X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Pragnaca mialas jeden czy dwa ?idz na bete bedziesz pewna 100/ test to test .trzymam mocno kciuki...macie mrozaczki?
    Jedna blastka z ah. Mam jeszcze 2 mrozaki, ktore zabieram teraz razem. A potem to nie wiem. Jestem po 3 procedurze. Nie mam refundacji juz na leki. Mam endomende IV stopnia i mialam 3 proby ( 1 juz za mna) bo potem musze brac visanne aby endomenda sie nie rozwinela. W marcu mialam laparo. Jestem przerazona co zrobie dalej. Kolejne 3m-ce czekania :(

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Shooa, a wg. Ciebie sensowne dawki to jakie?
    min 10mg encortonu albo odpowiednika innego sterydu wg kalkulatora dawek.

lipa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca, a Ty masz transfery na żelaznym zestawie?

Wysłany: 4 maja 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa a co to jest zelazny zestaw?
    Biore clexane, estrofem, encorton 10 mg od 2dc. , intralipid, neupogen x2, bralam nospe x3-80mg, duzo magnezu. Mam mutacje mthfr, wiec 5mg zwyklego kw.foliowego + actifolin 2mg, wit. B6, b12( metylowana)

2nn3dqk38okw5rud.png

Wysłany: 4 maja 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa u mnie 3 procedury- 6transferow w tym 1 zakonczony ciaza- poronienie 6tc., ale ja mam jeszcze nieprawidlowy kariotyp( mozaika, gdzie istnieje niewielkie ryzyzko urodzenia dziewczynki z zesp. Turnera- ale te ciaze w wiekszosci sa ronione) + mthr+ endomenda IV °

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki dzisiejszej (ostatniej bety jaka robiłam) 1145 :) na 16:45 do gina idziemy :)

wombi, PragnącaDziecka, Nefe, Justine, Emma 32, lipcowka86, shooa, Kala 1980, Asia_88, małaszarobura, edloteh, ka_tarzyna, Evaa, sandzu, Eltasz, Kunia, Karo-Linka, Konwalia, sisi, Natka-matka wariatka :), gosia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Shooa a co to jest zelazny zestaw?
    Biore clexane, estrofem, encorton 10 mg od 2dc. , intralipid, neupogen x2, bralam nospe x3-80mg, duzo magnezu. Mam mutacje mthfr, wiec 5mg zwyklego kw.foliowego + actifolin 2mg, wit. B6, b12( metylowana)

żelazny zestaw to steryd, zastrzyki przeciwzakrzepowe i acard. miałaś nawet więcej bo jeszcze intralipid i neupogen.
    hmm.. a jak endometrium? miałaś histerio i/lub pobrany wycinek do hist-pat kiedykolwiek?

Lunk_a lubi tę wiadomość

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Kunia my też byliśmy zaszufladkowani jako niepłodność idiopatyczna ale ja drazylam temat i po zrobieniu rozszerzonego badania nasienia wyszła przyczyna czemu się nie udaje. Twój mąż miał szczegółowe badanie nasienia tzn. z morfologia?
    Konwalia, mam kilka pytań do Ciebie, możemy na priv.?

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • małaszarobura Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Mi lekarz zlecił badanie na mutacje gen MTHFR, przeciwciała antykardiolipinowe i antygen tocznia. Tym razem mam zalecony acard mimo dobrych wyników i więcej progesteronu ale niestety pesymizm mnie nie opuszcza.
    Kunia
    Mi tez zlecil dzisiaj badania na mutacje w genach ( 3rodzaje) i subpopulacje limocytow. Kobieto ty wogole nie rozmawiasz ze swoim lekarzem po nieudanym podejściu?????no weź :-)

Kunia lubi tę wiadomość

Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
    07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
    19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
    Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.

Wysłany: 4 maja 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa mialam histeroskopie po poronieniu w 07.2016 i wszystko ok, ale wycinka mnie mialam pobieranego, no i mialam 2 laparo( styczen i marzec 2017).

2nn3dqk38okw5rud.png
  • małaszarobura Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane starające sie.
    Dzisiaj musze sie pożegnać z Wami.Beta mi spadla na łeb w ciągu 2dni. W macicy nie ma nic ciekawego, oprócz pustego zaschnietego jaja plodowego z zeszłego tygodnia....
    Nie wiadomo co sie stało dlaczego super zarodki poszły w las...
    Ale dzięki Wam i waszej wiedzy :-) dowiedziałam sie o wielu badaniach których nie mam, a ktore przydałoby sie zrobić , dzięki wam zapytałam lekarza o leki których ja nie dostaje - a wy je dostajecie i dlaczego.
    Jestem ciut mądrzejsza :-)
    Moj lekarz gdybym jeszcze kiedyś podeszła doradził mi inny sposób podejścia do tematu. Ale nie chce poprzestać na jego opinii.
    I zamierzam jeszcze z moja nieudana historią in vitro udać sie na konsultacje do 2- 3 lekarzy prowadzących kliniki niepłodności, aby poznać ich zdanie.
    Wam dziewczyny życzę dociekliwych lekarzy prowadzących i wysokich bet!!!!!!
    :-)

Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
    07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
    19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
    Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaszarobura wrote:
    A kariotyp ciazy po jej poronieniu juz robiłaś?
    A co to takiego?

Wysłany: 4 maja 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba dostalam @. nie wiem co sie dzieje, lutka wyplywa biala, bol podbrzusza delikatny jak na @, a na papierze troche krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 12:35

2nn3dqk38okw5rud.png
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca który masz dziś dpt?

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png

Wysłany: 4 maja 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6dpt blastki z ah, to za pozno jak na implantacje :(

Kunia lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    min 10mg encortonu albo odpowiednika innego sterydu wg kalkulatora dawek.
    Hmm, ja mam brac 5mg rano, i pol tabletki wieczorem, czyli 7,5..ktoras pisala kiedys, chyba Justine, ze dziwne ze wieczorem, bo cos tam z kora nadnerczy moze byc nie tak..nie wiem nie znam sie na tym. Pozatym lekarz przepisal mi na moje wlasne zyczenie, bo sie uparlam, ale Encortolon a nie Encorton. Wyczytalam ze roznia sie jednym skladnikiem prednizon/prednizolon cokolwiek mialoby to oznaczac ;) i widze tez, ze encorton ma wieksze spektrum dzialania :/

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Dziewczyny ja chyba dostalam @. nie wiem co sie dzieje, lutka wyplywa biala, bol podbrzusza delikatny jak na @, a na papierze troche krwi.
    Może sobie coś podrażniłaś. Na ból brzucha weź nospę i odpoczywaj.

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca, krew wypływa z opóźnieniem. jest szansa, że to implantacja. przypominam o jednej naszej koleżance, która 10dpt crio blastki miała betę 30 i ma zdrowego dzieciaczka. trzymam kciuki za leniuszka!

A co do Twojego dalszego ewentualnego leczenia Pragnąca, to oczywiście możesz skorzystać z mojej rady lub nie, ale cisnęłabym lekarza na skupienie się na macicy i endo tj. kolejna histero z pobraniem albo samo pobranie wycinka do badania hist-pat z macicy. U mnie wyszło polipowate endometrium (w usg endo piękne, na dwóch histero piękne endo i piękna macica, a hist-pat dwukrotnie wskazał polipowate struktury mimo zapewnień lekarzy, że z endo jest wszystko ok), Justine miała stan zapalny, który wcześniej nie był zdiagnozowany.

Evaa, PragnącaDziecka lubią tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małaszarobura, zycze Ci zeby kolejne podejscie zakonczylo sie sukcesem :)

małaszarobura lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pięne :) W sierpniu startujemy z IVF i tu pytanie jakie badania możemy juz wykonać:) Tzn nie mają daty ważności :p Na pewno kariotyp zrobimy w czerwcu bo na niego się długo czeka co jeszcze mogłabym?

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
‹‹ 4759 4760 4761 4762 4763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ