X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za historia.... :)
    Na prawdę budzi nadzieję!
    Trzymam kciuki za dalsze powodzenie!

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga i ja gratuluje milo sie czyta takie pozytywne wiesci :)
    Spokojnej i nudnej ciazy zycze :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume2 wrote:
    Co za historia.... :)
    Na prawdę budzi nadzieję!
    Trzymam kciuki za dalsze powodzenie!

Do Warszawy mamy 500 km, przenieśliśmy się tam podczas zastrzyków i spędziliśmy tam 14 dni.

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Aga i ja gratuluje milo sie czyta takie pozytywne wiesci :)
    Spokojnej i nudnej ciazy zycze :)
    kochana (nie)dziękuje :)

• kuciak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc! chciałabym do was dołączyć. pewnie niektorzy mnie znaja z watku inseminacji. juz podlgadam was jakis czas. jestem po 4 nieudanych iui. dwa lata udokumentowane i zakfalifikowalismy do rzadowego programu. jestem po 4 zastrzykach gonalu i jutro pierwsze podgladanie:-)

P.S. Aga17070 - gratuluje

kaarolaa, czarownica_tea, Beata.D, Tosia 1981, Fedra, Moniaa, libellula83 lubią tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Kuciak! Gdzie podchodzisz do IVF?

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    To moje trzecie podejście- pełna procedura. Pierwsze dwa podejścia mieliśmy w Invimedzie we Wrocławiu, a trzecie w Novum. Pierwsze podejście mieliśmy w marcu- krótki protokół- 8 pęcherzyków, 4 komórki- 1 zarodek, zero mrozaczków- ciąża biochemiczna. Drugie podejście w lipcu- protokół długi- 7 pęcherzyków, 6 komórek, 1 zarodek- zero mrozaków. Teraz podejście 8 pęcherzyków, 4 komórki, 2 zarodki- jeden 8 komórkowy podany w 3 dobie. A drugi zarodek w czwartek dobie przestał się dzielić. Nasz problem to moje niskie AMH- 0,8, endometrioza, dwa zabiegi torbieli jajników. A mój mąż nasienie pobierane z biopsji, obniżone parametry, ale dały radę żołnierzyki :-)

Aga17070 gratuluję :) mogę dopytać czy Twoja ostatnia stymulacja mocno różniła się od poprzednich? I ilu dniowe zarodki miałaś podawane wcześniej? Byłaś w programie ministerialnym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 20:05

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070, niełatwą drogę przeszliście, więc tym bardzie ogromnie Wam gratuluję i życzę zdrowia!!!

Kuciak, jesteś kolejną osobą, którą witam po przejściu z iui na ivf, a ile tu było przede mną osób... Ale Ciebie pamiętam z iui ze względu na awatar :) czasem zaglądam na iui i ma chęć napisać tym wszystkim dziewczynom, że to strata czasu (tak myślę o moich 5 podejściach), ale może trzeba przez to wszystko przejść?? Jakie masz dawki gonalu i jaki protokół?? Powodzenia!!!

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83 wrote:
    dziewczyny mam pod serduszkiem 2 zarodki klasy A!!!! 8A i 7A (3doba) Mielismy przeniesc tylko jeden,ale maz sie uparl na dwa :) Bete mam zrobic dopiero 3 listopada,czyli za 15 dni!!!
    Aga super!!!!Trzymam kciuki za piekna bete!!!!
    Libellula, powiedz od czego zależy czy dostajesz dwa czy jeden zarodek?? Bo jeśli jesteś w rządówce, masz poniżej 35 lat i to Twoja I próba to...można pobrać tylko jeden zarodek, dobrze rozumuję?? Jak to było u Ciebie?

age.png
    age.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka moja ostatnia stymulacja różniła się dawkami leków (były mniejsze) i tym że nie miałam gonapeptylu a cetroide. Zarodek w I podejściu w 2 dobie, a w II i III w 3 dobie.Podczas pierwszego podejścia podchodzilśmy komercyjnie, a dwa następne już na MZ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 20:13

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Aga17070, niełatwą drogę przeszliście, więc tym bardzie ogromnie Wam gratuluję i życzę zdrowia!!!

Kuciak, jesteś kolejną osobą, którą witam po przejściu z iui na ivf, a ile tu było przede mną osób... Ale Ciebie pamiętam z iui ze względu na awatar :) czasem zaglądam na iui i ma chęć napisać tym wszystkim dziewczynom, że to strata czasu (tak myślę o moich 5 podejściach), ale może trzeba przez to wszystko przejść?? Jakie masz dawki gonalu i jaki protokół?? Powodzenia!!!

Sansiviera rozumiem Twoje podejście i przemyślenia, ale myślę sobie, że nie ma co podcinać skrzydeł... Mimo, że przeszłam trzy negatywne ze względu na wynik inseminacje, to uważam, że nie były one zmarnowane. Przynajmniej wiem, że zrobiłam wszystko przed odważnym krokiem jakim jest IVF. Przynajmniej dla mnie IUI nie ingerowały tak w mój organizm. A po dużych dawkach leków do in vitro wiadomo, że organizm dłużej odreagowuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 20:29

Sansivieria lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ogromne gratulacje <3
    Dziewczyno dajesz siłę do walki :)

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila84 wrote:
    Aga ogromne gratulacje <3
    Dziewczyno dajesz siłę do walki :)
    warto walczyć, póki są środki i siła walki! Nasz cel jest spełnieniem marzenia- tego największego <3

libellula83, Lila84 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie nowe kolezanki!
    Aga Tobie gratuluje!
    Ja dzis bylam na podgladanku i w sobote mam crio :)
    Lekarz byl zachwycony moim endometrium, dzis w 10dc mialo 10 mm, w tej probie stosuje "kuracje" czerwonym winem i jak widac daje bardzo dobry efekt ;)
    Wszystkim nam zycze duuzoo duuzo cierpliwosci, wiary w sukces i pozytywnego nastawienia, dla mnie motorem napedowym ostatnim czasem jest moj dobry duch Assume, wszystkie powinnysmy czerpac od niej pozytywna energie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 21:11

Assume2, Fedra, GabiK, libellula83, Beata.D lubią tę wiadomość

• Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja już chyba mogę zostać pełnoprawną forumkowiczką waszego wątku właśnie wróciłam z kliniki i na 17 listopada wizyta kwalifikacyjna i od razu ruszamy :-)

niecierpliwa, Assume2, agniesia2569, kaarolaa, Fedra, GabiK, MisiaMisia, libellula83, Beata.D lubią tę wiadomość

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza, Konwalia - dobrze pamiętałyście. Niestety lekarz zakończył moją ciążę w 9 tc. Czekam obecnie na zabieg.
    Okazało się, że klinika wprowadziła w mnie błąd jeśli chodzi o refundację. Mnie powiedziano, że niepłodność idiopatyczna jest wskazaniem do refundacji, ale żeby ją dostać musiałabym zrobić 4 IUI. Nie wiedziałam, że zawiesili decyzje, uznałam to jako odmowę. Kiedy skorzystałam z komercyjnego IVF Pani z kliniki zadzwoniła i zapytała co się dzieje z naszą refundacją (byłam w szoku) i powiedziałam jej, że przecież nie dostaliśmy, a ona mi powiedziała, że w karcie jest info, że nie doniosłam jakichś badań. Invimed jest wymagający jeśli chodzi o badania. Więc podziękowałam i powiedziałam, że teraz to dziękuje kiedy mi się udało. Chcieli mnie wrobić w rezygnację, wysłali mi oświadczenie, na szczęscie coś mnie tkneło i nie odesłałam. Więc zadzwoniłam dziś, że chce powalczyć o refundację, więc znowu kazali mi powtórzyć te wszystkie badania. Poirytowałam się strasznie. Nie mam zbyt wysokiego AMH więc martwie się, ze po powtorzeniu nie wyrobie sie w normie 0,5. Generalnie miazga. Rozmawiałam z rzecznikiem i podpowiedział mi kilka rzeczy. Zobaczymy co będzie dalej. Wierzę, że nam się uda. Przepraszam, ze tak chaotycznie, ale ciezko mi sie pozbierac po tym. Generalnie bylam zadowolona z tej kliniki, ale to co teraz zaprezentowali nie stawia ich w najlepszym swietle.

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia 1981 wrote:
    To i ja już chyba mogę zostać pełnoprawną forumkowiczką waszego wątku właśnie wróciłam z kliniki i na 17 listopada wizyta kwalifikacyjna i od razu ruszamy :-)[/QUOTE
    miło Cię tu widzieć ;)

Tosia 1981 lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga serdeczne gratulacje, niesamowita historia za Tobą, ale jaki wspaniały finał!
    Libellula - mądry mąż :-) miał bardzo dużo racji, że nalegał na dwójkę - wszystkiego najlepszego i nudnej ciąży :-)

libellula83 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, ależ Marcelek rośnie w oczach, cudowne wiadomości!

kaarolaa lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - gratulacje, super wynik. Dbaj teraz o siebie i rośnij duża okrąglutka :-)

Sky - strasznie mi przykro :( Ale walcz dziewczyno, bo walczysz o siebie o rodzinę, o marzenia. Niech biurokracja nie staje na przeszkodzie do upragnionego celu.

A tak na marginesie to właśnie do mnie dotarło jak to dziwnie z emocjami jest. Kiedy któraś z nas dzieli się swoim szczęściem, tym, że się udało, albo tym, że jest kolejny krok do przodu, to ja autentycznie cieszę się razem nią. I wiadomo, że pojawia się myśl, że też bym tak chciała, ale nie jest to "zatruta" myśl, a raczej stwierdzenie faktu. A fakt ten daje nadzieje i siłę na dalszą moją drogę.
    Natomiast kiedy tydzień temu byłam u babci w szpitalu i do szpitala przyszła również żona kuzyna, która okazało się, że jest w trzecim miesiącu ciąży, to emocje wzięły górę (może to przez to, że byłam zaskoczona) i ciężko było mi sobie poradzić z tym bolesnym uczuciem w sercu. Teraz już sobie to wytłumaczyłam i staram się myśleć pozytywnie, ale pomimo, że nie chcę takich "zazdrośnickich" myśli, które pociągają za sobą kolejne i sprawiają, że się dołuję, to one się pojawiają...

MisiaMisia, GabiK, libellula83, Beata.D lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ