IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
małaszarobura wrote:Jak słucham ciebie i patrzę co sie dzieje u mnie, to powiem ci jedno:
Oni sie na nas uczą i to mnie przeraża...
Moj ordynator jeszcze 8lat temu odbieral porody na porodówce i ani myslał o in vitro.
Nie wiem ilu lekarzy sie zna w Polsce na in vitro, ale chyba niewielu.
Dzwoniłam w międzyczasie do innego specjalisty w drugiej klinice i wiesz co usłyszałam: Bylo to tak, Że zarodek z poprzedniego podejścia mi pozostał i jak byl pobudzany lekami to beta tak urosła, Ale ona wcale nie urosla od tego zarodka Sprzed 30 dni, tylko dlatego bo mam jakieś zmiany hormonalne i dlatego. A ten stary zarodek to pewnie chory i spowoduje mi zasniad i on by to co jest w macicy natychmiast zabil jakimś antybiotykiem.
I włosy stanęły mi dęba.....
Dlatego mnie to przeraża.
Mnie nawet pielęgniarka mówiła, jeszcze karze Pani brac leki? Oj dobrze by było, aby Pani się wykrwawiła sama...
I co ty zamierzasz zrobić?Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Inkaa85 wrote:Możecie mi coś jeszcze wyjaśnić bo nigdy nad tym się nie zastanawiałam bo nie musiałam, dlaczego lepiej się samemu oczyścić niż łyżeczkowanie? Dlaczego jest gorsze ? Szkodzi w czymś? Coś może uszkodzić?
A jak sie sama czysci macica to jest tak jak okres, krew i skrzepy wylatują i tyle. Możesz normalnie żyć.Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
Kunia wrote:Dlatego mnie to przeraża.
Mnie nawet pielęgniarka mówiła, jeszcze karze Pani brac leki? Oj dobrze by było, aby Pani się wykrwawiła sama...
I co ty zamierzasz zrobić?
Bede szukać dalej.
Na razie to nie mam juz zarodkow, ale nie chce byc juz króliczkiem doświadczalnym....
Najpierw przyszło mi do głowy ze chce podchodzić w klinice ktora ma komputerowy nadzor zarodkow. Potem ze spotkam sie z założycielem kliniki w której teraz jestem i porozmawiam co on sądzi o nim przypadku.
A ostatnio dowiedziałam sie ze można zabrać swoje zapłodnione zarodki z jednej kliniki do innej.Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
Inka łyżeczkowanie jak każda ingerencja w macicy może nieść za sobą komplikacje, ale nie musi.
Ja byłam łyżeczkowana, zabieg robił mi mój Dr który zna moją hisorie na wylot i zabieg starał się zrobić delikatnie. Dość długo krwawiłam do tego wychodziły ze mnie jeszcze same skrzepy, ale moje endometrium szybko się odbudowało i wydaje mi się, że rosło ładniej niż przed zabiegiem. Po tzrech miesiącach wróciłam do kliniki po moje maluchy i jak widać efekt jest. -
Inkaa85 wrote:Nasze serduszko też przestało bić
dzidzia urosła 1.6 cm i odpowiednia jak na 8 tc ale już bez serduszka. Dostałam skierowanie do szpitala możecie napisać jak to się wszystko odbywa i jak długo siedzi się w szpitalu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 21:36
-
Inkaa85 wrote:Możecie mi coś jeszcze wyjaśnić bo nigdy nad tym się nie zastanawiałam bo nie musiałam, dlaczego lepiej się samemu oczyścić niż łyżeczkowanie? Dlaczego jest gorsze ? Szkodzi w czymś? Coś może uszkodzić?
Poza tym łyżeczkowanie ma spory negatywny aspekt psychiczny
. Jesteś na ginekologii, możesz byc wśród kobiet ktore sa w ciazy, a ty właśnie straciłaś dziecko. Jak podadza ci tabletki na poronienie, to masz takie skurcze że płaczesz z bólu bo szyjka sie rozwiera.
Samo skrobanie w znieczuleniu, wiec okej, ale zostawili mnie na noc w sali pełnej ciężarnych
Trauma,trauma,trauma.....Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
Małaszarobura ja też chyba bym leków nie odstawiła i podziwiam Cię za determinację. Inka bardzo współczuję. Trzymaj się. Kunia oby szybko nadeszło jakieś rozwiązanie albo w jedną albo w drugą stronę.
małaszarobura lubi tę wiadomość
-
małaszarobura wrote:Poza tym łyżeczkowanie ma spory negatywny aspekt psychiczny
. Jesteś na ginekologii, możesz byc wśród kobiet ktore sa w ciazy, a ty właśnie straciłaś dziecko. Jak podadza ci tabletki na poronienie, to masz takie skurcze że płaczesz z bólu bo szyjka sie rozwiera.
Samo skrobanie w znieczuleniu, wiec okej, ale zostawili mnie na noc w sali pełnej ciężarnych
Trauma,trauma,trauma..... -
Mnie nawet ketonal dozylnie nie pomagal jak mi te tabsy poronne podali.
Myslalam ze tam padne!
Brzuch mnie strasznie jeszcze bolal juz po powrocie do domu z 3 dni...oj ciezko bylo.
Ale Inka dasz rade.
Trzymaj sie...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Dziewczyny nie straszcie tak Inki , bo w kazdym szpitalu jest inaczej..i u kazdej to inaczej przebiega,ja mialam poronienie zatrzymane ,podali mi tabletki i nie plakalam z bolu,bolal mnie brzuch jak na @,zabieg w narkozie,tez mnie zostawili na noc ,ale sala bez ciezarnych .Najgorzej cierpi psychika2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Inkaa85 wrote:Emka29 wysłałam Ci zaproszenie na priv chciałabym pogadać
-
Krakowianka
u mnie to samo
tzn dzis zrobiłam bete, bo stwierdziłam ze nie bede cąły weekend majowy siedzieć i liczyć na cud, siedzieć na kanapie i sie zamartwiać. dzis 12dpt, beta <0,1 dalej. Jutro ide na siłownie wyczołgać się i umrzeć.
teraz pytanie, bo oczywiscie wyniki miałam dzis koło 17, i juz klinika nie działa, automat kazał dzwonić we wtorek! ja nie mam ochoty na łykanie leków ;// i wpychaniu ich sobie w ..., estrofem i luteine pewnie moge odstawić od razu, pytanie co z tym cholernym encortonem? też mozna go odłozyc z dnia na dzień?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 22:37
2015-2017 - lapar.usunięcie torbieli - uszkodzony jajnik,niedrożność,endometrioza, stym. CLO, inseminacje - Novum
04.2017 - 1 IFV -ICSI -05.2017 - 2 crio - nie doszło, 2* [*]
08.2017 - 3 IFV ICSI11.2017 - histeroskopia OK
20.12.2017 - 4 crio ... -
ona333 wrote:pytanie co z tym cholernym encortonem? też mozna go odłozyc z dnia na dzień?
Encorton odstawiamy stopniowo zmniejszając dawkęAngelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
promyczek 39 wrote:Dziewczyny nie straszcie tak Inki , bo w kazdym szpitalu jest inaczej..i u kazdej to inaczej przebiega,ja mialam poronienie zatrzymane ,podali mi tabletki i nie plakalam z bolu,bolal mnie brzuch jak na @,zabieg w narkozie,tez mnie zostawili na noc ,ale sala bez ciezarnych .Najgorzej cierpi psychika
Nie straszymy.
Widzisz,ja nie wiedzialam czego sie spodziewac i na weekend zostalam wypisyna...brzuch bolal prawie 12 h w jednym a w kolejnym 8h,szukalam info w necie czy tak ma byc bo balam sie ze cos schrzanili...a jednak nic sie nie dzialo.Macica sie obkurczala,ale byloby mi latwiej z ta wiedza ktora mam teraz.promyczek 39, Evaa lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
I wiadomo,kazdy przechodzi inaczej...
promyczek 39 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Łyżeczkowanie było dla mnie "łatwiejsze", przyjęcie do szpitala, zabieg w narkozie i tego samego dnia do domu. Usunięcie ciąży tabletkami trwało dłużej no i całkowita świadomośćoczywiście bolało jak cholera i zostawili mnie na noc w szpitalu. Moja lekarka nie chciała żebym miała kolejne łyżeczkowanie z obawy o przyszłe starania i przyrost endometrium.
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
ona333 wrote:Krakowianka
u mnie to samo
tzn dzis zrobiłam bete, bo stwierdziłam ze nie bede cąły weekend majowy siedzieć i liczyć na cud, siedzieć na kanapie i sie zamartwiać. dzis 12dpt, beta <0,1 dalej. Jutro ide na siłownie wyczołgać się i umrzeć.
teraz pytanie, bo oczywiscie wyniki miałam dzis koło 17, i juz klinika nie działa, automat kazał dzwonić we wtorek! ja nie mam ochoty na łykanie leków ;// i wpychaniu ich sobie w ..., estrofem i luteine pewnie moge odstawić od razu, pytanie co z tym cholernym encortonem? też mozna go odłozyc z dnia na dzień?
Mnie z kolei lekarz powiedzial ze moge odrazu,przy tych dawkach ktore bralam.Wiec odstawilam.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer-