X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech bedą dwa ale za to takie, które dadzą zdrową ciąże. Myśl co zrobić z zbyt dużą ilością zarodków też jest straszna...

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 dojrzałych komórek to wcale nie jest zły wynik! Wszystkie się zaplodnily więc masz spore szanse na kilka pięknych zarodków :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czekam do jutra z niecierpliwością ale i ze strachem...zobaczymy

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda14 wrote:
    flowwer a co Ty tu robisz?
    nie letrozol? już ivf?
    Dootka apap nospa chyba dozwolone. mi dr mówił żeby przestać najgorsze i wylezec
    Ja już przygotowuję się do IVF. Ten cykl ostatni na letrizolu bo muszę mieć ovu do histeroskopii z biopsią bo mimo że endo mam 12mm to nie jest trojfazowe.
    Mam plamienia do 10-12 dc i trzeba sprawdzić co tam sie dzieje. Następny cykl już na antykach.
    Chyba dość się naczekałam na naturalny cud, mój M złozył "broń " i zgodził się na IVF.

jasmina6 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem Wam historię...
    Dzisiaj 4tc1d i mega plamienie. A że jesteśmy jeden dzień na wyjeździe to pierwszy najbliższy szpital... Kłodzko... I co? Metalowy wziernik, USG bez prezerwatywy i nawilżacza...lekarz powiedział że do 12 tygodnia to nie powinno uznawać się za ciążę...i że selekcja naturalna to podstawa... I że on rozumie dlaczego jestem taka roztrzesiona... bo gdyby on zainwestował tyle pieniędzy w in vitro to też by był... Leżę i marzę o powrocie do domu... By iść do swojego Gienia i usłyszeć że wszystko ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMarie88 wrote:
    Opowiem Wam historię...
    Dzisiaj 4tc1d i mega plamienie. A że jesteśmy jeden dzień na wyjeździe to pierwszy najbliższy szpital... Kłodzko... I co? Metalowy wziernik, USG bez prezerwatywy i nawilżacza...lekarz powiedział że do 12 tygodnia to nie powinno uznawać się za ciążę...i że selekcja naturalna to podstawa... I że on rozumie dlaczego jestem taka roztrzesiona... bo gdyby on zainwestował tyle pieniędzy w in vitro to też by był... Leżę i marzę o powrocie do domu... By iść do swojego Gienia i usłyszeć że wszystko ok

O matko! To aż niewiarygodne! Chyba bym uciekła z takiego miejsca i złożyła skargę. Ciągle plamisz?

• AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę się uspokoiło. Już jest tego mniej. Ale musiałam sprawdzić... Ciekawa jestem przy okazji czy przy leżącym L4 na ciążę wyjazd na jeden dzień do u chorej matki i wizyta w szpitalu mógł zaszkodzić pod kątem zusu... wiem że trasa 2h nie powinna negatywnie wpłynąć na mój stan. I myślę teraz o wszystkim byle ominąć najgorsze myśli... ogólnie to doła mam po takiej wizycie bardzo 'serdecznej i ludzkiej' bo wiem że gdyby trzeba ratować i medycyna by na to pozwoliła to ten lekarz prawdopodobnie by mi nie pomógł...

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMarie88 wrote:
    Troszkę się uspokoiło. Już jest tego mniej. Ale musiałam sprawdzić... Ciekawa jestem przy okazji czy przy leżącym L4 na ciążę wyjazd na jeden dzień do u chorej matki i wizyta w szpitalu mógł zaszkodzić pod kątem zusu... wiem że trasa 2h nie powinna negatywnie wpłynąć na mój stan. I myślę teraz o wszystkim byle ominąć najgorsze myśli... ogólnie to doła mam po takiej wizycie bardzo 'serdecznej i ludzkiej' bo wiem że gdyby trzeba ratować i medycyna by na to pozwoliła to ten lekarz prawdopodobnie by mi nie pomógł...
    Medycyna nie jest w stanie ratować tak wczesnej ciazy.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parę dni mnie nie było, ale na szczęście nadrobiłam ufff...
    Annamarie88 mnie lekarka w 20 tyg ciązy powiedziała, że jak coś to to przecież będzie tylko poronienie, więc Twoja historia mnie nie zdziwiła, życzę Ci żebyś już nigdy nie trafiła na takiego dupka! I nie martw się!

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka jak stymulacja??
    Byłam na wizycie, i w pt na wizycie i zaczynam od histeroskopi, że względu na moja Endo, za tydzień te przyjemności mnie czekają. Czy któraś z Was miała histero bez znieczulenia ogólnego??

ha_nia lubi tę wiadomość

2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Histero tylko na spaniu

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana mega współczuje... w Polsce nie ma określenia ile tygodni to dziecko i nawet z tak wczesnej ciąży gdy zdarzy sie tragedia należy się akt zgonu i bodajże 6 tyg macierzyńskiego!

3i49uay3vn9a2peg.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Ana mega współczuje... w Polsce nie ma określenia ile tygodni to dziecko i nawet z tak wczesnej ciąży gdy zdarzy sie tragedia należy się akt zgonu i bodajże 6 tyg macierzyńskiego!
    Tylko gdy okresli sie plec, za badanie placi pacjentka. Przy określeniu plci niedoszli rodzice powinni takze pochowac dziecko (nawet jesli to "kostka formalinowa"), zostawiajac je w szpitalu obowiązek spada na szpital.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ponawiam pytanie, czy któraś miała histero bez znieczulenia ogólnego, tylko na głupim Jasiu? Bo mnie to właśnie czeka i nie wiem czego się mam spodziewać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madwitka oprócz głupiego Jasia dostaniesz coś przeciwbolowego dozylnie. Ja tak miałam drożność zrobioną.

Stymulacja jakiś leci :-) wszystko ekspresem bo moja córka nie daje mi się nudzić.
    We wtorek pierwszy podgląd kurnika :-D

sylvuś lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny transfer we wtorek. Tyle ze bez przekonania troche bo rzekomo przy endomendzie lepiej krio. Jajniki każdy 7cm na 4 cm, endometrium 13mm niejednorodne. Skoro mam 6 ładnych zarodkow w 3 dobie to podobno możemy zaryzykować...tylko cos padło hasło o zagrozeniu późną hiperką...i to mnie martwi.
    Oj mam zagwostke...

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka
    Ja mam endomende i miałam świeży transfer. Pierwszy i udany a zarodek 3dniowy ;)
    Hiperke miałam leciutka, bo brzuch bolał, jajniki też czułam i były lekko powiększone ale zapadła decyzja, że transfer świeży. Tak zadecydował mój prof i mu zaufałam. Jeśli jednak jesteś pełna obaw to może jeszcze pogadaj z lekarzem.

Dootka_86 lubi tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie czy robić badania FSH, LH, PRL, TSH i testosteron przy endometriozie w trzecim stadium? I w którym dniu cyklu powinno się je wykonywać> Wychodzi na to że miałam bardzo mało badań a już drugi transfer zakończył się niepowodzeniem. Czeka mnie teraz wizyta u immunologa i chyba warto było by mieć coś więcej niż tylko AMH, progesteron i estradiol...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 18:45

• Kabełka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalena jak dla mnie to bardzo dziwne, że Ci lekarz przed procedurą nie zlecił tych badań, zwłaszcza fsh i tsh.. :I fsh jest ważne przy doborze stymulacji, a tsh to już w ogóle na zajście i zdrową ciążę. Ja robiłam wszystkie wymienione przez Ciebie badania.

fsh,lh, testosteron - 2-3 dc
    Prl - 11-12 dc
    Tsh nie zależy od dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 19:12

mmalena lubi tę wiadomość

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabełka wrote:
    Mmalena jak dla mnie to bardzo dziwne, że Ci lekarz przed procedurą nie zlecił tych badań, zwłaszcza fsh i tsh.. :I fsh jest ważne przy doborze stymulacji, a tsh to już w ogóle na zajście i zdrową ciążę. Ja robiłam wszystkie wymienione przez Ciebie badania.

fsh,lh, testosteron - 2-3 dc
    Prl - 11-12 dc
    Tsh nie zależy od dc.
    Bardzo dziękuję za odpowiedź. Tak czytam wasze wpisy i właśnie zaczęło mnie zastanawiać czemu ja mam ich jakoś mało, bo nie sądzę że ze względu na koszty... do immunologa zostałam za raz po pierwszym nie udanym transferze skierowana a to oczywiście osobny wydatek w tej samej klinice

‹‹ 4921 4922 4923 4924 4925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ