IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny odebrałam te nieszczęsne wyniki:
beta-HCG 15,21 mIU/ml - 12dpt blastki
Progesteron 8,90 ng/ml - nie wiem czy to dużo(biorę lutkę 3x2 tabl + duphaston 3x1 tabl.)
także biochemiczna jak nic. Mam nadzieje, ze lekarz pozwoli odstawić leki.
Zabcia powodzenia -
Dziewczyny, pospamuje trochę
Mam do sprzedania:
- Lametta, cały blister (sztuk 10), 2,5mg
- fragmin 5000jm, całe opakowanie, 10 szt
- encorton 20mg, 2 opakowania po 20 sztuk w blistrze (w jednym jest 18)
- agulutin, 1 pełne opakowanie (5 sztuk) i jedno niepełne (4 sztuki)
- utrogestan 100mg, 3 opakowania po 30 sztuk
Jeśli któraś zainteresowana to dajcie znać najlepiej na priv, chętnie pozbędę się tych leków z mojej półki i kupię witaminy prenatalneAsia_88 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Adrenalina pięknie opisałas swoje zaskoczenie pozytywnym wynikiem bety, a już to doszukiwanie się przecinka mnie rozwalił, bo miałam tak samo. Ja czekałam 6 lat i po takim czasie człowiek już jest tak oswojony z niepowodzeniami, że wynik testu inny niż negatywny totalnie rozwala system!
Rozumiem zniecierpliwienie wielu z Was, naprawdę, później może przyjść obojętność... ale zdarza się, że na koniec u kresu wytrzymałości i u kresu nadziei widzisz ta 3-4 cyfrowa betę i zaczyna się dla Ciebie nowa karta do zapisania!e_mil_ka, lipcowka86, triss, gosia81, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Shooa ja w związku ze lokalizowaniem ognisk endomendy miałam rezonans magnetyczny w 02.2017 i nie mam tam nic żeby było coś nie tak z macicą (guzki, polipy, mięśniaki, przegrody), a chyba obraz w RM jest dość dokładny. w 03.2017 miałam laparo to zobaczyli macice z zewnątrz. Może sobie jednak darować tą histero?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 19:39
-
promyczek 39 wrote:Bella widze ze Ty miałas nk 24% ,ja wlasnie zrobilam te badanie i mam 21%,co dostałas na to ? przed transferem czy przed stymulacją?
lipa lubi tę wiadomość
-
promyczek 39 wrote:Bella dziekuje za odp.ale to lekarz z kliniki zalecil czy immunolog?
promyczek 39 lubi tę wiadomość
-
Justine wrote:Dziewczyny, pospamuje trochę
Mam do sprzedania:
- Lametta, cały blister (sztuk 10), 2,5mg
- fragmin 5000jm, całe opakowanie, 10 szt
- encorton 20mg, 2 opakowania po 20 sztuk w blistrze (w jednym jest 18)
- agulutin, 1 pełne opakowanie (5 sztuk) i jedno niepełne (4 sztuki)
- utrogestan 100mg, 3 opakowania po 30 sztuk
Jeśli któraś zainteresowana to dajcie znać najlepiej na priv, chętnie pozbędę się tych leków z mojej półki i kupię witaminy prenatalne5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
MalaHD wrote:Justine odstawiasz juz fragmin?
Tak, od piątku już się nie kujęi zastrzyków z prg też już nie biorę.
W ogóle biorę teraz już tylko acard, 2x1 urtogestan 2x1 dupka.MalaHD lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wyslalam priv.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Justine wrote:Tak, od piątku już się nie kuję
i zastrzyków z prg też już nie biorę.
W ogóle biorę teraz już tylko acard, 2x1 urtogestan 2x1 dupka.
Mi dr też chce odstawić bo APTT urosło mi z 25 do 36 ale ja chyba nie chcę jeszczeJa to w ogóle się boję cokolwiek odstawić.
Encorton do kiedy bierzesz/brałaś? -
sylwia80 wrote:Mam pytanie do dziewczyn które brały Acard, na ile dni przed punkcja odstawiłyście ? Ja mam jeszcze w zaleceniach odstawić metformine na 48 h przed punkcja.
-
To dobrze, ze już odstawiłam 2 tyg temu tak sama z siebie bo nie miałam takiej rozpiski a mówiłam dr ze biorę Akard.
A po punkcji zaraz wróciliście do brania ? I jeszcze jedna sprawa ostatnio w kilku miejscach pojawił mi się lek w stylu Akardu nazywa się Zaax. Czy któraś z Was go bierze ?MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
lipcowka86 wrote:Ja nie brałam Acardu w trakcie stymulacji, zaczęłam brać dopiero po pół tabletki od 15 dc przec crio.
Dziewczyny jak długo po pozytywnej becie trzeba brać lutinus??