IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Niech bedą dwa ale za to takie, które dadzą zdrową ciąże. Myśl co zrobić z zbyt dużą ilością zarodków też jest straszna...
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jagoda14 wrote:flowwer a co Ty tu robisz?
nie letrozol? już ivf?
Dootka apap nospa chyba dozwolone. mi dr mówił żeby przestać najgorsze i wylezec
Mam plamienia do 10-12 dc i trzeba sprawdzić co tam sie dzieje. Następny cykl już na antykach.
Chyba dość się naczekałam na naturalny cud, mój M złozył "broń " i zgodził się na IVF.jasmina6 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Opowiem Wam historię...
Dzisiaj 4tc1d i mega plamienie. A że jesteśmy jeden dzień na wyjeździe to pierwszy najbliższy szpital... Kłodzko... I co? Metalowy wziernik, USG bez prezerwatywy i nawilżacza...lekarz powiedział że do 12 tygodnia to nie powinno uznawać się za ciążę...i że selekcja naturalna to podstawa... I że on rozumie dlaczego jestem taka roztrzesiona... bo gdyby on zainwestował tyle pieniędzy w in vitro to też by był... Leżę i marzę o powrocie do domu... By iść do swojego Gienia i usłyszeć że wszystko ok -
nick nieaktualnyAnaMarie88 wrote:Opowiem Wam historię...
Dzisiaj 4tc1d i mega plamienie. A że jesteśmy jeden dzień na wyjeździe to pierwszy najbliższy szpital... Kłodzko... I co? Metalowy wziernik, USG bez prezerwatywy i nawilżacza...lekarz powiedział że do 12 tygodnia to nie powinno uznawać się za ciążę...i że selekcja naturalna to podstawa... I że on rozumie dlaczego jestem taka roztrzesiona... bo gdyby on zainwestował tyle pieniędzy w in vitro to też by był... Leżę i marzę o powrocie do domu... By iść do swojego Gienia i usłyszeć że wszystko ok
O matko! To aż niewiarygodne! Chyba bym uciekła z takiego miejsca i złożyła skargę. Ciągle plamisz? -
Troszkę się uspokoiło. Już jest tego mniej. Ale musiałam sprawdzić... Ciekawa jestem przy okazji czy przy leżącym L4 na ciążę wyjazd na jeden dzień do u chorej matki i wizyta w szpitalu mógł zaszkodzić pod kątem zusu... wiem że trasa 2h nie powinna negatywnie wpłynąć na mój stan. I myślę teraz o wszystkim byle ominąć najgorsze myśli... ogólnie to doła mam po takiej wizycie bardzo 'serdecznej i ludzkiej' bo wiem że gdyby trzeba ratować i medycyna by na to pozwoliła to ten lekarz prawdopodobnie by mi nie pomógł...
-
AnaMarie88 wrote:Troszkę się uspokoiło. Już jest tego mniej. Ale musiałam sprawdzić... Ciekawa jestem przy okazji czy przy leżącym L4 na ciążę wyjazd na jeden dzień do u chorej matki i wizyta w szpitalu mógł zaszkodzić pod kątem zusu... wiem że trasa 2h nie powinna negatywnie wpłynąć na mój stan. I myślę teraz o wszystkim byle ominąć najgorsze myśli... ogólnie to doła mam po takiej wizycie bardzo 'serdecznej i ludzkiej' bo wiem że gdyby trzeba ratować i medycyna by na to pozwoliła to ten lekarz prawdopodobnie by mi nie pomógł...
-
Parę dni mnie nie było, ale na szczęście nadrobiłam ufff...
Annamarie88 mnie lekarka w 20 tyg ciązy powiedziała, że jak coś to to przecież będzie tylko poronienie, więc Twoja historia mnie nie zdziwiła, życzę Ci żebyś już nigdy nie trafiła na takiego dupka! I nie martw się!Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Renieczka jak stymulacja??
Byłam na wizycie, i w pt na wizycie i zaczynam od histeroskopi, że względu na moja Endo, za tydzień te przyjemności mnie czekają. Czy któraś z Was miała histero bez znieczulenia ogólnego??ha_nia lubi tę wiadomość
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Ana mega współczuje... w Polsce nie ma określenia ile tygodni to dziecko i nawet z tak wczesnej ciąży gdy zdarzy sie tragedia należy się akt zgonu i bodajże 6 tyg macierzyńskiego!
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
jasmina6 wrote:Ana mega współczuje... w Polsce nie ma określenia ile tygodni to dziecko i nawet z tak wczesnej ciąży gdy zdarzy sie tragedia należy się akt zgonu i bodajże 6 tyg macierzyńskiego!
-
Dziewczynki ponawiam pytanie, czy któraś miała histero bez znieczulenia ogólnego, tylko na głupim Jasiu? Bo mnie to właśnie czeka i nie wiem czego się mam spodziewać.Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny transfer we wtorek. Tyle ze bez przekonania troche bo rzekomo przy endomendzie lepiej krio. Jajniki każdy 7cm na 4 cm, endometrium 13mm niejednorodne. Skoro mam 6 ładnych zarodkow w 3 dobie to podobno możemy zaryzykować...tylko cos padło hasło o zagrozeniu późną hiperką...i to mnie martwi.
Oj mam zagwostke...
-
Dootka
Ja mam endomende i miałam świeży transfer. Pierwszy i udany a zarodek 3dniowy
Hiperke miałam leciutka, bo brzuch bolał, jajniki też czułam i były lekko powiększone ale zapadła decyzja, że transfer świeży. Tak zadecydował mój prof i mu zaufałam. Jeśli jednak jesteś pełna obaw to może jeszcze pogadaj z lekarzem.
Dootka_86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPowiedzcie czy robić badania FSH, LH, PRL, TSH i testosteron przy endometriozie w trzecim stadium? I w którym dniu cyklu powinno się je wykonywać> Wychodzi na to że miałam bardzo mało badań a już drugi transfer zakończył się niepowodzeniem. Czeka mnie teraz wizyta u immunologa i chyba warto było by mieć coś więcej niż tylko AMH, progesteron i estradiol...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 18:45
-
Mmalena jak dla mnie to bardzo dziwne, że Ci lekarz przed procedurą nie zlecił tych badań, zwłaszcza fsh i tsh..
fsh jest ważne przy doborze stymulacji, a tsh to już w ogóle na zajście i zdrową ciążę. Ja robiłam wszystkie wymienione przez Ciebie badania.
fsh,lh, testosteron - 2-3 dc
Prl - 11-12 dc
Tsh nie zależy od dc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 19:12
mmalena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKabełka wrote:Mmalena jak dla mnie to bardzo dziwne, że Ci lekarz przed procedurą nie zlecił tych badań, zwłaszcza fsh i tsh..
fsh jest ważne przy doborze stymulacji, a tsh to już w ogóle na zajście i zdrową ciążę. Ja robiłam wszystkie wymienione przez Ciebie badania.
fsh,lh, testosteron - 2-3 dc
Prl - 11-12 dc
Tsh nie zależy od dc.