X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Cały czas zastanawiam się co U Ciebie ?
    Nie masz siły bo tak żle ? U mnie też cały czas wyskakują jakieś kwiatki właśnie leczę zapalenie endo a do tego jeszcze dostałam dziś zapalenia okostnej :(
    Na łydce? Ja mam co roku, polecam taping...pomaga niesamowicie

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    jasmina6 Jak się czujesz kiedy kolejna wizyta ?

Justine Jak brzuszek ? już chyba spory ? Ale na suwaczku tygodnie uciekają a co dopiero dtp były <3
    Wylądowałam w pon w szpitalu bo miałam krwotok, ledwie przeżyłam czas do usg...
    Wyszło mi że Mały żyje, a krwawienie ze względu na odwarstwienie się kosmówki i niewielkiego krwiaka, dziś mają powtórzyć usg i jak będzie ok(ciąża będzie żywa) puszcza mnie do domu. Już wiem, że jeśli będzie Ok to nie wracam do pracy.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. && i witamy ponownie!

V. lubi tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina trzymaj sie! Na pewno wszystko będzie OK :)
    V powodzenia!!!
    Justine chwal sie tu pięknym brzuchem i figurą :):)

V., Justine lubią tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • problemik Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Na łydce? Ja mam co roku, polecam taping...pomaga niesamowicie

Odezwe się tylko raz.

Dootka_86 co Ty dziewczyno za bzdury wypisujesz... już czytać nie mogę!!!!
    Zapalenie okostnej a ból mięśni to zupełnie coś innego!!!

Taping stosuje się przy:
    zwichnięciach
    skręceniach
    urazy mięśni, ścięgien i więzadeł.

Takimi swoimi radami możesz dziewczynie krzywde zrobić. Jedyna dobra rada na zapalenie okostnej to lekarz i leki. A nie Ty jej taping doradzasz!

Nie znasz się na wielu rzeczasz a dajesz cenne rady, jakbyś diamentami sypała.

Wiecznie dramatyzujesz licząc że ciągle będzie wokół ciebie wianuszek adoradorek "jak to Dotkce jest źle". Raz piszesz jakiego to masz wyrodnego męża a po jakimś czasie, że taki super.

Moja diagnoza psychologa: cierpisz na bardzo silną labilność emocjonalną. Wynikać to może ze złego przykładu z domu rodzinnego. Brak mocnej podstawy w piramidzie wartości. Do tego brak uwagi i zainteresowanie Tobą przez domownikow przenosisz tutaj na forum. Tak naprawde wiesz np że bete miałaś w normie ale za każdym razem i tak doszukiwałaś się czegoś złego w tej informacji. Tak jest ze wszystkim co piszesz.

Moja rada: szczera rozmowa z mężem - jak chcesz aby wasze małżeństwo wyglądało i jak on to widzi. Spisanie w punktach tych warunków i zawieszenie w ramce. Najważniejsze to przyznać się do swoich wad i żyć z pokorą aby je wyciszać.

Życzę ci abyś odnalazła pozytywy w swoim życiu. I przestała pisać desperackie posty. Zacznij sobie radzić z nimi sama. Napierw pomyśl 2 razy a dopiero potem napisz. Taki system zachowania rodziny niesie ze sobą rozstanie i bądź tego świadoma.

Pozdrawiam

dr9Ip2.png[/url]
    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
    07.2021 IV ICSI nowa nadzieja <3
    07.2021 💔🥺
    08.2021 💔🥺
    10.2021💔💔🥺
    12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
    01.2022 ET... czekamy
    7dpt - 27,5
    10dpt - 151
    16dpt - 1478
    27dpt <3
    04.2022 - poznaliśmy płeć - synek <3
    05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g <3
    09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z małym Ok, ale krwiak większy. Zostaje w szpitalu...

promyczek 39, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Wylądowałam w pon w szpitalu bo miałam krwotok, ledwie przeżyłam czas do usg...
    Wyszło mi że Mały żyje, a krwawienie ze względu na odwarstwienie się kosmówki i niewielkiego krwiaka, dziś mają powtórzyć usg i jak będzie ok(ciąża będzie żywa) puszcza mnie do domu. Już wiem, że jeśli będzie Ok to nie wracam do pracy.

Aż mnie ciarki przeszły !!! maleństwo da radę i czekam niecierpliwie na wiadomość !!!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Z małym Ok, ale krwiak większy. Zostaje w szpitalu...

Tak się cieszę !!!!!! poleż i odpoczywaj <3 maleństwo teraz najważniejsze !!
    mogę wiedzieć gdzie leżysz ?
    Słyszałam że Bytom jest dobry

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Odezwe się tylko raz.

Dootka_86 co Ty dziewczyno za bzdury wypisujesz... już czytać nie mogę!!!!
    Zapalenie okostnej a ból mięśni to zupełnie coś innego!!!

Taping stosuje się przy:
    zwichnięciach
    skręceniach
    urazy mięśni, ścięgien i więzadeł.

Takimi swoimi radami możesz dziewczynie krzywde zrobić. Jedyna dobra rada na zapalenie okostnej to lekarz i leki. A nie Ty jej taping doradzasz!

Nie znasz się na wielu rzeczasz a dajesz cenne rady, jakbyś diamentami sypała.

Wiecznie dramatyzujesz licząc że ciągle będzie wokół ciebie wianuszek adoradorek "jak to Dotkce jest źle". Raz piszesz jakiego to masz wyrodnego męża a po jakimś czasie, że taki super.

Moja diagnoza psychologa: cierpisz na bardzo silną labilność emocjonalną. Wynikać to może ze złego przykładu z domu rodzinnego. Brak mocnej podstawy w piramidzie wartości. Do tego brak uwagi i zainteresowanie Tobą przez domownikow przenosisz tutaj na forum. Tak naprawde wiesz np że bete miałaś w normie ale za każdym razem i tak doszukiwałaś się czegoś złego w tej informacji. Tak jest ze wszystkim co piszesz.

Moja rada: szczera rozmowa z mężem - jak chcesz aby wasze małżeństwo wyglądało i jak on to widzi. Spisanie w punktach tych warunków i zawieszenie w ramce. Najważniejsze to przyznać się do swoich wad i żyć z pokorą aby je wyciszać.

Życzę ci abyś odnalazła pozytywy w swoim życiu. I przestała pisać desperackie posty. Zacznij sobie radzić z nimi sama. Napierw pomyśl 2 razy a dopiero potem napisz. Taki system zachowania rodziny niesie ze sobą rozstanie i bądź tego świadoma.

Pozdrawiam

Mialam zapalenie okostnej nie mięśni...nad kostka z boku bylam u ortopedy wiec wypraszam sobie. I on polecił taping zeby okostnej nie obciążać wlasnie...wiec moze jak Ty sie nie znasz to zamilcz

http://www.mobilemed.pl/blog/zapalenie-okostnej-kosci-piszczelowej-czyli-shin-splints/

Może zajmij sie swoja psychologia. Napisałam bo mi bardzo pomógł taping a skoro wie zw okostna to u lekarza juz pewnie byla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 10:03

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina, trzymam kciuki zeby krwiak szybko zszedl &&

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że tu też Dotka spamuje, można ją jakoś zgłosić/ usunąć coś?
    Ja zaczynam "zgłaszać" jej posty może pomoże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 11:32

Asia_88 lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę zacytować, więc odpowiadając: mój lekarz nic nie mówił o rokowaniach blastki z 6 doby. I dobrze, bo to i tak wróżenie z fusów, wcale nie chcę uzyskiwać takich "informacji" ;)

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina
    Trzymam za was kciuki.
    Ja też trafiłam do szpitała w 11tc z krwotokiem. Też usłyszałam wyrok, odklejająca się kosmówka.
    W szpitalu leżałam tydzień, codziennie miałam na moje żądanie wykonywane usg by sprawdzić czy kropka żyje i ma się dobrze.
    Brałam do tego luteine i nospę. Nic więcej mi nie dawali. Dlatego, że to był szpital w ogóle nie zorientowany w utrzymywaniu ciąż. Już nie będę przytaczać co usłyszałam od lekarza przyjmującego i położnej, bo to się teraz po czasie do sądu nadaje.

Ale wracając do tematu. Konsultowałam się z moim prof prowadzącym zarówno in vitro jak i ciąże i kazał odpoczywać, leżeć, nie dźwigać, jak najmniej ruchu. Do toalety i z powrotem. Powiedział, że gwarancji nie ma ale może pomóc. Brałam też ilość luteiny, którą on mi zalecił (większą niż to co dawali mi w szpitalu).
    Rezultat był taki, że kosmówka przystopowała z odklejaniem i wręcz wróciła na swoje miejsce po paru tygodniach.
    Od akcji ze szpitalem zrezygnowałam z pracy mimo, iż była siedząca w biurze ale obciążająca psychicznie.
    Odpoczywałam w domu, nawet prania w misce nie nosiłam.
    Odpoczywaj kochana zatem, bo może pomóc a na pewno nie zaszkodzi.
    Słuchaj tego, co mówi twój prowadzący bo bardzo dobrze was zna.

Trzymam za was kciuki bardzo, bardzo, bardzo mocno! &&&

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Tak się cieszę !!!!!! poleż i odpoczywaj <3 maleństwo teraz najważniejsze !!
    mogę wiedzieć gdzie leżysz ?
    Słyszałam że Bytom jest dobry
    W Bytomiu jestem, lekarze póki co bez zarzutu, zwłaszcza jeden :D

Flowwer lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Jasmina, trzymam kciuki zeby krwiak szybko zszedl &&
    Dziekuje
    Natka-matka wariatka:
    1. Dziękuje
    2. Masz zajebistą "nazwę"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 14:34

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Nie mogę zacytować, więc odpowiadając: mój lekarz nic nie mówił o rokowaniach blastki z 6 doby. I dobrze, bo to i tak wróżenie z fusów, wcale nie chcę uzyskiwać takich "informacji" ;)
    Jak ja sie z Tobą zgadzam. Wielka była moja bulwersacja jak koleżanka w gyncentrum w Katowicach od embriologa w 3 dobie usłyszała "śliczne zarodki, przewiduje 3 doskonale blastki" i jakie było jej zdziwienie jak w sobotę była jedna 2ab, druga słabsza, trzeciej brak. Możecie wyobrazić sobie jakie było jej podejście do transferu kiedy to usłyszała?! A zupełnie inaczej by było gdyby jej powiedzieli " są na teraz ładne, ale różnie może być, trzeba sie cieszyć jeśli do blastocysty dojdzie jedna". Jak myśle o tym braku profesjonalizmu to mi słabo!!!!

3i49uay3vn9a2peg.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka wrote:
    Jasmina trzymaj sie! Na pewno wszystko będzie OK :)
    V powodzenia!!!
    Justine chwal sie tu pięknym brzuchem i figurą :):)

W poniedziałek/wtorek będę robić nowe foty z 32tc ;)

Tymczasem byłam dzisiaj u gin i Pulpecik waży 1.6kg i ma się dobrze. Niestety jeszcze jest obrócona pośladkowo, ale ma jeszcze czas na obrót...

Jasmina, trzymam za Was kciuki ;)

ps. widzę, że Dootka usunęła konto...

Natka-matka wariatka :), Flowwer, promyczek 39, ana167, Iva79, Bella93, sylwia80, Yoselyn82, wombi, sylvuś, Krakowianka lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja czekam na takiego wielkoluda :)
    Dziękuje Justine ;)
    Jedna niezgodność i usunięcie konta... bez komentarza

Justine lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
  • kleis Ekspertka

Wysłany: 15 września 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie rokowan blastek to mi w poprzedniej klinice powiedzieli ze mam bardzo ladne a w dokumentach zobaczylam ze zamrozone blastki to 2ab, 2bb, 1aa i 1 cc. Wierze w swoje zarodki i mam nadzieje ze chociaz 1 da rade mimo iz daleko im najwyzszej jakosci. Ja dodatkowo transportowalam je do nowej kliniki i zastanawiam sie czy to w jakis sposob moze miec wplyw na transfer.

endometrioza, mięśniaki
    laparoskopia 2010, laparotomia 2015
    2015 - 2 IUI :(
    IV 2016 - 1 IVF
    X 2016 - 2 IVF
    21 X 2017 crio
    30 IV 2018 crio
    konsultacje immonulogiczne
    18.02.2019 crio
    od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
    14.10.2019 beta 453,4 ❤
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się obawiam jak to u mnie będzie tyle miesięcy przygotowań i jeszcze kilka przede mną. Wcześniej na słowo antyki płakałam a teraz już się cieszę że je 3 dzień biorę ;) jak życie jest przewrotne !!

jasmina6 czyli trafiłam w dziesiątkę ;) trochę się tam najeżdziłam. Nie wiesz czy już jest skończony remont ? zwłaszcza część dla karetek z niemowlakami/wcześniakami ?

Justine może zdążę przejąć twój brzuszek ;)

A tak nawiasem ile u was trwało leczenie zapalenia endometrium ? Bo u mnie to 2 cykle z antykami + antybotyk i nie wiem czy będzie 3 cykl do długiego protokołu czy startuje po drugim cyklu. Jak to u was było ?
    Powtarzałyście biopsję ?

Justine lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
‹‹ 4954 4955 4956 4957 4958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ