IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Flowwer u mnie jak wyszło zapalenie endo w histo-pacie po histeroskopii to miałam tylko 2 tygodnie antybiotyków (ale mega dawki). Biopsji nie powtarzałam.
-
jasmina6 wrote:Jedna niezgodność i usunięcie konta... bez komentarza
U mnie mówią że co drugi dł...i ma szczęście ale ja na niego zapracuję !!!
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Asia_88 wrote:Flowwer u mnie jak wyszło zapalenie endo w histo-pacie po histeroskopii to miałam tylko 2 tygodnie antybiotyków (ale mega dawki). Biopsji nie powtarzałam.
Jakie antybiotyki i w jakiej dawce brałaś ? może pamiętasz ?
Mi Paśnik jeszcze dopisał accofil przed i po transferze ale na razie z zapaleniem endo walczę.
Nie mam endometrium trójlinijne/warstwowe
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Dziewczyny, jestem po punkcji 27 oocytów. Za tydzień dowiem się jak sytuacja. Nie wiem ile się uda utrzymać i ile jest dojrzałych. Będziemy zapładniać wszystkie... mam skończone 35 lat
Trzymajcie kciuki za moje przyszłe mrozaczkiFlowwer, sylwia80, Elf, V., Beata.D lubią tę wiadomość
Ja 39 lat
09.2006 Julia
jajowody drożne, czynnik męskiIO
IUI 07.2017
08.2017 rozpoczęcie procedury IVF
15.09.2017 pick up mamy ❄❄❄❄❄
13.11.2017 crio ❄❄
19.07.2019 crio ❄ +embryoglue cb 😔
23.10.2019 crio ❄+embryoglue 6tc*😢
8 dpt beta 65,6
10 dpt beta 117,4 ( po 43h ) prog 17,60
12 dpt beta 264,3 prog 19,00
24 dpt beta 15880 prog 19,00
02.06.2020 crio ❄ + embryoglue 😢
2 IVF 08.2020 IMSI
21.08.2020 pick up mamy ❄ ❄ ❄ ❄
26.10.2020 crio ❄ 4ab😢
26.04.2021 crio ❄ cb 😢
17.07.2021 crio ❄️ 3ab cb 😥
20.09.2021 crio ❄️ 4ab 😢
3 IVF 11.2021 IMSI
29.11.2021 pick up mamy ❄️❄️ 3ab
Biopsja ok, histeroskopia ok. -
Odważnie że wszystkie. Jak będzie z 7 zarodków to co chcecie zrobić z resztą? Wybacz pytanie wprost mm1 ale mam trzy na feriach zimowych i to już jest sporo.
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Jasmine trzymam z całych sił kciuki :-* odpoczywajcie ile się da i będzie dobrze!!! Ściskam mocno :-*Hasimoto, niedrożność jajowodów,
23.06.2017 - punkcja- dzień taty
28.06.2017 - Transfer
7dpt - beta 74, 9 dpt - beta 253, 14 dpt - beta 1749,
16 dpt - beta 3500, 19 dpt - beta 11000, 21 dpt- beta 19000
21.07 Jest serduszko ❤
08.03 Jest z Nami nasz cud -
jasmina6 trzymam kciuki~!
Flowwer moja kolezanka miala stan zapalny endo i wyszlo ze ma polipowate endo, brala leki i musiala powtorzyc badanie czy wyleczyla stan zapalny.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
dzień doberek
wracam do gry
poprzednie 3 podejścia w programie rządowym przyniosły tylko sporo łez i na końcu złość na bandę partaczy
teraz postanowiłam wybrać klinikę, która mi łaski nie zrobi, że raczy się zająć moim przypadkiem
W przyszłym tygodniu zapisuję się do Lewandowskiego z Novum, bo podobno jest od takich przypadków jak mójNadira, ana167, lena7, sylvuś, Ania:gdzie ta ciaza!, Flowwer, jasmina6, Konwalia, renieczka, kleis, roletka, Iva79, niezapominajka2017, promyczek 39, wombi, Justine, sandzu, malgos741, Anatolka, V., Beata.D lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Justine może zdążę przejąć twój brzuszek
sylvuś, Justine lubią tę wiadomość
-
Flowwer ja miałam zapalenie endo i leki pomogły a teraz dzidzia jest:)
Brzuchem się podzielicie ;PFlowwer lubi tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Reni dobry wybór a Lewandowski to świetny specjalista!! Bertha aktualnie się u niego leczy.
Bella oj Ty !!! Muszę znaleźć swój
Bella93, Reni lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
jasmina6 wrote:Flowwer ja miałam zapalenie endo i leki pomogły a teraz dzidzia jest:)
Brzuchem się podzielicie ;P
Miałaś powtarzaną biopsję ?
Może na pw wyślij mi jak u Ciebie wyglądało leczenie
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Albo zaklepię Twój jednak od MP jesteśmy pacjentkami
Moja kolezanka miala stan zapalny endo i wyszlo ze ma polipowate endo, brala leki i musiala powtorzyc badanie czy wyleczyla stan zapalny i czy juz nie ma polipkow na endo.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Moja kolezanka miala stan zapalny endo i wyszlo ze ma polipowate endo, brala leki i musiala powtorzyc badanie czy wyleczyla stan zapalny i czy juz nie ma polipkow na endo.
PragnacaDziecka, jak wyszedl Ci ten test o ktory pytalas? -
Flowwer wrote:Albo zaklepię Twój jednak od MP jesteśmy pacjentkami
Brzucha mojego nie bierz bo będziesz wcześniej w ciąży niż ja urodzęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 04:16
jasmina6 wrote:Lekarce nie podobało się moje endo już na pierwszym usg, zapisałam się na histero a w międzyczasie starałam się zająć na lametcie i estrofemie, po histero dostałam antybiotyk i antykoncepcję. Potem na usg sprawdzane miałam czy znikło to co ją niepokoiło. Przy laparo po roku znowu pobierali wycinek i było wsio ok.
Brzucha mojego nie bierz bo będziesz wcześniej w ciąży niż ja urodzę
Starania jako wetetanki nauczyło mnie dużo cierpliwości.
Jak się dziś czujesz krwawienie istało ?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Też się obawiam jak to u mnie będzie tyle miesięcy przygotowań i jeszcze kilka przede mną. Wcześniej na słowo antyki płakałam a teraz już się cieszę że je 3 dzień biorę
jak życie jest przewrotne !!
jasmina6 czyli trafiłam w dziesiątkętrochę się tam najeżdziłam. Nie wiesz czy już jest skończony remont ? zwłaszcza część dla karetek z niemowlakami/wcześniakami ?
Justine może zdążę przejąć twój brzuszek
A tak nawiasem ile u was trwało leczenie zapalenia endometrium ? Bo u mnie to 2 cykle z antykami + antybotyk i nie wiem czy będzie 3 cykl do długiego protokołu czy startuje po drugim cyklu. Jak to u was było ?
Powtarzałyście biopsję ?
U mnie stan zapalny endo był leczony antybiotykami (nie pamiętam już jakimi dokładnie) + 2 cykle z antykami. Nie mogłam ich skrócić, ani nic kombinować- endo musiało mieć te 2 cykle na regenerację. Później oczywiście biopsja aby sprawdzić czy aby napewno stan zapalny znikł. Bolało cholernie, kosztowało nie mało ale bez sprawdzenia czy stan zapalny znikł nie robiłabym transferu.
Na szczęście znikł i nie było problemu.
Odnośnie brzuszka: zwalniam go w połowie listopada więc... zapraszam po odbiórFlowwer lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Krwawienia od kilku dni nie mam... po weekendzie kolejne usg i zobaczymy;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 13:07
Flowwer, Justine, sylvuś lubią tę wiadomość
Dziewczyny na jakiej podstawie lekarz stwierdzil u Was zapalenie endo? Jakie sa wskazania do biopsji? Ja przygotowuje sie do kriotransferu. Myslalam ze lekarz zleci chociaz histeroskopie bo mam endometrioze i 2 nieudane transfery ale na razie nie widzi takiej potrzeby.endometrioza, mięśniaki
laparoskopia 2010, laparotomia 2015
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
konsultacje immonulogiczne
18.02.2019 crio
od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
14.10.2019 beta 453,4 ❤