IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
dziekuje Wam dziewczyny:*:*wiedzialam,ze tylko na forum moge znalezc tak bardzo potrzebne wsparcie i zrozumienie...
Griszanka-dzieki z calego serduszka,chyba wydrukuje sobie Twoj post i powiesze na scianie
Trzymam mocno kciuki za Twoja stymulacje,chociaz Ty z takim nastawieniem to mozesz gory przenosic,wiec nie ma mowy o porazce;):*:*:*
Niestety najgorsze jest to,ze moje 7 komorek bylo dojrzalych i spodziewano sie,majac na wzgledzie dobre nasienie i moj wiek,przynajmniej 80% zaplodnionych. Moze wiec to oznaczac slaba jakosc komorek,a o to najbardziej sie balam (amh 1,3;fsh 9-10)( -
Sansiviera, dziękuję za informacje Podniosłaś mnie na duchu, bardzo! Martwiłam się wcześniej, że mogę mnie odrzucić przez mięsniaka, ale dowiedziałam się, że nie. Dzięki Twojej informacji wiem już, że jeśli wszytsko inne będzie ok to mięśniak będzie gratis zrobiony
Anatolka, myśmy się wpisywali początkiem czerwca i mówili, że raczej przyszły rok... a na kwalifikacje idziemy w ten czwartek (dzwonili jakieś 2 tyg temu, ale nie miałam smh zrobionego). A u kogo byliście na kwalifikacji?Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Sansivieria wrote:Dziewczyny, czy w trakcie brania gonapeptylu miałyście jakieś plamienia?? Nigdy jeszcze nie zdarzyło mi się plamić w środku cyklu, więc myślę, że to gonapeptyl?? Jestem po 12 zastrzykach.
Ja tez mialam plamienia i tez dokladnie po 12 zastrzykach, co wczesniej nigdy nie mialo miejsca, w klinice powiedzieli, ze to czeste zjawiskoSansivieria lubi tę wiadomość
-
Madzia82 wrote:(...)
Duza ja rowniez nie zgadzam sie z Twoja opinia odnosnie Invimedu. Jestem rowniez po dwoch programach w tej klinice. Caly czas trzymam sie tego samego lekarza, a obydwie stymulacje, ktore tam przeszlam byly na innych lekach, wyglądały całkowicie inaczej. Kazdy lekarz jest inny. To są inne osoby. Ja swojego lekarza nie zmieniłabym na żadnego innego. Poszłam do niego z polecenia przez swojego gina i bardzo się cieszę, że właśnie na tego lekarza trafiłam. Może warto byłoby byś zmieniła lekarza prowadzącego procedurę? A u kogo Ty się leczysz? Co do Novum ja jakoś zawsze trzymałam się od tej kliniki z daleka. Mam koleżanki, które tam się leczyły i większość nie jest niestety zadowolona. Ale wiadomo każdy oczekuje czegoś innego.
Mnie jednak najbardziej zastanawia fakt usg robionego w klinice Novum u pacjentki, ktora oskarza Chazana, ze odmowil jej aborcji. Mialam akurat okazje poznac ta dziewczyne jak lezalam w szpitalu i jak to jest mozliwe, ze skoro ona miala robione usg w Novum w 12tc to jej nikt wtedy nie powiedzial, ze plod ma mnostwo wad? Przeciez na tym etapie ciazy robi sie wlasnie usg by wykluczyc wady u plodu.
Po prostu bardzo zabolalo mnie to, ze sytuacji gdzie od wielu lat nie udaje mi sie zajsc w ciaze i diagnoza jest nieplodnosc idiopatczna, to nagle okazuje sie, ze jest co najmniej kilka rzeczy do sprawdzenia i do wyregulowania/zmienienia, a lekarz do ktorego mialam zaufanie ani nie sprawdzil tego, ani zaproponowal zadnego planu dzialania, pomimo moich pytan.
Dobrze, koniec tematu, bo tylko sie nakrecam , a i tak nie zmienie tego, ze tak sie stalo. Teraz staram sie nie panikowac za bardzo i skupic na tym jak przez to wszystko przejsc i nie dac sie zwariowac, a ostatecznie caly ten proces zakonczyc upragnionym malenstwem. -
Sysia, najważniejsze to nie tracić nadziei. Będzie dobrze. Na wiosnę będziesz chodzic z brzuszkiemProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/