Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Dziewczyny wpadam z glupim pytaniem ale pewnie wiele z was zna odpowiedź na moje pytanie... jak to jest z histeroskopia i ivf w sensie trzeba jakis czas odczekac miedzy jednym a drugim czy po histero mozna sie szybko starac?

Ja mialam teraz w poniedzialek 24dc histero ze scretchingiem czekam na @ i zaczynam stymulacje w 2/3 dc.

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoa o matko!! :( strasznie mi przykro...

5958beaa9c1f8.png
  • czar-nula Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Dziewczyny wpadam z glupim pytaniem ale pewnie wiele z was zna odpowiedź na moje pytanie... jak to jest z histeroskopia i ivf w sensie trzeba jakis czas odczekac miedzy jednym a drugim czy po histero mozna sie szybko starac?
    Najlepiej od razu w następnym cyklu, bo endometrium jest "podrażnione" i trzeba to wykorzystać w celu łatwiejszej implantacji zarodka :) Dziewczyny powiedzcie mi czy komórki NK 17% kwalifikują do intralipidu?

Anna1975 lubi tę wiadomość

4 lata walki, 3 nieudane transfery
    leczenie immuno JP i...
    crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27 :)
    tb73e6yd8jub8trg.png
    2019 naturalsik :)
    w5wqroeqgd7aoonm.png
  • Anna Ka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

jestem w trakcie pierwszej proby invitro. w środę miałam punkcje. 7 komórek zapłodnionych prawidłowo.
    podpowiedzcie z doświadczenia czy robić transfer od razu czy poczekać do kolejnego cyklu ?

l22ncwa1pup21wo8.png

przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

Dziewczynki urodzone w 35tc
  • Anna1975 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Shoaa, Ania1985 bardzo mi przykro dziewczyny :( to bardzo niesprawiedliwe

Edioteh, Jak wyglądała wizyta u immunologa? Gdzie? Jakie robiłaś badania i jakiego rzędu koszty poniosłaś?

Anna :)

NK 14%, histerolaparoskopia x 2 - udrożnione jajowody. Hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy - euthyrox 25mg
    Zalecenia - encorton 10mg, heparyna razy 2 drobnocząsteczkowa, wlewy intralipidu.
    1994 - córka
    2016 - cb, 2017.06 - transfer AZ 8tc :(, 2018.02 - CN 7 tc :(
    2018.11.13 - criotransfer AZ - 2x8A - nieudany :(:(:(
  • Anna1975 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czar-nula wrote:
    Najlepiej od razu w następnym cyklu, bo endometrium jest "podrażnione" i trzeba to wykorzystać w celu łatwiejszej implantacji zarodka :) Dziewczyny powiedzcie mi czy komórki NK 17% kwalifikują do intralipidu?

Czar-nula - gdzie robiłaś badanie NK i w jakiej cenie?

Anna :)

NK 14%, histerolaparoskopia x 2 - udrożnione jajowody. Hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy - euthyrox 25mg
    Zalecenia - encorton 10mg, heparyna razy 2 drobnocząsteczkowa, wlewy intralipidu.
    1994 - córka
    2016 - cb, 2017.06 - transfer AZ 8tc :(, 2018.02 - CN 7 tc :(
    2018.11.13 - criotransfer AZ - 2x8A - nieudany :(:(:(
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Ka wrote:
    hej dziewczyny

jestem w trakcie pierwszej proby invitro. w środę miałam punkcje. 7 komórek zapłodnionych prawidłowo.
    podpowiedzcie z doświadczenia czy robić transfer od razu czy poczekać do kolejnego cyklu ?

Ania a co mówi lekarz?? Nie ma ryzyka hiperstymulacji?? jak wyniki progesteronu??

Ja punkcję miałam w marcu pobrali mi w sumie 25 komórek, lekarze obawiali się hiperstymulacji więc transfer był odroczony. I w sumie patrząc na to jak się czułam po punkcji to chyba dobrze, że nie było świeżego transferu bo mogłam spokojnie dojść do siebie. Pierwszy criotransfer miałam w maju a teraz szykuję się powoli do drugiego.

Każda z Nas jest inna i inaczej reaguje na stymulację, jeśli lekarz da zielone światło i dobrze się czujesz to możesz podejść do świeżego transferu, myślę, że gdybyś miała mieć odroczony transfer to już byś o tym wiedziała, ja taką informację miałam już w połowie stymulacji (krótki protokół).

W którym dniu u Was w klinice robi się świeże transfery??

W wielu klinikach w europie wykonuje się tylko criotransfery, żeby organizm mógł odpocząć po stymulacji, ale tak jak mówię decyzja należy do Was o ile lekarz nie zalecił crio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 10:15

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna1975 wrote:
    Edioteh, Jak wyglądała wizyta u immunologa? Gdzie? Jakie robiłaś badania i jakiego rzędu koszty poniosłaś?
    Ja co prawda nie edloteh, ale u immunologa bylam. Doc Pasnik z Lodzi. Przeprowadzil wywiad, wlacznie z chorobami w rodzinie (do dziadkow i wujkow/cioc z pierwszej lini), przejrzal wszystkie dotychczas robione badania, zabiegi, transfery, pytal o stymulacje.
    Z badan robilam allo mlr (przeciwciala blokujące) ok 450zl, test lct (sprawdza czy nie wytworzylo sie przeciecial przeciwko limfocytom partnera), przeciwciala kardiolipinowe (w kierunku zespolu antyfosfolipinowego) ok 100zl za igg i igm, test IMK (limfocyty, komorki nk) ok 150zl
    Zlecilby tez badanie w kierunku mutacji v leiden - ale to zrobilam na nfz.

Anna1975 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa bardzo mi przykro :(

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Przygarniecie?
    To moje drugie IVF. Długi protokół. Dziś poszedł pierwszy zastrzyk gonapeptylu.

Nadira, nick nieaktualny, Anna1975, Konwalia lubią tę wiadomość

• madwitka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Ka wrote:
    hej dziewczyny

Ania w ustawie mówią ze tylko 6 komórek można zapłodnic, jak to jest z tym w koncu orientujesz sie?? bo u Ciebie jest 7?

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Hej dziewczyny. Przygarniecie?
    To moje drugie IVF. Długi protokół. Dziś poszedł pierwszy zastrzyk gonapeptylu.

Rozumiem ze pierwsze in vitro udane? tak szybko wracacie po rodzeństwo? super:)

2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • Anna Ka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Ania w ustawie mówią ze tylko 6 komórek można zapłodnic, jak to jest z tym w koncu orientujesz sie?? bo u Ciebie jest 7?

no nie wiem. taka dostałam informację wczoraj od lekarza. 14 komórek pobrano. 9 było dojrzałych a 7 zaplodnilo się prawidłowo. dziś mam się kontaktować z lekarzem w sprawie transferu. mam wątpliwości czy odczekać czy jeden cykl czy robić od razu.
    to jest moje pierwsze podejście i wszystko jest dla mnie nowe

l22ncwa1pup21wo8.png

słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Rozumiem ze pierwsze in vitro udane? tak szybko wracacie po rodzeństwo? super:)

Tak mamy już córkę z pierwszej procedury. Ma już roczek. Zdaje sobie sprawę, że dość szybko podchodzimy do kolejnego IVF, ale ja mam 34 lata i czas niestety nie działa na moją korzyść.
    No i gdyby się udało to taka różnica 2 lata będzie fajna. Dzieci będą miały dobry kontakt :-)

Iva79 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:

Też mnie to zastanowił. Przy trzeciej stymulacji chyba można zaplodnic wszystko, ale przy pierwszej?
    No cóż, ja bym się cieszyła :-) większe szanse na mrożaczki.

• madwitka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Ka to super, 7 zarodków, to szczyt marzeń dla niejednej z nas:) jak nie bedziesz miala hiperstymulacji, to nie czekaj, próboj od razu na "świezych" zarodkach, bo nie masz pewnosci kochana ze zarodki przetrwają rozmrozenie, a jezeli nie uda sie "swiezy" transfer a przetrwają "śnieżynki" to wtedy podejdziesz do następnego transferu:) tzn ja tylko doradzam nie gniewaj sie:)

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak Ana pisze, powyżej 35 roku życia i chyba przy bardzo słabym nasieniu można zapłodnić wszystkie komórki przy pierwszej procedurze.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    tak jak Ana pisze, powyżej 35 roku życia i chyba przy bardzo słabym nasieniu można zapłodnić wszystkie komórki przy pierwszej procedurze.

nooo moze fatycznie tak jest, coś mi sie chyba jednak obiło o uszy jak teraz przeczytalam o tym wieku:)

• madwitka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka, ja tez mam córe z pierwszej procedury, ale ma dwa latka i teraz chcielibyscmy podejsc jeszcze raz, ale cały czas mam wątpliwosci czy aby nie za szybko, czy sobie poradzimy (pomimo tego ze bardzo pragniemy drugiego dziecka) a ja to taka troche panikara jestem i wszystko musze z milion razy przeanalizowac hehe, dlatego tymbardziej podziwiam Ciebie , super ze podjeliscie taką decyzje:)
    A ludzie mają dzieci rok po roku i daja sobie ze wszytskim raze, no ale jak juz pisałam , mam taki głupi charakter, jestem strasznie słabym człowiekiem;)

Iva79 lubi tę wiadomość

• Anna Ka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Anna Ka to super, 7 zarodków, to szczyt marzeń dla niejednej z nas:) jak nie bedziesz miala hiperstymulacji, to nie czekaj, próboj od razu na "świezych" zarodkach, bo nie masz pewnosci kochana ze zarodki przetrwają rozmrozenie, a jezeli nie uda sie "swiezy" transfer a przetrwają "śnieżynki" to wtedy podejdziesz do następnego transferu:) tzn ja tylko doradzam nie gniewaj sie:)

dziękuje za rade
    też bym chciała od razu, jakoś sie obawiam tych mrożonych zarodków.
    jak nie bedzie hiperstymulacji... ale skad to wiedziec czy bedzie ? punkcję miałam w środę, czuje sie dobrze , brzuch trochę wzdęty ale czuje sie narazie dobrze
    a jak bedzie po transferze to jakie szanse na przetrwanie dla zarodka ?

l22ncwa1pup21wo8.png

słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

‹‹ 4908 4909 4910 4911 4912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ