IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
wlasnie nie rozumiem co to jest dlugi i krotki protokol. mam dawke ganalu 150 j. od 2 dc. dzis 6dc pierwsze podgladanie podobno duzo malych pęcherzyków. nawiekszy 12mm. dzis tez badanie chyba estradiolu i od dzis mam brac jakis drugi zastrzyk ale m. zabaral recepte i nie wiem co to lecze sie w invimedzie w kataowicach. chyba tu nikogo z tamtad nie ma, a moze? moja lekarka badzo malo mowi i musze sie o wszystko pytac, a czasem nie wiem o co bo jestem w temacie zielona.
-
kuciak - tu jest strona jednej z klinik, ale chyba calkiem sprytnie opisują cały proces: http://www.polmedis.pl/in_vitro.htm i na obrazku pokazują różnicę między protokołem długim i krótkim. Z tego co piszesz, to wynika, że idziesz któtkim protokołem.
kuciak lubi tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:Libellula, powiedz od czego zależy czy dostajesz dwa czy jeden zarodek?? Bo jeśli jesteś w rządówce, masz poniżej 35 lat i to Twoja I próba to...można pobrać tylko jeden zarodek, dobrze rozumuję?? Jak to było u Ciebie?
tak,o ile sie nie myle w Polsce tak jest,ale ja mieszkam za granica i tu w sumie o wszystkim mozna samemu decydowac:ile zaplodnic i ile przeniesc(oczywiscie max 3 zarodki),embriolog tylko Ci doradza,jak lepiej zrobic. W naszym przypadku,jakby bylo wiecej zarodkow,to czekalibysmy do stadium blastocysty i mialabym podany tylko jeden. W sobote dowiedzielismy sie,ze sa tylko dwa,wiec transfer w trzeciej dobie i prawdopodobnie obu,a wczoraj okazalo sie,ze jednak byly 3 i pani embriolog dala nam wolna reke,doradzala 1 lub 2,a ze maz marzy o blizniakach to tak zdecydowalismy;)
-
BeataD, Martusia ,GabiK dziekuje kochane
Aga -wspaniale wiesci,cudowna betka,w ktorym dniu po transferze robilas??Bo ja tez mialam podane zarodki w 3 dobie,a beta dopiero 15dpt,moim zdaniem troche pozno??
dzis zaczal mnie strasznie tylek bolec od zastrzykow z progesteronu,wszystkie miesnie,cale szczescie jeszcze tylko 3...
GabiK, martusia1986 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, w piątek mam wizytę kwalifikacyjną do in vitro. Zebrałam wszystkie potrzebne wyniki, ale nie mogę znaleźć cytologii z tamtego roku. Mam tylko sprzed dwóch lat. Lekarz nie mówił z jakiego okresu ma być cytologia. Nie wiem co zrobić, Czy zakwalifikuje mnie mimo to, czy można dołączyć później, czy jak pójdę z niepełną dokumentacją to przepadnie szansa?Hubi 2016
-
ja wizytę kwalifikacyjna mialam chyba 3 razy bo ciągle czegoś mi brakowało, albo badania były niejasne i trzeba było wykonać kolejne. w końcu w 2dc rano miałam fsh robione, popołudniu do lekarza z wynikami, a wieczorem zastrzyk z gonalu
libellula83 lubi tę wiadomość
-
Zbiku milo Cie widziec choc wiadomo ze wolalabym w innym watku :* ale ciesze sie ze cos dzialacie...
U Was moga brac pod uwage czynnik meski wiec wszystko co mial robione wszystko trzeba zabrac i popieram dziewczyny kazda klinika ma swoje wymagania choc program jest jeden, najlepiej umowic sie do wybranego gina na zwykla wizyte niech zobaczy co macie i niech powie co mozna z tym zrobic... jesli bedzie Wam brakowac wymaganych miesiecy zawsze mozna w klinice zaczac juz cos robic np badania zeby nie wyszlo np cos w posiewach, moze beda chcieli Cie wyciszyc... wszystko zalezy czy brakuje tych miesiecy czy nie...
Dziewczyny niezmiennie trzymam kciuki, Misia jeszcze chwila i bedziesz czuc jak Cie kopiezbikowa, MisiaMisia lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Ja badania donosiłam w trakcie stymulacji, więc spokojnie zdazysz jeszcze zrobic swieza cytologie.
Z tego co czytam kilka osob szykuje sie w styczniu do procedury. Wiec i ja sie na styczen dopisuje. Zdecydowalismy z mezem, ze nie ma co czekac. W listopadzie jedziemy do kliniki wypytac jakie badania musimy powtorzyc i z nowym rokiem zaczynamy kolejna probe.libellula83, Tosia 1981, ma_pi, niecierpliwa, agniesia2569, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość
-
Karolaa Mega radość z Twojego 1kg Ale widać u Niego zmiany, skórka różowa, Już nie takie chucherko tylko CHŁOP JAK DĄB
A u mnie... czekam do piątku, mąż mnie pociesza i się zastanawia nad budową domu już dla naszej czwórki, bo nas dwoje i te bliźniaki hehe
Ale ja jakoś podchodzę do tego dość sceptycznie. To naprawdę małe szanse aby serduszko zaczęło bić po 7 tydodniu.
Siedzę na forum czerwcówek i czytam jakie mają zachcianki i mdłości... A wiem że u mnie z tachich objawów nic nie odczuwam, oprócz tkliwości i powiększenia piersi. Ale to może być również spowodowane przez dupka albo lutinus.
Plamić nie plamię już. Ale boję się piątku jak cholera. Będzie to 8+3 ...kaarolaa, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyale ja tez nie mialam objawow wiec kochana glowa do gory, zawsze trzeba miec nadzieje ze jednak zarodek sie przebudzi i to serduszko lub serduszka sie pojawia ja caly czas bede mocno trzymała kciuki, bedzie dobrze, zobaczysz...
Moniaa lubi tę wiadomość
-
kuciak wrote:ja wizytę kwalifikacyjna mialam chyba 3 razy bo ciągle czegoś mi brakowało, albo badania były niejasne i trzeba było wykonać kolejne. w końcu w 2dc rano miałam fsh robione, popołudniu do lekarza z wynikami, a wieczorem zastrzyk z gonalu
A ja umawiając wizytę kwalifikacyjną w Provicie usłyszałam że jak cokolwiek będzie nie odpowiadało kryteriom kwalifikacji do refundacji, to nas "zdyskwalifikują" bez możliwości dalszego ubiegania się o refundację - zarówno u nich jak i w innych klinikach.
-
Monia,ja tez nie mialam zadnych objawow,ani mdlosci ani zachcianek. Dopiero z perspektywy czasu zauwazylam,ze troche za duzo ogorkow kiszonych i ostrych smakow Ty tez zauwazysz jak dostrzezesz zdziwiona mine meza kiedy kolejny raz siegniesz po smakolyk jaki Cie wczesniej az tak nie pociagal
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
własnie zadzwonili do mnie z kliniki i 21 listopada mam kwalifikacje.....zestresowałam się
agniesia2569, Beata.D, Moniaa, libellula83, MisiaMisia, Fedra, Tosia 1981, czarownica_tea lubią tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB 06.08.2015 - 2 x 4BB 08.09.2015 - 4BB i 3BC 06.10.2015 - 2BB i 1BB 11.12.2015 - 2X1BB