X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka, wyslalam zaproszenie :) chcialam zapytac o dupka

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ruszam i ja :-) pierwszy dzień symulacji. Mam ovaleap i mensinorm po 150j. Ktoś miał te leki? W pierwszej procedurze miałam Menopur i Fostomon też w dawkach po 150j. To niby te same gonadotropiny tylko innego producenta i sporo tańsze :-)

Ktoś że mną jest w trakcie?

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    No to ruszam i ja :-) pierwszy dzień symulacji. Mam ovaleap i mensinorm po 150j. Ktoś miał te leki? W pierwszej procedurze miałam Menopur i Fostomon też w dawkach po 150j. To niby te same gonadotropiny tylko innego producenta i sporo tańsze :-)

Ktoś że mną jest w trakcie?
    Kolezanka miala ovaleap i menopur, pierwsze udane podejście :) Ja jestem dzien przed punkcją;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Kolezanka miala ovaleap i menopur, pierwsze udane podejście :) Ja jestem dzien przed punkcją;)

No to kciuki kochana. A co tam w kurniku uhodowałaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    No to kciuki kochana. A co tam w kurniku uhodowałaś?
    A no podobno na wczoraj powinno byc 11-12 dojrzałych komórek bo estradiol 2800. Na usg pecherzykow wiecej takich koło 16-18mm....no zobaczymy. Ale dr twierdzi ze przy endomendzie większość cytuje "będzie do dupy" wiec trzymaj kciuki zeby bylo te 6 dobrych do zapłodnienia :)

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee tam! Ja przy endomendzie miałam pobranych 10 z czego 8 było dojrzałych i 7 sie zapłodniło, 4 dotrwały do blastocysty;)

renieczka, Dootka_86, Beata.D lubią tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam, trzymam, oczywiście. I za seks na szkielku też trzymam kciuki ;-)
    A ile czasu trwała u Ciebie stymulacja i jaki protokół?
    Ja w pierwszym podejściu stymulowanie byłam aż przez 11 dni. Też mam endometrioze a do tego niskie amh i udało się wyhodować ok 10 pęcherzyków w których było 7 dojrzałych komórek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Eee tam! Ja przy endomendzie miałam pobranych 10 z czego 8 było dojrzałych i 7 sie zapłodniło, 4 dotrwały do blastocysty;)

Ze względu na endomendę zaplodnili Ci wszystkie komórki? Czy jakiś dodatkowy czynnik?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Trzymam, trzymam, oczywiście. I za seks na szkielku też trzymam kciuki ;-)
    A ile czasu trwała u Ciebie stymulacja i jaki protokół?
    Ja w pierwszym podejściu stymulowanie byłam aż przez 11 dni. Też mam endometrioze a do tego niskie amh i udało się wyhodować ok 10 pęcherzyków w których było 7 dojrzałych komórek.
    Długi gonal f cztery dni po 237.5 potem menopur 300...(ale przed cztery dni brałam dodatkowo 75jm w południe oprócz tych 300)...stymulacja od 3 do 13dc czyli tez 11 dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Ze względu na endomendę zaplodnili Ci wszystkie komórki? Czy jakiś dodatkowy czynnik?
    No mi wlasnie doktor mowi ze endomenda straszna itd, ale jakoś nie widzi wskazan do zapłodnienia wiecej niż 6 komórek :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    No mi wlasnie doktor mowi ze endomenda straszna itd, ale jakoś nie widzi wskazan do zapłodnienia wiecej niż 6 komórek :/

W takim razie niech będzie 6 pięknych komórek ż których będziecie mieli 6 cudnych blastocyst. Sześcioro dzieci to chyba dobry wynik? :-) ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    W takim razie niech będzie 6 pięknych komórek ż których będziecie mieli 6 cudnych blastocyst. Sześcioro dzieci to chyba dobry wynik? :-) ;-)
    Jedno 9 letnie juz mam, jeszce jedno wystarczy ;)

renieczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Jedno 9 letnie juz mam, jeszce jedno wystarczy ;)

A co z zarodkami jak wam zostaną? Oddajcie do adopcji?
    My mamy roczną córkę ż pierwszego ivf. Mieliśmy 3 blastki. Pierwszy transfer to też była ciąża ale niestety puste jajo. Drugi transfer nic, a trzeci ostatni, najsłabszy zarodeczek zaskoczył i mamy super zdrową córeczkę.
    Ja bym chciała dwójkę dzieci, a nawet trójkę :-D, a i blizniakami bym nie poradziła :-)

• falka Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Czesc dziewczyny. Pamietam jak dzis jak udzielalam sie na tym forum jako staraczka a juz za 3tygodnie spotkanie z coreczka :) udalo sie przy 2ivf i kazdej z Was zycze tej radosci z rosnacego brzucha i zwariowanych kopniakow :)
    Zostalo mi troche leków po stymulacji moze komus sie przyda, jak cos piszcie na priv albo email [email protected]
    Mam: 3op estrofem + 2op bez kilku tab.
    -1 niepelne op luteiny podjezykowej
    -glucophage 1000 1op bez 1 tabl
    -1op orgametril
    -1op orgalutran
    -1op bromergonu i 2/3 op norprolac
    -inofem i koenzym q10

Przepraszam ze sie powtarzam ale znalazlam jeszcze clostylbegyt, encorton, lamette i androcur, moze komus sie przyda zanim sie skonczy termin ważności i wyrzuce do kosza.

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    A co z zarodkami jak wam zostaną? Oddajcie do adopcji?
    My mamy roczną córkę ż pierwszego ivf. Mieliśmy 3 blastki. Pierwszy transfer to też była ciąża ale niestety puste jajo. Drugi transfer nic, a trzeci ostatni, najsłabszy zarodeczek zaskoczył i mamy super zdrową córeczkę.
    Ja bym chciała dwójkę dzieci, a nawet trójkę :-D, a i blizniakami bym nie poradziła :-)
    Bede płacić za przehciwywanie. Mzoe za kilka lat jakoś przekonam meza do kolejnego dziecka ;)

renieczka lubi tę wiadomość

• Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka jutro punkcja? trzymam kciuki koniecznie napisz po.
    Mnie punkcja czeka w niedzielę pewnie.
    Boję się trochę chyba za dużo się naczytalam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda14 wrote:
    Dootka jutro punkcja? trzymam kciuki koniecznie napisz po.
    Mnie punkcja czeka w niedzielę pewnie.
    Boję się trochę chyba za dużo się naczytalam...
    Tak jutro. Bardzo sie boje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to normalne ze wczoraj zanim wzięłam ovitrelle kluly mnie jajniki a dzisiaj cisza? Nic...Mogly mi pęknąć te jajka? Zastanawiam sie czy jest ok...

• Kabełka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Dziewczyny to normalne ze wczoraj zanim wzięłam ovitrelle kluly mnie jajniki a dzisiaj cisza? Nic...Mogly mi pęknąć te jajka? Zastanawiam sie czy jest ok...

Dootka miałam podobne odczucia, ale wszystko było ok. Nie stresuj się, a wszystko będzie oki. Punkcji też nie ma się co bać ;). Powodzenia jutro.

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • Anna Ka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro robie pierwszą bete ..

l22ncwa1pup21wo8.png

przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

Dziewczynki urodzone w 35tc
‹‹ 4918 4919 4920 4921 4922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ