IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochana ja nie mam na taki temat żadnej wiedzy ale spodziewam się co możesz czuć w takiej sytuacji ciągłego oczekiwania. Kurczę, czemu musimy być wystawiane na tak trudne momenty( żeby to tylko był moment....).
Moniu, mocno trzymam kciuki i życzę Ci dużo sily...niecierpliwa, Moniaa lubią tę wiadomość
icsi sierpień 2014 (-)
crio październik 2014 (-)
-
Fedra wrote:Jak bym wrocil do moich bardzo wczesnych wpisow to tez same ochy i achy na jej temat wypowiadalam do momentu kiedy moja wiedza w temacie sie poszerzyla...
Okazalo sie ze kompletnie zignorowala moj progesteron a jak zaszlam w ciaze to zamiast zapisac mi duza dawke bo spadal w dol to kazala czekac n poronienie, a w innej Klinice m gin powiedzial ze ja powinnam od razu dostac dawke progesteronu jak po iv bo moja ciaza naturalna powinna byc traktowana jak po iv...
Fedra, czyli już wiem, że mam zwracać uwagę na progesteron... Choć (dzięki Boże) ze mną jest prawie wszystko ok to może "ominie" nas problem progesteronu.
Właśnie dostałam wyniki AMH: 2,52. Nie wiem co o nich myśleć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:02
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Moniaa musisz mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Najczęściej serduszko zaczyna bić ok 6t3dc. Ty co prawda jesteś w tydzień starszej ciąży, ale może zarodek długo nie mógł zagniezdzić się? Odczekaj pare dni i powtorz usg.
Piszesz, że są 2 pęcherzyki, co wskazywałoby na bliźniaki. Może z tego względu dłużej to trwa. A moze jeden zarodek podzielił sie i będzie to ciąża bliźniacza jednojajowa? Poczytaj, że nieraz zarodek dzieli się na dwa i ciąża wg usg wtedy jest o parę dni młodsza niż wychodzi to z okresu. Ja pierwszą ciąże taką miałam. Tyle, że u mnie wyglądało to tak jakby jeden zarodek tył o 4 dni starszy od drugiego. Tak więc kochana nie trać wiary.
Duza ja rowniez nie zgadzam sie z Twoja opinia odnosnie Invimedu. Jestem rowniez po dwoch programach w tej klinice. Caly czas trzymam sie tego samego lekarza, a obydwie stymulacje, ktore tam przeszlam byly na innych lekach, wyglądały całkowicie inaczej. Kazdy lekarz jest inny. To są inne osoby. Ja swojego lekarza nie zmieniłabym na żadnego innego. Poszłam do niego z polecenia przez swojego gina i bardzo się cieszę, że właśnie na tego lekarza trafiłam. Może warto byłoby byś zmieniła lekarza prowadzącego procedurę? A u kogo Ty się leczysz? Co do Novum ja jakoś zawsze trzymałam się od tej kliniki z daleka. Mam koleżanki, które tam się leczyły i większość nie jest niestety zadowolona. Ale wiadomo każdy oczekuje czegoś innego.
Mnie jednak najbardziej zastanawia fakt usg robionego w klinice Novum u pacjentki, ktora oskarza Chazana, ze odmowil jej aborcji. Mialam akurat okazje poznac ta dziewczyne jak lezalam w szpitalu i jak to jest mozliwe, ze skoro ona miala robione usg w Novum w 12tc to jej nikt wtedy nie powiedzial, ze plod ma mnostwo wad? Przeciez na tym etapie ciazy robi sie wlasnie usg by wykluczyc wady u plodu.
Assume2 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję, dziewczyny
Najlepszym dla mnie sposobem na niepowodzenie jest jak najszybsze zakasanie rękawów i działanie dalej. Wizyta pt."co dalej?" Już umówiona na listopad.
Teraz mam do Was pytanie. Kiedy z reguły można przystąpić do następnej stymulacji? Są to średnio trzy miesiące czy cykle od poprzedniej stymulacji? Czy liczy się to od przygotowania do crio? Wiem, że o tym zdecyduje lekarz, ale chciałabym mieć ogólna orientację....icsi sierpień 2014 (-)
-
Assume2 wrote:Dziękuję, dziewczyny
Najlepszym dla mnie sposobem na niepowodzenie jest jak najszybsze zakasanie rękawów i działanie dalej. Wizyta pt."co dalej?" Już umówiona na listopad.
Teraz mam do Was pytanie. Kiedy z reguły można przystąpić do następnej stymulacji? Są to średnio trzy miesiące czy cykle od poprzedniej stymulacji? Czy liczy się to od przygotowania do crio? Wiem, że o tym zdecyduje lekarz, ale chciałabym mieć ogólna orientację....Assume2 lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Assume przykro mi kochana!
A ja siedze i nic nie moge wyszukać w tym diabelskim necie.
Zrobie tak.. pomodlę się za maluchy niech zdrowo rosną, co ma być to będzie. Ze spokojem poczekam do przyszłotygodniowej wizyty.Tosia 1981, Assume2, Beata.D, arlenka, Fedra lubią tę wiadomość
-
To, że nasze cierpienia sąniesprawiedliwe zawsze nasuwa mi się na myśl, kiedy którąś z nas spotyka coś niedobrego...
To proces, powtarzam to jak mantrę po Was. Droga do celu.niecierpliwa, Beata.D lubią tę wiadomość
icsi sierpień 2014 (-)
-
Assume ja dalej mam nadzieję, że beta zacznie rosnąć i będzie wszystko dobrze
Assume2 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Kochana, już odłożyłam leki, to raczej nie ma sensu.... Oszukiwanie się i trwanie w niepewnosci jest najgorsze. Takie miałam ostatnie dwa dni. Teraz odetchnęłam z ulgą (jakkolwiek to zabrzmi...)
Wytłumaczyłam sobie, że jeśli miało się to stać, to dobrze że teraz a nie po kilku tygodniach....Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 16:18
niecierpliwa, Beata.D lubią tę wiadomość
icsi sierpień 2014 (-)
-
Justine, 2,52, to dobry wynik. Moj gin mowil, ze kazdy powyzej 1 jest ok, a za wysoki powyzej 7 moze swiadczyc o pco. Wiec jest wzorowo
Assume, przykro mi, ale masz piekne nastawienie. Tym razem musi sie udac. Co do stymulacji, to czytalam, ze miedzy stymulacjami powinny byc trzy cykle, zeby jajniki odpoczely. Crio nie powinno miec wplywu, bo nie meczy jajnikow. No ale wiadomo, o tym decyduje lekarz
Monisia nie zamartwiaj sie na zapas - na to co sie dzieje nie masz wplywu, a lekarz nie powiedzial, ze jest zle, tylko, ze trzeba zaczekac. No to czekaj. Tydzien zleci, a wtedy obwiescisz nam tu szczesliwa nowine.
Mixa, wczoraj pisalas, ze we Wroclawiu nie ma w czym wybierac - teraz mamy trzy kliniki - Invimed, Polmedis (Polak s.c.) i nowa Invicta, no i wszystkie trzy sa realizatorami. Wiec akurat my to mamy w czym wybierac.
Pozdrawiam ♥Assume2, Moniaa, Justine, Justine lubią tę wiadomość