X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    No tylko pozazdroscic ze ta blada kreska okazała sie ciążą a nie ovitrelem:)

U mnie w 6dpt ale 5 dbiowych wiec tak samo okazała sie ciaza a nie ovitrelle

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    No tylko pozazdroscic ze ta blada kreska okazała sie ciążą a nie ovitrelem:)
    Nie wiem po co ten tekst o zazdrości. W 6 i 7 dpt nie było już cienia po ovitrellu, bo sprawdzałam i dlatego piszę, że mi wyszło, po prostu stwierdzam fakt.

• anouk11 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 8 dpt 3 dniowego zarodka kreska dość wyraźną ale bledsza od kontrolnej..O vitrelle nie brałam bo to był crio..

Novum od września 2015
    40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
    27.01.2016 1 IUI :(
    18.03.2016 2 IUI :(
    10.02.2017 1 iVf cb :(
    7.04.2017 crio :(
    29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mm1 wrote:
    Misia1989 osobiście podeszlabym do in vitro. U mnie też słabe nasienie i szkoda czasu i nadziei na IUI
    Niestety muszę się zgodzić

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas a bierzesz inofolic/inofem??

Na innych wątkach dziewczyny pisały że jak brały inofem miały owulację, a bez stosowania nie. Więc może tego spróbuj.

Wiem że pytanie było i tym czy już pora się decydować na IVF, ale pamiętam jak ja się chwytałam wszystkiego co może pomóc a IVF brzmiało jak wyrok...

Nie takie to wszystko straszne jak się wydaje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 06:02

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Bella Renieczka jest 9 dni po transferze 3 dniowego zarodka, wiec nie est to normalny dzien na testowanie, nawet lekrze kaza robic bete po 12 dniach od transferu, czyli jeszcze ma dziewczyna do srody czas.

Przecież dokładnie to napisała 3+9= 12, 12dpo....

Beta wychodzi wczesniej niż 12dpt a każą dlatego zeby byla juz wysoka i ewidentnie bylo widać...w 6dpt 5 dniowych czyli 11dpo mialam bete 26...a juz dzien wczesniej bladziocha na teście i to po południu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 07:52

• Malwas Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Malwas a bierzesz inofolic/inofem??

Na innych wątkach dziewczyny pisały że jak brały inofem miały owulację, a bez stosowania nie. Więc może tego spróbuj.

Wiem że pytanie było i tym czy już pora się decydować na IVF, ale pamiętam jak ja się chwytałam wszystkiego co może pomóc a IVF brzmiało jak wyrok...

Nie takie to wszystko straszne jak się wydaje ;)
    Tak, biorę Symfolic od roku, ale cudów u mnie nie zdziałał :(.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Justine Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Przecież dokładnie to napisała 3+9= 12, 12dpo....

Beta wychodzi wczesniej niż 12dpt a każą dlatego zeby byla juz wysoka i ewidentnie bylo widać...w 6dpt 5 dniowych czyli 11dpo mialam bete 26...a juz dzien wczesniej bladziocha na teście i to po południu.

U mnie bladzioch był dopiero w 9dpt 3 dniowca, ale taki naprawdę bladzioch. Można by uznać, że to zwidy. Beta wtedy była 37-39, już nie pamiętam ile dokładnie.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Bella Renieczka jest 9 dni po transferze 3 dniowego zarodka, wiec nie est to normalny dzien na testowanie, nawet lekrze kaza robic bete po 12 dniach od transferu, czyli jeszcze ma dziewczyna do srody czas.
    Czyli tak jakby byla 12dpo, czyli dzien w ktorym hcg przy ciazy jest juz produkowane.
    I pewnie, ze test mogl wyjsc falszywie negatywny, bo byl robiony przed terminem spodziewanej @. Chodzi o to ze chyba nie ma czegoś takiego jak "nienormalny dzien na test", duzo zalezy od testu i przenikania hcg do moczu.
    Lekarze zalecaja a nie kaza ;)

Edit: poza tym sama zainteresowana napisala, ze bete zrobi, wiec nie odstawi lekow dlatego, ze test wyszedl negatywny.
    Po co ta spinka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 10:15

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To żadna spinka , to fakty poparte ulotką i wiedzą lekarzy. Faktycznie lekarz nie KARZE RObić, poprostu mówią żeby : Nie Robic, jak dla mnie bez róznicy.
    :
    „Zaburzenia oznaczeń w surowicy i w moczu: Produkt Ovitrelle może przez okres do 10. dni po podaniu zaburzać oznaczenie hCG metodami immunologicznymi w surowicy lub w moczu, mogąc dać fałszywie dodatni wynik testu ciążowego. Należy na to zwrócić uwagę pacjentek.”

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • Justine Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    To żadna spinka , to fakty poparte ulotką i wiedzą lekarzy. Faktycznie lekarz nie KARZE RObić, poprostu mówią żeby : Nie Robic, jak dla mnie bez róznicy.
    :
    „Zaburzenia oznaczeń w surowicy i w moczu: Produkt Ovitrelle może przez okres do 10. dni po podaniu zaburzać oznaczenie hCG metodami immunologicznymi w surowicy lub w moczu, mogąc dać fałszywie dodatni wynik testu ciążowego. Należy na to zwrócić uwagę pacjentek.”

Dla mnie różnica jest. Zwróć też uwagę, że cytujesz " Produkt Ovitrelle może przez okres do 10. dni po podaniu zaburzać oznaczenie hCG", a "może" nie oznacza, że u każdego będzie do 10 dnia zaburzać.
    U mnie zaburzało do 4-5 dnia w teście sikanym (sprawdzałam).

Jak dla mnie nie jest możliwe, aby 10 dni po podaniu Ovitrelle utrzymywał się hcg w moczu widoczny na teście sikanym. No po prostu no way.

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    :
    Nigdy lekarz mi nie powiedział, że mam "nie robić testu/bety".
    Jakos Twoj argument tu nie pasuje, bo renieczka w dniu wykonywania testu byla 14dni po podaniu Ovitrelle :D
    Poza tym w wielu klinikach, ktore wykonuja "weryfikacje", w 6dpt oczekuja bety powyzej 0,1

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Dla mnie różnica jest. Zwróć też uwagę, że cytujesz " Produkt Ovitrelle może przez okres do 10. dni po podaniu zaburzać oznaczenie hCG", a "może" nie oznacza, że u każdego będzie do 10 dnia zaburzać.
    U mnie zaburzało do 4-5 dnia w teście sikanym (sprawdzałam).

Jak dla mnie nie jest możliwe, aby 10 dni po podaniu Ovitrelle utrzymywał się hcg w moczu widoczny na teście sikanym. No po prostu no way.
    Justine jest możliwe. Ja tak mialam na cyklach stymulowanych...dokladnie w 10dniu po podaniu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    :

U mnie 8dpt kiedy wyszedł test sikany (trzydniowe zarodki) to był 13 dzień po ovitrellu.

• Justine Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Justine jest możliwe. Ja tak mialam na cyklach stymulowanych...dokladnie w 10dniu po podaniu...

Nie będę się kłócić bo każdy organizm reaguje inaczej, ale to by oznaczało, że 10dni po podaniu ovitrelle miałaś betę conajmniej 20 aby jakikolwiek test coś wykazał (w sensie cień).

Dziewczyny robiące weryfikację w 3dpt już miały bete poniżej 5 albo 0 w zależności czy później była ciąża czy nie.

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczki, przeciez jestesmy swiadome ze testy z moczu roznie wychodza, ze moga je zaburzac leki, duzo wypotych plynow itp itd.
    Jedne kobiety testuja od 1dpt, inne w wybranym dniu, inne czekaja z beta do dnia zaleconego przez lekarza, inne powtarzaja bete po 10razy i ok. Kazda ma swoj mocz, swoja krew, swoje pieniadze i rozum.
    Zyjmy i dajmy zyc ;)
    "A kto to widzial, zeby testowac 9dpt 3dniowcow?" Jak widac, bardzo duzo osob :)

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Nie będę się kłócić bo każdy organizm reaguje inaczej, ale to by oznaczało, że 10dni po podaniu ovitrelle miałaś betę conajmniej 20 aby jakikolwiek test coś wykazał (w sensie cień).
    To powinno tak dzialac, ale nie dziala. Te 25tki sa w stanie pokazać || przy becie <10

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    To powinno tak dzialac, ale nie dziala. Te 25tki sa w stanie pokazać || przy becie <10

A wiem, że cuda się dzieją ;) Jako zawodowy sikacz już chyba widziałam wszystko. Nawet kreskę kiedy beta <0,1 :D
    Dlatego ostatnio robiłam bete 7dpt 3 dniowców ;)

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Dokładnie, Facelle u mnie np. pokaże Ci betę na poziomie niespełna 5 jednostek - tak samo Bobotest żółty ;)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Ja byłam na becie 6dpt 3dniowca i już wskazywała na to, że idzie ku dobremu :) nie ma sensu generalizować :) u jednej kropki wgryzają się szybciej, a inna potrzebuje z 8dpt na to :)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
‹‹ 4951 4952 4953 4954 4955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ