IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny to kiedy testujecie?
KateB lubi tę wiadomość
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
madlenka wrote:W 5 miałam transfer. Tego jednego jedynego co raczyl dobrze sie podzielić
)
madlenka lubi tę wiadomość
05.2016, 10.2016 - ciąże pozamaciczne
07.2016 - 5 tc. c.b.
30.10.2017 -I IMSI- 2 x 3dniowe - c.b.
11.12.2017 - crio - 2 x 3dniowe- c.b.
04.2018 - ciąża naturalna - CUDZIE TRWAJ
04.01.2019 - nasze marzenie się spełniło - synek -
ninkali wrote:Dzięki za odpowiedź, czyli znowu kasa i kasa, niestety we Wro nie ma refundacji... Ech... No nic jeszcze muszę poczekać z tym IUI. A jak patrzę jakie trzeba robić straszne badania, szczepienia o matko.....A długo czekałyście na IVF po IUI? Nie mówię tu o blokadzie typu kasa... Tylko tak medycznie?Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
Kciuki za nowe transfery! Oby zaowocowały
Niezapominajko, tak, przed 3 procedurą zrobiliśmy badania immunologiczne i szczepiłam się limfocytami męża. Trzy szczepienia rok temu, teraz w wakacje jeszcze jedno przypominające - tak przed transferami. Pewnie po części i to pomogło.KateB, niezapominajka2017, gosia81 lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Dziś się tutaj dzieje!
Trzymam kciuki za wszystkie produkujące, pick-up'jące, transferujące i zaraz betujące!
W czwartek się okaże...
ps.Ninkali u mnie cała procedura z lekami 100% prawie 14tyś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 15:31
Scent86 lubi tę wiadomość
Endometrioza Niedoczynność tarczycy Hashimoto
IVF 2015 1 cb
IVF 2017 2 Novum Pick up 19.10. ET 21.10.
1.11. Test pozytywny
12 dpt 165,6 14 dpt 236 16 dpt 412,9 18dpt 1337 20dpt 2.129 25dpt 10.178 25 dpt ❤️
Termin porodu 04.07.2018 -
Ale dzisiaj płodne jesteście:p nie nadążam czytać, co sporo pisać:p
Butterfly Gratuluję)) który dzisiaj dpt?
Ja idę w czwartek.. I jakoś dziwnie spokojna jestem...
Scent, super wynik:) oby Maluchy z Toba zostały v do końca:)
V. Kciuki za USG i przyrosty:)
Scent86, ..::Butterfly::.. lubią tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
Ja lecę na krew w czwartek. Nie wiem czy chce robić ten test. Sama nie wiem jakie mam nastawienie. O wiem jakie. Od jakiego czasu mam myśli ze nie poradzę sobie jako mama, ze to ogromna odpowiedzialność za drugiego człowieka. Te myśli pojawiły mi sie w głowie jak miałam te dziwne kłucia w brzuchu. Jeszcze trzy dni i wszystko bedzie jasne.
edloteh lubi tę wiadomość
-
madlenka wrote:Ja lecę na krew w czwartek. Nie wiem czy chce robić ten test. Sama nie wiem jakie mam nastawienie. O wiem jakie. Od jakiego czasu mam myśli ze nie poradzę sobie jako mama, ze to ogromna odpowiedzialność za drugiego człowieka. Te myśli pojawiły mi sie w głowie jak miałam te dziwne kłucia w brzuchu. Jeszcze trzy dni i wszystko bedzie jasne.
Madlenka oj ja też mam taką sinusoidę emocjonalną...
Boję się jak się nie uda, że nie znajdę więcej siły... aby próbować jestem już zmęczona.
Jak tylko jestem w lepszej formie (zdrowie) walczę a potem ciężko dochodzę do siebie po ostatnim pierwszym IVF... dwa lata nie chciałam słyszeć o in vitro.
Niezmiennie trzymam za Ciebie kciukiEndometrioza Niedoczynność tarczycy Hashimoto
IVF 2015 1 cb
IVF 2017 2 Novum Pick up 19.10. ET 21.10.
1.11. Test pozytywny
12 dpt 165,6 14 dpt 236 16 dpt 412,9 18dpt 1337 20dpt 2.129 25dpt 10.178 25 dpt ❤️
Termin porodu 04.07.2018 -
jasmina6 wrote:Heparyna już jej się należy na zniżkę, za poronienia.
Accofil podobno ma coś wspólnego z onkologią i nie miałam szans na niższą cenę, jak Ty to zrobiłaś?
Heparyna sie nalezy za zespol antyfosfolipinowy, 3 poronienia nie wystracza do zdiagnozowania zespolu. -
Bella93 wrote:Nie.
Heparyna sie nalezy za zespol antyfosfolipinowy, 3 poronienia nie wystracza do zdiagnozowania zespolu.
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
jasmina6 wrote:Ja dostałam tak fragmin, zespołu nie mam stwierdzonego.
wydaje mi sie ze to tez zalezy od lekarza czy wypisze tobie ze znizka czy nieMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Bella93 wrote:Nie.
Heparyna sie nalezy za zespol antyfosfolipinowy, 3 poronienia nie wystracza do zdiagnozowania zespolu.Bella93, Kunia lubią tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
ka_tarzyna wrote:Dokładnie, poronienia nie są wskazaniem do refundacji. Jak się lekarz nie boi, to wypisuje bez wskazań, ale zawsze jest ryzyko, że NFZ do niego przyjdzie...
Ani poronienia, ani mutacje nie sa wskazaniem do refundacji. -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny.
Witam się nieśmiało po ponad dwumiesięcznej przerwie i stracie moich maluchów. Nie ukrywam, to najcięższe chwile w moi życiu.
Potrzebowałam całkowicie oderwać się od ovu, ivf, ciąży itd.
W piątek zabieram dwie blastki ze standardowym wsparciem immuno.
Nie wiem niestety co się u Was dzieje bo nie czytałam wstecz, mam nadzieję, że sporo nowych ciężarówek mamy. V. ogromnie gratuluję i mam nadzieję, że będziesz mieć spokojną ciążę!
kciuki za wszystkie &&&&Justine, ania8306, V., anakonda, sylwia80, zizia_a, gosia81, sylvuś, Kamilka lubią tę wiadomość
-
Shooa! Kciuki &&&&&
shooa lubi tę wiadomość
-
niezapominajka2017 wrote:Sabinka kiedy betujesz?
W czwartek dopiero, bo tak mam z kliniki. Stwierdziłam że bez sensu dzisiaj iść koło mnie, a w czwartek powtarzać w klinice, bo to i tak nic nie powie. Czuję że jest i bedzie dobrze.Scent86, niezapominajka2017 lubią tę wiadomość
-
shooa wrote:Cześć dziewczyny.
Witam się nieśmiało po ponad dwumiesięcznej przerwie i stracie moich maluchów. Nie ukrywam, to najcięższe chwile w moi życiu.
Nie wiem niestety co się u Was dzieje bo nie czytałam wstecz, mam nadzieję, że sporo nowych ciężarówek mamy. V. ogromnie gratuluję i mam nadzieję, że będziesz mieć spokojną ciążę!
kciuki za wszystkie &&&&shooa lubi tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
shooa wrote:Cześć dziewczyny.
kciuki za wszystkie &&&&
witaj ponownie... trzymam kciuki mocno zeby sie udalo
A powiec mi lekarz zleca tobie przy immunologii podawnie 2 zarodkow?shooa lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️