X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy to fajny rodzaj stresu mam nadzieje? Taki ekscytujacy,jak przed startem w waznym biegu,wiec jednoczesnie bardzo stymulujacy. To swietna wiadomosc, trzymam kciuki za kwalifikacje,oby to byla czysta formalnosc!

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    własnie zadzwonili do mnie z kliniki i 21 listopada mam kwalifikacje.....zestresowałam się
    zaciskam kciuki za owocny start :)

• hala123 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuję bardzo za odpowiedzi. Uspokoiłyście mnie trochę. Mam nadzieję, że w razie czego mój gin mnie nie zdyskwalifikuje... Niedługo może do Was dołączę. A na razie wszystkim życzę powodzenia! :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Hubi 2016 <3
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa musi byc wszystko ok!!!Trzymam mocno kciuki!I zeby czas do piatku szybko zlecial ...

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bralyscie moze cetrotide - zastrzyk? bo ja dzis pierwszy raz i taka buła na brzuchu mi wyskoczyla. juz powoli sie wchlania ale mnie troche niepokoi:-(

bhywanlil4ktaodk.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83 testujesz w moje imieninki, więc musi być ok :)

libellula83 lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analizowałam ten temat dokładnie z prawnikiem,napisałam w tej sprawie do NFZ i na jutro mamy obiecaną na piśmie informację z Min. Zdrowia, że w razie odmowy podjęcia się realizacji procedury przez daną klinikę, pacjenci mają prawo ubiegać się o refundację tego zabiegu w innej dowolnej klinice. Jest na to artykuł w ustawie, która w tym piśmie będzie przywołana.

Ponoć rozmowa kwalifikacyjna w rezultacie ma takie samo znaczenie jak każda inna opinia lekarska.

Więc nie ma co panikować, cóż. Osobiście, chętnie wypnę się na Provitę, jeśli ktoś mnie bedzie tam straszył adnotacjami w systemie. Być może w Krakowie, gdzie małż jeździ do androloga, wezmą nas chętniej.

Beata.D, Fedra, Tosia 1981, Lenuś lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    dziewczyny bralyscie moze cetrotide - zastrzyk? bo ja dzis pierwszy raz i taka buła na brzuchu mi wyskoczyla. juz powoli sie wchlania ale mnie troche niepokoi:-(

Ja brałam kilka razy podczas dwóch ostatnich procedur. Zawsze miałam swędzącą pokrzywkę która znikała po ok 1 do 3 godzin. Nie ma się czym martwić.
    Większość kobiet ma reakcje alergiczną. Puki nie mdlejesz jest superrr:)
    Ja pierwszy zastrzyk brałam pod kontrolą w Klinice.

Moniaa, kuciak lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    Ja również miałąm cetrotide, nie dość ze miejsce po wkłuciu nabrzmiałe, zaczerwienione to jeszcze swędzi i piecze.
    Wiele z nas miało takie odczucia.

kuciak lubi tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam ten zastrzyk. Miejsce po zrobieniu go bylo zaognione i pieklo. Ale szybko objawy ustepowaly. Powodzenia:-)

kuciak lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Dosyc restrykcyjne podejscie...

Ciebie Ferdra dobrze widziec :) mam nadzieję, ze z bejbisiem i z Toba wszystko ok?

A dziekuje raz lepiej raz gorzej ale staram sie nie narzekac i cieszyc tym co jest :)

A co do Provity to smiech na sali jak tak twierdza niech dadza to na pismie ;)

zbikowa lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:

Ja jak dobrze pamietam robilam sobie taki zastrzyk ale w sumie nie pamietam czy cos sie po nim dzialo bo ja po zrobieniu zastrzykow zasypialam na stole bo robilam je na spiocha ;)

kuciak lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do objawow ciazy to powiem z doswiadczenia ze u mnie podzialala psychika jak zobaczylam rosnaca bete nagle mialam wszystkie objawy ciazy ktore z czasem sie wyciszyly dopiero pozniej pojawily sie prawdziwe mdlosci i rozne smaki...

Co do kwesti serduszka i kiedy powinno zaczac bic w zeszlym roku u mnie bylo podejrzenie ciazy mnogiej bo wszystko na to wskazywalo ale ostatecznie zostal jeden o ktorego lekarze w Macierzynstwie walczyli dosc dlugo i po konczeniu 10 tyg gin powiedzial ze to byla ostateczna granica...
    Dlatego Moniaa musisz miec nadzieje tym bardziej ze plamienia ustaly to jest bardzo dobry znak, trzeba byc dobrej mysli :)

MisiaMisia, Moniaa, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Justine Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Analizowałam ten temat dokładnie z prawnikiem,napisałam w tej sprawie do NFZ i na jutro mamy obiecaną na piśmie informację z Min. Zdrowia, że w razie odmowy podjęcia się realizacji procedury przez daną klinikę, pacjenci mają prawo ubiegać się o refundację tego zabiegu w innej dowolnej klinice. Jest na to artykuł w ustawie, która w tym piśmie będzie przywołana.

Ponoć rozmowa kwalifikacyjna w rezultacie ma takie samo znaczenie jak każda inna opinia lekarska.

Więc nie ma co panikować, cóż. Osobiście, chętnie wypnę się na Provitę, jeśli ktoś mnie bedzie tam straszył adnotacjami w systemie. Być może w Krakowie, gdzie małż jeździ do androloga, wezmą nas chętniej.

Troszkę mnie wystraszyłaś- jutro idę na kwalifikacje do Provity :( Ale dobrze wiedzieć, że jest alternatywa :)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba nic z tego dziś rano śluz z krwią na aplikatorze :( :(

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, to jeszcze nic złego nie znaczy. Tylko nie odstawiaj leków bez zgody lekarza.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia spokojnie, ja cały czas trzymam kciuki za Was!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    U mnie chyba nic z tego dziś rano śluz z krwią na aplikatorze :( :(
    przeciez to dopiero kilka dni minelo wiec wg mnie za szybko...czekaj kochana i sie nie denerwuj, bedzie dobrze ;)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia a może IMPLANTACJA a Ty tu siejesz panikę :)

martusia1986 lubi tę wiadomość

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia albo podrażniłaś się aplikatorem. Wkładaj lutkę palcem. Nie stresuj malucha! :)

Fedra lubi tę wiadomość

‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ