IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
78beti wrote:Miałam transfer w cyklu z punkcją
Czyli sztuczny. Wg mnie za mało prg i bym nie zmieniała.
Ja dalej biorę dupka 2x1 i utrogestan 2x1, a brałam do wczoraj 3x2 utrogestan, 3x1 dupka i 1x1 agolutin (prolutex) a miałam cykl naturalny. Na sztucznym bym brała jeszcze więcej.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-
Sylwia80 mam pytanie ty miałaś badany kwas foliowy i wit b (którą?), homocysteine również? Bo widzę że dużo leków suplementujesz, ja muszę się przygotować dobrze do kolejnego crio i musze porobić badania których jeszcze nie mam a dokładnie nie wiem w co uderzyć
-
Justine wrote:Czyli sztuczny. Wg mnie za mało prg i bym nie zmieniała.
Ja dalej biorę dupka 2x1 i utrogestan 2x1, a brałam do wczoraj 3x2 utrogestan, 3x1 dupka i 1x1 agolutin (prolutex) a miałam cykl naturalny. Na sztucznym bym brała jeszcze więcej.może zbadam sobie progesteron ? po ilu dniach od zmiany powinnam sprawdzić progesteron ?
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
sylwia80 wrote:Tak, robię wszystko minimum raz na kwartał ( Homocysteina,b12, kwas foliowy). Mam MTHFR i miałam wysoka homocysteine 14 dwa lata temu a teraz 6,60.
-
78beti wrote:nie wiem co teraz robic bo mam tylko resztkę lutinusa ? Kurcze chyba lekarz wie co robi ?
może zbadam sobie progesteron ? po ilu dniach od zmiany powinnam sprawdzić progesteron ?
Zbadaj od razu w poniedziałek. Dupek nie wychodzi w krwi.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Inkaa85 wrote:Nikt mi nigdy tych badań nie zlecił a już tyle się staramy. Jakieś genetyczne miałaś jeszcze robione oprócz MTHFR?
Robiłam cały pakiet MTHFR, Leiden V, protrombina, PAI-1. Niedawno tez Kariotypy robilismy.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Dootka_86 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi znacie kogoś komu udała się pierwsza procedura? Nie wiem czy się decydować bo nie mam pieniędzy na więcej podejść, na pewno skończy się na tym jednym...z trudem uzbieralismy kasę i nie wiem czy faktycznie sa realne szanse? Lekarz mówił o 40%...A jak czytam stopki tu na forum to się udaje 3 procedura np...
Mi sie udało:)Ja na razie to początek, ale jednak się udało za pierwszym razemWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 09:14
Dootka_86, sylwia80, MalaHD, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a ile takie plamienie po transferze moze trwac?
U mnie dzis jest 2dpt i 2 dzien plamieniaStarania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Hej jednak zdecydowalismy sie na IVF
czekamy na @ i zaczynamy...mam nadzieje ze uda sie tym razem (mimo ze bedzie to nasze perwsze podejscie d ifv)
Na poczatku staran nawet nie bralam pod uwage IFV -ze wzgledow finansowych-uwazalam ze lepiej postarac sie o adopcje..jednak pragnienie przezycia ciazy i posiadanie wasnego dziecka jest zdecydowanie wieksze...przynajmniej bede mogla powiedziec sobie ze zrobilam wszytko.
Tez mamy kasy tylko na jedno podejscie...ale pamietajac nasze poczatki pewnie sie na tym nie skonczy...wszystko alezy jak sie sytuacja rozwinie...chociaz bardzo bym chciala zeby juz sie w koncu udalo....staramy sie juz 5 lat z lekarzami i juz poszlo na to tyle kasy ze az nie chce o tym myslec...trafialam na konowalow, przez ktorych IUI tez juz raczej nie jest wyjsciem...mam nadzieje ze teraz sie uda...
Dziewczyny mozecie napisac za ktorym razem wam sie udalo (nie dam rady przeczytac frum od poczatku:D z gory dziekuje)Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka, jaka jest u Was przyczyna niepłodności? Nie da się określić za którym razem się uda. Są dziewczyny, którym udaje się za pierwszym razem, a inne walczą po kilkanaście transferów, a jeszcze innym w ogóle się nie uda.
Niestety to jest loteria, ale trzymam mocno kciuki, żebyś nie musiała za długo czekaćEvaa, Kaśka28 lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Kaśka28 wrote:Dziewczyny mozecie napisac za ktorym razem wam sie udalo (nie dam rady przeczytac frum od poczatku:D z gory dziekuje)
Trzymam kciuki.Kaśka28 lubi tę wiadomość
-
Ja mam endometriozę IV stopnia, tyłozgietą i dwurożną macice, AMH 0.8 po 3 operacjach. Udało się za pierwszym podejściem
gosia81, shooa, Eltasz, Dootka_86, Mimbla, Konwalia, Kaśka28 lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
*Smoczyca* jesteś?
-
Mnie udało się jak widać w stopce za 3 razem, tzn. 3 procedura i 3 transfer. Za każdym razem musiałam zaczynać wszystko od początku bo nie miałam żadnych mrożaków, ale bylo warto!
Ale znam jedną dziewczynę której udała się 1 procedura i 1 transfer, więc wszystko jest możliwe, a cuda się zdarzają
Trzymam za Ciebie kciuki Kaśka
gosia81, Kaśka28 lubią tę wiadomość
I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213