X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to sie stalo, ze tak bez kolejki w Provicie, az jestem w szoku

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam. Jak wpisywaliśmy się na listę w lipcu to mówiono nam, że rozmowy możemy się spodziewać koło grudnia, a później jakiś jeszcze czas minie od kwalifikacji zanim zaczniemy, a tu z grubej rury...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Wam dziewczyny:*:*wiedzialam,ze tylko na forum moge znalezc tak bardzo potrzebne wsparcie i zrozumienie...
    Griszanka-dzieki z calego serduszka,chyba wydrukuje sobie Twoj post i powiesze na scianie
    Trzymam mocno kciuki za Twoja stymulacje,chociaz Ty z takim nastawieniem to mozesz gory przenosic,wiec nie ma mowy o porazce;):*:*:*

Niestety najgorsze jest to,ze moje 7 komorek bylo dojrzalych i spodziewano sie,majac na wzgledzie dobre nasienie i moj wiek,przynajmniej 80% zaplodnionych. Moze wiec to oznaczac slaba jakosc komorek,a o to najbardziej sie balam (amh 1,3;fsh 9-10):((

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera, dziękuję za informacje :-) Podniosłaś mnie na duchu, bardzo! Martwiłam się wcześniej, że mogę mnie odrzucić przez mięsniaka, ale dowiedziałam się, że nie. Dzięki Twojej informacji wiem już, że jeśli wszytsko inne będzie ok to mięśniak będzie gratis zrobiony ;-)

Anatolka, myśmy się wpisywali początkiem czerwca i mówili, że raczej przyszły rok... a na kwalifikacje idziemy w ten czwartek (dzwonili jakieś 2 tyg temu, ale nie miałam smh zrobionego). A u kogo byliście na kwalifikacji?

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa jak beta?

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy w trakcie brania gonapeptylu miałyście jakieś plamienia?? Nigdy jeszcze nie zdarzyło mi się plamić w środku cyklu, więc myślę, że to gonapeptyl?? Jestem po 12 zastrzykach.

age.png
    age.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pamięć :) ujemna. Teraz za miesiąc zaczynam z długim protokołem i może wtedy uda się owocniej zadziałać

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa przykro mi strasznie :(

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja intuicja mnie nie zawiodła. Daje radę jakoś

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie wpadłam zapytać o Sysię....
    Cóż mogę powiedzieć- przykro mi. Wiem co czujesz....
    Będziesz miała stymulację już w przyszłym miesiącu? To szybko. Byłaś na wizycie w klinice?

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Dziewczyny, czy w trakcie brania gonapeptylu miałyście jakieś plamienia?? Nigdy jeszcze nie zdarzyło mi się plamić w środku cyklu, więc myślę, że to gonapeptyl?? Jestem po 12 zastrzykach.

Ja tez mialam plamienia i tez dokladnie po 12 zastrzykach, co wczesniej nigdy nie mialo miejsca, w klinice powiedzieli, ze to czeste zjawisko :)

Sansivieria lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od listopada bede na antykoncepcji, a teraz ten cykl odpoczywamy. Czyli czekamy dwa cykle :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Sysia kochana,przykro mi :( Bardzo :( Ale zycze Ci rowniez powodzenia z nastepna stymulacja :)

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może któraś z Was chciałaby skorzystać? (Katowice)
    http://invitrozgwarancja.pl/

niecierpliwa lubi tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno bym sie zdecydowala na taki program, gdyby nie rzadowka, mam nadzieje, ze beda go powtarzac :)

• duza Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    (...)
    Duza ja rowniez nie zgadzam sie z Twoja opinia odnosnie Invimedu. Jestem rowniez po dwoch programach w tej klinice. Caly czas trzymam sie tego samego lekarza, a obydwie stymulacje, ktore tam przeszlam byly na innych lekach, wyglądały całkowicie inaczej. Kazdy lekarz jest inny. To są inne osoby. Ja swojego lekarza nie zmieniłabym na żadnego innego. Poszłam do niego z polecenia przez swojego gina i bardzo się cieszę, że właśnie na tego lekarza trafiłam. Może warto byłoby byś zmieniła lekarza prowadzącego procedurę? A u kogo Ty się leczysz? Co do Novum ja jakoś zawsze trzymałam się od tej kliniki z daleka. Mam koleżanki, które tam się leczyły i większość nie jest niestety zadowolona. Ale wiadomo każdy oczekuje czegoś innego.
    Mnie jednak najbardziej zastanawia fakt usg robionego w klinice Novum u pacjentki, ktora oskarza Chazana, ze odmowil jej aborcji. Mialam akurat okazje poznac ta dziewczyne jak lezalam w szpitalu i jak to jest mozliwe, ze skoro ona miala robione usg w Novum w 12tc to jej nikt wtedy nie powiedzial, ze plod ma mnostwo wad? Przeciez na tym etapie ciazy robi sie wlasnie usg by wykluczyc wady u plodu.
    Madzia - nie chcialabym byc zle zrozumiana, nie chodzilo mi o to, ze Invimed jest be, bo mi sie nie udalo juz dwa razy. Przeciez oczywistym jest, ze gdyby nie mial rezultatow, to nie zajmowal by sie tym czym sie zajmuje, no i na pewno nie bral by udzialu w programie MZ, no i ja nie wybralalbym tej kliniki dla nas. Poza tym, nawet u nas na forum mamy przyklady dziewczyn, ktore w pelni szczescia czekaja na swoje malenstwa. Raczej chcialam wyrazic swoj zal do podejscia niektorych lekarzy (i tez nie mam tu na mysli tylko tych z kliniki, ale rowniez tych, ktorzy staneli na mojej drodze, a nie byli w stanie mnie zdiagnozowac od A do Z). I byc moze masz racje, moze zmiana lekarza byla by tu rozwiazaniem, natomiast jak juz zaczelam dzialac, to chce to zrobic kompleksowo.
    Po prostu bardzo zabolalo mnie to, ze sytuacji gdzie od wielu lat nie udaje mi sie zajsc w ciaze i diagnoza jest nieplodnosc idiopatczna, to nagle okazuje sie, ze jest co najmniej kilka rzeczy do sprawdzenia i do wyregulowania/zmienienia, a lekarz do ktorego mialam zaufanie ani nie sprawdzil tego, ani zaproponowal zadnego planu dzialania, pomimo moich pytan.
    Dobrze, koniec tematu, bo tylko sie nakrecam :-), a i tak nie zmienie tego, ze tak sie stalo. Teraz staram sie nie panikowac za bardzo i skupic na tym jak przez to wszystko przejsc i nie dac sie zwariowac, a ostatecznie caly ten proces zakonczyc upragnionym malenstwem.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia, najważniejsze to nie tracić nadziei. Będzie dobrze. Na wiosnę będziesz chodzic z brzuszkiem :)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine, nie wiem czy dotarlo, ale wyslalam Ci wczoraj nazwisko.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa przykro mi :* dobrze,ze masz juz plan dzialania,skup sie tylko na tym i wypocznij troche
    my jutro sie dowiemy,co z naszymi komoreczkami(zygotami),dzis postaram sie troche zrelaksowac,milej niedzieli wszystkim!!!!

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia- przytulam mocno, głowa do góry, cycki do przodu i idziesz dalej <3

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ