IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Malaszarobura przykro mi.
I mnie dziewczyny gorzej.kazali brać leki i przyjść na usg za tydzień. Fuck....po co?Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Kunia wrote:Malaszarobura przykro mi.
I mnie dziewczyny gorzej.kazali brać leki i przyjść na usg za tydzień. Fuck....po co?
Kunia
Beta im rośnie więc tak łatwo się nie poddadzą... Lekarze walczą dopóki beta nie będzie spadać. Jeśli nie masz już sił tego ciągnać to możesz odstawić leki, ale na bym na Twoim miejscu mimo wszystko jadła dalej te leki jak cukierki. Tyle już wycierpiałyśmy, że ten tydzień różnicy w jedną czy w drugą stronę jest bez znaczenia. Trzymaj się dzielnie!Agniechaaaa, Kunia lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
małaszarobura wrote:Kunia tak mi przykro...
I u mnie też kiepsko jest.
Ani to zaśniad,ani pozamaciczna- było usg.
Beta z dzisiaj na podobnym poziomie co 2 dni temu.
Było 2013,jest 1972.
Jest pęcherzyk ciazowy w macicy ale ma 5 tygodni, czyli musiałam zajść w ciąże naturalnie w międzyczasie(ale jakim cudem!!!). Za wczesnie żeby było cos widać w macicy z tego in vitro- dzis 7 dpt.
Ponieważ beta nie rośnie to bardzo duże prawdopodobieństwo ze ani z tego pęcherzyka ani z in vitro nic nie wyszło.
Mam powtórzyć bete w sobotę.mam nastawić sie na brak ciąży.
To był mój ostatni transfer:-(.
Sytuacja jest dosc skomplikowana, oby ten pecherzyk sie sam wchlonal. A ten transfer teraz to przeciez nie wiadomo czy sie nie udal jest za wczesnie zeby cos bylo na usg, beta tez nie miarodajna bo sie naklada z poprzednia. Ogolnie maslo maslane, ale moze jakos wybrniesz. Wydaje mi sie,ze sa szanse.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 10:11
małaszarobura, brenya77, sylwia80, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Kunia bierz leki jak lekarz tak zalecil.
Malaszarobura przykro mi.
Dziewczyny u Malejszaroburej nie moze byc tak ze jest w macicy ten pecherzyk ciazowy( z tego wychodzi ze z naturalsa) a przez to ze ronia sie te blastki podane podczas et i dlatego beta "stoi", "delikatnie spada"?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 10:16
-
ślązaczka wrote:Strasznie mi przykro dziewczyny...
Malaszarobura dlaczego mówisz że to był Twój ostatni transfer? Nie masz już mrożaków?
Nie mam już mrozaków, ani tych cholernych 20 tysięcy na kolejną próbę z komorkami dawczyni plus po 3000 za kazdy kolejny kriotransfer, ani nie mam tez już siły płakać że znowu sie nie udało.
Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
małaszarobura wrote:Kunia tak mi przykro...
I u mnie też kiepsko jest.
Ani to zaśniad,ani pozamaciczna- było usg.
Beta z dzisiaj na podobnym poziomie co 2 dni temu.
Było 2013,jest 1972.
Jest pęcherzyk ciazowy w macicy ale ma 5 tygodni, czyli musiałam zajść w ciąże naturalnie w międzyczasie(ale jakim cudem!!!). Za wczesnie żeby było cos widać w macicy z tego in vitro- dzis 7 dpt.
Ponieważ beta nie rośnie to bardzo duże prawdopodobieństwo ze ani z tego pęcherzyka ani z in vitro nic nie wyszło.
Mam powtórzyć bete w sobotę.mam nastawić sie na brak ciąży.
To był mój ostatni transfer:-(.
Malaszarobura , tak mi przykro: (
Wspieram Cię całym serduchem
Trzymaj siemałaszarobura lubi tę wiadomość
-
małaszarobura wrote:Nie mam już mrozaków, ani tych cholernych 20 tysięcy na kolejną próbę z komorkami dawczyni plus po 3000 za kazdy kolejny kriotransfer, ani nie mam tez już siły płakać że znowu sie nie udało.
Przykro mi bardzo. Na Twoim miejscu zrobiłabym dym lekarzowi, bo nie bardzo chce mi się wierzyć w naturalsa, a bardziej obstawiam, że to pozostałość po ciąży z poprzedniego transferu. I nie piszę tego złośliwie, ale dalej moim zdaniem jego błędem nie było sprawdzenie czy beta zmalała.
A zastanawiałaś się może nad AZ? Koszty są o wiele, wiele mniejsze. Kwestia tylko czy wraz z mężem akceptujecie AZ.małaszarobura, Asia_88, Konwalia, Mimbla lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Mag85 wrote:Ten pecherzyk to moze wlasnie z poprzedniego transferu. Jak to bylo z ta beta w tedy? Zle przyrastala czy zaczela spadac?
Sytuacja jest dosc skomplikowana, oby ten pecherzyk sie sam wchlonal. A ten transfer teraz to przeciez nie wiadomo czy sie nie udal jest za wczesnie zeby cos bylo na usg, beta tez nie miarodajna bo sie naklada z poprzednia. Ogolnie maslo maslane, ale moze jakos wybrniesz. Wydaje mi sie,ze sa szanse.
Tak wiem...
Jestem przypadkiem klinicznym...beznadziejnym:-/
A w zeszłym miesiącu to było tak:
6dpt -beta 24
9dpt-128
13dpt- 720
17dpt - 2700 (pecherzyk 5mm)
21 dpt -460
24dpt-218 (z dnia 30.03)
Wtedy pieknie rosla i nikt nie wie czemu nagle spadla na łeb....
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
Pragnąca możesz miec rację. Pomijam kwestię że lekarz naprawdę dał d..., bo co się stało to się nie odstanie, czasu nie cofniesz, ale jest pęcherzyk ciązowy w Twojej macicy, czyli wszystko jeszzce się może zdarzyć Malaszarobura!! Nic jeszcze nie jest prfzesądzone, na razie pozostało Ci tylko czekać niestety...I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
Justine wrote:Przykro mi bardzo. Na Twoim miejscu zrobiłabym dym lekarzowi, bo nie bardzo chce mi się wierzyć w naturalsa, a bardziej obstawiam, że to pozostałość po ciąży z poprzedniego transferu. I nie piszę tego złośliwie, ale dalej moim zdaniem jego błędem nie było sprawdzenie czy beta zmalała.
A zastanawiałaś się może nad AZ? Koszty są o wiele, wiele mniejsze. Kwestia tylko czy wraz z mężem akceptujecie AZ.
Moj M ma wspaniale plemniki i nie zgodzi sie nigdy.
Wolałabym żeby zmienił babe, ale nie chce.Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
Ja tez uważam tak jak Mag85 że są jeszcze szanse! Malaszarobura nie poddawaj się!!
A co do przypadków beznadziejnych to chyba wszystkie tutaj na tym forum mogłybyśmy tak powiedziećI IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
-
I mnie dziewczyny gorzej.kazali brać leki i przyjść na usg za tydzień. Fuck....po co? -
ślązaczka wrote:Pragnąca możesz miec rację. Pomijam kwestię że lekarz naprawdę dał d..., bo co się stało to się nie odstanie, czasu nie cofniesz, ale jest pęcherzyk ciązowy w Twojej macicy, czyli wszystko jeszzce się może zdarzyć Malaszarobura!! Nic jeszcze nie jest prfzesądzone, na razie pozostało Ci tylko czekać niestety...
Wiesz i to jest najgorsze bo mam teraz co 3- 4 dni latać na bete i będziemy ja sprawdzać długo - tak powiedział lekarz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 10:34
I mnie dziewczyny gorzej.kazali brać leki i przyjść na usg za tydzień. Fuck....po co?
Kunia przytulam cie mooooocno!!!!
ja tez mam robić bete i łykać prochy i znowu za tydzień usg. I tak chyba az mi nie spadnie do mniej niż 1.
Wiesz czemu? Bo były przypadki że beta spadala a za 3-4 dni rosła.
gosia81 lubi tę wiadomość
Nie wiem czy Cię to pocieszy (chyba nie) ale mnie się udalo zajść (po raz pierwszy w życiu!!, nigdy też nie miałam mrożaków...) a stres mnie nie opuszcza, jeśli nawet nie jest coraz gorzej, bo teraz starsznie się martwię czy wszystko z okruszkiem jest ok. Teraz martwie sie czy nie będę miała pustego jaja płodowego, a jak zobaczę zarodek i serduszko, to znajde sobie inny powód do zamartwiania się i tak do kolejnego usg, i tak w kółko...
A co do żołnierzyków to mojego M wszyscy wychwalali że takie ślicze, a jak zrobiliśmy badanie MSOME (powiekszenie plemnika 6000x) to się okazało że wcale nie taki cud, miód i orzeszkimałaszarobura lubi tę wiadomość
I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
-
ślązaczka wrote:Ja tez uważam tak jak Mag85 że są jeszcze szanse! Malaszarobura nie poddawaj się!!
A co do przypadków beznadziejnych to chyba wszystkie tutaj na tym forum mogłybyśmy tak powiedzieć
Wiesz wole realizm zamiast marzeń. Mniej boli jak sie spada.Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.