IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypromyczek 39 wrote:Dziewczyny nie straszcie tak Inki , bo w kazdym szpitalu jest inaczej..i u kazdej to inaczej przebiega,ja mialam poronienie zatrzymane ,podali mi tabletki i nie plakalam z bolu,bolal mnie brzuch jak na @,zabieg w narkozie,tez mnie zostawili na noc ,ale sala bez ciezarnych .Najgorzej cierpi psychika
Potwierdzam, bywa różnie. Ja leżałam z kobietą, która też straciła dziecko. Pielęgniarki były ludzkie, nie wylewne, ale nie dały mi nic złego odczuć. Dostałam cytotec i po kilku godzinach pojawilo się krwawienie. Ból jak na solidną @. Zabieg - nic nie czułam. Potem też ból jak w czasie miesiączki i plamienie przez miesiąc. Przyjęli mnie ok 12 i wypuścili na drugi dzień też koło 12. Miesiączka przyszła dopiero po 38 dniach od zabiegu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 23:47
promyczek 39 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalaHD wrote:Dziewczyny to straszne co piszecie
okropne, że przydazaja się takie rzeczy. A czulyscie, że coś jest nie tak? Jakieś bóle/krwawienia? Czy po prostu na usg okazało się, że nie ma serduszka?
MalaHD nie myśl o tym. Tak tylko odbierasz sobie radość z ciąży. Osatnio przy bladziochach na tescie przez dzień myslalam, ze sie jednak udalo, co oczywiście nie było prawdą. To był jednak dobry dzień, ktory mnie uskrzydlil. Musimy wierzyć, że będzie dobrze. Jak mi się uda w majowym podejściu do IMSI to znowu uwierzę, bo będę mamą. Nawet jeśli bedzie miało się to znowu skończyć.
Ps. Ja nigdy nie zobaczyłam serduszka, tak jest zazwyczaj przy trisomii 16. Zdecydowaliśmy się na łyżeczkowanie, by zbadać genetycznie zarodek i chociaż dowiedzieć się czegoś z tego przykrego zdarzenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 07:55
-
Ja nic nie przeczuwalam. Poszłam na USG i okazało się że serduszka nie biją. I też chciałam by zbadali genetycznie zarodki żeby np wykluczyć wady genetyczne oraz stąd też wiem jaka była płeć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 08:31
08.2016. 9t [*][*] tęsknię za Wami chłopcy...
Badania:mlr 37%-ok,nk-wysokie.
21.04.17r 8B -
U mnie w 6 tygodniu bilo serduszko ,za tydzien juz nie
nic mnie niebolalo ,ani nic nie plamilam,co wiecej nawet odczekalam chwile zeby moze samo sie oczyscilo ale niestety konieczny byl zabieg
pomimo tego wciaz wierze w kolejna ciaze2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
ona333, jaka dawke encortonu bierzesz?
-
Uwazam ze ze lipej jak sie obejdzie bez lyzeczkowania, ale niestety nie zawsze tak jest, najwazniejsze chyba, jak w szpitalu daja najpierw jakies tabletki..w moim miescie w szpitalu, powiedzieli mi ze "absolutnie! nie ma mowy!", ordynator z ktorym rozmiawialam dal mi taki wyklad, na temat cytotecu ze sie poplakalam, a na koniec powiedzial, ze poddaje watpliwosci sluzbe lekarska, i jego kompetensje
pojechalam do innego szpitala i tam mialam i cytotec i super personel..
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
MalaHD wrote:Dziewczyny to straszne co piszecie
okropne, że przydazaja się takie rzeczy. A czulyscie, że coś jest nie tak? Jakieś bóle/krwawienia? Czy po prostu na usg okazało się, że nie ma serduszka?
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
bazylka wrote:Ja nic nie przeczuwalam. Poszłam na USG i okazało się że serduszka nie biją. I też chciałam by zbadali genetycznie zarodki żeby np wykluczyć wady genetyczne oraz stąd też wiem jaka była płeć
-
nick nieaktualnyMam kolejny wynik bety
363
Kunia, lipa, Justine, e_mil_ka, *SmoczycA*, Evaa, lipcowka86, małamii89, edloteh, ewe_a85, lena7, sisi, Alrauna1987, pabelka88, gosia81, Natka-matka wariatka :), Kala 1980, wombi, Konwalia, Tyszanka81, Nefe, Eltasz, Karo-Linka, Mimbla, Milkowiec, józefka, sandzu lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja dziś zrobiłam betę w 17 dpt,bo ciekawa byłam i z 45 na 49 w ciągu doby...we wtorek ostatnia beta i odstawienie leków. Piszę dlatego bo czuje się fatalnie,ból @, krzyża i głowy. Nie mam już siły ...wiadomo,że nic z tego a mię daje radę nawet do wtorku nie wiem czy wytrzymam...Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Inkaa85 wrote:Zostały wykryte wady genetyczne zarodków? Gdzie to robiłaś i ile kosztowało?08.2016. 9t [*][*] tęsknię za Wami chłopcy...
21.04.17r 8B -
Kunia, na Twoim miejscu bym już ostawiła leki. Jak na 17dpt to beta jest baaaaaardzo mała
Ściskam mocno!
Kunia lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Agniecha gratuluje.
Kunia
Ja wczoraj mialam 15 min bol brzucha+ jajnikow+krzyza ale minelo. Normalnie przypomnialo mi sie jak poronilam, tez bol trwal troche potem minal i nastepnego dnia to samo. Ehhh....straszne jest to co nam sie przytrafiaod wczoraj cisza, nic nie boli. Albo macica wypycha zarodek albo nie wiem co sie wczoraj dzialo.
Kunia, Agniechaaaa, małaszarobura lubią tę wiadomość
-
Inka a kiedy idziesz do szpitala? Najlepiej tego nie odwlekac,bo jest ciężko z tą świadomością co się stało. Ja byłam pamiętam w szoku i nawet nie chciałam pójść do szpitala. Ciężki czas przed Tobą ale mocno Cię wspieramy. :*
małaszarobura lubi tę wiadomość
08.2016. 9t [*][*] tęsknię za Wami chłopcy...
21.04.17r 8B -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a jakie miałyscie dawki encortonu? bo ja mam od 1 dnia cyklu brac 5mg (encortolon)jedna rono, i poł wieczorem, gdzies mi mignelo, ze ktoras brala 20mg? i boje sie ze taka dawka to b.slabo?
I jeszcze jedno..brałyscie cos na osłone żołądka? i co? bo skoro mam to brac tez po transferze, to wole kupic cos co mozna tez w ciązy brac?
...chociaz encorton tez w ciazy nie mozna niby a jest braneStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn