IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kunia wrote:Dziękuję dziewczyny za wszystkie wyrazy współczucia.
Ja jeszcze nie poroniłam i powiem szczerze średnio to przyjemne takie rzeczy czytać.
Niezapominajka też swoje przeżyła jak się stresowała, a niektóre pisały, że nic z tego nie bedzię albo straszne te bety etc., no i rzeczywiście nic, ale chyba nie w ten sposób. To się tyczy kilku osób.
Dla mnie to sytuacja trudna. Jak zresztą dla każdej z Was, bo walczymy wszystkie.
Ale myślę, że niektórzy wiedzą o co chodzi...
Ze ktos spojrzy z boku, obiektywnie...
Nie bedziemy udawac, ze jest super, bo nie jest. Dawanie zludnych nadziei, nakrecanie to dopiero jest przykre, zwlaszcza ze wiekszosc z nas ma takie przejscia za soba.
A sama mysle, ze "przykro mi" w Twojej sytuacji tyczylo sie tego, ze jest Ci ciezko, a nie pozegnania Twojej ciazy, bo tutaj kazda, kazdej zyczy cudu.Yoselyn82, jasmina6, Asia_88, Evaa, sylvuś, mar2śka, KarenMillen, szurusiowa lubią tę wiadomość
-
Kurczę nie wchodziłam jeden dzien na forum a tu takie rzeczy..
niezapominajka juz mi słów brakuje do tego co Ty biedna musisz przechodzić! Pamiętaj ze jestesmy myslami wszystkie z Toba i bądź silna. Tak bardzo jest to wszystko nie sprawiedliwe ze az nie wiem co napisac. Jestes juz po wizycie?
Kunia Ty tez bądź silna, jesli ja lub jakas inna dziewczyna na forum Cie uraziła to nie myśl o tym. Myśl o sobie i o tym ze bedzie dobrze, kiedys musi!
Forum niestety widze ze ma to do siebie, że niektóre dziewczyny maja(albo myślą ze maja) większa wiedzę od lekarzy i czasami mysle, ze chcą podważyć ich zdanie i stonowisko. Ja wiem, ze lekarze nie sa nieomylni ale dziewczyny, jeśli nie bedziemy im ufały to co nam innego zostanie? Same sobie tych stymulacji i transferów nie damy rady zrobic.. nie zrozumcie mnie zle, bardzo mi pomogliście nie raz juz i nie mowie tu zupełnie o mojej sytuacji ale mysle, ze komentując czasami zapomina sie ze po drugiej stronie siedzi osoba ktora ma uczucia, a niejednokrotnie na hormonach te uczucia sa jak roller coaster.Kunia, madlenka, niezapominajka2017, Beata.D lubią tę wiadomość
Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
Kurcze dziewczyny dwa dni mnie nie było, a tu sie takie straszne rzeczy dzieją
Niezapominajko tak starsznie mi przykro!! Trzymaj sie kochana! Jesteś silną babką...
Kunia ?? Masz jeszcze wizyte u lekarza?? może nie wszystko jeszcze stracone?? Myślami jestem z Tobą :* trzymaj sie Kuniaczku::*Kunia, niezapominajka2017 lubią tę wiadomość
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
To prawda, że muszę zrobić badania.
Ktoś może polecić jakiegoś immunuloga w Krakowie?
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
W Krakowie dziewczyny mówią o Tomaszu Sacha, polecam też forum o immunologii
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/immunologia-leki-i-szczepienia-limfocytami,9816,228.htmlKunia lubi tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
nick nieaktualny
-
lady_pink wrote:A ja uważam że gorzka prawda jest lepsza niż słodkie kłamstwo. Niestety, ale w przypadku niezapominajki od razy były niskie bety. Nikt tu nikomu źle nie życzy ale uważam że lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż spaść z wysokiego konia. Rozumiem że każda ma nadzieję że "przejdzie do historii forum" itp. ale niestety rzeczywistość jest brutalna.
Kunia - miałaś piękna pierwszą betę, lecz ta druga jest bardzo niska. Zadałaś pytanie czy to znaczy że się ciąża nie rozwija prawidłowo i dziewczyny odpowiedziały. Chyba sama rozumiesz że wynik nie jest dobry i raczej nie zakończy się szczęśliwie. Natomiast dziwię się że już dwa razy poroniłaś, masz 40 lat a nie wzglębiałaś się w przyczynę poronień. Może trzeba wykonać jakieś badania z zakresu immunologii? Genetyki? No ewidentnie coś jest nie tak skoro tracisz ciążę.
Zgadzam się z Tobą w 100 %. Też po to pisze posty, aby ktoś wyraził jakąś opinię i to opinię szczerą. Mam już pewną wiedzę w tym zakresie jak wy wszystkie. Potrafię też sama ocenić szanse.
Jednak chodziło mi o coś innego. Można to napisać tak jak ty, w sposób rzeczowy i konkretny. Jednak są wypowiedzi, które są po prostu nie grzeczne, a to chyba nie o to chodzi. Tyle chciałam powiedzieć w tym temacie.lady_pink lubi tę wiadomość
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Ewee wrote:Kuniu Kraków czyżby ziomalka ?
Tak, Kraków:)Ewee lubi tę wiadomość
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak
-
Kunia wrote:To prawda, że muszę zrobić badania.
Ktoś może polecić jakiegoś immunuloga w Krakowie?Kunia lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Dziewczyny jeżeli trafię do immunologa. To jak długo się czeka na wyniki tych badań tak mniej więcej?Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak
-
Jako ze forum publiczne i każdy może napisać to i ja - choć nikt mnie o zdanie nie pytał- napiszę. Czytam Was , kibicuje. Wchodząc na forum zapytalam sama siebie- czego ja oczekiwałam zadajac tu pytania ?
Na pewno prawdy. Mam swój rozum i w większości sytuacji wiem co sama bym na swojepytanie odpowiedziała. Czego jeszcze ? Jeśli sytuacja wygląda średnio - przypadków kiedy ktoś miał podobnie. I jak to się potoczyło. Nie ze dobrze ani źle - jak i na co się nastawić.
Ja bardzo często mogłabym odp na wiele pytań tu zadanych. Ale nie odpowiadam. Po części dlatego że nie wiem czego oczekuje osoba pytająca. Moze to głupie Ale nie chce nigdy odbierac nikomu nadziei a medycyna to nie matematyka. Dzieja się różne, przeróżne cuda. Lubię jak mi się mówi prosto z mostu i jestem konkretna w relacjach międzyludzkich. Na forum jakoś mi ciężko.
Ja sama od początku ciąży mam wiele problemów. Lekar z powiedział mi na wizycie- dotrwajmy do 5mca będziemy mogli rozmawiać. Wiadomo o co mu chodziło. Miałam się na niego pogniewac ? Drugi mój dr od usg powiedział - ze względu na Pani problemy jesr Pani zagrożona przedwczesnym odplynieciem płynu owodniowego. Też miałam się pogniewac za szczerość ? Zapytałam - Panie Doktorze statystycznie ilu kobietom udaje się donnosić do terminu ? Też mi odpowiedział. Szczerze.
Ale ja to ja. Każda z nas jest inna. Wiem że słowa mogą załamać i podciac skrzydła. A 0sychika moze wiele.
Dlatego ja po prostu często się nie wypowiadam- boję się kogoś urazić.
A prawda jest taka ze pytając o coś na forum musimy się nastawić na różne odp. Często bardzo zgodne z prawdą a często oparte na wiedzy kogos kto niestety wiedze ma żadna i coś gdzieś usłyszał.
Asia_88, Asik12, JustBelieve, lipcowka86, Ania:gdzie ta ciaza!, Beata.D, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Kuniu
Ja miałam zapisane badania, które zleca na początek ale wyrzuciłam pamiętam ze napewno był tam Kir robia ta w prokocimiu czeka sie trochę na termin i na wynik też. Reszty nie pamiętam.
I chyba mozna załatwić skierowanie od rodzinnego i wtedy jest za darmo.
Może pogadamy na priv?Ewee -
Ewee wrote:Kuniu
Ja miałam zapisane badania, które zleca na początek ale wyrzuciłam pamiętam ze napewno był tam Kir robia ta w prokocimiu czeka sie trochę na termin i na wynik też. Reszty nie pamiętam.
I chyba mozna załatwić skierowanie od rodzinnego i wtedy jest za darmo.
Może pogadamy na priv?
tak możemy:)Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak
-
Ja po poronieniu miałam mnóstwo badań. Praktycznie wszystkie.
Wszystkie hormonalne, genetyka, wszelkie krzepliwisci , krzywa cukrowa , przeciwciala na wszystkie wymagane choroby reumatologiczne , histeroskopia (to później)
Oprócz immunologii.
Nie wiem czemu , moj lekarz tak mnie prowadził a ja sama go słuchałam.
Oczywiście maz rowniez hormony fragm dna kariotyp usg jąder - urolog.
Ginekolog będzie wiedział co i czy zlecić danej pacjentce. To że jedna z nas potrzebuje genetyka nie znaczy że druga też. Jak mamy dobrego gin on nas poprowadzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 11:08
Kunia, Asia_88, Asik12 lubią tę wiadomość