IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella93 wrote:Zebys miala wiecej zarodkow i jak niektorzy lekarze twierdzą "gdzie im bedzie lepiej niz u Ciebie w brzuchu)
Lena, generalnie moznaby bylo dzien zaplodnienia zgrac z moim cyklem. My robimy teraz badania genetyczne zarodkow, wynik bedzie po kilku dniach, wiec zarodki trzeba zamrozic, zeby miec pewnosc ze podaje sie zdrowy (o ile będzie taki)Bella93 lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualnyniezapominajka2017, scratching moze byc bolesny ale nie musi. Generalnie nie ma sie czego obawiać. Byłoby super gdyby dr zamiast tylko skrobniecia wzięła te tkankę na badanie (zazwyczaj dodatkowo płatne), bedzie wtedy widac czy nie ma tam stanu zapalnego... Niektóre kliniki robią podwójny scratching w danym cyklu, ale większość jednak jedno.
Tak jak piszą dziewczyny, po może być lekkie plamienie.
Jasmina6, pięknie kochana. Za dalsze przyrosty &&
-
Dziekuje za wszytskie info.
A moze wiecie czy scratching bedzie dla doktora w klinice widoczny na usg?
Robie go troche na lewo w innej kliniceStarania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Niezapominajka scratching raczej nie boli czujesz tylko taki lekki dyskomfort #) siadasz na fotelu Dr Cie tam podrapie i trwa to dosłownie chwilę, możesz lekko plamić po tym ale nie musisz. Ja miałam robiony dwa razy i nie bolało ani razu
niezapominajka2017 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja dziś zaczęlam Gonapeptyl,swędziało troche na początku.Za 2 tygodnie mam rozpocząć stymulację,ale mam juz kołowrotek w głowie
bo na ostatniej wizycie w klinice miałam torbiel 20/35 mm i lekarz stwierdził ze nie przeszkadza ona w rozpoczęciu stymulacji,co wiecej byłam u swojego gina i tez potwierdził ze nie przeszkadza..juz sama nie wiem bo czytałąm ze musi byc czysto przed startem.Na razie biore jeszcze antyki i mam je odstawic 17 sierpnia ,a wizytę i początek stymulacji mam miec 24 sierpnia,no ale przeciez nie wiadomo który to bedzie dzien cyklu,moze 4 lub 5..i mozna wtedy rozpocząć stymulacje ? Pomózcie
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
nick nieaktualnyPromyczek teraz bierzesz antykoncepcję i gonapeptyl który ma za zadanie uśpić funkcje jajników. Bardzo prawdopodobne że biorąc antyki ta torbiel się wchlonie.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam- masz odstawić antynoncepcje 17, do 24 sam gonapeptyl, a 24 wizyta i początek stymulacji tak? Myślę, że tak może być. Ale jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości to lepiej zadzwoń do swojego lekarza prowadzącego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 13:06
promyczek 39 lubi tę wiadomość
-
Nie robię więcej bety w pon jadę do angeliusa, powinno być widać pęcherzyk ciążowy bo beta powinna mieć Ok 1000. To da jako takie pojęcie co się dzieje:)
Bella93, renieczka, madwitka, Anna1975, zohasamoha, promyczek 39, e_mil_ka, Flowwer lubią tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Renieczka tak ,dobrze zrozumiałas,17 koniec antyków,i sam gonapaptyl,a 24 wizyta i poczatek stymulacji. Moj lekarz jest teraz na urlopie i dal mi taka rozpiskę.
A co do tej torbieli to ja juz dlugo biorę te antyki i torbiel zmalala z 40 ,na 20 mm,.no nic moze po odstawieniu antykow sie wchlonieBella93 lubi tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
nick nieaktualny
-
Witam kochane powoli przygotowuje sie do 4 procedury 3 poprzednie nieudane
Poszukuje menopuru moze ktoras z Was ma w lodowce niepotrzebne niewykorzystane op z checia odkupie
prosze o info
mmalena lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Hej. Druga beta 247. Kazano mi brać luteinę nadal ale nikt nie powiedział do kiedy.... Dodatkowo za 3-4 tygodnie mam się umówić do dowolnego Gienia na wizytę... Jak długo bralyscie luteinę i kiedy wybierałyscie się do swoich ginekologów?
renieczka, Anna1975 lubią tę wiadomość
-
Tyszanka, zagladasz tu? Jak u Ciebie?
Anna1975 lubi tę wiadomość
-
Witajcie! Jestem tu nowa podczytuje Was trochę. Jestem po crio i moje wyniki bety są takie nie wiem co o nich myśleć pomóżcie.
19dpt 1970
23 dpt 5607Anna1975 lubi tę wiadomość
I ivf 03.2017- 7⛄ I crio 02.06 12dpt 48, 15dpt 70, ☹️cb,
II crio 17.07 9dpt 22, 12dpt 134, 19dpt 1917,28❤️ -
nick nieaktualnyAnaMarie88 wrote:Hej. Druga beta 247. Kazano mi brać luteinę nadal ale nikt nie powiedział do kiedy.... Dodatkowo za 3-4 tygodnie mam się umówić do dowolnego Gienia na wizytę... Jak długo bralyscie luteinę i kiedy wybierałyscie się do swoich ginekologów?
No i fajnie, że beta ładnie rośnie. Gratuluję
Luteine bierz do wizyty, a potem lekarz zadecyduje. Do lekarza umów się już po 6 tc. Wtedy powinno być już widać zarodek i bijące serduszko ♡ -
Ita85 wrote:Witajcie! Jestem tu nowa podczytuje Was trochę. Jestem po crio i moje wyniki bety są takie nie wiem co o nich myśleć pomóżcie.
19dpt 1970
23 dpt 5607
Jak poprzednie wyniki? -
nick nieaktualnyHej Dziewczyny :*
Pytanie mam - czy któraś z Was podchodziła do IVF z niskim AMH ( 0.53 ) i jednocześnie wysokim FSH ( ponad 17 ) ??
Dostałam dziś wyniki badań, mieliśmy podchodzić do IVF w związku z moją całkowitą niedrożnością jajowodów, a tu dzisiaj kolejny kop w dupę..
FSH miałam badane w październiku 2016 i miałam piękny wynik 6.61.
W czerwcu miała laparoskopię, ale okazało się, że torbiel się wchłonęła i nic nie było wycinane..
Jestem załamana i zrezygnowana.. Pierwsza wizyta w klinice dopiero za tydzień.. -
Ita85 wrote:Witajcie! Jestem tu nowa podczytuje Was trochę. Jestem po crio i moje wyniki bety są takie nie wiem co o nich myśleć pomóżcie.
19dpt 1970
23 dpt 5607
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015