IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Nam udała się pierwsza procedura, pierwszy transfer, jeden podany zarodek 8A więc wszystko jest możliwe
gosia81, Kaśka28 lubią tę wiadomość
-
Justine wrote:Czyli sztuczny. Wg mnie za mało prg i bym nie zmieniała.
Ja dalej biorę dupka 2x1 i utrogestan 2x1, a brałam do wczoraj 3x2 utrogestan, 3x1 dupka i 1x1 agolutin (prolutex) a miałam cykl naturalny. Na sztucznym bym brała jeszcze więcej.
Transfer w cyklu z punkcja to nie jest cykl sztuczny. Sztuczny jest bez owulacji a punkcja ją jakby zastępuje. -
Anatolka wrote:Transfer w cyklu z punkcja to nie jest cykl sztuczny. Sztuczny jest bez owulacji a punkcja ją jakby zastępuje.
Wiem, ale jestem pewna na 99.9% że nie miała stymulacji na cyklu naturalnymProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Anatolka wrote:Transfer w cyklu z punkcja to nie jest cykl sztuczny. Sztuczny jest bez owulacji a punkcja ją jakby zastępuje.https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
78beti wrote:Hmmm to był to jednak cykl sztuczny czy naturalny jeśli w tym samym cyklu była punkcją i transfer ? I czy to ma znaczenie przy dawkach progesteronu ? Mój mąż mówi ze mam słuchać lekarza bo wie co robi No ale ja mam wątpliwości
Brałaś estrofem podczas stymulacji? Jeśli tak to miałaś cykl sztuczny, jeśli nie to naturalny.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
78beti wrote:Hmmm to był to jednak cykl sztuczny czy naturalny jeśli w tym samym cyklu była punkcją i transfer ? I czy to ma znaczenie przy dawkach progesteronu ? Mój mąż mówi ze mam słuchać lekarza bo wie co robi No ale ja mam wątpliwości
Ma to znaczenie bo:
- jeśli jest cykl naturalny to masz ciałko żółte które produkuje progesteron
- jeśli cykl sztuczny to nie było owulacji więc nie ma ciałka żółtego czyli musisz dostarczać progesteron z zewnątrz inaczej ciąża może się poronić
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
U nas ponad 8 lat temu udało się dość szybko wystarczyły dwie iui. U mnie wrogi śluz wtedy u M. problem z lekkością i uplynnieniem. Teraz wyniki u M super u mnie też ok, a 4 iui nie udały sie. Mieliśmy jedno ivf spisane na straty z hiperstymulacja i odroczonym transferem. Była tylko jedna blastka klasy 2bb jeszcze odmrazana i.... efekt widać na suwaczku
także udaje się za pierwszym razem
ewe_a85, e_mil_ka, Kaśka28, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanko bo chciałabym porobić jeszcze kilka badań genetycznych i zastanawiam się do którego lekarza udać się z wynikami i czym różnią się ci lekarze hematolog, genetyk i immunolog. Mam zrobione kariotypy i badania w kierunku trombofilli, chce zrobić badania homocysteiny, wit b, gen MTHFR i do kogo mam się udać z tymi wynikami ?
-
nevermind wrote:U nas ponad 8 lat temu udało się dość szybko wystarczyły dwie iui. U mnie wrogi śluz wtedy u M. problem z lekkością i uplynnieniem. Teraz wyniki u M super u mnie też ok, a 4 iui nie udały sie. Mieliśmy jedno ivf spisane na straty z hiperstymulacja i odroczonym transferem. Była tylko jedna blastka klasy 2bb jeszcze odmrazana i.... efekt widać na suwaczku
także udaje się za pierwszym razem
Dałaś mi nadzieję że z blastką BB może się udać. Ja mam ponownie podaną blastke 3 BB i ostatnio się nie udało - ciąża biochemiczna. Kiedy dowiedziałam się że znowu mamy blastke 3 BB spisałam crio na straty. Ale z dnia na dzień odzyskuje nadzieję. Mam nadzieję że nasz szkrabek zostanie już z nami.Angela*, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Jak miło widzieć dawne staraczki
Smutno tutaj bez Was. Wy już albo urodziłyście lub na dniach termin a my nieliczne nadal tkwimy tutaj w miejschAsia_88 lubi tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Beti zaden z tych lekow co bralas to nie estrofem.
Z tego co wiem estrofem bierze sie, jak sie podchodzi do crio.
Ty mialas swiezy transfer i endometrium uroslo naturalnie.
Ja tez mam swiezy transfer i musze Wam powiedziec, ze w ogole nie dostalam progesteronu bo mialam swoj tak wysoki...Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019