X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja nie mam na taki temat żadnej wiedzy ale spodziewam się co możesz czuć w takiej sytuacji ciągłego oczekiwania. Kurczę, czemu musimy być wystawiane na tak trudne momenty( żeby to tylko był moment....). :(
    Moniu, mocno trzymam kciuki i życzę Ci dużo sily...

niecierpliwa, Moniaa lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • Justine Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Jak bym wrocil do moich bardzo wczesnych wpisow to tez same ochy i achy na jej temat wypowiadalam do momentu kiedy moja wiedza w temacie sie poszerzyla...
    Okazalo sie ze kompletnie zignorowala moj progesteron a jak zaszlam w ciaze to zamiast zapisac mi duza dawke bo spadal w dol to kazala czekac n poronienie, a w innej Klinice m gin powiedzial ze ja powinnam od razu dostac dawke progesteronu jak po iv bo moja ciaza naturalna powinna byc traktowana jak po iv...

Fedra, czyli już wiem, że mam zwracać uwagę na progesteron... Choć (dzięki Boże) ze mną jest prawie wszystko ok to może "ominie" nas problem progesteronu.

Właśnie dostałam wyniki AMH: 2,52. Nie wiem co o nich myśleć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:02

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, moja beta spadla do 6,5.....

icsi sierpień 2014 (-)
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume2, bardzo mi przykro...

Assume2 lubi tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie poddawaj się, dla Ciebie też zaświeci słonko dzidziusiowe :)

Bliźniaki są z nami :*
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume przykro mi...

Moniaa nie mam pojęcia co o tym myśleć, niestety nic nie podpowiem... Nie powiedzieli Ci nic więcej w klinice??

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa, Assume2 jestem z Wami myślami :( Nie rozumiem... czemu służą te cierpienia?

Assume2, Moniaa lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa musisz mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Najczęściej serduszko zaczyna bić ok 6t3dc. Ty co prawda jesteś w tydzień starszej ciąży, ale może zarodek długo nie mógł zagniezdzić się? Odczekaj pare dni i powtorz usg.
    Piszesz, że są 2 pęcherzyki, co wskazywałoby na bliźniaki. Może z tego względu dłużej to trwa. A moze jeden zarodek podzielił sie i będzie to ciąża bliźniacza jednojajowa? Poczytaj, że nieraz zarodek dzieli się na dwa i ciąża wg usg wtedy jest o parę dni młodsza niż wychodzi to z okresu. Ja pierwszą ciąże taką miałam. Tyle, że u mnie wyglądało to tak jakby jeden zarodek tył o 4 dni starszy od drugiego. Tak więc kochana nie trać wiary.

Duza ja rowniez nie zgadzam sie z Twoja opinia odnosnie Invimedu. Jestem rowniez po dwoch programach w tej klinice. Caly czas trzymam sie tego samego lekarza, a obydwie stymulacje, ktore tam przeszlam byly na innych lekach, wyglądały całkowicie inaczej. Kazdy lekarz jest inny. To są inne osoby. Ja swojego lekarza nie zmieniłabym na żadnego innego. Poszłam do niego z polecenia przez swojego gina i bardzo się cieszę, że właśnie na tego lekarza trafiłam. Może warto byłoby byś zmieniła lekarza prowadzącego procedurę? A u kogo Ty się leczysz? Co do Novum ja jakoś zawsze trzymałam się od tej kliniki z daleka. Mam koleżanki, które tam się leczyły i większość nie jest niestety zadowolona. Ale wiadomo każdy oczekuje czegoś innego.
    Mnie jednak najbardziej zastanawia fakt usg robionego w klinice Novum u pacjentki, ktora oskarza Chazana, ze odmowil jej aborcji. Mialam akurat okazje poznac ta dziewczyne jak lezalam w szpitalu i jak to jest mozliwe, ze skoro ona miala robione usg w Novum w 12tc to jej nikt wtedy nie powiedzial, ze plod ma mnostwo wad? Przeciez na tym etapie ciazy robi sie wlasnie usg by wykluczyc wady u plodu.

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, dziewczyny <3

Najlepszym dla mnie sposobem na niepowodzenie jest jak najszybsze zakasanie rękawów i działanie dalej. Wizyta pt."co dalej?" Już umówiona na listopad.
    Teraz mam do Was pytanie. Kiedy z reguły można przystąpić do następnej stymulacji? Są to średnio trzy miesiące czy cykle od poprzedniej stymulacji? Czy liczy się to od przygotowania do crio? Wiem, że o tym zdecyduje lekarz, ale chciałabym mieć ogólna orientację....

icsi sierpień 2014 (-)
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume mi lekarz powiedział, że pomiędzy stymulacjami do ivf standardowo są zachowywane minimum trzy cykle naturalne. Nie wiem, jak to się ma do crio pomiędzy tymi stymulacjami.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume2 wrote:
    Dziękuję, dziewczyny <3

Najlepszym dla mnie sposobem na niepowodzenie jest jak najszybsze zakasanie rękawów i działanie dalej. Wizyta pt."co dalej?" Już umówiona na listopad.
    Teraz mam do Was pytanie. Kiedy z reguły można przystąpić do następnej stymulacji? Są to średnio trzy miesiące czy cykle od poprzedniej stymulacji? Czy liczy się to od przygotowania do crio? Wiem, że o tym zdecyduje lekarz, ale chciałabym mieć ogólna orientację....
    U mnie w klinice zalecają odczekanie dwóch cykli, bynajmniej tak wyczytałam na stronie :) Ja muszę zdążyć przed styczniem, bo mi małżonka do Wojska na 4 miechy zabierają :/ a bez niego będzie ciężko zrobić sobie dziecko :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume przykro mi kochana!
    A ja siedze i nic nie moge wyszukać w tym diabelskim necie.

Zrobie tak.. pomodlę się za maluchy niech zdrowo rosną, co ma być to będzie. Ze spokojem poczekam do przyszłotygodniowej wizyty.

Tosia 1981, Assume2, Beata.D, arlenka, Fedra lubią tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, Moniu...staraj się zachwać maksimum spokoju....

Mam nadzieję że stymulacja do crio nie wlicza się w ten czas....

Moniaa lubi tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia moze jak pisze Madzia zarodek sie podzielil?! Wtedy ciazy bylaby mlodsza,ja jeszcze mocniej trzymam kciuki i wierze :D

Assume przykro mi bardzo-to takie niesprawiedliwe :( <3

Moniaa, Assume2 lubią tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, że nasze cierpienia sąniesprawiedliwe zawsze nasuwa mi się na myśl, kiedy którąś z nas spotyka coś niedobrego... :(
    To proces, powtarzam to jak mantrę po Was. Droga do celu.

niecierpliwa, Beata.D lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
  • Justine Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume ja dalej mam nadzieję, że beta zacznie rosnąć i będzie wszystko dobrze

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, już odłożyłam leki, to raczej nie ma sensu.... Oszukiwanie się i trwanie w niepewnosci jest najgorsze. Takie miałam ostatnie dwa dni. Teraz odetchnęłam z ulgą (jakkolwiek to zabrzmi...)
    Wytłumaczyłam sobie, że jeśli miało się to stać, to dobrze że teraz a nie po kilku tygodniach....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 16:18

niecierpliwa, Beata.D lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine, 2,52, to dobry wynik. Moj gin mowil, ze kazdy powyzej 1 jest ok, a za wysoki powyzej 7 moze swiadczyc o pco. Wiec jest wzorowo ;)
    Assume, przykro mi, ale masz piekne nastawienie. Tym razem musi sie udac. Co do stymulacji, to czytalam, ze miedzy stymulacjami powinny byc trzy cykle, zeby jajniki odpoczely. Crio nie powinno miec wplywu, bo nie meczy jajnikow. No ale wiadomo, o tym decyduje lekarz :)
    Monisia nie zamartwiaj sie na zapas - na to co sie dzieje nie masz wplywu, a lekarz nie powiedzial, ze jest zle, tylko, ze trzeba zaczekac. No to czekaj. Tydzien zleci, a wtedy obwiescisz nam tu szczesliwa nowine.
    Mixa, wczoraj pisalas, ze we Wroclawiu nie ma w czym wybierac - teraz mamy trzy kliniki - Invimed, Polmedis (Polak s.c.) i nowa Invicta, no i wszystkie trzy sa realizatorami. Wiec akurat my to mamy w czym wybierac.
    Pozdrawiam ♥

Assume2, Moniaa, Justine, Justine lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czas zwątpienia :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 17:11

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume- przytulam mocno, bardzo mocno

Monia- zaciskam kciuki, żebyś za tydzień dowiedziała się tylko dobrych rzeczy :)

Assume2, Moniaa lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ