X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabełka wrote:
    Lunka albo odkryłaś naszą tajemnicę, że my to z tych, co idą na łatwiznę i zamiast się naturalnie starać o dziecko to pobiegły od razu na ivf :P

Ehh..taki chyba kiepski żart sytuacyjny mi wyszedł.
    E tam. Żaden żart, są ludzie którzy nawet wola iść do kliniki niz próbować.
    Fakt że wydaje im się to łatwiejsze - tylko złudzenie bo wiemy ze in vitro jest trudne na każdej płaszczyźnie.

A czy z cytologia 1 czy 2 to naprawdę można podchodzić śmiało :-)
    Nawet wiem że z 3 robią po kolposkopii i bad hist pat. Hpv nie jest ponoć przeciwwskazaniem choć jak juz wyjdzie w kolpo i hist pat to wtedy ogniska można usunąć laserem co2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 21:22

iv09i09katk65tr1.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabełka wrote:
    Lunka albo odkryłaś naszą tajemnicę, że my to z tych, co idą na łatwiznę i zamiast się naturalnie starać o dziecko to pobiegły od razu na ivf :P

Ehh..taki chyba kiepski żart sytuacyjny mi wyszedł.
    Ja wlasnie mialam tez pisac, ze te z 1 moze za malo sie seksuja ;) Lunka trzeba zrobic badanie statystyczne wynik cytologii a czestosc wspolzycia. Ja mam 2 ;)

Madagaskar lubi tę wiadomość

7pqmag4.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag taka Ankieta i praca by wyszła na doktorat :)ciekawy temat by byl

Mag85 lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oświeciłyscie mnie własnie, zawsze myslałam ze 2 w cytologi oznacza jakies kłopoty, a tu sie okazuje ze to prawodłowy wynik? woow, w sumie nigdy sie w to nie wglębiałam bo nie mialam takie potrzeby, teraz bede pamietac.

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabełka wrote:
    Ja zgodnie z zaleceniem gin brałam najpierw wieczorem lutke a przynajmniej 2h później pimafucin.
    Lekarz na nfz przepisał mi natamycyne 2x1 przez 10 dni i zamienił lutke na dupka... W domu mam pimafucin też i zastanawiam się czy nie zamienić (to ta sama subst czynna). Boję się zmieniać lutki- czekam na odp z kliniki, ale nie odpisują:/
    Kusi mnie, żeby zrobić jak Ty, czyli zostawić lutke i wziac pimafucin... Co myślicie?

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • V. Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pamięć, jesteście kochane :*

Ja znowu jestem w szoku... Beta podwoiła się dopiero po tygodniu, a serduszko bije. 107 uderzeń na minutę, mam nadzieję że dopiero się rozpędza. Zarodek ma 3.5 mm, wg usg to 6t 0d. Zdaniem lekarza obraz wszystkiego jest zupełnie w normie, wyniki krwi go zaniepokoiły ale mówi, że to tylko dodatkowe badanie na podstawie którego nie wyrokuje, najważniejsze jest to co widzimy. Dostałam Prolutex i nakaz oszczędzania się, następna wizyta równo za tydzień. Zobaczymy jak to się potoczy... Ale jeszcze nie wszystko stracone, choć już dwa razy myślałam, że jest po sprawie... Trzymajcie za mnie kciuki proszę. Do czwartku zamierzam zachować spokój i wierzyć w mojego Kropka. A dzisiaj jestem już tak wyprana emocjonalnie, że mam dość... Jakaś cholerna karuzela. Ale niech się kręci, dopóki mam szczęśliwe lądowania.

Destiny, to bardzo niesprawiedliwe :( przykro mi...

KarenMillen, Mag85, Anetts32, KateB, lipcowka86, Madagaskar, Kotowa, Asiulka84, Ana31, Muchacha, Alrauna1987, Yoselyn82, Asia_88, madlenka, Natka-matka wariatka :), sylwia80, mar2śka, Flowwer, SzewskaPasja, Meli92, sylvuś, Konwalia, mięsko, niezapominajka2017, Anatolka, Smutna32, jasmina6, Cccierpliwa, Scent86, ..::Butterfly::.., *SmoczycA*, Beata.D, gosia81, magda_31, zizia_a lubią tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • KateB Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:

Ja znowu jestem w szoku... Beta podwoiła się dopiero po tygodniu, a serduszko bije. 107 uderzeń na minutę, mam nadzieję że dopiero się rozpędza. Zarodek ma 3.5 mm, wg usg to 6t 0d. Zdaniem lekarza obraz wszystkiego jest zupełnie w normie, wyniki krwi go zaniepokoiły ale mówi, że to tylko dodatkowe badanie na podstawie którego nie wyrokuje, najważniejsze jest to co widzimy. Dostałam Prolutex i nakaz oszczędzania się, następna wizyta równo za tydzień. Zobaczymy jak to się potoczy... Ale jeszcze nie wszystko stracone, choć już dwa razy myślałam, że jest po sprawie... Trzymajcie za mnie kciuki proszę. Do czwartku zamierzam zachować spokój i wierzyć w mojego Kropka. A dzisiaj jestem już tak wyprana emocjonalnie, że mam dość... Jakaś cholerna karuzela. Ale niech się kręci, dopóki mam szczęśliwe lądowania.

Waleczny Kropek... po Mamusi :)
    Tylko spokój nas uratuje!
    Uff...

V. lubi tę wiadomość

Endometrioza Niedoczynność tarczycy Hashimoto
    IVF 2015 1 cb
    IVF 2017 2 Novum Pick up 19.10. ET 21.10.
    1.11. Test pozytywny :)
    12 dpt 165,6 14 dpt 236 16 dpt 412,9 18dpt 1337 20dpt 2.129 25dpt 10.178 25 dpt ❤️
    Termin porodu 04.07.2018 :)
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V to świetna wiadomość! Czekałam na wieści od Ciebie. Trzymam nadal kciuki

V. lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. cały wieczór czekałam na te informacje :* <3 <3

Odpoczywajcie i trzymam za Was mocne kciuki :*

V. lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Madagaskar Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V cudowna widomość zdrówka dla Was odpoczywajcie ❤️

V. lubi tę wiadomość

Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
    3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
    3 Kliniki;
    4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
    Ostani transfer 18.08.2020 r.
    Nasz mały wielki cud 🙏❤️
    8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
    16dpt- pęcherzyk ciążowy
    24dpt -❤️
    1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
    2. USG Połówkowe ✅
    3. USG III trym ✅
    2021 r. - córka mój cały Świat
  • Smutna32 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:

Kochana odswiezalam cały czas i tak się bałam!!! Trzymam za was mocne kciuki !!! Tak bardzo się cieszę:)

V. lubi tę wiadomość

Hasimoto, niedrożność jajowodów,
    23.06.2017 - punkcja- dzień taty :)
    28.06.2017 - Transfer
    7dpt - beta 74, 9 dpt - beta 253, 14 dpt - beta 1749,
    16 dpt - beta 3500, 19 dpt - beta 11000, 21 dpt- beta 19000
    21.07 Jest serduszko ❤
    08.03 Jest z Nami nasz cud <3
  • Anetts32 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. świetne wiadomości. Cały dzień myślałam o Tobie :) a jak czytam co piszesz, to jakbym widziała siebie w pierwszej ciąży. Do 12 tc ciagle się bałam i nawet lekarze kazali sceptycznie podchodzić do ciąży, a tu jednak urodziła się taka mała dziewczynka i właśnie jeszcze nie śpi:) Trzymam za Ciebie kciuki i wierzę, że za 8 miesiecy, będziesz to wspominała z rozrzewnieniem ;)

V. lubi tę wiadomość

34 lata Gameta Rzgow 16.12.15 crio 1x4AA-beta 12dpt 1859 17.08.2016 cc- córcia. 24.10.2017 crio- 9 dpt beta 103,20 :):):)
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. Co za rollercoaster! Nie ukrywam że sama zwątpiłam po wyniku bety ale jak widać niesłusznie. Gratulacje!

V. lubi tę wiadomość

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. niezle hustawki Maluszek Ci funduje, niezly Gagatek Ci sie szykuje ;)
    Oby Twoja ciaza przeszla do historii forum jako zakonczona szczesliwe mimo takich jazd. Nie puszczam kciukow ♥️♥️♥️♥️

V., gosia81 lubią tę wiadomość

7pqmag4.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    oświeciłyscie mnie własnie, zawsze myslałam ze 2 w cytologi oznacza jakies kłopoty, a tu sie okazuje ze to prawodłowy wynik? woow, w sumie nigdy sie w to nie wglębiałam bo nie mialam takie potrzeby, teraz bede pamietac.
    Prawidłowy. Może oznaczać choćby obtarcie mechaniczne i stąd sa są w rozmazie kom regeneracyjne. A moze byv po prostu infekcja najcześniej drożdże.
    Zasada jest taka że leczy się objawową 2. Jeśli swędzi boli piecze uplawy lekarz zwykle daje globulki.
    Jak nie ma objawów infekcji nie leczy się.

madwitka lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. Super, ze jest serduszko! Oby bilo jeszcze przez okolo 7,5 miesięcy w Tobie,a potem 100 z Toba:*

V. lubi tę wiadomość

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V
    Zatem kciuki za kolejną wizytę :)
    I gratulacje za dzisiejsze dobre wieści :)

V. lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:

V to fantastyczna wiadomość, skoro serduszko bije, maluszek rośnie i wszystko idzie w dobrym kierunku &&&&&& za Twojego kropka i Ciebie,

V. lubi tę wiadomość

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a Dzięki za odpowiedz!

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Znasz wirtualnie, ja mam 1 :D

Ja też

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
‹‹ 5193 5194 5195 5196 5197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ