IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kabełka wrote:Lunka albo odkryłaś naszą tajemnicę, że my to z tych, co idą na łatwiznę i zamiast się naturalnie starać o dziecko to pobiegły od razu na ivf
Ehh..taki chyba kiepski żart sytuacyjny mi wyszedł.
Fakt że wydaje im się to łatwiejsze - tylko złudzenie bo wiemy ze in vitro jest trudne na każdej płaszczyźnie.
A czy z cytologia 1 czy 2 to naprawdę można podchodzić śmiało
Nawet wiem że z 3 robią po kolposkopii i bad hist pat. Hpv nie jest ponoć przeciwwskazaniem choć jak juz wyjdzie w kolpo i hist pat to wtedy ogniska można usunąć laserem co2Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 21:22
-
Kabełka wrote:Lunka albo odkryłaś naszą tajemnicę, że my to z tych, co idą na łatwiznę i zamiast się naturalnie starać o dziecko to pobiegły od razu na ivf
Ehh..taki chyba kiepski żart sytuacyjny mi wyszedł.Lunka trzeba zrobic badanie statystyczne wynik cytologii a czestosc wspolzycia. Ja mam 2
Madagaskar lubi tę wiadomość
-
oświeciłyscie mnie własnie, zawsze myslałam ze 2 w cytologi oznacza jakies kłopoty, a tu sie okazuje ze to prawodłowy wynik? woow, w sumie nigdy sie w to nie wglębiałam bo nie mialam takie potrzeby, teraz bede pamietac.Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Kabełka wrote:Ja zgodnie z zaleceniem gin brałam najpierw wieczorem lutke a przynajmniej 2h później pimafucin.
Kusi mnie, żeby zrobić jak Ty, czyli zostawić lutke i wziac pimafucin... Co myślicie?Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
Dziękuję za pamięć, jesteście kochane :*
Ja znowu jestem w szoku... Beta podwoiła się dopiero po tygodniu, a serduszko bije. 107 uderzeń na minutę, mam nadzieję że dopiero się rozpędza. Zarodek ma 3.5 mm, wg usg to 6t 0d. Zdaniem lekarza obraz wszystkiego jest zupełnie w normie, wyniki krwi go zaniepokoiły ale mówi, że to tylko dodatkowe badanie na podstawie którego nie wyrokuje, najważniejsze jest to co widzimy. Dostałam Prolutex i nakaz oszczędzania się, następna wizyta równo za tydzień. Zobaczymy jak to się potoczy... Ale jeszcze nie wszystko stracone, choć już dwa razy myślałam, że jest po sprawie... Trzymajcie za mnie kciuki proszę. Do czwartku zamierzam zachować spokój i wierzyć w mojego Kropka. A dzisiaj jestem już tak wyprana emocjonalnie, że mam dość... Jakaś cholerna karuzela. Ale niech się kręci, dopóki mam szczęśliwe lądowania.
Destiny, to bardzo niesprawiedliweprzykro mi...
KarenMillen, Mag85, Anetts32, KateB, lipcowka86, Madagaskar, Kotowa, Asiulka84, Ana31, Muchacha, Alrauna1987, Yoselyn82, Asia_88, madlenka, Natka-matka wariatka :), sylwia80, mar2śka, Flowwer, SzewskaPasja, Meli92, sylvuś, Konwalia, mięsko, niezapominajka2017, Anatolka, Smutna32, jasmina6, Cccierpliwa, Scent86, ..::Butterfly::.., *SmoczycA*, Beata.D, gosia81, magda_31, zizia_a lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V. wrote:Dziękuję za pamięć, jesteście kochane :*
Ja znowu jestem w szoku... Beta podwoiła się dopiero po tygodniu, a serduszko bije. 107 uderzeń na minutę, mam nadzieję że dopiero się rozpędza. Zarodek ma 3.5 mm, wg usg to 6t 0d. Zdaniem lekarza obraz wszystkiego jest zupełnie w normie, wyniki krwi go zaniepokoiły ale mówi, że to tylko dodatkowe badanie na podstawie którego nie wyrokuje, najważniejsze jest to co widzimy. Dostałam Prolutex i nakaz oszczędzania się, następna wizyta równo za tydzień. Zobaczymy jak to się potoczy... Ale jeszcze nie wszystko stracone, choć już dwa razy myślałam, że jest po sprawie... Trzymajcie za mnie kciuki proszę. Do czwartku zamierzam zachować spokój i wierzyć w mojego Kropka. A dzisiaj jestem już tak wyprana emocjonalnie, że mam dość... Jakaś cholerna karuzela. Ale niech się kręci, dopóki mam szczęśliwe lądowania.
Waleczny Kropek... po Mamusi
Tylko spokój nas uratuje!
Uff...V. lubi tę wiadomość
Endometrioza Niedoczynność tarczycy Hashimoto
IVF 2015 1 cb
IVF 2017 2 Novum Pick up 19.10. ET 21.10.
1.11. Test pozytywny
12 dpt 165,6 14 dpt 236 16 dpt 412,9 18dpt 1337 20dpt 2.129 25dpt 10.178 25 dpt ❤️
Termin porodu 04.07.2018 -
V cudowna widomość zdrówka dla Was odpoczywajcie ❤️
V. lubi tę wiadomość
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
V. lubi tę wiadomość
Hasimoto, niedrożność jajowodów,
23.06.2017 - punkcja- dzień taty
28.06.2017 - Transfer
7dpt - beta 74, 9 dpt - beta 253, 14 dpt - beta 1749,
16 dpt - beta 3500, 19 dpt - beta 11000, 21 dpt- beta 19000
21.07 Jest serduszko ❤
08.03 Jest z Nami nasz cud -
V. świetne wiadomości. Cały dzień myślałam o Tobie
a jak czytam co piszesz, to jakbym widziała siebie w pierwszej ciąży. Do 12 tc ciagle się bałam i nawet lekarze kazali sceptycznie podchodzić do ciąży, a tu jednak urodziła się taka mała dziewczynka i właśnie jeszcze nie śpi:) Trzymam za Ciebie kciuki i wierzę, że za 8 miesiecy, będziesz to wspominała z rozrzewnieniem
V. lubi tę wiadomość
34 lata Gameta Rzgow 16.12.15 crio 1x4AA-beta 12dpt 1859 17.08.2016 cc- córcia. 24.10.2017 crio- 9 dpt beta 103,20 -
madwitka wrote:oświeciłyscie mnie własnie, zawsze myslałam ze 2 w cytologi oznacza jakies kłopoty, a tu sie okazuje ze to prawodłowy wynik? woow, w sumie nigdy sie w to nie wglębiałam bo nie mialam takie potrzeby, teraz bede pamietac.
Zasada jest taka że leczy się objawową 2. Jeśli swędzi boli piecze uplawy lekarz zwykle daje globulki.
Jak nie ma objawów infekcji nie leczy się.madwitka lubi tę wiadomość
-
V. Super, ze jest serduszko! Oby bilo jeszcze przez okolo 7,5 miesięcy w Tobie,a potem 100 z Toba:*
V. lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
V to fantastyczna wiadomość, skoro serduszko bije, maluszek rośnie i wszystko idzie w dobrym kierunku &&&&&& za Twojego kropka i Ciebie,V. lubi tę wiadomość
-
Lunk_a Dzięki za odpowiedz!Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)