IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje: Anty- HIV-1,2, HbsAg, Anty-HBc, Anty-HCV, VDRL
Grupa krwi ( jeśli masz to nie trzeba drugi raz)
Toksoplazmoza IgG, IgM, Różyczka IgG, Różyczka IgG, IgM
Chlamydia trachomatis- wymaz z szyjki macicy metodą PCR
Cytologia
Stopień czystości pochwy
Męża: Anty- HIV-1,2, HbsAg, Anty-HBc, Anty-HCV, VDRL
Grupa krwi RhD
Chlamydia trachomatis- posiew z moczu metodą PCRRocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
nick nieaktualnyPytałam w mojej klinice czy jakieś badania mamy robić i babeczka w rejestracji powiedziała, że mam zabrać wszystkie te, które zrobiliśmy do tej pory, całą historię leczenia i wtedy zadecydują co robić dodatkowo.
Wiadomo, że chciałabym mieć wszystko już na 1. wizytę, żeby nie zmarnować czasu tak jak to było w Twoim przypadku moniczka.. Ale pewnie nie ma "uniwersalnych" badań i każda klinika chce co innego. Tak mi się wydaje, mogę się mylić
Choć na pewno są takie badania, które potrzebne są zawsze, tak jak właśnie cytologia, czytałam o usg piersi, więc pewnie zrobię to "na zaś"..
A u Ciebie jak moniczka, miałaś już procedurę czy dopiero przygotowania?
Mocno trzymam kciuki!!! -
nick nieaktualnymoniczka2601 wrote:Moje: Anty- HIV-1,2, HbsAg, Anty-HBc, Anty-HCV, VDRL
Grupa krwi ( jeśli masz to nie trzeba drugi raz)
Toksoplazmoza IgG, IgM, Różyczka IgG, Różyczka IgG, IgM
Chlamydia trachomatis- wymaz z szyjki macicy metodą PCR
Cytologia
Stopień czystości pochwy
Męża: Anty- HIV-1,2, HbsAg, Anty-HBc, Anty-HCV, VDRL
Grupa krwi RhD
Chlamydia trachomatis- posiew z moczu metodą PCR
A orientujesz się czy te badania mają jakiś termin ważności? Wymagali od Ciebie zupełnie świeżych wyników?
-
sylwia198808 wrote:Pytałam w mojej klinice czy jakieś badania mamy robić i babeczka w rejestracji powiedziała, że mam zabrać wszystkie te, które zrobiliśmy do tej pory, całą historię leczenia i wtedy zadecydują co robić dodatkowo.
Wiadomo, że chciałabym mieć wszystko już na 1. wizytę, żeby nie zmarnować czasu tak jak to było w Twoim przypadku moniczka.. Ale pewnie nie ma "uniwersalnych" badań i każda klinika chce co innego. Tak mi się wydaje, mogę się mylić
Choć na pewno są takie badania, które potrzebne są zawsze, tak jak właśnie cytologia, czytałam o usg piersi, więc pewnie zrobię to "na zaś"..
A u Ciebie jak moniczka, miałaś już procedurę czy dopiero przygotowania?
Mocno trzymam kciuki!!!
Mogę się mylić ale u mnie powiedzieli że te są podstawowe ja nie musiałam mieć usg piersi. U mnie 12 dzień po transferze jutro beta dziś test negatywny ...Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
tak różyczka jest ważna pół roku a reszta sama ni ewiem będe musiała się dopytać bo jeśli mi się nie udało też zastanawiam się co dalej, bo szkoda tych wyników zeby przepadły koszt u mnie tych badań ok 800 zł w klinice ok 1000 ( ja cytologie , wymaz nfz , chlamydia prywatnie)Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
z moich oprócz grupy kwri nic się nie przydało bo te co napisałam wymagane byłyRocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
nick nieaktualnyDziękuję Ci bardzo, troszkę coś rozjaśniłaś
Spodziewam się wysokich kosztów badań, bo wszystko prywatnie, choć spróbuję się umówić i chociaż cytologię i wymaz zrobić na NFZ, może się udaZawsze jakiś grosz w kieszeni zostanie..
Moniczka bardzo trzymam kciuki za betę jutrzejszą, sikańce lubią oszukiwać z tego co już zauważyłam na forum, bo sama niestety jeszcze doświadczenia w tym nie mam
A do jakiej kliniki chodzisz jeśli mogę zapytać? Jakie miasto?
-
nie ma za co ja włsnie dlatego na nfz zrobiłam bo wiadomo koszty spore, oprócz tego jeszcze po dwa badania doktor rodzinna wypisąła dla mnie i męza tez na nfz jak bedziesz miała rozpiskę najpierw rodzinną poproś zawsze trochę taniej, ja leczę sie w Białymstoku klinika Bocian a Ty?Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
nick nieaktualnyA ginekolog na NFZ bez problemu zrobi cytologię i wymaz, a później da mi wynik w formie papierowej? Czy wrzuci to tylko w moją kartę i nie będę miała dokumentu?
Nie robią problemów w stylu "skoro stać was na in vitro to musi być was stać na prywatne badania" ??
Ostatni raz na NFZ byłam 5-6 lat temu
Czystość pochwy też udało się na NFZ czy to już prywatnie?
Duuużo słyszałam o klinice Bocian, braliśmy też pod uwagę to miejsce, ale niestety odległość nas zniechęciłaMieszkamy w Kujawsko-Pomorskim i wybraliśmy klinikę, która jest najbliżej, 40km od mojego miejsca zamieszkania, Klinika Zdrówko w Bydgoszczy.
Zobaczymy, jeśli (odpukać) się nie uda to wtedy będziemy szukać kliniki gdzieś w Polsce..
Widzę po stopce, że miałaś podane 2 zarodki - to była Wasza decyzja czy mieliście jakieś wskazania, np. wiek? Zastanawiam się czy lekarze chętnie podają więcej niż jeden, czy zrobią to na życzenie pacjentki? -
Hej dziewczyny, ja co prawda z innej kliniki, ale myślę, że większość badań przed procedurą jest narzucona z góry. Z doświadczenia powiem, że prawie wszystkie badania mają terminy ważności i nie warto ich robić wcześniej. Z takich nieterminowych to u nas tylko grupy krwi i badania genetyczne. Ja przed pierwszą wizytą w klinice zrobiłam sobie badania hormonalne, aby lekarz miał aktualny obraz mojego cyklu. Co do badań wymaganych do invitro to ich listę dostaliśmy na pierwszej wizycie i zrobiliśmy je w 10-12 dni wraz z otrzymaniem wszystkich wyników (najdłużej czekaliśmy na wymazy i chlamydię pcr). Między wizytą wstępną a startową mieliśmy 17 dni i spokojnie się z wszystkim wyrobiliśmy.
Dodam jeszcze, że mi akurat ciężko sobie wyobrazić, żeby wizyta wstępna była odrazu też startową. Choćby nawet ze względu na formalności, dostaliśmy masę papierów do poczytania (umowy, informator), które na startowej się już tylko podpisuje. Wstępna wizyta u mnie trwała godzinkę, startowa też długa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2017, 19:15
-
nick nieaktualnyKabełka wrote:Hej dziewczyny, ja co prawda z innej kliniki, ale myślę, że większość badań przed procedurą jest narzucona z góry. Z doświadczenia powiem, że prawie wszystkie badania mają terminy ważności i nie warto ich robić wcześniej. Z takich nieterminowych to u nas tylko grupy krwi i badania genetyczne. Ja przed pierwszą wizytą w klinice zrobiłam sobie badania hormonalne, aby lekarz miał aktualny obraz mojego cyklu. Co do badań wymaganych do invitro to ich listę dostaliśmy na pierwszej wizycie i zrobiliśmy je w 10-12 dni wraz z otrzymaniem wszystkich wyników (najdłużej czekaliśmy na wymazy i chlamydię pcr). Między wizytą wstępną a startową mieliśmy 17 dni i spokojnie się z wszystkim wyrobiliśmy.
Dzięki za odpowiedź
A powiesz jakie są symbole tych badań genetycznych, które są bezterminowe?? Moniczka wpisała wyżej listę swoich badań - czy są wśród nich genetyczne?
Widzę, że podchodzicie do transferu w sierpniu, to już za momentTrzymam mocno kciuki!
Kabełka, miałaś długi czy krótki protokół? Możesz powiedzieć ile kosztowały Twoje leki do stymulacji? I jak dużo (mniej więcej) wydaliście na wszystkie badania przed IVF?
Które z badań hormonalnych robiłaś dla zobrazowania cyklu? FSH, LH, co więcej? Mam badania hormonalne z grudnia, pewnie będą już za stare dla lekarza?
-
nick nieaktualny
-
ewa81 wrote:Ja jestem bardzo zadowolona z kliniki provita w Katowicach.
Flowwer , też chodziłam do dr Paligi - świetna lekarka, potem pod koniec ciąży przeniosła mnie do innej lekarki dr Janosz - też super lekarka.
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Moniczka
testy potrafią nieźle oszukiwać. Ja 10dtp 3dniowca 8A (23grudnia) beta 149 a na teście biel wizira.
Pierwszy test, który wyszedł mi z drugą kreską DOPIERO 31 grudnia!!
Więc marsz na betę, bo ona będzie wiarygodna
Trzymam kciuki!
-
nick nieaktualny
-
Moniczka ja zrobiłam betę w 7 dpt i była ponad 70. Chciałam mężowi zrobić test i nie było drugiej kreseczki.... Choć pani w aptece mówiła że on już wykrywa od 25 hcg.... Będzie dobrze.trzymam kciukiHasimoto, niedrożność jajowodów,
23.06.2017 - punkcja- dzień taty
28.06.2017 - Transfer
7dpt - beta 74, 9 dpt - beta 253, 14 dpt - beta 1749,
16 dpt - beta 3500, 19 dpt - beta 11000, 21 dpt- beta 19000
21.07 Jest serduszko ❤
08.03 Jest z Nami nasz cud -
nick nieaktualny
-
Mam pytanie. Dzisiaj 8dpt blastki- beta <0,1. Czy mogę od razu odstawić leki? Raczej nie ma na co czekać i liczyć...3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
B-c mi kazali odstawic, przykro miStarania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019