IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Evaa wrote:Pragnaca mialas jeden czy dwa ?idz na bete bedziesz pewna 100/ test to test .trzymam mocno kciuki...macie mrozaczki?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Shooa u mnie 3 procedury- 6transferow w tym 1 zakonczony ciaza- poronienie 6tc., ale ja mam jeszcze nieprawidlowy kariotyp( mozaika, gdzie istnieje niewielkie ryzyzko urodzenia dziewczynki z zesp. Turnera- ale te ciaze w wiekszosci sa ronione) + mthr+ endomenda IV °
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam wyniki dzisiejszej (ostatniej bety jaka robiłam) 1145
na 16:45 do gina idziemy
wombi, PragnącaDziecka, Nefe, Justine, Emma 32, lipcowka86, shooa, Kala 1980, Asia_88, małaszarobura, edloteh, ka_tarzyna, Evaa, sandzu, Eltasz, Kunia, Karo-Linka, Konwalia, sisi, Natka-matka wariatka :), gosia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPragnącaDziecka wrote:Shooa a co to jest zelazny zestaw?
Biore clexane, estrofem, encorton 10 mg od 2dc. , intralipid, neupogen x2, bralam nospe x3-80mg, duzo magnezu. Mam mutacje mthfr, wiec 5mg zwyklego kw.foliowego + actifolin 2mg, wit. B6, b12( metylowana)
żelazny zestaw to steryd, zastrzyki przeciwzakrzepowe i acard. miałaś nawet więcej bo jeszcze intralipid i neupogen.
hmm.. a jak endometrium? miałaś histerio i/lub pobrany wycinek do hist-pat kiedykolwiek?Lunk_a lubi tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Kunia my też byliśmy zaszufladkowani jako niepłodność idiopatyczna ale ja drazylam temat i po zrobieniu rozszerzonego badania nasienia wyszła przyczyna czemu się nie udaje. Twój mąż miał szczegółowe badanie nasienia tzn. z morfologia?
-
e_mil_ka wrote:Mi lekarz zlecił badanie na mutacje gen MTHFR, przeciwciała antykardiolipinowe i antygen tocznia. Tym razem mam zalecony acard mimo dobrych wyników i więcej progesteronu ale niestety pesymizm mnie nie opuszcza.
Mi tez zlecil dzisiaj badania na mutacje w genach ( 3rodzaje) i subpopulacje limocytow. Kobieto ty wogole nie rozmawiasz ze swoim lekarzem po nieudanym podejściu?????no weźKunia lubi tę wiadomość
Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
Kochane starające sie.
Dzisiaj musze sie pożegnać z Wami.Beta mi spadla na łeb w ciągu 2dni. W macicy nie ma nic ciekawego, oprócz pustego zaschnietego jaja plodowego z zeszłego tygodnia....
Nie wiadomo co sie stało dlaczego super zarodki poszły w las...
Ale dzięki Wam i waszej wiedzydowiedziałam sie o wielu badaniach których nie mam, a ktore przydałoby sie zrobić , dzięki wam zapytałam lekarza o leki których ja nie dostaje - a wy je dostajecie i dlaczego.
Jestem ciut mądrzejsza
Moj lekarz gdybym jeszcze kiedyś podeszła doradził mi inny sposób podejścia do tematu. Ale nie chce poprzestać na jego opinii.
I zamierzam jeszcze z moja nieudana historią in vitro udać sie na konsultacje do 2- 3 lekarzy prowadzących kliniki niepłodności, aby poznać ich zdanie.
Wam dziewczyny życzę dociekliwych lekarzy prowadzących i wysokich bet!!!!!!
Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
shooa wrote:min 10mg encortonu albo odpowiednika innego sterydu wg kalkulatora dawek.
i widze tez, ze encorton ma wieksze spektrum dzialania
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualnyPragnąca, krew wypływa z opóźnieniem. jest szansa, że to implantacja. przypominam o jednej naszej koleżance, która 10dpt crio blastki miała betę 30 i ma zdrowego dzieciaczka. trzymam kciuki za leniuszka!
A co do Twojego dalszego ewentualnego leczenia Pragnąca, to oczywiście możesz skorzystać z mojej rady lub nie, ale cisnęłabym lekarza na skupienie się na macicy i endo tj. kolejna histero z pobraniem albo samo pobranie wycinka do badania hist-pat z macicy. U mnie wyszło polipowate endometrium (w usg endo piękne, na dwóch histero piękne endo i piękna macica, a hist-pat dwukrotnie wskazał polipowate struktury mimo zapewnień lekarzy, że z endo jest wszystko ok), Justine miała stan zapalny, który wcześniej nie był zdiagnozowany.Evaa, PragnącaDziecka lubią tę wiadomość
-
Małaszarobura, zycze Ci zeby kolejne podejscie zakonczylo sie sukcesem
małaszarobura lubi tę wiadomość
-
Hej pięne
W sierpniu startujemy z IVF i tu pytanie jakie badania możemy juz wykonać
Tzn nie mają daty ważności :p Na pewno kariotyp zrobimy w czerwcu bo na niego się długo czeka co jeszcze mogłabym?
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka