IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane dziękuję bardzo za odpowiedzi. Uspokoiłyście mnie trochę. Mam nadzieję, że w razie czego mój gin mnie nie zdyskwalifikuje... Niedługo może do Was dołączę. A na razie wszystkim życzę powodzenia!
niecierpliwa lubi tę wiadomość
Hubi 2016 -
Analizowałam ten temat dokładnie z prawnikiem,napisałam w tej sprawie do NFZ i na jutro mamy obiecaną na piśmie informację z Min. Zdrowia, że w razie odmowy podjęcia się realizacji procedury przez daną klinikę, pacjenci mają prawo ubiegać się o refundację tego zabiegu w innej dowolnej klinice. Jest na to artykuł w ustawie, która w tym piśmie będzie przywołana.
Ponoć rozmowa kwalifikacyjna w rezultacie ma takie samo znaczenie jak każda inna opinia lekarska.
Więc nie ma co panikować, cóż. Osobiście, chętnie wypnę się na Provitę, jeśli ktoś mnie bedzie tam straszył adnotacjami w systemie. Być może w Krakowie, gdzie małż jeździ do androloga, wezmą nas chętniej.
Beata.D, Fedra, Tosia 1981, Lenuś lubią tę wiadomość
-
kuciak wrote:dziewczyny bralyscie moze cetrotide - zastrzyk? bo ja dzis pierwszy raz i taka buła na brzuchu mi wyskoczyla. juz powoli sie wchlania ale mnie troche niepokoi:-(
Ja brałam kilka razy podczas dwóch ostatnich procedur. Zawsze miałam swędzącą pokrzywkę która znikała po ok 1 do 3 godzin. Nie ma się czym martwić.
Większość kobiet ma reakcje alergiczną. Puki nie mdlejesz jest superrr:)
Ja pierwszy zastrzyk brałam pod kontrolą w Klinice.Moniaa, kuciak lubią tę wiadomość
-
kuciak wrote:dziewczyny bralyscie moze cetrotide - zastrzyk? bo ja dzis pierwszy raz i taka buła na brzuchu mi wyskoczyla. juz powoli sie wchlania ale mnie troche niepokoi:-(
Wiele z nas miało takie odczucia.kuciak lubi tę wiadomość
-
zbikowa wrote:Dosyc restrykcyjne podejscie...
Ciebie Ferdra dobrze widziec mam nadzieję, ze z bejbisiem i z Toba wszystko ok?
A dziekuje raz lepiej raz gorzej ale staram sie nie narzekac i cieszyc tym co jest
A co do Provity to smiech na sali jak tak twierdza niech dadza to na pismiezbikowa lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Ja jak dobrze pamietam robilam sobie taki zastrzyk ale w sumie nie pamietam czy cos sie po nim dzialo bo ja po zrobieniu zastrzykow zasypialam na stole bo robilam je na spiochakuciak lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Co do objawow ciazy to powiem z doswiadczenia ze u mnie podzialala psychika jak zobaczylam rosnaca bete nagle mialam wszystkie objawy ciazy ktore z czasem sie wyciszyly dopiero pozniej pojawily sie prawdziwe mdlosci i rozne smaki...
Co do kwesti serduszka i kiedy powinno zaczac bic w zeszlym roku u mnie bylo podejrzenie ciazy mnogiej bo wszystko na to wskazywalo ale ostatecznie zostal jeden o ktorego lekarze w Macierzynstwie walczyli dosc dlugo i po konczeniu 10 tyg gin powiedzial ze to byla ostateczna granica...
Dlatego Moniaa musisz miec nadzieje tym bardziej ze plamienia ustaly to jest bardzo dobry znak, trzeba byc dobrej mysliMisiaMisia, Moniaa, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Mimbla wrote:Analizowałam ten temat dokładnie z prawnikiem,napisałam w tej sprawie do NFZ i na jutro mamy obiecaną na piśmie informację z Min. Zdrowia, że w razie odmowy podjęcia się realizacji procedury przez daną klinikę, pacjenci mają prawo ubiegać się o refundację tego zabiegu w innej dowolnej klinice. Jest na to artykuł w ustawie, która w tym piśmie będzie przywołana.
Ponoć rozmowa kwalifikacyjna w rezultacie ma takie samo znaczenie jak każda inna opinia lekarska.
Więc nie ma co panikować, cóż. Osobiście, chętnie wypnę się na Provitę, jeśli ktoś mnie bedzie tam straszył adnotacjami w systemie. Być może w Krakowie, gdzie małż jeździ do androloga, wezmą nas chętniej.
Troszkę mnie wystraszyłaś- jutro idę na kwalifikacje do Provity Ale dobrze wiedzieć, że jest alternatywaProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny