IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Cccierpliwa wrote:Dziewczyny wpadam z glupim pytaniem ale pewnie wiele z was zna odpowiedź na moje pytanie... jak to jest z histeroskopia i ivf w sensie trzeba jakis czas odczekac miedzy jednym a drugim czy po histero mozna sie szybko starac?
Ja mialam teraz w poniedzialek 24dc histero ze scretchingiem czekam na @ i zaczynam stymulacje w 2/3 dc.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Cccierpliwa wrote:Dziewczyny wpadam z glupim pytaniem ale pewnie wiele z was zna odpowiedź na moje pytanie... jak to jest z histeroskopia i ivf w sensie trzeba jakis czas odczekac miedzy jednym a drugim czy po histero mozna sie szybko starac?
Dziewczyny powiedzcie mi czy komórki NK 17% kwalifikują do intralipidu?
Anna1975 lubi tę wiadomość
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
hej dziewczyny
jestem w trakcie pierwszej proby invitro. w środę miałam punkcje. 7 komórek zapłodnionych prawidłowo.
podpowiedzcie z doświadczenia czy robić transfer od razu czy poczekać do kolejnego cyklu ?
przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza
Dziewczynki urodzone w 35tc -
edloteh wrote:Shoaa, Ania1985 bardzo mi przykro dziewczyny
to bardzo niesprawiedliwe
Edioteh, Jak wyglądała wizyta u immunologa? Gdzie? Jakie robiłaś badania i jakiego rzędu koszty poniosłaś?
Anna
NK 14%, histerolaparoskopia x 2 - udrożnione jajowody. Hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy - euthyrox 25mg
Zalecenia - encorton 10mg, heparyna razy 2 drobnocząsteczkowa, wlewy intralipidu.
1994 - córka
2016 - cb, 2017.06 - transfer AZ 8tc, 2018.02 - CN 7 tc
2018.11.13 - criotransfer AZ - 2x8A - nieudany -
czar-nula wrote:Najlepiej od razu w następnym cyklu, bo endometrium jest "podrażnione" i trzeba to wykorzystać w celu łatwiejszej implantacji zarodka
Dziewczyny powiedzcie mi czy komórki NK 17% kwalifikują do intralipidu?
Czar-nula - gdzie robiłaś badanie NK i w jakiej cenie?Anna
NK 14%, histerolaparoskopia x 2 - udrożnione jajowody. Hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy - euthyrox 25mg
Zalecenia - encorton 10mg, heparyna razy 2 drobnocząsteczkowa, wlewy intralipidu.
1994 - córka
2016 - cb, 2017.06 - transfer AZ 8tc, 2018.02 - CN 7 tc
2018.11.13 - criotransfer AZ - 2x8A - nieudany -
Anna Ka wrote:hej dziewczyny
jestem w trakcie pierwszej proby invitro. w środę miałam punkcje. 7 komórek zapłodnionych prawidłowo.
podpowiedzcie z doświadczenia czy robić transfer od razu czy poczekać do kolejnego cyklu ?
Ania a co mówi lekarz?? Nie ma ryzyka hiperstymulacji?? jak wyniki progesteronu??
Ja punkcję miałam w marcu pobrali mi w sumie 25 komórek, lekarze obawiali się hiperstymulacji więc transfer był odroczony. I w sumie patrząc na to jak się czułam po punkcji to chyba dobrze, że nie było świeżego transferu bo mogłam spokojnie dojść do siebie. Pierwszy criotransfer miałam w maju a teraz szykuję się powoli do drugiego.
Każda z Nas jest inna i inaczej reaguje na stymulację, jeśli lekarz da zielone światło i dobrze się czujesz to możesz podejść do świeżego transferu, myślę, że gdybyś miała mieć odroczony transfer to już byś o tym wiedziała, ja taką informację miałam już w połowie stymulacji (krótki protokół).
W którym dniu u Was w klinice robi się świeże transfery??
W wielu klinikach w europie wykonuje się tylko criotransfery, żeby organizm mógł odpocząć po stymulacji, ale tak jak mówię decyzja należy do Was o ile lekarz nie zalecił crio.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 10:15
-
Anna1975 wrote:Edioteh, Jak wyglądała wizyta u immunologa? Gdzie? Jakie robiłaś badania i jakiego rzędu koszty poniosłaś?
Z badan robilam allo mlr (przeciwciala blokujące) ok 450zl, test lct (sprawdza czy nie wytworzylo sie przeciecial przeciwko limfocytom partnera), przeciwciala kardiolipinowe (w kierunku zespolu antyfosfolipinowego) ok 100zl za igg i igm, test IMK (limfocyty, komorki nk) ok 150zl
Zlecilby tez badanie w kierunku mutacji v leiden - ale to zrobilam na nfz.Anna1975 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anna Ka wrote:hej dziewczyny
Ania w ustawie mówią ze tylko 6 komórek można zapłodnic, jak to jest z tym w koncu orientujesz sie?? bo u Ciebie jest 7?Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
renieczka wrote:Hej dziewczyny. Przygarniecie?
To moje drugie IVF. Długi protokół. Dziś poszedł pierwszy zastrzyk gonapeptylu.
Rozumiem ze pierwsze in vitro udane? tak szybko wracacie po rodzeństwo? super:)
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
madwitka wrote:Ania w ustawie mówią ze tylko 6 komórek można zapłodnic, jak to jest z tym w koncu orientujesz sie?? bo u Ciebie jest 7?
no nie wiem. taka dostałam informację wczoraj od lekarza. 14 komórek pobrano. 9 było dojrzałych a 7 zaplodnilo się prawidłowo. dziś mam się kontaktować z lekarzem w sprawie transferu. mam wątpliwości czy odczekać czy jeden cykl czy robić od razu.
to jest moje pierwsze podejście i wszystko jest dla mnie nowe
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
Dziewczynki urodzone w 35tc -
nick nieaktualnymadwitka wrote:Rozumiem ze pierwsze in vitro udane? tak szybko wracacie po rodzeństwo? super:)
Tak mamy już córkę z pierwszej procedury. Ma już roczek. Zdaje sobie sprawę, że dość szybko podchodzimy do kolejnego IVF, ale ja mam 34 lata i czas niestety nie działa na moją korzyść.
No i gdyby się udało to taka różnica 2 lata będzie fajna. Dzieci będą miały dobry kontaktIva79 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadwitka wrote:Ania w ustawie mówią ze tylko 6 komórek można zapłodnic, jak to jest z tym w koncu orientujesz sie?? bo u Ciebie jest 7?
Też mnie to zastanowił. Przy trzeciej stymulacji chyba można zaplodnic wszystko, ale przy pierwszej?
No cóż, ja bym się cieszyławiększe szanse na mrożaczki.
-
Anna Ka to super, 7 zarodków, to szczyt marzeń dla niejednej z nas:) jak nie bedziesz miala hiperstymulacji, to nie czekaj, próboj od razu na "świezych" zarodkach, bo nie masz pewnosci kochana ze zarodki przetrwają rozmrozenie, a jezeli nie uda sie "swiezy" transfer a przetrwają "śnieżynki" to wtedy podejdziesz do następnego transferu:) tzn ja tylko doradzam nie gniewaj sie:)Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
lipcowka86 wrote:tak jak Ana pisze, powyżej 35 roku życia i chyba przy bardzo słabym nasieniu można zapłodnić wszystkie komórki przy pierwszej procedurze.
nooo moze fatycznie tak jest, coś mi sie chyba jednak obiło o uszy jak teraz przeczytalam o tym wieku:)Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
Renieczka, ja tez mam córe z pierwszej procedury, ale ma dwa latka i teraz chcielibyscmy podejsc jeszcze raz, ale cały czas mam wątpliwosci czy aby nie za szybko, czy sobie poradzimy (pomimo tego ze bardzo pragniemy drugiego dziecka) a ja to taka troche panikara jestem i wszystko musze z milion razy przeanalizowac hehe, dlatego tymbardziej podziwiam Ciebie , super ze podjeliscie taką decyzje:)
A ludzie mają dzieci rok po roku i daja sobie ze wszytskim raze, no ale jak juz pisałam , mam taki głupi charakter, jestem strasznie słabym człowiekiem;)Iva79 lubi tę wiadomość
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
madwitka wrote:Anna Ka to super, 7 zarodków, to szczyt marzeń dla niejednej z nas:) jak nie bedziesz miala hiperstymulacji, to nie czekaj, próboj od razu na "świezych" zarodkach, bo nie masz pewnosci kochana ze zarodki przetrwają rozmrozenie, a jezeli nie uda sie "swiezy" transfer a przetrwają "śnieżynki" to wtedy podejdziesz do następnego transferu:) tzn ja tylko doradzam nie gniewaj sie:)
dziękuje za rade
też bym chciała od razu, jakoś sie obawiam tych mrożonych zarodków.
jak nie bedzie hiperstymulacji... ale skad to wiedziec czy bedzie ? punkcję miałam w środę, czuje sie dobrze , brzuch trochę wzdęty ale czuje sie narazie dobrze
a jak bedzie po transferze to jakie szanse na przetrwanie dla zarodka ?
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
Dziewczynki urodzone w 35tc