IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dootka_86 wrote:No ze nosicielami to wiem ale ja mam na myśli aktywne zakażenie...
Poza tym gdy wykwit jest juz na twarzy to wirus jest tylko w tym miejscu, dlatego tak wazne jest mycie rak po dotknieciu i ograniczenie rozlania sie plynow z wykwitu. -
nick nieaktualny
-
Dootka_86 wrote:Bella oddawać krwi z aktywnym zakażeniem na pewno nie wolno, wiem bo się interesowałam kwestia oddawania krwi. Z tym unikaniem kontaktu z wykwitami to wiem, nie caluje meza wtedy, nie jemy z tych samych naczyń itd...
Sama jestem dawca.
Edit: jesli opryszcze nie towarzyszy przeziebienie; goraczka to nie jest stanem chorobowym. Dlaczego mieliby zabraniac oddawania krwi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 19:22
-
nick nieaktualny
-
Dootka_86 wrote:A napisane jest ze do 2 tyg od ustapienia objawów na stronie stacji krwiodawstwa...jesteś pewna ze do krwi nie przenika? No nic zapytam lekarza 1.06 czy jakby mu wywaliło w najmniej odpowiednim momencie to będzie problem...
Edit: ja znalazlam info ze nie mozna oddawac w czasie skornych zmian wirusowych i w nawiasie - opryszczka wargowa, co jest zupelnie bezsensowne - bo opryszczka genitalna ma taki sam system dzialania.
Jak ja oddawalam to mozna byloWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 19:59
-
nick nieaktualnyNo na przeciwciała hsv igg i igm i oba ujemne. Bella właśnie w toalecie się zdziwiłam 16 dzień na Ovulastanie i brązowe plamienie...co u licha? Ostatnio tabletki anty brałam może z 6 lat temu i nie pamiętam czy to normalne. Miałyście może takie plamienia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 20:34
-
Asia_88 wrote:A ktoś się tu jeszcze w ogóle stymuluje w maju?
Mam mensinorm 300ml i od poniedzialku dolacza cetrotide.. miala ktoras z was te leki?Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Dootka_86 wrote:No na przeciwciała hsv igg i igm i oba ujemne. Bella właśnie w toalecie się zdziwiłam 16 dzień na Ovulastanie i brązowe plamienie...co u licha? Ostatnio tabletki anty brałam może z 6 lat temu i nie pamiętam czy to normalne. Miałyście może takie plamienia?
O ile dobrze kojarze to plamienia przy tabl sa normalne przy 3pierwszych opak. -
nick nieaktualny
-
Dootka_86 wrote:No na przeciwciała hsv igg i igm i oba ujemne. Bella właśnie w toalecie się zdziwiłam 16 dzień na Ovulastanie i brązowe plamienie...co u licha? Ostatnio tabletki anty brałam może z 6 lat temu i nie pamiętam czy to normalne. Miałyście może takie plamienia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 22:40
-
staraczka1111 wrote:Ja jestem po ovulastanie w 19 dniu cyklu dostałam plamien trwały 3 dni dziś już jest silniejsze więc od jutra stymulacja mam 22 dzień cyklu dziś. chyba dziś to okres ale ma troszkę inny kolor ale podobno to normalne.
-
lady_pink wrote:Masz tatuaże??? Fuj!!!! Ty chcesz być matką? Zastanów się! Bierz cif i zmywaj to natychmiast ty, ty, ty ... mała wredna małpo
No teraz tak ci pocisnęłam że na bank jesteś już w ciąży :*lady_pink, Bella93, MalaHD, Justine, gosia81, edloteh lubią tę wiadomość
-
Kamiisia wrote:Cześć dziewczyny
Jestem po procedurze in vitro w artvimed i został mi cały pen Gonal 900 ktoś potrzebuje?
Przyjmij zaproszenie prosze bo chce napisac npriv ws gonalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 00:01
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Apropo gonalu...
Gonal trzyma sie w lodowce,a co jesli chce sie kupic od kogos?podczas wysylki nie jest w lodowce,traci na wartosci?
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:Apropo gonalu...
Gonal trzyma sie w lodowce,a co jesli chce sie kupic od kogos?podczas wysylki nie jest w lodowce,traci na wartosci?Tyszanka81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySłuchajcie bo mnie strasznie meczy ta kwestia opryszczki wargowej u męża...Wasi mężowie nie maja tego świństwa? Naczytałam się jakiś artykułów naukowych ze u ilus tam procent nieplodnych mężczyzn wyodrebnili hsv w spermie i wtedy były 5'razy mniejsze szanse na zagniezdzenie zarodka i 2 razy mniejsze szanse rozwoju do stadium blastocysty...no dramat...jakbym miała mało problemów ze swoim zdrowiem...
-
Dootka_86 wrote:Słuchajcie bo mnie strasznie meczy ta kwestia opryszczki wargowej u męża...Wasi mężowie nie maja tego świństwa? Naczytałam się jakiś artykułów naukowych ze u ilus tam procent nieplodnych mężczyzn wyodrebnili hsv w spermie i wtedy były 5'razy mniejsze szanse na zagniezdzenie zarodka i 2 razy mniejsze szanse rozwoju do stadium blastocysty...no dramat...jakbym miała mało problemów ze swoim zdrowiem...
Radze Ci odpusisc temat, bo sama tych problemow szukasz
Dootka_86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBella93 wrote:Dootka, 80% populacji jest nosicielami hsv, jakby to mialo takie znaczenie to problemy z nieplodnoscia dotknelyby o wiele szersze grono.
Radze Ci odpusisc temat, bo sama tych problemow szukasz