IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ile trwa procedura od dostania listy badań ? Tzn ile czasu poświęcić na badania? Chcemy zacząć w sierpniu myslicie że we wrześniu juz sie uda wystartować z procedurą? Jestem taka zniecierpliwona że nie moge usiedzieć :p To co najdłużej czyli kariotypy zrobimy wcześniej.

04.2013 - Początek starań (5cs z clo
)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady E, z badań zdecydowanie kariotypy trwają najdłużej, reszta to kwestia kilku dni, a spora część z badań wirusowych jest ważna tylo 3 miesiące, więc chyba jak zrobicie je we wrzesniu to będzie idealnie
I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213

-
Lady jeszcze na wymazy czeka się min 2 tygodnie, jak na poczatku lipca zrobisz wymazy a pod koniec wirusowe to powinno być w sam raz na sierpień, nie wiem ile się czeka na kariotypy.
Marta ja miałam jeszcze zalecenia żeby jeść dużo białka i więcej solić.
Marta_NE lubi tę wiadomość

-
Tak jak dziewczyny pisały, duzo białka i wody, gdzies kiedys czytalam nie raz, ze napoje izotoniczne tez pomagaja, ale ja nigdy tego nie probowalam, bo strasznie niezdrowe to mi sie wydaje..
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn
-
Cały czas Was podczytuje dziewczyny. Ja do in vitro mam daleką drogę, muszę poprawić mlr:(
Na kariotypy czeka się do 6 tygodni
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Nie boj zaby, mnie dopiero czekaja szczepienia i kolejna procedura, bede za Tobajasmina6 wrote:Cały czas Was podczytuje dziewczyny. Ja do in vitro mam daleką drogę, muszę poprawić mlr:(
Na kariotypy czeka się do 6 tygodni
-
Bella93 wrote:Nie boj zaby, mnie dopiero czekaja szczepienia i kolejna procedura, bede za Toba

Bella wiesz może jaki jest koszt tych szczepień? Tak z ciekawości pytam bo coś czuje, że i ja trafie do Pasnika. -
nick nieaktualnyMarta_NE wrote:Dziewczyny macie jakies sposoby oprocz picia duzej ilosci wody aby uchronic sie od hiperstymulacji? Mega sie jej boje, pije ok 3l wody dziennie i zastanawiam sie co jeszcze moglabym zrobic;)
ew szejki białkowe jeszcze (takie jak w sklepach dla koksów). nic więcej się nie da zrobić, ale już picie 3l wody to naprawdę dobra prewencja
-
Dziewczyny, pytanie za sto punktow bo jutro mam miec transfer...
czy zdarzały sie wam takie bole jakby w szyjce macicy, głownie po owulacj ( w tym cyklu 2 dni po punkcji) ?
Miałam tak juz pare razy, bol tak ize o zblizeniu z mezem nawet nie ma mowy.
Dzieje sie tak TYLKO kiedy jest po owu i z reszta tez nie zawsze.
Szczerze nie sadze zeby to była endometrioza bo mialam laparo w grudniu i były doslownie pojedyncze ogniska a od tego czasu az do startu stmulacji czyli przez 5 msc brałam antyki wiec nawet zbytnio nie miała sie jak rozhulac... na antykach takich boli nie było równiez.👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI
krótki protokół
2 pICSI
długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Dziewczyny, potrzebuje pomocy.
Powiedzcie mi prosze jak dlugo przygotowywalyscie sie do transferu na estrofemie w cyklach mrozonych? Moj doktor uwaza, ze po 6ciu dniach estrofemu, endo bedzie wystarczajaco gotowe i 8ego dnia chce wdrazac progesteron. Dla mnie to chore, tym bardziej, ze w poprzednim cyklu po 7 dniach estrofemu endo mialo 6.5cm...
Pomozcie dziewczyny bo sie gotuje cala.5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
brenya77 wrote:Dziewczyny, potrzebuje pomocy.
Powiedzcie mi prosze jak dlugo przygotowywalyscie sie do transferu na estrofemie w cyklach mrozonych? Moj doktor uwaza, ze po 6ciu dniach estrofemu, endo bedzie wystarczajaco gotowe i 8ego dnia chce wdrazac progesteron. Dla mnie to chore, tym bardziej, ze w poprzednim cyklu po 7 dniach estrofemu endo mialo 6.5cm...
Pomozcie dziewczyny bo sie gotuje cala.
Ja w cyklu przed crio mam brać 2 tabletki estrofemu i 10 dnia cyklu pierwsza kontrola endometrium. A teraz crio miałam na estrofemie też i transfer miałam dopiero 30 dc bo endo słabo rodło. -
Dzieki Emilka. Mam podejrzenie, ze moj lekarz chce zdazyc z transferm przed dlugim weekendem i stad mu sie tak spiesyzy, chociaz wie ze mi slabo endo rosnie. Dla mnie to strata wizyty bo i tak wiem, ze trzeba bedzie przedluzyc. On pewnie liczy na to, ze akurat mnie wcisnie. Moj 6ty transfer, a lekarzowi sie spieszy...
5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
Z tego co wiem to jedno 600złe_mil_ka wrote:Bella wiesz może jaki jest koszt tych szczepień? Tak z ciekawości pytam bo coś czuje, że i ja trafie do Pasnika.
Domiszka, moze to bol związany z zamykaniem sie szyjki? Tez mam czasami taki ostry bol w szyjce i zdaza sie to tylko w drugiej fazie/na progesteronie.
Brenya, ja mam wdrazany prg w 12 dniu brania estrofemu.
domiszka lubi tę wiadomość
-
brenya77 wrote:Dziewczyny, potrzebuje pomocy.
Pomozcie dziewczyny bo sie gotuje cala.
Moim zdaniem to za szybko skoro ostatnio w 7dc miałaś endo 6,5. U nas graniczną grubością było 8mm i nigdy nie nastąpiło to szybciej niż w 12dcWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 19:02
brenya77 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
U mnie progesteron wcinalam w 15dc a et w 18dc. Ale od 8dc mialam estrofem zwiekszony z 3x1 do 4x1.
Tyszanka81 lubi tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
No wlasnie to sie dzieje glownie na progesteronie, ale boo jest taki ze jak siadam to mam wrazenie je ona sie weierca we mnie.. moze faktycznie tak jest ale ciekawe jak ja jutro otworza na ten transfer...Bella93 wrote:Z tego co wiem to jedno 600zł
Domiszka, moze to bol związany z zamykaniem sie szyjki? Tez mam czasami taki ostry bol w szyjce i zdaza sie to tylko w drugiej fazie/na progesteronie.
Brenya, ja mam wdrazany prg w 12 dniu brania estrofemu.👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI
krótki protokół
2 pICSI
długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Aaaa nie napisałam Wam w tym całym szaleństwie

... dalej ma być królewna
ana167, małamii89, Tyszanka81, Natka-matka wariatka :), problemik, niezapominajka2017, Krakowianka, Bella93, Alrauna1987, MalaHD, Asia_88, gretka, Karo-Linka, shooa, sisi, Milkowiec, gosia81, Beata.D, edloteh, Asiula86, sylvuś lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Dziewczyny, naczytalam się, że po tej luteinie dowcipnej zawsze coś wylatuje, wylewa się czy co tam jeszcze. No a u mnie nic, nie zapcha mnie tam???
Aplikuje od wczoraj 3 razy dziennie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 20:13
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]