IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
zohasamoha wrote:Kunia, spokojnie. Brzuch i plecy mogą boleć jak na okres. Masz piękną bete- 2 razy wyższą niż ja mialam:p skup się na pozytywach:) zobaczysz- będzie dobrze:)
Dzięki,
po tych wszystkich przeżyciach to człowiek świruje bardzo...
Musi być dobrze u nas i całej reszty.
Ja już siły na porażki nie mam.Asia_88, zohasamoha, Evaa lubią tę wiadomość
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Dziewczyny
Pamiętam sama jak się stresowałam kiedy beta okazała się pozytywna, ale uwierzcie stres nie mija.
Nie ma magicznego guzika pod tytułem "po wizycie serduszkowej nie będę się już stresować" bo pojawiają się badania pierwszego trymestru, potem czy poprawnie rośnie, czy tętno prawidłowe, poczucie pierwszych ruchów a co jeśli się dłuższy czas nie rusza, kolejna panika, badania połówkowe itd, itd. Stres będzie zawsze i nie mija nawet po porodzie.
Ja na każdej wizycie dostawałam palpitacji dosłownie i na drugi dzień po wizycie odliczalam czas do kolejnej i nakręcała się.
Teraz wiem, że trzeba spokoju już od początku, wypełnienia czasu.
Co ma być to będzie i już tego nie zmienicie więc wdech-wydech i spokój.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 20:58
Kunia, madlenka, Asia_88, zohasamoha, mar2śka, kleis, niezapominajka2017 lubią tę wiadomość
-
KateB wrote:Niezapominajka dokładnie też tak sądzę
Dziękuję!
Tylko hmm ten transfer tak szybko (sobota) no nic jutro zadzwonią z LAB to będę wiedziała więcej...
odpoczywam bo i tak nic więcej się wymyślęniezapominajka2017, Scent86, gosia81 lubią tę wiadomość
-
madlenka wrote:I pewnie nie ma reguły na to, ktory dzien jest lepszy?
zohasamoha, mięsko, Scent86 lubią tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Natka-matka wariatka :) wrote:Dziewczyny
Pamiętam sama jak się stresowałam kiedy beta okazała się pozytywna, ale uwierzcie stres nie mija.
Nie ma magicznego guzika pod tytułem "po wizycie serduszkowej nie będę się już stresować" bo pojawiają się badania pierwszego trymestru, potem czy poprawnie rośnie, czy tętno prawidłowe, poczucie pierwszych ruchów a co jeśli się dłuższy czas nie rusza, kolejna panika, badania połówkowe itd, itd. Stres będzie zawsze i nie mija nawet po porodzie.
Ja na każdej wizycie dostawałam palpitacji dosłownie i na drugi dzień po wizycie odliczalam czas do kolejnej i nakręcała się.
Teraz wiem, że trzeba spokoju już od początku, wypełnienia czasu.
Co ma być to będzie i już tego nie zmienicie więc wdech-wydech i spokój. -
jasmina6 wrote:Słyszałam, od swojej lekarki, że blastocysty częściej dają ciąże, ale to statystyki bo ja sama mam pod sercem już 8,5 cm trzydniowca
-
Dziewczyny.
Czy wy też sikacie tak często czy oprócz grzyba mam też zapalenie pęcherza?Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Ja sikam częściej niż moja przyjaciółka w 7 miesiącu ciąży:p jak Cię nie boli przy oddawaniu moczu, to raczej nie masz zapalenia pęcherza... Wiem, co mówię, mialam mnóstwo razy;)
Kunia lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
Kunia wrote:Dziewczyny.
Czy wy też sikacie tak często czy oprócz grzyba mam też zapalenie pęcherza?
Kunia ja dosyc czesto, w nocy tez.
Bole jak na @ mialam bardzo dlugo, jeszcze na poczatku tego tygodnia a u mnie jutro "chyba" 6+0.
Natka dlatego mi ginka powiedziala, ze nie zrobi mi wiecej bety bo zeswiruje
Jak uslyszala te moje liczby bety to sie zlapala za glowe, ze ja to tak wszystko pamietam i mowi, ze to nie matematyka i ze teraz najwazniejsze i tak jest usg.
Ale ja sie czuje znowu jak przed waznym zyciowym egzaminem, choc mama mi nawet mowi, ze co ma byc tylko bedzie. Nie potrafie ogarnac tego strachuKunia, Pazyfae lubią tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
madlenka wrote:Super. 3mam kciuki. To miał ktoś, ktokolwiek transfer 5 dniowego zarodka?
madlenka lubi tę wiadomość
-
U mnie w klinice również 5 doba i dopiero transfer... Inaczej się nie da... Ja od samego początku sikalam bardzo dużo... Po trzy l, cztery razy w nocy wstawalam. Też myślałam że man zapalenie albo coś ale nic anic badania nie wykazały... Nawet z posiewu
Gratuluję ogromnie z całego serca wszystkim szczęśliwym :-* miło czytać ze ten październik jest naprawdę szczęśliwy dla wielu
trzymam kciuki z całych sił za piękne bety, pęcherzyki i serduszka... Ale Natka ma rację.... Nawet później nie jest lepiej.... Ja gdybym mogła to codziennie chodziłabym na usg aby sprawdzić czy wszystko ok.... Wszystkie przechodzimy tak wiele, że chyba nigdy spokojne nie będziemy.... Ale damy radę
Scent86, Kunia lubią tę wiadomość
Hasimoto, niedrożność jajowodów,
23.06.2017 - punkcja- dzień taty
28.06.2017 - Transfer
7dpt - beta 74, 9 dpt - beta 253, 14 dpt - beta 1749,
16 dpt - beta 3500, 19 dpt - beta 11000, 21 dpt- beta 19000
21.07 Jest serduszko ❤
08.03 Jest z Nami nasz cud -
madlenka wrote:Super. 3mam kciuki. To miał ktoś, ktokolwiek transfer 5 dniowego zarodka?
Wsyzstkie moje transfery byly 5 dniowych. Lunka- nie wiedzialam ze w Bocianie robia glownie 3 dniowe... Jak ustalilam z lekarzem ze biore jeden zarodek to od razu powiedzial ze bedziemy czekac do 5tego dnia. W mojej poprzedniej klinice robili tylko transfery 5-dniowych.Kunia, madlenka lubią tę wiadomość
-
Moje też wszystkie to były 5 dniowe blastki.
W sumie teraz to trzecia ciąża. Z tym, że teraz po raz pierwszy podałam jedną...jakieś takie miałam przeczucie:)
Dziewczynki, to się chyba dzieje naprawdę, bo codziennie wstaje o 4 ej:)
Rok temu też miałam taki objaw.Scent86, madlenka, Evaa, Stiffi, gosia81 lubią tę wiadomość
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak
-
Na ostatniej wizycie usłyszałam, że mam chodzić sikać nawet jak nie czuje takiej potrzeby, widziałam na usg jak na Małą, a dokładnie na macice cisnął się pęcherz i miała dość ciasno. Niby jej to nie przeszkadza ale jednak lekarka dała mi takie zalecenie
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015