IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Cały czas zastanawiam się co U Ciebie ?
Nie masz siły bo tak żle ? U mnie też cały czas wyskakują jakieś kwiatki właśnie leczę zapalenie endo a do tego jeszcze dostałam dziś zapalenia okostnej -
Flowwer wrote:jasmina6 Jak się czujesz kiedy kolejna wizyta ?
Justine Jak brzuszek ? już chyba spory ? Ale na suwaczku tygodnie uciekają a co dopiero dtp były
Wyszło mi że Mały żyje, a krwawienie ze względu na odwarstwienie się kosmówki i niewielkiego krwiaka, dziś mają powtórzyć usg i jak będzie ok(ciąża będzie żywa) puszcza mnie do domu. Już wiem, że jeśli będzie Ok to nie wracam do pracy.
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Dootka_86 wrote:Na łydce? Ja mam co roku, polecam taping...pomaga niesamowicie
Odezwe się tylko raz.
Dootka_86 co Ty dziewczyno za bzdury wypisujesz... już czytać nie mogę!!!!
Zapalenie okostnej a ból mięśni to zupełnie coś innego!!!
Taping stosuje się przy:
zwichnięciach
skręceniach
urazy mięśni, ścięgien i więzadeł.
Takimi swoimi radami możesz dziewczynie krzywde zrobić. Jedyna dobra rada na zapalenie okostnej to lekarz i leki. A nie Ty jej taping doradzasz!
Nie znasz się na wielu rzeczasz a dajesz cenne rady, jakbyś diamentami sypała.
Wiecznie dramatyzujesz licząc że ciągle będzie wokół ciebie wianuszek adoradorek "jak to Dotkce jest źle". Raz piszesz jakiego to masz wyrodnego męża a po jakimś czasie, że taki super.
Moja diagnoza psychologa: cierpisz na bardzo silną labilność emocjonalną. Wynikać to może ze złego przykładu z domu rodzinnego. Brak mocnej podstawy w piramidzie wartości. Do tego brak uwagi i zainteresowanie Tobą przez domownikow przenosisz tutaj na forum. Tak naprawde wiesz np że bete miałaś w normie ale za każdym razem i tak doszukiwałaś się czegoś złego w tej informacji. Tak jest ze wszystkim co piszesz.
Moja rada: szczera rozmowa z mężem - jak chcesz aby wasze małżeństwo wyglądało i jak on to widzi. Spisanie w punktach tych warunków i zawieszenie w ramce. Najważniejsze to przyznać się do swoich wad i żyć z pokorą aby je wyciszać.
Życzę ci abyś odnalazła pozytywy w swoim życiu. I przestała pisać desperackie posty. Zacznij sobie radzić z nimi sama. Napierw pomyśl 2 razy a dopiero potem napisz. Taki system zachowania rodziny niesie ze sobą rozstanie i bądź tego świadoma.
Pozdrawiam[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Z małym Ok, ale krwiak większy. Zostaje w szpitalu...
promyczek 39, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
jasmina6 wrote:Wylądowałam w pon w szpitalu bo miałam krwotok, ledwie przeżyłam czas do usg...
Wyszło mi że Mały żyje, a krwawienie ze względu na odwarstwienie się kosmówki i niewielkiego krwiaka, dziś mają powtórzyć usg i jak będzie ok(ciąża będzie żywa) puszcza mnie do domu. Już wiem, że jeśli będzie Ok to nie wracam do pracy.
Aż mnie ciarki przeszły !!! maleństwo da radę i czekam niecierpliwie na wiadomość !!!
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
jasmina6 wrote:Z małym Ok, ale krwiak większy. Zostaje w szpitalu...
Tak się cieszę !!!!!! poleż i odpoczywajmaleństwo teraz najważniejsze !!
mogę wiedzieć gdzie leżysz ?
Słyszałam że Bytom jest dobry
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyproblemik wrote:Odezwe się tylko raz.
Dootka_86 co Ty dziewczyno za bzdury wypisujesz... już czytać nie mogę!!!!
Zapalenie okostnej a ból mięśni to zupełnie coś innego!!!
Taping stosuje się przy:
zwichnięciach
skręceniach
urazy mięśni, ścięgien i więzadeł.
Takimi swoimi radami możesz dziewczynie krzywde zrobić. Jedyna dobra rada na zapalenie okostnej to lekarz i leki. A nie Ty jej taping doradzasz!
Nie znasz się na wielu rzeczasz a dajesz cenne rady, jakbyś diamentami sypała.
Wiecznie dramatyzujesz licząc że ciągle będzie wokół ciebie wianuszek adoradorek "jak to Dotkce jest źle". Raz piszesz jakiego to masz wyrodnego męża a po jakimś czasie, że taki super.
Moja diagnoza psychologa: cierpisz na bardzo silną labilność emocjonalną. Wynikać to może ze złego przykładu z domu rodzinnego. Brak mocnej podstawy w piramidzie wartości. Do tego brak uwagi i zainteresowanie Tobą przez domownikow przenosisz tutaj na forum. Tak naprawde wiesz np że bete miałaś w normie ale za każdym razem i tak doszukiwałaś się czegoś złego w tej informacji. Tak jest ze wszystkim co piszesz.
Moja rada: szczera rozmowa z mężem - jak chcesz aby wasze małżeństwo wyglądało i jak on to widzi. Spisanie w punktach tych warunków i zawieszenie w ramce. Najważniejsze to przyznać się do swoich wad i żyć z pokorą aby je wyciszać.
Życzę ci abyś odnalazła pozytywy w swoim życiu. I przestała pisać desperackie posty. Zacznij sobie radzić z nimi sama. Napierw pomyśl 2 razy a dopiero potem napisz. Taki system zachowania rodziny niesie ze sobą rozstanie i bądź tego świadoma.
Pozdrawiam
Mialam zapalenie okostnej nie mięśni...nad kostka z boku bylam u ortopedy wiec wypraszam sobie. I on polecił taping zeby okostnej nie obciążać wlasnie...wiec moze jak Ty sie nie znasz to zamilcz
http://www.mobilemed.pl/blog/zapalenie-okostnej-kosci-piszczelowej-czyli-shin-splints/
Może zajmij sie swoja psychologia. Napisałam bo mi bardzo pomógł taping a skoro wie zw okostna to u lekarza juz pewnie byla.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 10:03
-
Jasmina, trzymam kciuki zeby krwiak szybko zszedl &&
-
Nie mogę zacytować, więc odpowiadając: mój lekarz nic nie mówił o rokowaniach blastki z 6 doby. I dobrze, bo to i tak wróżenie z fusów, wcale nie chcę uzyskiwać takich "informacji"3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc
-
Jasmina
Trzymam za was kciuki.
Ja też trafiłam do szpitała w 11tc z krwotokiem. Też usłyszałam wyrok, odklejająca się kosmówka.
W szpitalu leżałam tydzień, codziennie miałam na moje żądanie wykonywane usg by sprawdzić czy kropka żyje i ma się dobrze.
Brałam do tego luteine i nospę. Nic więcej mi nie dawali. Dlatego, że to był szpital w ogóle nie zorientowany w utrzymywaniu ciąż. Już nie będę przytaczać co usłyszałam od lekarza przyjmującego i położnej, bo to się teraz po czasie do sądu nadaje.
Ale wracając do tematu. Konsultowałam się z moim prof prowadzącym zarówno in vitro jak i ciąże i kazał odpoczywać, leżeć, nie dźwigać, jak najmniej ruchu. Do toalety i z powrotem. Powiedział, że gwarancji nie ma ale może pomóc. Brałam też ilość luteiny, którą on mi zalecił (większą niż to co dawali mi w szpitalu).
Rezultat był taki, że kosmówka przystopowała z odklejaniem i wręcz wróciła na swoje miejsce po paru tygodniach.
Od akcji ze szpitalem zrezygnowałam z pracy mimo, iż była siedząca w biurze ale obciążająca psychicznie.
Odpoczywałam w domu, nawet prania w misce nie nosiłam.
Odpoczywaj kochana zatem, bo może pomóc a na pewno nie zaszkodzi.
Słuchaj tego, co mówi twój prowadzący bo bardzo dobrze was zna.
Trzymam za was kciuki bardzo, bardzo, bardzo mocno! &&& -
Flowwer wrote:Tak się cieszę !!!!!! poleż i odpoczywaj
maleństwo teraz najważniejsze !!
mogę wiedzieć gdzie leżysz ?
Słyszałam że Bytom jest dobryFlowwer lubi tę wiadomość
Bella93 wrote:Jasmina, trzymam kciuki zeby krwiak szybko zszedl &&
Natka-matka wariatka:
1. Dziękuje
2. Masz zajebistą "nazwę"Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 14:34
Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
V. wrote:Nie mogę zacytować, więc odpowiadając: mój lekarz nic nie mówił o rokowaniach blastki z 6 doby. I dobrze, bo to i tak wróżenie z fusów, wcale nie chcę uzyskiwać takich "informacji"
Krakowianka wrote:Jasmina trzymaj sie! Na pewno wszystko będzie OK
V powodzenia!!!
Justine chwal sie tu pięknym brzuchem i figurą
W poniedziałek/wtorek będę robić nowe foty z 32tc
Tymczasem byłam dzisiaj u gin i Pulpecik waży 1.6kg i ma się dobrze. Niestety jeszcze jest obrócona pośladkowo, ale ma jeszcze czas na obrót...
Jasmina, trzymam za Was kciuki
ps. widzę, że Dootka usunęła konto...Natka-matka wariatka :), Flowwer, promyczek 39, ana167, Iva79, Bella93, sylwia80, Yoselyn82, wombi, sylvuś, Krakowianka lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Jak ja czekam na takiego wielkoluda
Dziękuje Justine
Jedna niezgodność i usunięcie konta... bez komentarzaJustine lubi tę wiadomość
Odnosnie rokowan blastek to mi w poprzedniej klinice powiedzieli ze mam bardzo ladne a w dokumentach zobaczylam ze zamrozone blastki to 2ab, 2bb, 1aa i 1 cc. Wierze w swoje zarodki i mam nadzieje ze chociaz 1 da rade mimo iz daleko im najwyzszej jakosci. Ja dodatkowo transportowalam je do nowej kliniki i zastanawiam sie czy to w jakis sposob moze miec wplyw na transfer.
endometrioza, mięśniaki
laparoskopia 2010, laparotomia 2015
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
konsultacje immonulogiczne
18.02.2019 crio
od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
14.10.2019 beta 453,4 ❤ -
Też się obawiam jak to u mnie będzie tyle miesięcy przygotowań i jeszcze kilka przede mną. Wcześniej na słowo antyki płakałam a teraz już się cieszę że je 3 dzień biorę
jak życie jest przewrotne !!
jasmina6 czyli trafiłam w dziesiątkętrochę się tam najeżdziłam. Nie wiesz czy już jest skończony remont ? zwłaszcza część dla karetek z niemowlakami/wcześniakami ?
Justine może zdążę przejąć twój brzuszek
A tak nawiasem ile u was trwało leczenie zapalenia endometrium ? Bo u mnie to 2 cykle z antykami + antybotyk i nie wiem czy będzie 3 cykl do długiego protokołu czy startuje po drugim cyklu. Jak to u was było ?
Powtarzałyście biopsję ?Justine lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄