X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że musisz powtórzyć betę za 2 dni! Ale tak jak pisałam, wg mnie szanse są niewielkie... :-( Co nie zmienia faktu, że są dziewczyny, którym udaje się za pierwszym podejściem do ivf!

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda14 wrote:
    Kabełka właściwe podejście. życzę Ci z całego serduszka żeby to maleństwo z Tobą zostało już na zawsze:):)
    Tymczasem wracam do pracy żeby nie myśleć o zbliżającej się punkcji..
    miłego dnia

Odpoczywam po punkcji. Nic strasznego sie nie działo, narkoza pikus. Pobrał 15 komórek. Mam nadzieje ze 6 dobrych sie wśród nich znajdzie.

lena7, renieczka, Flowwer lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda14 wrote:
    dootka trzymam kciuki żeby do wieczora była jak nowka sztuka i uspokoila mnie zdaniem że nie ma czego się bac:)
    Anna trzymam kciuki - będzie dobrze.
    dziewczyny zadaje to pytanie tak jak z kapusty wyskoczyć ale...
    jakie bralyscie leki po punkcji do transferu i jaki od transferu do bety?
    plis...
    Po punkcji mam luteinę, dupka, crinone, lenzetto, encorton, no spe na dwa dni przed transfetrm 3 razy dziennie mam zacząć

• Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dootka a jak ogólnie samopoczucie? u mnie punkcja w niedzielę. stres jak się patrzy.
    dziś w klinice były jeszcze 3 pary które w tym samym dniu mają punkcje nie będę sama.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda14 wrote:
    dootka a jak ogólnie samopoczucie? u mnie punkcja w niedzielę. stres jak się patrzy.
    dziś w klinice były jeszcze 3 pary które w tym samym dniu mają punkcje nie będę sama.
    Ja mialam punkcje jako druga a po mnie jeszcze jedna dziewczyna. Gadałyśmy jak ga pierwsza miala zabieg. Fajnie bo mniejszy stres

• Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może i lepiej jak mas tyle bedzie:)
    widzisz masz już to za sobą

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol dozylny przestał działać, brzuch mnie boli jak diabli...chyba musze zaraz wziąć apap

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka to matka kwoka z ciebie !!!! a jutro będziesz wiedzieć ile się zapłodniło czy jak to w twoim przypadku będzie ?

Dootka_86 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flowwer a co Ty tu robisz?
    nie letrozol? już ivf?
    Dootka apap nospa chyba dozwolone. mi dr mówił żeby przestać najgorsze i wylezec

• ślązaczka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka piękny wynik!! Ja w życiu tyle nie miałam... Teraz kciuki za seksik na szkiełku! &&&&&&

f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Dootka to matka kwoka z ciebie !!!! a jutro będziesz wiedzieć ile się zapłodniło czy jak to w twoim przypadku będzie ?
    Tak flowwer, czekam na telefon dzisiaj...I spedza mi sen z powiek opryszczka meza...bo w środę mnie pocałował wieczorem a w czwartek juz mial opryszczkę...nie wiem czy w środę byla, bo to na brodzie i nawet bym nie pomyslala ze tam może wywalić. A ja jestem w tych 10% szczęśliwców co stycznosci z wirusem opryszczki nie mieli igm i igg ujemne...teraz sie boje bezobjawowej infekcji. Bede miala zagwostke czy robic ten swiezy transfer czy nie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 07:17

• zohasamoha Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotka, tyle lat jesteś juz z mężem, pisałaś, ze on to ma kilka razy w roku... Wiec skoro się nie zaraziłaś, to może teraz też się nie zarazisz:) i tego się trzymajmy! Powiedz lekarzowi o Twoich wątpliwościach i razem podejmijcie decyzję....a z tego, co wiem, to herpes się przenosi tylko wtedy, kiedy już widać opryszczkę i da bąble... Trzymam kciuki za zarodeczki zdrowe:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 07:48

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zohasamoha wrote:
    Dotka, tyle lat jesteś juz z mężem, pisałaś, ze on to ma kilka razy w roku... Wiec skoro się nie zaraziłaś, to może teraz też się nie zarazisz:) i tego się trzymajmy! Powiedz lekarzowi o Twoich wątpliwościach i razem podejmijcie decyzję....a z tego, co wiem, to herpes się przenosi tylko wtedy, kiedy już widać opryszczkę i da bąble... Trzymam kciuki za zarodeczki zdrowe:D
    On sie golil dzien wczesniej i po goleniu mowil ze go piecze ..i kurczę nie wiem czy cos tan bylo zanim się ogolił...pod zarostem wiadomo, kiepsko widać...teraz ostrożna jestem, nie jem po nim, nie caluje...

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    On sie golil dzien wczesniej i po goleniu mowil ze go piecze ..i kurczę nie wiem czy cos tan bylo zanim się ogolił...pod zarostem wiadomo, kiepsko widać...teraz ostrożna jestem, nie jem po nim, nie caluje...

Dottka poprostu przy kontaktach z Mężem musisz zakładać kombinezon ochronny jak lekarze w trakcie epidemii to wtedy będziesz bezpieczna :)

A tak poważnie to tak jak Zoha mówi na wizycie zapytaj lekarza, teraz juz i tak nic innego nie poradzisz, chyba że masz w domu heviran to możesz już zacząć brać jeśli lekarz Ci pozwoli.

lena7 lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Dottka poprostu przy kontaktach z Mężem musisz zakładać kombinezon ochronny jak lekarze w trakcie epidemii to wtedy będziesz bezpieczna :)

he he dobre! :) usmialam sie

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili z laboratorium. Zaplodnilo sie 6 z 6 ;) uff

Yoselyn82, lipcowka86, Mysza1986, renieczka, Beata.D, Ita85, Elf, Flowwer, Justine, gosia81 lubią tę wiadomość

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:

Super oby tak już zostało !!

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Super oby tak już zostało !!
    No oby ;)

• ślązaczka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Pieknie Dootka! Gratulacje! Teraz kciuki żeby pieknie się rozwijaly i dały 6 slicznych i zdrowych zarodeczków &&&&

Dootka_86, Mysza1986 lubią tę wiadomość

f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzwoniłam do embriolog ale powiedziała ze dopiero jutro będzie sprawdzać co z moimi zarodkami...Martwie sie jak cholera, bo dowiedziałam się ze z tych 15 komórek nadawało sie właśnie tylko te 6, które mogli zapłodnić...reszta zdegenerowana albo niedojrzała...czyli jednak dr mial racje mówiąc ze moje komórki z endomenda beda cytuję"do dupy"...
    Teraz mysle czy te 6 da rade...jak nie to bede musiała pogodzić sie z faktem ze mój syn będzie jedynakiem, bo moje jajniki są do bani...straszna ta niewiedza i myśl ze moje przyszłe dzieci tam w tym laboratorium i nie wiem co z nimi...

‹‹ 4920 4921 4922 4923 4924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ