IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
PragnącaDziecka wrote:Dziewczyny piszecie,ze na cyklu stymulowamym ciaze liczy sie od punkcji, a jak sytuacja wyglada na sztucznym ?.... od daty transferu?
Małaszarobura, estradiol jest napedzany w ciazy przez hcg, dlatego przy ryzyku hiperstymulacji odracza sie transfer. Na moje oko to chora nie jestes
Edit: Ale moim zdaniem ta "naturalna" ciaza obumiera, pozytyw jest taki, ze z tego co wyczytalam mozna zajsc w ciaze bedac w ciazy, wiec szansa caly czas jest, o ile (tfu tfu) ta naturalna sie wchlonie...
Niezmiennie &&Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 10:28
-
Bella93 wrote:Dzien fet - 19dni.
Małaszarobura, estradiol jest napedzany w ciazy przez hcg, dlatego przy ryzyku hiperstymulacji odracza sie transfer. Na moje oko to chora nie jestes
Edit: Ale moim zdaniem ta "naturalna" ciaza obumiera, pozytyw jest taki, ze z tego co wyczytalam mozna zajsc w ciaze bedac w ciazy, wiec szansa caly czas jest, o ile (tfu tfu) ta naturalna sie wchlonie...
Niezmiennie &&
Bella - Dziękuję za opinię.
Moj lekarz pewnie zgłupieje jak to zobaczy.
Moze to usg 4 maja cos powie.
Najgorsze to czekanie
Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
małaszarobura wrote:Bella - Dziękuję za opinię.
Moj lekarz pewnie zgłupieje jak to zobaczy.
Moze to usg 4 maja cos powie.
Najgorsze to czekanie
Bella a co to ten dzień Fet- 19 dni.?
Bo jeśli to co ja myślę to transfer był. 19.04 - czyli dzis jest 10 dpt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 10:45
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
Nie ma za co
To az 5dni, ale dasz rade.
Pragnąca pytała o datę OM przy crio (Frozen Embryo Transfer) na cyklu sztucznym,
a tą datę się wylicza odejmując od dnia transferu wiek zarodka (blastka 5dniowa) i 14dni. U niej wychodzi 10.04Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 10:50
PragnącaDziecka lubi tę wiadomość
-
-
Inkaa85 wrote:Nasze serduszko też przestało bić
dzidzia urosła 1.6 cm i odpowiednia jak na 8 tc ale już bez serduszka. Dostałam skierowanie do szpitala możecie napisać jak to się wszystko odbywa i jak długo siedzi się w szpitalu
Kondolencje...
Mam nadzieje że trafisz na miły personel i nie będziesz na sali z ciężarnymi.Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
dzidzia urosła 1.6 cm i odpowiednia jak na 8 tc ale już bez serduszka. Dostałam skierowanie do szpitala możecie napisać jak to się wszystko odbywa i jak długo siedzi się w szpitalu
U mnie nie wywoływali poronienia lekami więc miałam od razu łyżeczkowanie.
Przyszłam rano na zabieg. Odbywa się pod narkozą, jakieś trzy godz po wyczyszczeniu Dr wypuścił mnie do domu. -
tule mocno
-
Ja mialam sie zglosic rano na czczo na oddzial.Dostalam tabletki poronne...wez podpaski sobie.Po tabletkach mnie sprawdzili i nie do konca sie oczyscilo (tez 8tc).
Na nastepny dzien usg i lyzeczkowanie...
Na szczescie bylam w 2-osobowej sali z dziewczyna po laparoskopii.
W szpitalu bylam 2 dni...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 11:26
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Justine wrote:TrzymaMY za Was mocno kciuki!
Mój kogucik/kurka ma już 3,86cm, robi fikołki w brzuchu (widziałam na własne oczy) i pięknie bije serduszko. Co jeszcze? Ma 2 rączki i 2 nóżki
Wg usg ciąża starsza o dwa dni.
Życzę, żeby każda doczekała się takiego małego żelka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/120d1e8fa652.jpg<3
ŻELEK THE BEST
Cudownie jest oglądać takie cuda!!!
można po cichutku mieć nadzieję...Justine lubi tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Dziewczyny ktore sa w ciąży,
Czy możecie mi podać swoje normy estradiolu i progesteronu z 4-5 tyg?
Dziekuje:-)Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
małaszarobura wrote:Dziewczyny ktore sa w ciąży,
Czy możecie mi podać swoje normy estradiolu i progesteronu z 4-5 tyg?
Dziekuje:-)
A Ty w jakich jednostkach masz ten swój wynik ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 13:41
-
Morwa wrote:U mnie alab ma normy dla pierwszego trymestru takie : 215- 4300 pg/ml
A Ty w jakich jednostkach masz ten swój wynik ?
Tyle ze ja mam ponad 5000.... (10 dpt) i zastanawiam sie o co biega...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 15:01
małaszarobura wrote:Estradiol pg/ml. Tylko u mnie 1 trymestr kończy sie na 3200.....
Tyle ze ja mam ponad 5000.... (10 dpt) i zastanawiam sie o co biega...małaszarobura lubi tę wiadomość