X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A ja mam pytanie do zaciazonych, w bardziej zaawansowanej ciazy- kiedy odstawialyscie progesteron? Bo mi dzis lekarz powiedzial, zeby przestac brac, a ja sie boje.. Moj gin to taki az za bardzo luzak, nie zbadal mi poziomu, a kazal odstawic.. Nie podoba mi sie to..

Hmmm szybko Ci kazal odstawic ja chyba z miesiac temu wzielam ostatnia tabl ale musialabym to sprawdzic... na pewno trzeba robic to stopniowo jak na usg bylo wszystko ok zmniejzal mi dawke...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume2 wrote:
    ...i teraz możesz się zrelaksować :D (y)

Taak możemy to tak nazwać hehe :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    martusia, ja mialalm plamienia w czasie przewidzianej @! 3 dni, raz jakis zlepek krwiakowy sie trafil- nie bede pisac, co myslalam.. a teraz juz po badaniach prenatalnych, maluch z USG do nas machal. Wiec w zadnym razie nie odstawiaj lekow!

Tak tak wiem biorę grzecznie dalej :) Dzięki za ciepłe słowa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Ja mialam pkamienia dosc dlugo i nawet krwawienie w sierpniu a w ciazy jestem. Progesteron byl duzy beta rosla wiec glowa do gory...
    Zadzwon do gina On Ci powie co i jak moze nawet kazac zrobic progesteron..

Już dzwoniłam wszystko wiem i chyba naprawdę przestanę używać aplikatora :)

Fedra, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin ja w pierwszej ciąży brałam do 20tc tyle, że odstawiałam jakieś 3 tygodnie.
    W drugiej ciąży do samego końca przyjmowałam w tych samych dawkach jakie miałam przepisane w klinice po transferze.
    Na pewno nie można odstawić nagle.

• GabiK Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin ja jestem na tym samym etapie co Ty,ale moj gin powiedzial,ze jeszcze kilka tyg bedziemy brac,a potem zastanowimy sie nad odstawieniem. To by sie zgadzalo z tym co pisza dziewczyny,ze blizej 20tyg. Tez sie boje tego momentu.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocka spokojna bez plamień teraz też czysto więc może będzie dobrze :)

ma_pi, GabiK, Tosia 1981, kaarolaa, paszczakin, Moniaa, agniesia2569, libellula83, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia przypomnij prosze, ktory masz dpt??

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 6 dpt :)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mysle, ze to dobry znak :)

martusia1986 lubi tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A ja mam pytanie do zaciazonych, w bardziej zaawansowanej ciazy- kiedy odstawialyscie progesteron? Bo mi dzis lekarz powiedzial, zeby przestac brac, a ja sie boje.. Moj gin to taki az za bardzo luzak, nie zbadal mi poziomu, a kazal odstawic.. Nie podoba mi sie to..

Jeżeli wszystko jest ok, to można odstawić. Ja co prawda nadal biorę i tak chyba do początku listopada ale miałam przeboje i mam nisko kosmówkę. Brałam 3xluteinę 100 i 3 razy duphaston 10, od pewnego czasu oba biorę po 2x dziennie.
    Nie martw się, ogólnie jest to czas na odstawienie progesteronu a nawet można wcześniej.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostałam się! :-) Nie było żadnych problemów, kwalifikacja trwała jakieś 5 min. Jestem super szczęśliwa ;)

Muszę tylko histeroskopię zrobić i teraz będzie poszukiwanie, gdzie można zrobić z nfz...

edit: będzie IMSI, krótkim protokołem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 10:59

MisiaMisia, Moniaa, duza, GabiK, Anatolka, Tosia 1981, agniesia2569, Beata.D, libellula83, czarownica_tea, paszczakin, Fedra, Lenuś, martusia1986 lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Dziewczyny, dostałam się! :-) Nie było żadnych problemów, kwalifikacja trwała jakieś 5 min. Jestem super szczęśliwa ;)

Muszę tylko histeroskopię zrobić i teraz będzie poszukiwanie, gdzie można zrobić z nfz...

Jak masz skierowanie, to jest mnóstwo takich miejsc. Skąd Jesteś?

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Jak masz skierowanie, to jest mnóstwo takich miejsc. Skąd Jesteś?

Z Katowic. Dzwoniłam własnie do CombiMed w Częstochowanie i doktor powiedział, że jest miejsce dla mnie ;) Teraz tylko czekać na @.

Wiem, że mnóstwo jest miejsc gdzie można histerokopię zrobić, ale największa obawa jest czy jeszcze mają punkty z kontraktu z NFZ.

A miałaś może histeroskopię robioną?

MisiaMisia lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine ja tez przed procedura mialam zrobic histeroskopie, poszlam do mojego gina go skierowanie i powiedzial, ze bez problemu takie skierowanie mi wystawi, ale on odraza robic w szpitalach, poradzil mi zebym ja zrobila w klinice bo w klinikach leczenia nieplodnosci sprzet jest zupelnie innej klasy, a te szpitalne moga narobic wiecej szkody niz pozytku. Zrobilam w klinice zaplacilam co prawda ponad 1000, ale naprawde bylam zadowolona

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Z Katowic. Dzwoniłam własnie do CombiMed w Częstochowanie i doktor powiedział, że jest miejsce dla mnie ;) Teraz tylko czekać na @.

Wiem, że mnóstwo jest miejsc gdzie można histerokopię zrobić, ale największa obawa jest czy jeszcze mają punkty z kontraktu z NFZ.

A miałaś może histeroskopię robioną?

A pewnie, że miałam. Jeszcze przed inseminacjami bo mój prowadzący jako jedyny wypatrzył polipy. I chwała mu za to. :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po części mogę zgodzić się z niecierpliwą w temacie histeroskopii.
    Kwestia sprzętu szpitalnego jednak nie musi być dużo gorsza od tych w prywatnych klinikach. Czasami zdarza się, że jest zupełnie odwrotnie.
    Sam histeroskop to jeszcze nie jakaś wielka technologia. Problem może tkwić w sposobie usuwania zmienionych tkanej i przede wszystkim operatora.
    Doskonale znam realia zakupowe przez szpitale publiczne i prywatne. Częściej spotykam się z tym, że sprzęt w prywatnych jest dużo tańszy i gorszy niż w szpitalach na nfz.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość ginekologów karze odstawiać luteinę itp. od 14 tygodnia, gdzieś w tych okolicach podobno funkcję podtrzymywania ciąży przejmuje łożysko. Tak mi kiedyś tłumaczył lekarz. Podobno praktykuje się dla spokoju psychicznego pacjentki podawanie progesteronu do samego końca ciąży, ale to bardziej wynika z tego żeby kobieta była spokojna, bo podobno z medycznego punktu widzenia nie ma takiej potrzeby. Więc głowa do góry. Na pewno wszystko będzie ok. :)

• GabiK Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek w moim przypadku wystarczyl wydruk karty od ginekologa,w ktorej byly krotkie opisy naszych dzialan w kierunku poczecia. Jego podpis i pieczatka i tyle.

Morisek28 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do kwestii co lepsze przy histeroskopii klinika czy szpital trzeba pamietac,ze bardzo czesto ci sami lekarze,ktorzy pracuja w klinikach maja etaty w szpitalach i robia to samo tyle,ze na nfz.

Fedra lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ