IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Griszanka i Gabik dziewczyny sorki za wprowadzenie w błąd oczywiście, że miałam antybiogram gapa ze mnie:) W sobotę byłam na wizycie w klinice miałam rozpocząć stymulację , ale lekarz zobaczył moje wyniki ,że bakteria nadal u mnie mieszka i zdecydował to wyleczyć. Nie chciał ryzykować stymulacji z podczas gdy bakteria nie wyleczona. Tak więc kolejny antybiotyk i za 10 dni kontrolny wymaz. Stymulacja odłożona na następny cykl.DŁUGIE CYKLE BRAK MIESIĄCZKI
-
Ojej jak szybko!!!Ja dzwoniłam do Provity pod koniec sierpnia i powiedziano mi,że są duze kolejki i mamy szanę pod koniec 2016r. Tak więc zdecydowałam się na Gyncentrum. Na pierwszej wizycie zostaliśmy zakwalifikowani do programu. Swoją drogą troche mnie zastanawia to dlaczego w Provicie są takie kolejki są aż tak dobrzy ,ze tyle osób jest chętnych. Kurcze my zostaliśmy zakwalifikowani na pierwszej wizycie nie musiałam robić zadnych dodatkowych badań miałm tylko aktualne hormony, amh i nasienie męża. Trochę mnie to zdziwiło bo myslałam,ze czas oczekiwania będzie dłuższy czyżby nie mieli aż tylu chętnych???Anatolka wrote:Ja właśnie wczoraj byłam w Provicie. Zakwalifikowaliśmy się. Za jakieś 10 dni będę miała rozpisaną stymulacje. Teraz akurat tak się złożyło, że biorę tabletki antykoncepcyjne. Zostało mi 10 szt. i ostatniego dnia mam się pokazać... Jeśli wchłonie mi się torbiel z niepękniętego wrześniowego pęcherzyka to ruszamy. Mąż przytomnie się wczoraj spytał za ile, a dr powiedział: "za około 3-4 tygodnie będzie pewnie po wszystkim"...
Nasza przyczyna?
- 14 bezowocnych stymulacji przez nieco ponad 2 lata + endometrioza 1 stopnia
Brak IUI nie był przeszkodą, bo nasienie męża ok i przeciwciał przeciwplemnikowych brak. Lekarz dał nam wybór czy chcemy zrobić 1 lub 2 IUI czy od razu ruszamy. Nie naciskał na żadne z rozwiązań, ale powiedział, które wybrałby będąc na naszym miejscu. Za wczorajszą wizytę już nie płaciliśmy.DŁUGIE CYKLE BRAK MIESIĄCZKI -
Ja tez mialam historie od zwyklego gina, amh, fsh i spermiogram. Nic wiecej nie kazali brac na rozmowe kwalifikacyjna.
A no i w historii oczywiscie bylo o hsg i laparoskopii - wpisy ze szpitala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 10:50
-
Marti, ja też tylko podstawowe badania mam mieć ze sobą
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyJa miałam praktycznie wszystkie z krwi + cytologię, grupy krwi, posiew, chlamydię, kariotypy oraz USG piersi i inne duperele wyssane z palca...
Niestety refundacji nam nie dali, ale teraz zamierzam znowu powalczyć. Nie mam już kasy na komercyjne IVF. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sky, nie wiem czy coś przegapiłam, ale cos się stało? Przecież Tobie udało się "zaskoczyć", prawda?Sky wrote:Ja miałam praktycznie wszystkie z krwi + cytologię, grupy krwi, posiew, chlamydię, kariotypy oraz USG piersi i inne duperele wyssane z palca...
Niestety refundacji nam nie dali, ale teraz zamierzam znowu powalczyć. Nie mam już kasy na komercyjne IVF. -
Kochana nie denerwuj się na zapas.. wyluzuj się i najważniejsze myśl pozytywnie! Będzie dobrzeAga17070 wrote:Lila bardzo się denerwuje...mam nadzieje że to nie ciąża biochemiczna...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 13:03