IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Griszanka i Gabik dziewczyny sorki za wprowadzenie w błąd oczywiście, że miałam antybiogram gapa ze mnie:) W sobotę byłam na wizycie w klinice miałam rozpocząć stymulację , ale lekarz zobaczył moje wyniki ,że bakteria nadal u mnie mieszka i zdecydował to wyleczyć. Nie chciał ryzykować stymulacji z podczas gdy bakteria nie wyleczona. Tak więc kolejny antybiotyk i za 10 dni kontrolny wymaz. Stymulacja odłożona na następny cykl.DŁUGIE CYKLE BRAK MIESIĄCZKI
-
Anatolka wrote:Ja właśnie wczoraj byłam w Provicie. Zakwalifikowaliśmy się. Za jakieś 10 dni będę miała rozpisaną stymulacje. Teraz akurat tak się złożyło, że biorę tabletki antykoncepcyjne. Zostało mi 10 szt. i ostatniego dnia mam się pokazać... Jeśli wchłonie mi się torbiel z niepękniętego wrześniowego pęcherzyka to ruszamy. Mąż przytomnie się wczoraj spytał za ile, a dr powiedział: "za około 3-4 tygodnie będzie pewnie po wszystkim"...
Nasza przyczyna?
- 14 bezowocnych stymulacji przez nieco ponad 2 lata + endometrioza 1 stopnia
Brak IUI nie był przeszkodą, bo nasienie męża ok i przeciwciał przeciwplemnikowych brak. Lekarz dał nam wybór czy chcemy zrobić 1 lub 2 IUI czy od razu ruszamy. Nie naciskał na żadne z rozwiązań, ale powiedział, które wybrałby będąc na naszym miejscu. Za wczorajszą wizytę już nie płaciliśmy.DŁUGIE CYKLE BRAK MIESIĄCZKI -
Ja tez mialam historie od zwyklego gina, amh, fsh i spermiogram. Nic wiecej nie kazali brac na rozmowe kwalifikacyjna.
A no i w historii oczywiscie bylo o hsg i laparoskopii - wpisy ze szpitala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 10:50
-
Marti, ja też tylko podstawowe badania mam mieć ze sobąProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyJa miałam praktycznie wszystkie z krwi + cytologię, grupy krwi, posiew, chlamydię, kariotypy oraz USG piersi i inne duperele wyssane z palca...
Niestety refundacji nam nie dali, ale teraz zamierzam znowu powalczyć. Nie mam już kasy na komercyjne IVF. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sky wrote:Ja miałam praktycznie wszystkie z krwi + cytologię, grupy krwi, posiew, chlamydię, kariotypy oraz USG piersi i inne duperele wyssane z palca...
Niestety refundacji nam nie dali, ale teraz zamierzam znowu powalczyć. Nie mam już kasy na komercyjne IVF. -
Aga17070 wrote:Lila bardzo się denerwuje...mam nadzieje że to nie ciąża biochemiczna...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 13:03