IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Jakie jest najlepsze endo do transferu? tzn ile mm?
ono rosnie w 2 fazie cyklu jak sie bierze estrofen i prg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 17:02
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
V. wrote:Beta z dzisiaj 187,50, czyli przyrost o ponad 100%. Oby tak dalej, zobaczymy.
Gratulacjei kciuki za kolejne 8 miesięcy &&&&
madlenka wrote:Ja lecę na krew w czwartek. Nie wiem czy chce robić ten test. Sama nie wiem jakie mam nastawienie. O wiem jakie. Od jakiego czasu mam myśli ze nie poradzę sobie jako mama, ze to ogromna odpowiedzialność za drugiego człowieka. Te myśli pojawiły mi sie w głowie jak miałam te dziwne kłucia w brzuchu. Jeszcze trzy dni i wszystko bedzie jasne.
Też miałam straszne kłucia w podbrzuszu, a testy są pozytywne, dzisiaj zrobiłam kolejny test i krechy są bardzo intensywne -
Shooa, niezmiennie trzymam za Ciebie kciuki.
shooa lubi tę wiadomość
-
Ale się dzieje tu na forum.
Gratulacje kochane,
Trzymak kciukasy za was wszystkie!!!
Ja dzwoniłam dziś do kliniki i dr, stwierdziła że odpuścimy ten cykl, żeby doszło wszystko do siebie po biochemicznej. Ale w kolejnym ruszamy dalej do dzieła. Już nie mogę się doczekać.
Martwią mnie tylko , bóle i skurcze łydek , które zaczęły się od potwierdzenia pozytywnej bety , i trwają nadal. Nie mam pojęcia co to może być! -
Dziewczyny poradzcie proszę. Znacie sie pewnie lepiej!
Na srode rano mamy zaplanowana punkcję. Ostatnie przytulanki były w sobote wieczorem. Powtarzać dzis czy nie???
Pielęgniarka mówiła zeby sie wstrzymać 48h... ale od dzis wieczora do punkcji w srode rano to bedzie tylko 36h.
Radzicie dzis wieczorem przytulanki czy nie??? -
nick nieaktualnyMadagaskar wrote:A mroza w ktorej dobie u Ciebie? Bo u mnie dopiero w 5 tej i juz sama nie wiem czy to dobre jest bo u mnie nie dotrwały. A wy dziewczyny jakie macie zdanie w tej kwesti?
Moje zarodki przestały się rozwijać w 5 dobie, miałam mieć transferowane właśnie 5dniowe, ale w dniu transferu lekarz zadzwonił i odwołał wszystko
Może to i lepiej, byłoby gorsze rozczarowanie przy becie
Dlatego następnym razem też będę walczyć o przeczekanie do 5 doby, chyba lepiej żeby przestały się rozwijać "na szkiełku" niż w mojej macicy..
Madagaskar, wywnioskowałam, że też jesteś z kujawsko-pomorskiego, ja też okolice BydgoszczyGdzie się leczycie??
My byliśmy w Zdrowku w Niemczu, ale klinika nas nie przekonała. Ostatecznie stanęło na Gamecie w Gdyni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 17:48
-
ka_tarzyna wrote:Dokładnie, poronienia nie są wskazaniem do refundacji. Jak się lekarz nie boi, to wypisuje bez wskazań, ale zawsze jest ryzyko, że NFZ do niego przyjdzie...
to prawda mi internista dał jedno opakowanie, ale dofinansowanie jest tak duże w przypadku tego leku (100 zł), że mówił, że boi się NFZ.Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
CarPer wrote:Dziewczyny poradzcie proszę. Znacie sie pewnie lepiej!
Na srode rano mamy zaplanowana punkcję. Ostatnie przytulanki były w sobote wieczorem. Powtarzać dzis czy nie???
Pielęgniarka mówiła zeby sie wstrzymać 48h... ale od dzis wieczora do punkcji w srode rano to bedzie tylko 36h.
Radzicie dzis wieczorem przytulanki czy nie???
przed moją punkcją usłyszałam nie wcześniej niż 3 a nie później niż 5 dni, ja bym się wstrzymała.
w kolejnym cyklu mam crio więc będę tu do was zaglądać
gratulacje dla wszystkich pozytywnych bet i tych wkrótce pozytywnych teżCarPer, Sabinkak lubią tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
karolcia35 wrote:przed moją punkcją usłyszałam nie wcześniej niż 3 a nie później niż 5 dni, ja bym się wstrzymała.
w kolejnym cyklu mam crio więc będę tu do was zaglądać
gratulacje dla wszystkich pozytywnych bet i tych wkrótce pozytywnych też
Dziekuje za odpowiedz. Tez tak wlasnie bym zrobiła ale pielęgniarka mówiła zeby dzis. I tak mysle czy ona zle policzyła... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję, ale na razie radości to jest max 10%, reszta to strach.. Codziennie wieczorem się cieszę, że mija kolejny dzień. W czwartek mamy wizytę, więc moze dożyję bez kolejnych rewelacji.
V., shooa lubią tę wiadomość
-
shooa wrote:Yoselyn, immunolog nie miał nic do ilości podawanych zarodków. Kazał postępować zgodnie z zaleceniami kliniki.
wiesz pytam bo Pasnik tez mi mowil ze moge brac dwa, z kolei ginekolog dr Paliga mowila mi wlasnie ze przy mojej immunologi lepiej podac jeden zarodek.
Dlatego pytalam sie jak to u ciebie wyglada
Ile masz jeszcze mrozaczkow?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:wiesz pytam bo Pasnik tez mi mowil ze moge brac dwa, z kolei ginekolog dr Paliga mowila mi wlasnie ze przy mojej immunologi lepiej podac jeden zarodek.
Dlatego pytalam sie jak to u ciebie wyglada
Ile masz jeszcze mrozaczkow?
Yoselyn to ciekawe co piszesz. Wiesz moze czemu?
Shooa Kochana, dobrze ze jestes, bo sie martwilam o Ciebie. Cholernie mi przykroaz lzy polecialy jak sie dowiedzialam.
U mnie tez sie udalo ostatnio, ale tylko na chwile, bo puste jajo
Trzymam mocno kciuki za Ciebie &&&
Musi nam sie wreszcie udac!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 18:25
shooa lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
nick nieaktualnyYoselyn, mam dwie blastki 5dniowe i jedną 6dniową.
ja po przypominającym szczepieniu pulowanym w sierpniu, na intralipidzie i na sterydach. Więc reszta to kwestia zarodków.
statystyki u mnie kiepskie - na 8 transferów dwie ciąże, tylko dwa zarodki się przyjęły z tym, że w czerwcu ten który został ze mną to się podzielił. więc zwiększamy szanse i biorę dwa. myślę, że co immunolog to opinia. -
nick nieaktualny
-
zohasamoha wrote:Ale dzisiaj płodne jesteście:p nie nadążam czytać, co sporo pisać:p
Butterfly Gratuluję)) który dzisiaj dpt?
Nie dziękuje żeby nie zapeszać)
Dzisiaj 25dpt wczesnej blastkiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 18:42