IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
V. kciuki &&
V. lubi tę wiadomość
-
V. trzymam wszystkie kciuki jakie mam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Niech to sie wreszcie dobrze skonczy!!!!!!V. lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Dziewczyny proszę Was o pomoc. Jest 5 dzień cyklu, a progesteron wynosi 9.92 ng/ml. Lekarka powiedziała, że mam brać cały czas leki i zobaczyć jakie będzie progesteron za tydzień. Czy któraś z Was tak miała? W tamtym cyklu nie doszło do transferu, ale miałam cykl sztuczny i brałam normalnie estradiol i progesteron. Martwię się, że teraz też nie dojdzie do transferu. Czy którejś z Was spadł progesteron?Corka - 2018
Syn - 2021 -
V. &&&&&
V. lubi tę wiadomość
przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza
Dziewczynki urodzone w 35tc -
Mum2b wrote:Dziewczyny proszę Was o pomoc. Jest 5 dzień cyklu, a progesteron wynosi 9.92 ng/ml. Lekarka powiedziała, że mam brać cały czas leki i zobaczyć jakie będzie progesteron za tydzień. Czy któraś z Was tak miała? W tamtym cyklu nie doszło do transferu, ale miałam cykl sztuczny i brałam normalnie estradiol i progesteron. Martwię się, że teraz też nie dojdzie do transferu. Czy którejś z Was spadł progesteron?
Progesteron dużo za duży jak na 5dc. Lepiej żeby nie doszło do transferu niż jakby miał być nieudany, spójrz na to z tej stronyTeraz bierzesz jakieś leki?
V kciuki!!
Kunia gdzie jesteś?V. lubi tę wiadomość
-
V powodzenia, musi się udać. Czas na dobre wiadomości
V. lubi tę wiadomość
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
V powodzenia jutro! trzymam kciuki
Kunia i jak tam sytuacja u ciebie?
Niezapominajka a co u ciebie? bylas dzis w klinice? czy w szpitalu? i jakie wiadomosci?
A mam pytanie czy progesteron moze byc podwyzszony na cyklu sztucznym?V. lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
MalaHD wrote:Progesteron dużo za duży jak na 5dc. Lepiej żeby nie doszło do transferu niż jakby miał być nieudany, spójrz na to z tej strony
Teraz bierzesz jakieś leki?
To byłby już kolejny odroczony transfer. Biorę estrofem 3x 1 od dzisiaj. Boję się, że w przyszłym cyklu będzie taka sama sytuacja. W tamtym brałam też estrofem, a później progesteron i progesteron mi nie spadł. Nie mam żadnej gwarancji, że w przyszłym cyklu znowu mi nie skoczy po progesteronie, co by oznaczało, że w zasadzie nigdy nie będę mogła mieć transferu - na naturalnym mi czasem nie pękają pęcherzyki, na sztucznym mi progesteron nie spada.Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:To byłby już kolejny odroczony transfer. Biorę estrofem 3x 1 od dzisiaj. Boję się, że w przyszłym cyklu będzie taka sama sytuacja. W tamtym brałam też estrofem, a później progesteron i progesteron mi nie spadł. Nie mam żadnej gwarancji, że w przyszłym cyklu znowu mi nie skoczy po progesteronie, co by oznaczało, że w zasadzie nigdy nie będę mogła mieć transferu - na naturalnym mi czasem nie pękają pęcherzyki, na sztucznym mi progesteron nie spada.
a ty jestes teraz na jakim cyklu? sztuczny czy maturalny?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:V
A mam pytanie czy progesteron moze byc podwyzszony na cyklu sztucznym?
Yoselyn no właśnie ja mam 9,92, w pozostałości po przednim cyklu sztucznym i to jest bardzo źle. Progesteron powinien wynosić max. 2,5 przed transferem, najlepiej 1.5.Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:Na sztucznym. Tak jak poprzednio. Po tamtym cyklu mi progesteron spada, ale bardzo powoli.
a co ciebie sklonilo do zrobienia prg w 5dc? chcialas sprawdzic jak twoj organizm reaguje ?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Mum2b wrote:Yoselyn no właśnie ja mam 9,92, w pozostałości po przednim cyklu sztucznym i to jest bardzo źle. Progesteron powinien wynosić max. 2,5 przed transferem, najlepiej 1.5.
a bralas prg w tym cyklu czy tez nie?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:a bralas prg w tym cyklu czy tez nie?
Zrobiłam progesteron bo bolą mnie bardzo piersi, zaczęły jeszcze przed okresem i tak do dziś. Od początku cyklu biorę tylko estrogeny, czyli estrofem, tak jak każdy na sztucznym cyklu. Jest tak jakby organizm się nie wyzerował po okresie, a okres dostałam 2 dni po odstawieniu progesteronu. Może brałam za duże dawki w poprzednim cyklu sztucznym, brałam 3 x 1 duphaston, może organizm nieprzyzwyczajony nie mógł się tego pozbyć. Miała z Was któraś tak?Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:Yoselyn no właśnie ja mam 9,92, w pozostałości po przednim cyklu sztucznym i to jest bardzo źle. Progesteron powinien wynosić max. 2,5 przed transferem, najlepiej 1.5.
Max 1,5 żeby w ogóle tranafer się odbył. Dobrze jest jak jest poniżej 1. A okres był normalnie? krwawienie następuje z powodu nagłego odstawienia hormonów, powinien spaść przed miesiączka. Sprawdź jeszcze za kilka dni ale u nas w klinice jak prg jest powyżej 1,5 w 3dc to nie ma transferu. -
MalaHD wrote:Max 1,5 żeby w ogóle tranafer się odbył. Dobrze jest jak jest poniżej 1. A okres był normalnie? krwawienie następuje z powodu nagłego odstawienia hormonów, powinien spaść przed miesiączka. Sprawdź jeszcze za kilka dni ale u nas w klinice jak prg jest powyżej 1,5 w 3dc to nie ma transferu.
Dzieki! Czyli u Was w klinice każą robić badanie progesteronu w 3 dc? I potem kiedy? U mnie chcieli dopiero w 12 dc...Corka - 2018
Syn - 2021 -
Tak estradiol i progesteron w 3dc i decyzja o rozpoczeciu stymulacji lub sztucznego na estrofemie. Potem mój dr już nie bada ale też robią przed punkcją lub przed decyzją o włączeniu progesteronu (jak endo już jest ładne i nadaje się do teansferu)
-
Dziewczyny zrobiłam bete i źle to wygląda. 16 dpt beta 508.
Bolą mnie krzyże bardzo, bardzo.
Najgorsze, że lekarz karze mi brać leki pewnie póki rośnie...ech...wykończę się.
Ktoś był w takiej sytuacji?Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak