IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
a jak się czułyście po transferze? Mam jakieś takie dziwne uczucie w podbrzuszu jakby...mrowienie? Nie wiem jak to określić.
Nie dostała też żadnych lekarstw poza luteiną i metapredem? Nie wiem czy ta druga nazwa jest ok - na pewno coś przeciwzapalnego. Widziałam, że brałyście encortolony itd... -
Tarczycówki moje kochane proszę o poradę
Aktualnie jestem na euthyroxie 112 x 7 plus encorton 10mg dziennie
Moje wyniki :
TSH 0,382 (0,27 - 4.2)
FT3 1,2 (1.3-3.1)
FT4 112 (66 - 181)
Moja endo jest na urlopie wraca dopiero pod koniec miesiąca.
Chyba FT4 i 3 powinny być wyższe?
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
hej dziewczyny , jestem tu nowa
jutro mam pierwszą punkcje, cała w nerwach jestem..
przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza
Dziewczynki urodzone w 35tc -
Anna Ka spokojnie:) pamiętaj żeby jeść dzisiaj do 20:00 a pić tylko do 22:00 rano przed punkcją powiedz o lekarstwach które masz na stałe a stresem się nie przejmuj bo Cię odstresuje anestezjolog. Ja łącznie z zabiegiem i budzeniem byłam na salo godzinkę. Potem lekko na kacu poszłam do domu i nie odpoczęłam - do dzisiaj bolą jajniki, dlatego koniecznie odpocznij. I pamiętaj - nie możesz w tym dniu jeździć autem... najlepiej przyjedź z kierowcą. Głowa do góry!
-
Nie wstydź sie prosić o kroplówkę przeciwbolową po punkcji, ja musiałam dostać dwie bo po bolało bardziej niż po laparo.
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Co do wzięcia dwóch zarodków to guru na Śląsku powiedziało mi ze ciąża mnoga jest traktowana jako powikłanie ciąży, większe ryzyko i obciążenie organizmu, nie wiem czy warto...
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
AnaMarie88 wrote:a jak się czułyście po transferze? Mam jakieś takie dziwne uczucie w podbrzuszu jakby...mrowienie? Nie wiem jak to określić.
Nie dostała też żadnych lekarstw poza luteiną i metapredem? Nie wiem czy ta druga nazwa jest ok - na pewno coś przeciwzapalnego. Widziałam, że brałyście encortolony itd...
Bella93 wrote:Moj ostatni et to miedzyinnymi blastka 4CC i zarys zarodka byl. U mnie szwankuje immunologia, a to inna bajka.
Nie ma czegos takiego jak "napewno puste jajo", z takich zarodkow sa dzieci, jak z kazdych innych, ktore sa prawidlowe (wlacznie z blizniakami jednojajowymi)
Morfologia zarodka zmienia sie bardzo dynamicznie i nawet embriolodzy z mojej kliniki, mowia zeby nie przywiazywac do tego wagi.
Możliwe, że w mojej klinice nie mrożą takich zarodków. Może embriolodzy dodatkowo z obrazu widzieli coś, czego nie ma w opisie i dlatego ich nie mrozili.Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:Możliwe, że w mojej klinice nie mrożą takich zarodków. Może embriolodzy dodatkowo z obrazu widzieli coś, czego nie ma w opisie i dlatego ich nie mrozili.
Mozliwe, ze zarodek sie zatrzymal w rozwoju. -
AnaMarie88 wrote:Anna Ka spokojnie:) pamiętaj żeby jeść dzisiaj do 20:00 a pić tylko do 22:00 rano przed punkcją powiedz o lekarstwach które masz na stałe a stresem się nie przejmuj bo Cię odstresuje anestezjolog. Ja łącznie z zabiegiem i budzeniem byłam na salo godzinkę. Potem lekko na kacu poszłam do domu i nie odpoczęłam - do dzisiaj bolą jajniki, dlatego koniecznie odpocznij. I pamiętaj - nie możesz w tym dniu jeździć autem... najlepiej przyjedź z kierowcą. Głowa do góry!
dziękuje za rady, teoretycznie to wszystko wiem ale jednak stresik jest ..
najbardziej boje sie tej całej hiperstymulacji i jej następstw bo pecherzyków mi sporo wyrosło
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
8-10 po każdej stronie
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
Anna Ka wrote:8-10 po każdej stronie
Z drugiej strony dziewczyny z mala liczba pecherzykow tez moga miec hiperke.
Nie ma sie co martwic na zapas. Lekarz zrobi tak, zeby dla Ciebie bylo najlepiej.lipa lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Nie moga "nie mrozic takich zarodkow", maja obowiazek zamrozic wszystkie zarodki, ktore na dany dzien prawidlowo sie rozwijaja. Same oznaczenia nie maja znaczenia.
Mozliwe, ze zarodek sie zatrzymal w rozwoju.
Możliwe. Dzięki za info! A orientujcie się czy to dobrze, gdy 5-dniowa blastocysta jest 3aa? U Was widzę zazwyczaj 4aa, ma to jakieś większe znaczenie pod kątem rozwoju zarodka, czy trójka też może być?Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualnyhej ! na fb zostala utworzona grupa o tematyce adopcji zarodka , chetne dziewczyny zapraszamy, grupa finalnie bedzie tajna a wiec nikt poza członkiniami nie bedzie wiedział o jej istnieniu.
https://www.facebook.com/groups/1179091195528387/?source=create_flowMag85, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Mum2b wrote:Możliwe. Dzięki za info! A orientujcie się czy to dobrze, gdy 5-dniowa blastocysta jest 3aa? U Was widzę zazwyczaj 4aa, ma to jakieś większe znaczenie pod kątem rozwoju zarodka, czy trójka też może być?
-
dzięki dziewczyny
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
Mój zarodek niestety obumarł, pęcherzyk ciążowy był za mały, bhcg słabo rosła, serduszko przestało bić, teraz czeka mnie szpital łyżeczkowanie i szczepionka immunologiczna i badania immunlogiczne bo to już druga strata w ciągu 10 mcyAnna
NK 14%, histerolaparoskopia x 2 - udrożnione jajowody. Hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy - euthyrox 25mg
Zalecenia - encorton 10mg, heparyna razy 2 drobnocząsteczkowa, wlewy intralipidu.
1994 - córka
2016 - cb, 2017.06 - transfer AZ 8tc, 2018.02 - CN 7 tc
2018.11.13 - criotransfer AZ - 2x8A - nieudany