IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Neuberg faktycznie mało kontaktowy, robił mi IUI i właściwie wszedł zrobił swoje i wyszedł i lezałam na tym samolocie ze 20 min az juz mi sie tak sikac chcialo ze sama sie z niego zwlekalam i tylko poinformowalam w rejestracji ze juz uciekłam.2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB 06.08.2015 - 2 x 4BB 08.09.2015 - 4BB i 3BC 06.10.2015 - 2BB i 1BB 11.12.2015 - 2X1BB -
Moj gin przy zabiegach nosi strasznie zabawna kolorowa czapeczke w UWAGA kotki jak to zobaczylam to nie moglam sie przestac smiac wiec podczas transferu bylam mocno rozluzniona tym widokiem...
Po transferze tez pytalam pielegniarki czy dlugo tu mam lerzec bo chce siku kazala isc do wc zeby nie napinac macicy i kazal polozyc si do wyrka
Co prawda nie mialam rozmowy z embriologiem czy innym tego typu typem ale w sumie nie narzekam wazne zeby final byl udany
Czarownica dobrze wiedziec ze jest na sali lekarz a jaka specjaluzacja jesli mozna zapytac?
A i nigdy nie zapomne slow mojego gina jak jechalismy na transfer: dzis jedno dziecko wkladam a za chwile drugie wyciagam a za 9 miesiecy robimy zamiane
Po moim transferze jechal na cc17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Kochane, chciałabym się zapytać o ivf. Zostaliśmy "zaproszeni" na rozmowę klifikującą do zabiegu (refundacja), ale podczas ostatniej wizyty okazało się, że mam jednego mięśniaka (1cm). Czy mięśniak od razu dyskwalifikuje w przypadku refundowanego zabiegu? Bo zastanawiam się właśnie czy czasem nie stracimy szansy jeśli pójdziemy na kwalifikacje z moim mięśniakiem.
Czy któraś doświadczenie w tym temacie?Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Ja mam mięśniaka podobnej wielkości, ale miałam robioną histeroskopię w celu jego usunięcia. Podczas zabiegu stwierdzono, że nie jest konieczne usunięcie. Podczas kwalifikacji nikt już o nim nie wspominał. Wiem, że część dziewczyn aby sprawdzić macicę przed IVF kusiły się na histeroskopię, w tym zabiegu możesz ewentualnie usunąć mięśniaka.
Na pewno zależy od położenia tego mięśniaka. Jeżeli ułożenie jest złe to nawet przed komercyjnym IVF zalecą usunięcie.
Na kwalifikację myślę, że możesz iść, a ewentualnie lekarz powie co robić z mięśniakiemDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Ja mam miesniaka na przedniej scianie macicy i z tego co wiem miesniaki nie sa powidem dyskwalifikcji.
Jesli jest w miejscu ktore moze przeszkadzac w pozniejszej ciazy to daja zalecenie by je usunac...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dziewczyny jutro mam kolejne usg. około 15 pęcherzyków na prawym, 11 na lewym pęcherzyków. ale także duże ryzyko hiper stymulacji. ;/;/ już mnie tak bolą jajnik że masakra zwłaszcza ten prawy.. brzusz tez może troche powiększony. czy myslicie że dojdzie do pobrania pęcherzyków normalnie i transferu?? doradźcie mi bo powoli sie martwię i załamuje..;/;/;
MisiaMisia lubi tę wiadomość
Mała Mi