X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Pragnaca mialas jeden czy dwa ?idz na bete bedziesz pewna 100/ test to test .trzymam mocno kciuki...macie mrozaczki?
    Jedna blastka z ah. Mam jeszcze 2 mrozaki, ktore zabieram teraz razem. A potem to nie wiem. Jestem po 3 procedurze. Nie mam refundacji juz na leki. Mam endomende IV stopnia i mialam 3 proby ( 1 juz za mna) bo potem musze brac visanne aby endomenda sie nie rozwinela. W marcu mialam laparo. Jestem przerazona co zrobie dalej. Kolejne 3m-ce czekania :(

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Shooa, a wg. Ciebie sensowne dawki to jakie?
    min 10mg encortonu albo odpowiednika innego sterydu wg kalkulatora dawek.

lipa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca, a Ty masz transfery na żelaznym zestawie?

Wysłany: 4 maja 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa a co to jest zelazny zestaw?
    Biore clexane, estrofem, encorton 10 mg od 2dc. , intralipid, neupogen x2, bralam nospe x3-80mg, duzo magnezu. Mam mutacje mthfr, wiec 5mg zwyklego kw.foliowego + actifolin 2mg, wit. B6, b12( metylowana)

2nn3dqk38okw5rud.png

Wysłany: 4 maja 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa u mnie 3 procedury- 6transferow w tym 1 zakonczony ciaza- poronienie 6tc., ale ja mam jeszcze nieprawidlowy kariotyp( mozaika, gdzie istnieje niewielkie ryzyzko urodzenia dziewczynki z zesp. Turnera- ale te ciaze w wiekszosci sa ronione) + mthr+ endomenda IV °

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki dzisiejszej (ostatniej bety jaka robiłam) 1145 :) na 16:45 do gina idziemy :)

wombi, PragnącaDziecka, Nefe, Justine, Emma 32, lipcowka86, shooa, Kala 1980, Asia_88, małaszarobura, edloteh, ka_tarzyna, Evaa, sandzu, Eltasz, Kunia, Karo-Linka, Konwalia, sisi, Natka-matka wariatka :), gosia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Shooa a co to jest zelazny zestaw?
    Biore clexane, estrofem, encorton 10 mg od 2dc. , intralipid, neupogen x2, bralam nospe x3-80mg, duzo magnezu. Mam mutacje mthfr, wiec 5mg zwyklego kw.foliowego + actifolin 2mg, wit. B6, b12( metylowana)

żelazny zestaw to steryd, zastrzyki przeciwzakrzepowe i acard. miałaś nawet więcej bo jeszcze intralipid i neupogen.
    hmm.. a jak endometrium? miałaś histerio i/lub pobrany wycinek do hist-pat kiedykolwiek?

Lunk_a lubi tę wiadomość

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Kunia my też byliśmy zaszufladkowani jako niepłodność idiopatyczna ale ja drazylam temat i po zrobieniu rozszerzonego badania nasienia wyszła przyczyna czemu się nie udaje. Twój mąż miał szczegółowe badanie nasienia tzn. z morfologia?
    Konwalia, mam kilka pytań do Ciebie, możemy na priv.?

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • małaszarobura Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Mi lekarz zlecił badanie na mutacje gen MTHFR, przeciwciała antykardiolipinowe i antygen tocznia. Tym razem mam zalecony acard mimo dobrych wyników i więcej progesteronu ale niestety pesymizm mnie nie opuszcza.
    Kunia
    Mi tez zlecil dzisiaj badania na mutacje w genach ( 3rodzaje) i subpopulacje limocytow. Kobieto ty wogole nie rozmawiasz ze swoim lekarzem po nieudanym podejściu?????no weź :-)

Kunia lubi tę wiadomość

Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
    07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
    19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
    Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.

Wysłany: 4 maja 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa mialam histeroskopie po poronieniu w 07.2016 i wszystko ok, ale wycinka mnie mialam pobieranego, no i mialam 2 laparo( styczen i marzec 2017).

2nn3dqk38okw5rud.png
  • małaszarobura Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane starające sie.
    Dzisiaj musze sie pożegnać z Wami.Beta mi spadla na łeb w ciągu 2dni. W macicy nie ma nic ciekawego, oprócz pustego zaschnietego jaja plodowego z zeszłego tygodnia....
    Nie wiadomo co sie stało dlaczego super zarodki poszły w las...
    Ale dzięki Wam i waszej wiedzy :-) dowiedziałam sie o wielu badaniach których nie mam, a ktore przydałoby sie zrobić , dzięki wam zapytałam lekarza o leki których ja nie dostaje - a wy je dostajecie i dlaczego.
    Jestem ciut mądrzejsza :-)
    Moj lekarz gdybym jeszcze kiedyś podeszła doradził mi inny sposób podejścia do tematu. Ale nie chce poprzestać na jego opinii.
    I zamierzam jeszcze z moja nieudana historią in vitro udać sie na konsultacje do 2- 3 lekarzy prowadzących kliniki niepłodności, aby poznać ich zdanie.
    Wam dziewczyny życzę dociekliwych lekarzy prowadzących i wysokich bet!!!!!!
    :-)

Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
    07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
    19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
    Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaszarobura wrote:
    A kariotyp ciazy po jej poronieniu juz robiłaś?
    A co to takiego?

Wysłany: 4 maja 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba dostalam @. nie wiem co sie dzieje, lutka wyplywa biala, bol podbrzusza delikatny jak na @, a na papierze troche krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 12:35

2nn3dqk38okw5rud.png
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca który masz dziś dpt?

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png

Wysłany: 4 maja 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6dpt blastki z ah, to za pozno jak na implantacje :(

Kunia lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    min 10mg encortonu albo odpowiednika innego sterydu wg kalkulatora dawek.
    Hmm, ja mam brac 5mg rano, i pol tabletki wieczorem, czyli 7,5..ktoras pisala kiedys, chyba Justine, ze dziwne ze wieczorem, bo cos tam z kora nadnerczy moze byc nie tak..nie wiem nie znam sie na tym. Pozatym lekarz przepisal mi na moje wlasne zyczenie, bo sie uparlam, ale Encortolon a nie Encorton. Wyczytalam ze roznia sie jednym skladnikiem prednizon/prednizolon cokolwiek mialoby to oznaczac ;) i widze tez, ze encorton ma wieksze spektrum dzialania :/

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Dziewczyny ja chyba dostalam @. nie wiem co sie dzieje, lutka wyplywa biala, bol podbrzusza delikatny jak na @, a na papierze troche krwi.
    Może sobie coś podrażniłaś. Na ból brzucha weź nospę i odpoczywaj.

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca, krew wypływa z opóźnieniem. jest szansa, że to implantacja. przypominam o jednej naszej koleżance, która 10dpt crio blastki miała betę 30 i ma zdrowego dzieciaczka. trzymam kciuki za leniuszka!

A co do Twojego dalszego ewentualnego leczenia Pragnąca, to oczywiście możesz skorzystać z mojej rady lub nie, ale cisnęłabym lekarza na skupienie się na macicy i endo tj. kolejna histero z pobraniem albo samo pobranie wycinka do badania hist-pat z macicy. U mnie wyszło polipowate endometrium (w usg endo piękne, na dwóch histero piękne endo i piękna macica, a hist-pat dwukrotnie wskazał polipowate struktury mimo zapewnień lekarzy, że z endo jest wszystko ok), Justine miała stan zapalny, który wcześniej nie był zdiagnozowany.

Evaa, PragnącaDziecka lubią tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małaszarobura, zycze Ci zeby kolejne podejscie zakonczylo sie sukcesem :)

małaszarobura lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pięne :) W sierpniu startujemy z IVF i tu pytanie jakie badania możemy juz wykonać:) Tzn nie mają daty ważności :p Na pewno kariotyp zrobimy w czerwcu bo na niego się długo czeka co jeszcze mogłabym?

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
‹‹ 4759 4760 4761 4762 4763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ