zmienimy doktora. Udałam się wtedy do fajnej Pani doktor, która zleciła mi całą masę badań a M kazała powtórzyć seminogram i skonsultować z andrologiem. Drugi wynik był już w normie objętość blisko 3 ml więc już nie było się do czego przyczepić tak nam się wydawało, żołnierzyków było blisko 500 mln/ml. Właśnie z uwagi na dużą koncentrację plemników w 1 mln Androlog zalecił bardziej szczegółowe badanie na przeciwciała przeciwplemnikowe. Wynik mamy 19% gdzie prawidłowa norma jest do 15%. Badanie powtarzał jeszcze 2 razy i za każdym razem to samo. Chlamydie też M robił.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    Do immunologa pójdę z wachlarzem wyników badań. Bez tego możemy sobie jedynie popatrzeć w oczy ;-)
    A bez konsultacji mozesz wydac pieniadze na zbedne badania ;)

Edit: jak np wspomniany przeze mnie mlr, który duzo kosztuje a w Waszym przypadku za wiele nie wniesie jesli w ciazy nie bylas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 13:23

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • ona333 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh dziewczyny przykro mi :( chyba nie pójde na bete wczesniej :( nie chce wiedziec :( to jest mój pierwszy raz, i zastanawiam sie czy nie oszaleje :(

2015-2017 - lapar.usunięcie torbieli - uszkodzony jajnik,niedrożność,endometrioza, stym. CLO, inseminacje - Novum
    04.2017 - 1 IFV -ICSI - :( 05.2017 - 2 crio - nie doszło, 2* [*]
    08.2017 - 3 IFV ICSI :( 11.2017 - histeroskopia OK
    20.12.2017 - 4 crio ... :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona333 wrote:
    ehhh dziewczyny przykro mi :( chyba nie pójde na bete wczesniej :( nie chce wiedziec :( to jest mój pierwszy raz, i zastanawiam sie czy nie oszaleje :(
    Kochana! Nie oszalejesz. Jesteś silniejsza niż Ci się wydaje. Nie myśl o tym, że to pierwszy raz. To jest TEN raz. Musisz myśleć pozytywnie, rozpieszczać się teraz i wszelkimi metodami odganiać lęk i stres. Mój lekarz kazał betę zrobić ( o zgrozo!) 12dpt. Za radą dziewczyn poszłam na pierwsze badanie 7dpt i uważam że była to świetna decyzja.

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona333 jak masz byc w ciazy to w niej będziesz, bez wzgledu na to kiedy zrobisz bete ;)

Justu lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
‹‹ 4679 4680 4681 4682 4683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ