Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka, wyslalam zaproszenie :) chcialam zapytac o dupka

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ruszam i ja :-) pierwszy dzień symulacji. Mam ovaleap i mensinorm po 150j. Ktoś miał te leki? W pierwszej procedurze miałam Menopur i Fostomon też w dawkach po 150j. To niby te same gonadotropiny tylko innego producenta i sporo tańsze :-)

Ktoś że mną jest w trakcie?

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    No to ruszam i ja :-) pierwszy dzień symulacji. Mam ovaleap i mensinorm po 150j. Ktoś miał te leki? W pierwszej procedurze miałam Menopur i Fostomon też w dawkach po 150j. To niby te same gonadotropiny tylko innego producenta i sporo tańsze :-)

Ktoś że mną jest w trakcie?
    Kolezanka miala ovaleap i menopur, pierwsze udane podejście :) Ja jestem dzien przed punkcją;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Kolezanka miala ovaleap i menopur, pierwsze udane podejście :) Ja jestem dzien przed punkcją;)

No to kciuki kochana. A co tam w kurniku uhodowałaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    No to kciuki kochana. A co tam w kurniku uhodowałaś?
    A no podobno na wczoraj powinno byc 11-12 dojrzałych komórek bo estradiol 2800. Na usg pecherzykow wiecej takich koło 16-18mm....no zobaczymy. Ale dr twierdzi ze przy endomendzie większość cytuje "będzie do dupy" wiec trzymaj kciuki zeby bylo te 6 dobrych do zapłodnienia :)

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee tam! Ja przy endomendzie miałam pobranych 10 z czego 8 było dojrzałych i 7 sie zapłodniło, 4 dotrwały do blastocysty;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Beata.D lubią tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam, trzymam, oczywiście. I za seks na szkielku też trzymam kciuki ;-)
    A ile czasu trwała u Ciebie stymulacja i jaki protokół?
    Ja w pierwszym podejściu stymulowanie byłam aż przez 11 dni. Też mam endometrioze a do tego niskie amh i udało się wyhodować ok 10 pęcherzyków w których było 7 dojrzałych komórek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Eee tam! Ja przy endomendzie miałam pobranych 10 z czego 8 było dojrzałych i 7 sie zapłodniło, 4 dotrwały do blastocysty;)

Ze względu na endomendę zaplodnili Ci wszystkie komórki? Czy jakiś dodatkowy czynnik?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Trzymam, trzymam, oczywiście. I za seks na szkielku też trzymam kciuki ;-)
    A ile czasu trwała u Ciebie stymulacja i jaki protokół?
    Ja w pierwszym podejściu stymulowanie byłam aż przez 11 dni. Też mam endometrioze a do tego niskie amh i udało się wyhodować ok 10 pęcherzyków w których było 7 dojrzałych komórek.
    Długi gonal f cztery dni po 237.5 potem menopur 300...(ale przed cztery dni brałam dodatkowo 75jm w południe oprócz tych 300)...stymulacja od 3 do 13dc czyli tez 11 dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Ze względu na endomendę zaplodnili Ci wszystkie komórki? Czy jakiś dodatkowy czynnik?
    No mi wlasnie doktor mowi ze endomenda straszna itd, ale jakoś nie widzi wskazan do zapłodnienia wiecej niż 6 komórek :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    No mi wlasnie doktor mowi ze endomenda straszna itd, ale jakoś nie widzi wskazan do zapłodnienia wiecej niż 6 komórek :/

W takim razie niech będzie 6 pięknych komórek ż których będziecie mieli 6 cudnych blastocyst. Sześcioro dzieci to chyba dobry wynik? :-) ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    W takim razie niech będzie 6 pięknych komórek ż których będziecie mieli 6 cudnych blastocyst. Sześcioro dzieci to chyba dobry wynik? :-) ;-)
    Jedno 9 letnie juz mam, jeszce jedno wystarczy ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Jedno 9 letnie juz mam, jeszce jedno wystarczy ;)

A co z zarodkami jak wam zostaną? Oddajcie do adopcji?
    My mamy roczną córkę ż pierwszego ivf. Mieliśmy 3 blastki. Pierwszy transfer to też była ciąża ale niestety puste jajo. Drugi transfer nic, a trzeci ostatni, najsłabszy zarodeczek zaskoczył i mamy super zdrową córeczkę.
    Ja bym chciała dwójkę dzieci, a nawet trójkę :-D, a i blizniakami bym nie poradziła :-)

• falka Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Czesc dziewczyny. Pamietam jak dzis jak udzielalam sie na tym forum jako staraczka a juz za 3tygodnie spotkanie z coreczka :) udalo sie przy 2ivf i kazdej z Was zycze tej radosci z rosnacego brzucha i zwariowanych kopniakow :)
    Zostalo mi troche leków po stymulacji moze komus sie przyda, jak cos piszcie na priv albo email [email protected]
    Mam: 3op estrofem + 2op bez kilku tab.
    -1 niepelne op luteiny podjezykowej
    -glucophage 1000 1op bez 1 tabl
    -1op orgametril
    -1op orgalutran
    -1op bromergonu i 2/3 op norprolac
    -inofem i koenzym q10

Przepraszam ze sie powtarzam ale znalazlam jeszcze clostylbegyt, encorton, lamette i androcur, moze komus sie przyda zanim sie skonczy termin ważności i wyrzuce do kosza.

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    A co z zarodkami jak wam zostaną? Oddajcie do adopcji?
    My mamy roczną córkę ż pierwszego ivf. Mieliśmy 3 blastki. Pierwszy transfer to też była ciąża ale niestety puste jajo. Drugi transfer nic, a trzeci ostatni, najsłabszy zarodeczek zaskoczył i mamy super zdrową córeczkę.
    Ja bym chciała dwójkę dzieci, a nawet trójkę :-D, a i blizniakami bym nie poradziła :-)
    Bede płacić za przehciwywanie. Mzoe za kilka lat jakoś przekonam meza do kolejnego dziecka ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka jutro punkcja? trzymam kciuki koniecznie napisz po.
    Mnie punkcja czeka w niedzielę pewnie.
    Boję się trochę chyba za dużo się naczytalam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda14 wrote:
    Dootka jutro punkcja? trzymam kciuki koniecznie napisz po.
    Mnie punkcja czeka w niedzielę pewnie.
    Boję się trochę chyba za dużo się naczytalam...
    Tak jutro. Bardzo sie boje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to normalne ze wczoraj zanim wzięłam ovitrelle kluly mnie jajniki a dzisiaj cisza? Nic...Mogly mi pęknąć te jajka? Zastanawiam sie czy jest ok...

• Kabełka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Dziewczyny to normalne ze wczoraj zanim wzięłam ovitrelle kluly mnie jajniki a dzisiaj cisza? Nic...Mogly mi pęknąć te jajka? Zastanawiam sie czy jest ok...

Dootka miałam podobne odczucia, ale wszystko było ok. Nie stresuj się, a wszystko będzie oki. Punkcji też nie ma się co bać ;). Powodzenia jutro.

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • Anna Ka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro robie pierwszą bete ..

l22ncwa1pup21wo8.png

przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

Dziewczynki urodzone w 35tc
‹‹ 4918 4919 4920 4921 4922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ