IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia80 wrote:Ja miałam Ovulastan, a teraz Gonapeptyl i Menopur. Miałyście więcej leków podczas stymulacji ?
Sylwia, na pewno wszystko OK z lekami, nie masz ich za mało
Niektóre dziewczyny dostają jeszcze encorton. Ale ja np. teraz nie dostałam.
Niektóre też mają kombinację dwóch leków do stymulacji np. gonal i menopur.
Więcej leków dostaje się po punkcji: np. progesteron, estrofem, zastrzyki przeciwzakrzepowe, dalej encorton...
sylwia80 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Wydaje mi się, że przy punkcji nie pobierają całych pęcherzyków tylko płyn ze środka razem z zawartością i później te pęcherzyki przekształcają się właśnie w ciałka żółte.
Beata.D lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
sylwia80 wrote:Ja miałam Ovulastan, a teraz Gonapeptyl i Menopur. Miałyście więcej leków podczas stymulacji ?Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
ka_tarzyna wrote:Sylwia80 Wy macie słabą fragmentację, zaproponowali Wam MACS?
Nasza fragmentacja się bardzo poprawiła. W piątek odebraliśmy wynik.ka_tarzyna lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
sylwia80 wrote:Nie zapropnowali.
Nasza fragmentacja się bardzo poprawiła. W piątek odebraliśmy wynik.
sylwia80 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
"W cyklu zapłodnienia pozaustrojowego wiele pęcherzyków jajnikowych po punkcji jest niezdolnych do produkcji wystarczającej ilości progesteronu. Stąd wynika konieczność podawania tego hormonu z zewnątrz."
-
Hej mam pytanie do koleżanek które stosują globulki lutinusa zamiast luteiny oczywiście dowcipnie ... czy któraś z was miała z nimi problem jakieś skutki uboczne typu suchość ? Bo mam je stosować jeszcze kilka śni do testu ale juz strasznie się z nimi mecze ... mam 3 x dziennie o zastanawiałam się czy w takich dawkach mogą powodować tego typu problemy ...
-
Hymmm No mam problem bo one zawsze wypływały ze tak powiem ... a teraz wkładam jedna druga trzecia i nic sucho nic nie wypływa , muszę skontaktować się z lekarzem
generalnie przed okresem to zawsze jest moment kiedy jest sucho i dostaje okres pytanie czy to ten powód czy jakaś infekcja
to mój 8 dpt
-
Mnie luteina przy pierwszych transferach baardzo wyplywala, i wszystko mnie swedzialo...a teraz mialam sucho i zero dyskomfortu..nie wiem od czego to zalezy.. dodam tylko, ze tym ostatnim razem, to aplikowalam nie tak gleboko jak przedtem, wiec powinno chyba szybciej wyplynąć..dziwneStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn