IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymadwitka wrote:No tylko pozazdroscic ze ta blada kreska okazała sie ciążą a nie ovitrelem:)
-
U mnie w 8 dpt 3 dniowego zarodka kreska dość wyraźną ale bledsza od kontrolnej..O vitrelle nie brałam bo to był crio..Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
mm1 wrote:Misia1989 osobiście podeszlabym do in vitro. U mnie też słabe nasienie i szkoda czasu i nadziei na IUI
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Malwas a bierzesz inofolic/inofem??
Na innych wątkach dziewczyny pisały że jak brały inofem miały owulację, a bez stosowania nie. Więc może tego spróbuj.
Wiem że pytanie było i tym czy już pora się decydować na IVF, ale pamiętam jak ja się chwytałam wszystkiego co może pomóc a IVF brzmiało jak wyrok...
Nie takie to wszystko straszne jak się wydajeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 06:02
-
nick nieaktualnymadwitka wrote:Bella Renieczka jest 9 dni po transferze 3 dniowego zarodka, wiec nie est to normalny dzien na testowanie, nawet lekrze kaza robic bete po 12 dniach od transferu, czyli jeszcze ma dziewczyna do srody czas.
Przecież dokładnie to napisała 3+9= 12, 12dpo....
Beta wychodzi wczesniej niż 12dpt a każą dlatego zeby byla juz wysoka i ewidentnie bylo widać...w 6dpt 5 dniowych czyli 11dpo mialam bete 26...a juz dzien wczesniej bladziocha na teście i to po południu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 07:52
-
lipcowka86 wrote:Malwas a bierzesz inofolic/inofem??
Na innych wątkach dziewczyny pisały że jak brały inofem miały owulację, a bez stosowania nie. Więc może tego spróbuj.
Wiem że pytanie było i tym czy już pora się decydować na IVF, ale pamiętam jak ja się chwytałam wszystkiego co może pomóc a IVF brzmiało jak wyrok...
Nie takie to wszystko straszne jak się wydaje.
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Dootka_86 wrote:Przecież dokładnie to napisała 3+9= 12, 12dpo....
Beta wychodzi wczesniej niż 12dpt a każą dlatego zeby byla juz wysoka i ewidentnie bylo widać...w 6dpt 5 dniowych czyli 11dpo mialam bete 26...a juz dzien wczesniej bladziocha na teście i to po południu.
U mnie bladzioch był dopiero w 9dpt 3 dniowca, ale taki naprawdę bladzioch. Można by uznać, że to zwidy. Beta wtedy była 37-39, już nie pamiętam ile dokładnie.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
madwitka wrote:Bella Renieczka jest 9 dni po transferze 3 dniowego zarodka, wiec nie est to normalny dzien na testowanie, nawet lekrze kaza robic bete po 12 dniach od transferu, czyli jeszcze ma dziewczyna do srody czas.
I pewnie, ze test mogl wyjsc falszywie negatywny, bo byl robiony przed terminem spodziewanej @. Chodzi o to ze chyba nie ma czegoś takiego jak "nienormalny dzien na test", duzo zalezy od testu i przenikania hcg do moczu.
Lekarze zalecaja a nie kaza
Edit: poza tym sama zainteresowana napisala, ze bete zrobi, wiec nie odstawi lekow dlatego, ze test wyszedl negatywny.
Po co ta spinka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 10:15
-
To żadna spinka , to fakty poparte ulotką i wiedzą lekarzy. Faktycznie lekarz nie KARZE RObić, poprostu mówią żeby : Nie Robic, jak dla mnie bez róznicy.
:
„Zaburzenia oznaczeń w surowicy i w moczu: Produkt Ovitrelle może przez okres do 10. dni po podaniu zaburzać oznaczenie hCG metodami immunologicznymi w surowicy lub w moczu, mogąc dać fałszywie dodatni wynik testu ciążowego. Należy na to zwrócić uwagę pacjentek.”Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
madwitka wrote:To żadna spinka , to fakty poparte ulotką i wiedzą lekarzy. Faktycznie lekarz nie KARZE RObić, poprostu mówią żeby : Nie Robic, jak dla mnie bez róznicy.
:
„Zaburzenia oznaczeń w surowicy i w moczu: Produkt Ovitrelle może przez okres do 10. dni po podaniu zaburzać oznaczenie hCG metodami immunologicznymi w surowicy lub w moczu, mogąc dać fałszywie dodatni wynik testu ciążowego. Należy na to zwrócić uwagę pacjentek.”
Dla mnie różnica jest. Zwróć też uwagę, że cytujesz " Produkt Ovitrelle może przez okres do 10. dni po podaniu zaburzać oznaczenie hCG", a "może" nie oznacza, że u każdego będzie do 10 dnia zaburzać.
U mnie zaburzało do 4-5 dnia w teście sikanym (sprawdzałam).
Jak dla mnie nie jest możliwe, aby 10 dni po podaniu Ovitrelle utrzymywał się hcg w moczu widoczny na teście sikanym. No po prostu no way.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
madwitka wrote:To żadna spinka , to fakty poparte ulotką i wiedzą lekarzy. Faktycznie lekarz nie KARZE RObić, poprostu mówią żeby : Nie Robic, jak dla mnie bez róznicy.
:
„Zaburzenia oznaczeń w surowicy i w moczu: Produkt Ovitrelle może przez okres do 10. dni po podaniu zaburzać oznaczenie hCG metodami immunologicznymi w surowicy lub w moczu, mogąc dać fałszywie dodatni wynik testu ciążowego. Należy na to zwrócić uwagę pacjentek.”
Jakos Twoj argument tu nie pasuje, bo renieczka w dniu wykonywania testu byla 14dni po podaniu Ovitrelle
Poza tym w wielu klinikach, ktore wykonuja "weryfikacje", w 6dpt oczekuja bety powyzej 0,1 -
nick nieaktualnyJustine wrote:Dla mnie różnica jest. Zwróć też uwagę, że cytujesz " Produkt Ovitrelle może przez okres do 10. dni po podaniu zaburzać oznaczenie hCG", a "może" nie oznacza, że u każdego będzie do 10 dnia zaburzać.
U mnie zaburzało do 4-5 dnia w teście sikanym (sprawdzałam).
Jak dla mnie nie jest możliwe, aby 10 dni po podaniu Ovitrelle utrzymywał się hcg w moczu widoczny na teście sikanym. No po prostu no way. -
nick nieaktualnymadwitka wrote:To żadna spinka , to fakty poparte ulotką i wiedzą lekarzy. Faktycznie lekarz nie KARZE RObić, poprostu mówią żeby : Nie Robic, jak dla mnie bez róznicy.
:
U mnie 8dpt kiedy wyszedł test sikany (trzydniowe zarodki) to był 13 dzień po ovitrellu. -
Dootka_86 wrote:Justine jest możliwe. Ja tak mialam na cyklach stymulowanych...dokladnie w 10dniu po podaniu...
Nie będę się kłócić bo każdy organizm reaguje inaczej, ale to by oznaczało, że 10dni po podaniu ovitrelle miałaś betę conajmniej 20 aby jakikolwiek test coś wykazał (w sensie cień).
Dziewczyny robiące weryfikację w 3dpt już miały bete poniżej 5 albo 0 w zależności czy później była ciąża czy nie.
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Kurczaczki, przeciez jestesmy swiadome ze testy z moczu roznie wychodza, ze moga je zaburzac leki, duzo wypotych plynow itp itd.
Jedne kobiety testuja od 1dpt, inne w wybranym dniu, inne czekaja z beta do dnia zaleconego przez lekarza, inne powtarzaja bete po 10razy i ok. Kazda ma swoj mocz, swoja krew, swoje pieniadze i rozum.
Zyjmy i dajmy zyc
"A kto to widzial, zeby testowac 9dpt 3dniowcow?" Jak widac, bardzo duzo osob -
Justine wrote:Nie będę się kłócić bo każdy organizm reaguje inaczej, ale to by oznaczało, że 10dni po podaniu ovitrelle miałaś betę conajmniej 20 aby jakikolwiek test coś wykazał (w sensie cień).
-
Bella93 wrote:To powinno tak dzialac, ale nie dziala. Te 25tki sa w stanie pokazać || przy becie <10
A wiem, że cuda się dziejąJako zawodowy sikacz już chyba widziałam wszystko. Nawet kreskę kiedy beta <0,1
Dlatego ostatnio robiłam bete 7dpt 3 dniowcówProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Bella93 wrote:To powinno tak dzialac, ale nie dziala. Te 25tki sa w stanie pokazać || przy becie <10Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
madwitka wrote:Bella Renieczka jest 9 dni po transferze 3 dniowego zarodka, wiec nie est to normalny dzien na testowanie, nawet lekrze kaza robic bete po 12 dniach od transferu, czyli jeszcze ma dziewczyna do srody czas.
nie ma sensu generalizować
u jednej kropki wgryzają się szybciej, a inna potrzebuje z 8dpt na to
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości