X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje: Anty- HIV-1,2, HbsAg, Anty-HBc, Anty-HCV, VDRL
    Grupa krwi ( jeśli masz to nie trzeba drugi raz)
    Toksoplazmoza IgG, IgM, Różyczka IgG, Różyczka IgG, IgM
    Chlamydia trachomatis- wymaz z szyjki macicy metodą PCR
    Cytologia
    Stopień czystości pochwy
    Męża: Anty- HIV-1,2, HbsAg, Anty-HBc, Anty-HCV, VDRL
    Grupa krwi RhD
    Chlamydia trachomatis- posiew z moczu metodą PCR

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam w mojej klinice czy jakieś badania mamy robić i babeczka w rejestracji powiedziała, że mam zabrać wszystkie te, które zrobiliśmy do tej pory, całą historię leczenia i wtedy zadecydują co robić dodatkowo.
    Wiadomo, że chciałabym mieć wszystko już na 1. wizytę, żeby nie zmarnować czasu tak jak to było w Twoim przypadku moniczka.. Ale pewnie nie ma "uniwersalnych" badań i każda klinika chce co innego. Tak mi się wydaje, mogę się mylić :)
    Choć na pewno są takie badania, które potrzebne są zawsze, tak jak właśnie cytologia, czytałam o usg piersi, więc pewnie zrobię to "na zaś"..

A u Ciebie jak moniczka, miałaś już procedurę czy dopiero przygotowania? :)
    Mocno trzymam kciuki!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Moje: Anty- HIV-1,2, HbsAg, Anty-HBc, Anty-HCV, VDRL
    Grupa krwi ( jeśli masz to nie trzeba drugi raz)
    Toksoplazmoza IgG, IgM, Różyczka IgG, Różyczka IgG, IgM
    Chlamydia trachomatis- wymaz z szyjki macicy metodą PCR
    Cytologia
    Stopień czystości pochwy
    Męża: Anty- HIV-1,2, HbsAg, Anty-HBc, Anty-HCV, VDRL
    Grupa krwi RhD
    Chlamydia trachomatis- posiew z moczu metodą PCR

A orientujesz się czy te badania mają jakiś termin ważności? Wymagali od Ciebie zupełnie świeżych wyników?

• moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia198808 wrote:
    Pytałam w mojej klinice czy jakieś badania mamy robić i babeczka w rejestracji powiedziała, że mam zabrać wszystkie te, które zrobiliśmy do tej pory, całą historię leczenia i wtedy zadecydują co robić dodatkowo.
    Wiadomo, że chciałabym mieć wszystko już na 1. wizytę, żeby nie zmarnować czasu tak jak to było w Twoim przypadku moniczka.. Ale pewnie nie ma "uniwersalnych" badań i każda klinika chce co innego. Tak mi się wydaje, mogę się mylić :)
    Choć na pewno są takie badania, które potrzebne są zawsze, tak jak właśnie cytologia, czytałam o usg piersi, więc pewnie zrobię to "na zaś"..

A u Ciebie jak moniczka, miałaś już procedurę czy dopiero przygotowania? :)
    Mocno trzymam kciuki!!!

Mogę się mylić ale u mnie powiedzieli że te są podstawowe ja nie musiałam mieć usg piersi. U mnie 12 dzień po transferze jutro beta dziś test negatywny ...

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak różyczka jest ważna pół roku a reszta sama ni ewiem będe musiała się dopytać bo jeśli mi się nie udało też zastanawiam się co dalej, bo szkoda tych wyników zeby przepadły koszt u mnie tych badań ok 800 zł w klinice ok 1000 ( ja cytologie , wymaz nfz , chlamydia prywatnie)

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z moich oprócz grupy kwri nic się nie przydało bo te co napisałam wymagane były

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci bardzo, troszkę coś rozjaśniłaś :)
    Spodziewam się wysokich kosztów badań, bo wszystko prywatnie, choć spróbuję się umówić i chociaż cytologię i wymaz zrobić na NFZ, może się uda :) Zawsze jakiś grosz w kieszeni zostanie..

Moniczka bardzo trzymam kciuki za betę jutrzejszą, sikańce lubią oszukiwać z tego co już zauważyłam na forum, bo sama niestety jeszcze doświadczenia w tym nie mam :/
    A do jakiej kliniki chodzisz jeśli mogę zapytać? Jakie miasto?

• moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma za co ja włsnie dlatego na nfz zrobiłam bo wiadomo koszty spore, oprócz tego jeszcze po dwa badania doktor rodzinna wypisąła dla mnie i męza tez na nfz jak bedziesz miała rozpiskę najpierw rodzinną poproś zawsze trochę taniej, ja leczę sie w Białymstoku klinika Bocian a Ty?

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ginekolog na NFZ bez problemu zrobi cytologię i wymaz, a później da mi wynik w formie papierowej? Czy wrzuci to tylko w moją kartę i nie będę miała dokumentu?
    Nie robią problemów w stylu "skoro stać was na in vitro to musi być was stać na prywatne badania" ??
    Ostatni raz na NFZ byłam 5-6 lat temu :/

Czystość pochwy też udało się na NFZ czy to już prywatnie?

Duuużo słyszałam o klinice Bocian, braliśmy też pod uwagę to miejsce, ale niestety odległość nas zniechęciła :/ Mieszkamy w Kujawsko-Pomorskim i wybraliśmy klinikę, która jest najbliżej, 40km od mojego miejsca zamieszkania, Klinika Zdrówko w Bydgoszczy.
    Zobaczymy, jeśli (odpukać) się nie uda to wtedy będziemy szukać kliniki gdzieś w Polsce..
    Widzę po stopce, że miałaś podane 2 zarodki - to była Wasza decyzja czy mieliście jakieś wskazania, np. wiek? Zastanawiam się czy lekarze chętnie podają więcej niż jeden, czy zrobią to na życzenie pacjentki?

• Kabełka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja co prawda z innej kliniki, ale myślę, że większość badań przed procedurą jest narzucona z góry. Z doświadczenia powiem, że prawie wszystkie badania mają terminy ważności i nie warto ich robić wcześniej. Z takich nieterminowych to u nas tylko grupy krwi i badania genetyczne. Ja przed pierwszą wizytą w klinice zrobiłam sobie badania hormonalne, aby lekarz miał aktualny obraz mojego cyklu. Co do badań wymaganych do invitro to ich listę dostaliśmy na pierwszej wizycie i zrobiliśmy je w 10-12 dni wraz z otrzymaniem wszystkich wyników (najdłużej czekaliśmy na wymazy i chlamydię pcr). Między wizytą wstępną a startową mieliśmy 17 dni i spokojnie się z wszystkim wyrobiliśmy.

Dodam jeszcze, że mi akurat ciężko sobie wyobrazić, żeby wizyta wstępna była odrazu też startową. Choćby nawet ze względu na formalności, dostaliśmy masę papierów do poczytania (umowy, informator), które na startowej się już tylko podpisuje. Wstępna wizyta u mnie trwała godzinkę, startowa też długa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2017, 19:15

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabełka wrote:
    Hej dziewczyny, ja co prawda z innej kliniki, ale myślę, że większość badań przed procedurą jest narzucona z góry. Z doświadczenia powiem, że prawie wszystkie badania mają terminy ważności i nie warto ich robić wcześniej. Z takich nieterminowych to u nas tylko grupy krwi i badania genetyczne. Ja przed pierwszą wizytą w klinice zrobiłam sobie badania hormonalne, aby lekarz miał aktualny obraz mojego cyklu. Co do badań wymaganych do invitro to ich listę dostaliśmy na pierwszej wizycie i zrobiliśmy je w 10-12 dni wraz z otrzymaniem wszystkich wyników (najdłużej czekaliśmy na wymazy i chlamydię pcr). Między wizytą wstępną a startową mieliśmy 17 dni i spokojnie się z wszystkim wyrobiliśmy.

Dzięki za odpowiedź :)
    A powiesz jakie są symbole tych badań genetycznych, które są bezterminowe?? Moniczka wpisała wyżej listę swoich badań - czy są wśród nich genetyczne?
    Widzę, że podchodzicie do transferu w sierpniu, to już za moment :) Trzymam mocno kciuki!
    Kabełka, miałaś długi czy krótki protokół? Możesz powiedzieć ile kosztowały Twoje leki do stymulacji? I jak dużo (mniej więcej) wydaliście na wszystkie badania przed IVF?
    Które z badań hormonalnych robiłaś dla zobrazowania cyklu? FSH, LH, co więcej? Mam badania hormonalne z grudnia, pewnie będą już za stare dla lekarza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bardzo zadowolona z kliniki provita w Katowicach.
    Flowwer , też chodziłam do dr Paligi - świetna lekarka, potem pod koniec ciąży przeniosła mnie do innej lekarki dr Janosz - też super lekarka.

• Kabełka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia przyjmij proszę zaproszenie do Przyjaciółek (u góry Wiadomości - zakładka zaproszenia), to napiszę Ci wszystko w wiadomości prywatnej :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2017, 20:41

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Ja jestem bardzo zadowolona z kliniki provita w Katowicach.
    Flowwer , też chodziłam do dr Paligi - świetna lekarka, potem pod koniec ciąży przeniosła mnie do innej lekarki dr Janosz - też super lekarka.
    Ja też Provita i dr Paliga, zadowolenie ogromne - anioł nie lekarz. Teraz ciąż nie prowadzi w ogóle.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczka
    testy potrafią nieźle oszukiwać. Ja 10dtp 3dniowca 8A (23grudnia) beta 149 a na teście biel wizira.
    Pierwszy test, który wyszedł mi z drugą kreską DOPIERO 31 grudnia!!
    Więc marsz na betę, bo ona będzie wiarygodna :)
    Trzymam kciuki!

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina6 dokładnie - to jest anioł :). Tzn jak to nie prowadzi już ciąży pacjentek?

• Smutna32 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczka ja zrobiłam betę w 7 dpt i była ponad 70. Chciałam mężowi zrobić test i nie było drugiej kreseczki.... Choć pani w aptece mówiła że on już wykrywa od 25 hcg.... Będzie dobrze.trzymam kciuki ;-)

Hasimoto, niedrożność jajowodów,
    23.06.2017 - punkcja- dzień taty :)
    28.06.2017 - Transfer
    7dpt - beta 74, 9 dpt - beta 253, 14 dpt - beta 1749,
    16 dpt - beta 3500, 19 dpt - beta 11000, 21 dpt- beta 19000
    21.07 Jest serduszko ❤
    08.03 Jest z Nami nasz cud <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabełka wrote:
    Sylwia przyjmij proszę zaproszenie do Przyjaciółek (u góry Wiadomości - zakładka zaproszenia), to napiszę Ci wszystko w wiadomości prywatnej :).

Gotowe :)
    Dzięki wielkie :)

Kabełka lubi tę wiadomość

• b-c Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Dzisiaj 8dpt blastki- beta <0,1. Czy mogę od razu odstawić leki? Raczej nie ma na co czekać i liczyć...

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B-c mi kazali odstawic, przykro mi :(

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
‹‹ 4895 4896 4897 4898 4899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ